Kayınpederden iştirak nafakası talebi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sevgili konu sahibi, keske boyle bir sey olsa da siz de bu ilgisiz alakasız aileden cocugunuzun hakkini alabilseniz. Ama kanunda malesef yok. Burda cok yerden yere vuran olmus ama ben de sunu anliyorum acaba biz dede nine olunca torunumuza hic mi sorumluluğumuz olmayacak? Onu da gectim adam oz cocuguna bes kurus vermekten aciz baksan kazandigini da ailesiyle birlikte harciyordur Ulke boyle adamciklarla dolu cunku

Eşinin maddi durumunun iyiliği maaşına gelen zamla ölçülebiliyor.Eczacı olayı burada açılmadı aslında.Benim bir arkadaşım tutturdu avukata soracağım diye, ben ikna edemedim.Gidip sorduğunda avukat biraz sinirlenmiş, eski eşin yeni eşinden nafaka talep edemezsiniz hanımefendi bunu aklınızdan önce bir çıkarın demiş.Mantık olarakta zaten çok saçma.Çocuk iki kişiye aittir.Sırf bir taraf başka bir insanla evlendi diye, çocuk yapma kararında etkisi olmayan, buna karar vermemiş bir kişi sorumlu tutulup ondan para alınamaz.Nafaka bağlanırken eve giren paraya değil çocukların babası ya da annesinin çalıştığı üzerinden ne kadar artış olduğuna bakılarak karar veriyor.Bu mantıkla gidersek tekrar evlenen eşte yeni eşimin borçları var nafakayı azaltalım diyebilir ama mahkemenin bunu kabul edeceğini sanmıyorum.Çünkü kişi kendi bireysel borçlarını kanıtlamakla ancak nafaka azaltma davasına gidilebilir.Kaldı ki yeni eşe pekçok zararı dokunacak bu durumu yeni eş kabul edeceğine ayrılır, birlikte yaşayarak hayatını sürdürür hem de zararlı çıkmaz.Kimse kendisinden yıllar önce karar verilip dünyaya getirilmiş çocuklara bakmakla yükümlü kılınamaz.

insanlar çıkarı neyse ona yöneliyor.Problem burada aslında.Ben sevmediğim bir insandan çöp bile alamıyorum.O çöp sinirlerimi bozup duruyor.O yüzden bu tip şeyleri anlayamıyorum açıkçası.Her şey maddiyat değil, insan aynada kendi yüzüne bakabilmeli bence.

Kp ve kv yasal olarak torununu görme hakki yok ama nafaka ödesin!!!

Alıntıdır:

Yargıtay, babaanne ve dedenin (tabii ki anneannelerin de ) torunları ile kişisel ilişki kurabilme haklarının olduğunu kabul etmiş durumda.

Yani Babaanne ve dedeler de dava açarak torunları ile -torunun babası görüşmese dahi- kişisel ilişki kurulmasını isteyebilirler.

Hayır edemezsiniz.
Benim eski eşimde mal varlıklarını aılesının uzerıne yapmıştı ben bırsey talep etmıyeyım dıye.Bu benım gururuma dokunduğu ıcın bız boşandığımızda zına suc ıdı aldatma vardı bızde, bırsey talep etmedim ama avukatıma bıldırmıstım . Kayınpeder veya valideden bısey ıstemezsınız bu evlılık bırlıgı 2 kışı arasında olur denmıstı kı cok haklı

Ayrıca bu aıle buyuklerının cocugu görme hakkıda yoktur , yanı sız ıyı nıyetınızle gosterırsenız gosterırsınız onun dışında mecbur tutulamazsınız. Ancak baba ölürse dava yolu ıle bu halledılebılır .

O halde babasından nafaka talebim olmalı önce. SGK olmadığı için bağlanmamasi ihtimali yüksek ama sanırım değil mi

böyle birşey yok sadece daha makul fiyatlar bağlanır ekonomik durumu arasturilir ona göre nafaka belirlenir

Maddi durumum iyi ise ben zaten torunuma gerekli desteği sağlarım.. Anneye de ihtiyaç durumunda haber ver kızım derim. Karşılıklı iyiniyet devam ettiği sürece.. zaten torunum aynı zamanda mirasçımdır da..
Gönüllü olarak yapmayacaksam ve karşı taraf
mahkeme dava noktasına getirirse durumu ve dayatmaya çevirirse asıl o zaman benden 5 kuruş alamaz..
Olayı çekişmeye çevirmek çocuğun miras hakkına da zarar verir.. önlem aldırır karşı tarafı..

