Kayınpederimin bana yaptığı bu kötülükten sonra ne yapmalıyım?

Kayınpederin yaptığı bilmeden. Siz yanına gitmeyecektiniz.
Ama sizin ailenizin yanına gitmeniz bilerek. Temaslı olup ailenin yanına gitmek ne demek, şaka gibi.
Benim eşim ve anne babası kardeşi aynı anda hasta oldular. Komşuyuz aynı binada. Bir tek ben negatiftim. Hem yardımcı olmak adına hem de hiçkimseye bulaştırmamak adına evimden ayrılmadım. Kovidliler 1 kez başında, 1 kez de sonunda test yaptırdılar. Ben toplam 4 kere yaptırdım acaba oldum mu diye. Onların negatife dönüp karantinası bittiğinde bile belki son gün geçmiştir diye test yaptırıp evimden ayrılmadım. Biraz dikkatli olmak lazım.

Temaslıymışsınız , hastalık belirtileriniz varmış , böyleyken ailenize gitmeniz yanlış olmuş , ailenize bulaştırma riskini nasıl aldınız ? Aşı karşıtı bir insanla tartışmaya girmeyin, ben bu forumda bunu iki kere yaptım ve anladım ki olan benim sabrıma oluyor.

Aşı karşıtı olup, evininde yol geçen hanı olduğu insanlarla yakın temas halinde olmanız şaşırttı. Ben olsam hem tedbirsizsin, hem gelenin gidenin çok, bana bulaştırırsın azıcık mesafeli olalım derdim.

Benim kyinpederim de tam olark bu kafada. Kesin dogum yaptığımda gelmeye kalkisacaklar. Hastaliktan korkmaktan cok, lohus halimle onlara tahammul edecek zorunda kalmak korkutuyor, ama covid de cok kotu bi ihtimal. Nerden tutsam ben yanıyorum. Biktim bu cahilliklerden ya

Niye siz can, evdeki diğer kişiler patlıcan mı? Niye size kötülük yapmış olsun ki? Kayınbabanız çalışan biri sonuçta, omicron da kapabilir diğer varyantları da... Bu insanların elinde olan birşey değil.
Biz apartman kapısını, market kapısını bile peçeteyle açıp kapatırdık. Asansöre binmezdik, maskesiz çıkmazdık. Ailemizde herkesten önce biz covid olduk.

Ayrıca kaçıp annenize gitmek yerine evinizde kalıp ihtiyaçları olduğunda o insanlara yemek falan yapıp bıraksaydınız kapılarına, sıcak içeceklerle falan destek olsaydınız.
Ailenize giderek onları da riske atmışsınız. Bu hemen belirti veren birşey değil.

Keşke kendi evinizde karantinada dursaydınız.
Aşı karşıtı olmak ayrı bir vaka ama temaslı olayının böyle algılanması ayrı bir vaka.
Neyse siz beslenöenize dikkat edin. Bari orda tek odada yaşayın da kimseye bulaştırmayın.

Niye siz can, evdeki diğer kişiler patlıcan mı? Niye size kötülük yapmış olsun ki? Kayınbabanız çalışan biri sonuçta, omicron da kapabilir diğer varyantları da... Bu insanların elinde olan birşey değil.
Biz apartman kapısını, market kapısını bile peçeteyle açıp kapatırdık. Asansöre binmezdik, maskesiz çıkmazdık. Ailemizde herkesten önce biz covid olduk.

Ayrıca kaçıp annenize gitmek yerine evinizde kalıp ihtiyaçları olduğunda o insanlara yemek falan yapıp bıraksaydınız kapılarına, sıcak içeceklerle falan destek olsaydınız.
Ailenize giderek onları da riske atmışsınız. Bu hemen belirti veren birşey değil.

Al bizden de o kadar. Babalarımız aktif çalıştı hep. Eşim evden çalıştı. Kimseyle görüşemedik etmedik. Çok dikkat ettik. Araba muayenesine götürdüğünde kaptık :KK43: çok şükür ailelerimize bir şey olmadı işte o süreçte görüşmediğimiz için.

Al bizden de o kadar. Babalarımız aktif çalıştı hep. Eşim evden çalıştı. Kimseyle görüşemedik etmedik. Çok dikkat ettik. Araba muayenesine götürdüğünde kaptık :KK43: çok şükür ailelerimize bir şey olmadı işte o süreçte görüşmediğimiz için.
Yakın çevremde ne kadar tanıdığım varsa hep böyle çok dikkat edip kapanlar. Nasıl oluyor anlamadım ,bilimsel bir açıklaması var mı acaba cidden merak ediyorum. Acaba dışarı da olan kişi azar azar virüsle temas edip bağışıklık sahibi mi oluyor. Tamamen benim uydurmam bilimsel bir temeli yok

Yakın çevremde ne kadar tanıdığım varsa hep böyle çok dikkat edip kapanlar. Nasıl oluyor anlamadım ,bilimsel bir açıklaması var mı acaba cidden merak ediyorum. Acaba dışarı da olan kişi azar azar virüsle temas edip bağışıklık sahibi mi oluyor. Tamamen benim uydurmam bilimsel bir temeli yok

Aynı şeyi düşünüyorum ben de.
Yine de hala maske, dezenfektan devam :)

Aynı şeyi düşünüyorum ben de.
Yine de hala maske, dezenfektan devam :)
Ben de böyle düşünüyorum, her gün 650 kişiyle aynı binayı paylaşıyorum ve çoğunlukla maske de takmıyorum. Sadece toplu taşımaya binerken kullanıyorum desem yeri var. Eşim günde 50 kişiden fazlasını görmüyor, maskesini asla çıkarmaz, bireysel araçla işe gider. Mikrobu eve o getirdi. Ve biz ayakta geçirdik.

ay bu dikkatle siz nasıl oldunuz acaba merak ettim

Merhaba arkadaşlar. 3 aylık evliyim kayınvalidem ve kayınpederim ile aynı bahçede farklı evlerde yaşıyoruz. İki yıldır korona çıktı çıkalı onlarla mücadele ediyorum. Eşimle çok kez kavgalar yaptık çok kez nişanlıyken eşimle gorusemedim. Gözlerinde hep biz ben ve ailem suçlu oldu. Neyse o günleri sağ saglim atlattık. Ben bı enfeksiyon geçirmiştim üç ay önce o yine tekrarladı son iki haftadır tedavi oldum ağır antibiyotik kullandım. Neyse bu olaydan önce kayınpederim asi karşıtı onunla çok derin tartışmaya girdim falan. Korkmadan ölmeye kesinlikle inanmayan insan hatta aşı vurulmasin da eline sertifika alsın diye hasta olmak isteyen insandı. Eve giren çıkan belli olmadı ne zamandır. Bende en son yine rahatsizlaninca insana ihtiyacım vardı beraber mutlu mesut egleniyorduk. Ta ki bir akşam yemeğine kadar. O akşam kayınpederim raharsizlanmis. Ama iş dönüşü dışarıda çalıştığı için usutmusumdur dedi. Bizde yemek yiyip eşimle kaçtık. Evde test yapmış temiz çıkmış diye görümcemle de saatlerce oturduk. Sonraki günü kayınpederim şüpheli korona hastası çıktı. Diğerki gün kesin onaylandı omikron varyantı olduğu. Annem beni orada bırakmadı. Anneme gelmeden önce test yaptık eşimle negatif çıktık. Bugün dördüncü günü ne kayınvalidem ne görümcem ne eşimde hiçbir şey yok benim boğazım agirmaya başladı bacaklarım falan. Çok da soğukta kaldım birkaç gün şimdi bende mi hastalanıyorum diye korkuyorum. Eşim ile de tartıştık kaç gün ben annemin evine gelmişim onu yalnız bırakmışım diye
Kayınpederiniz size nasıl bir kötülük yapmış anlayamadım..

Adam inanmadığı hastalığa yakalanmış sizle ne ilgisi var?

Gerekli önlemleri her zaman almış olmalısınız. Kimse kimseyi korumaz siz dikkat edeceksiniz. Her fırsatta cümbür cemaat eğlenmişsiniz .

Koronayı sizde ciddiye almamışsınız.

Gelecekte benim kayınvalide ve eşimin kayınpeder olacak olması bana artık korkunç geliyor. Saçının teline kıyamadığım evlatlarımın eşleri yüzünden rüzgar ters esse bizden bilecekler. Vay ki ne vay!!
Böyle gelin düşman başına

Siz de şimdi annenize mi kötülük yapmış oldunuz? Ki siz temaslı olduğunuzu bile bile gittiniz. Ayrıca başkasının aşısı için ne diye tartışırsınız. Herkesin kararı kendisi ilgilendirir. Aşı olsa dahi belirti göstermeden taşıyıcı olabiliyor. Yani size geçmesini zaten engelleyemiyorsunuz. Omicron varyantı da verilen korkunun aksine soğuk algınlığı gibi geçiyor ve ölüm oranları çok daha düşük.
Eşinizle niye tartıştınız, ne kötülük yapıldı size hiç bir şey anlamadım.
Adam üşüttünüğünü sanmış ve söylemişte size. Yemek yemeden gitseydiniz madem. Test yapmışta pozitif çıkmış evine çağırmış gibi konuşuyorsunuz. Ben şu an biri soğuk algınlığı bile dese yaklaşmıyorum. Siz de öyle yapsaydınız.

X