Dua edin o eş sizden istememiş. İsteyen var çünkü
Dava görülürken talep etseydi ona nafaka talebi mahkemece görülürdü. Şu an bakma yükümlülüğü olduğu bir oğlu var ve ben kendime değil oğlum için sormuştum. Eşle çocuğa olan yükümlülüğünü lütfen karıştırmayın

Değerli arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Aylar sonra bir gelişme yazayım dedim. Mahkemeye başvurdum. Nafaka talebini dededen önce babaya açmam gerektiği söylendi. Eğer baba ödeyebilecek durumda değilse ve kısıtlı ise ancak dedeye nafaka bağlanır dediler. Ben de babaya açtım. Davam kabul edildi. Dikkat edin ben kendime değil müşterek ÇOCUĞUMA nafaka talebinde bulundum.
Destek olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Beni eleştirenlere de dilerim benimle aynı duruma düşmezler. İstediğim 20 TL de olsa temsili bir rakamdı. Sonuçta çocuğum aç ve açıkta değil. Baba tarafının hiçbir emek ve sorumluluk olmadan hayatlarına devam etmesi ağrıma gitmişti çünkü. Eğer baba nafaka ödemez ise bu kendisine şahsi olarak yaptırım olacak ve daha sonraki adımda dededen nafaka bağlanabilecek. Bu arada iştirak nafakası için babanın sgk olup olmaması önemli değilmiş. Velayeti bende de olsa sonuçta babası olduğu için bakma yükümlülüğü varmış. Benzer durumu yaşayan hatunlara bilgi olsun bu durum. Sevgiler

saka gibi :)))
zamaninda sorumsuz kocanizin ve sizin ( nafaka istemedim demissiniz ) ceremesini kayinpeder neden cekmek zorunda?
oyle bi nafaka alamazsiniz.
Ya bide ben eleştirenlere daha sonra kibarca beddua kısmını anlamıyorum."dilerim benimle aynı duruma düşmezler yazmış " konu sahibi.
Ben ilk buraya bı konu açmıştım çok saçma bı konu olabilir bende kabul ediyorum. Beni resmen yerden yere vurdular. Ben kimseye cevap dahi yazmadım, kötü dilek olarak. Eğer buraya konu açıyor şak her türlü yorum gelecek. Hazırlıklı olmak gerek.

ah be arkadasim. her beddua tutsa suan hicbirimiz hayatta olmazdik ya da surunuyo olurduk:)) bosver eden etsin.
aklini kullanmamis zamaninda simdi kendi sorumsuzluklarini, olayla alakasi olmayan kayinpedere yikmak istemis. konuda eskiymis zaten sonra fark ettim:)) sanki kayinpeder cocugu gormek veya para vermek zorunda. her fikre acik olcaksin, olamazsan acmayacaksin konuyu. surekli pohpohlanamazsin.

Çocuk yaparken adamın ailesi zengin diye mi güvenip yaptınız samimiyetle soruyorum

saka gibi :)))
zamaninda sorumsuz kocanizin ve sizin ( nafaka istemedim demissiniz ) ceremesini kayinpeder neden cekmek zorunda?
oyle bi nafaka alamazsiniz.
Ama hukuk diyor ki dede altsoyu olduğu için alabilirim :) baba ödemezse dede ödeyecek. Oğlumun Eğitim masrafına harcayacağım. Ayrıca benim sorumsuz olduğumu nerden çıkardınız. Oğluma ben bakıyorum aslan gibi zaten. İşritak nafakası için ayrıntılar sınırlar kanunda bellidir. Kendime değil çocuğa her zaman dava açabiliyormuşum. Sakin olun sizin cebinizden çıkmayacak :)
Şunu gördüm ki kadının düşmanı yine bir kadın bu dünyada

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…