Merhaba hatunlar. 2017de anlaşmalı boşandım. Oğlumun velayeti bende. Anlaşmalı boşanma protokolünde bana ve oğluma nafaka talebi olmadı. O sıralar biran önce bitsin diye ihtiyacımın da olmadığını düşünerek nafakasız boşandım.
Oğlumun babası şu an sigortasız. Babası ve babaanne dedesi ilgisiz. Mahkeme ayda 2 kez görme hakkı verdi ancak 6 ayda bir görür giderler babam vasıtası ile. Ben babamla yaşıyorum bu arada, doğu görevimi yapıyorum öğretmenim.
Şartlar böyleyken, yani çocuğumun babasının sigortası yok günlük işlerde çalışıyorken; Ben çalışırken kayınpederden iştirak nafakası talep edebilir miyim? Nafaka sadece oğlum için olacak. Bunun kanuni yol yordam nedir? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler.
Eşinin maddi durumunun iyiliği maaşına gelen zamla ölçülebiliyor.Eczacı olayı burada açılmadı aslında.Benim bir arkadaşım tutturdu avukata soracağım diye, ben ikna edemedim.Gidip sorduğunda avukat biraz sinirlenmiş, eski eşin yeni eşinden nafaka talep edemezsiniz hanımefendi bunu aklınızdan önce bir çıkarın demiş.Mantık olarakta zaten çok saçma.Çocuk iki kişiye aittir.Sırf bir taraf başka bir insanla evlendi diye, çocuk yapma kararında etkisi olmayan, buna karar vermemiş bir kişi sorumlu tutulup ondan para alınamaz.Nafaka bağlanırken eve giren paraya değil çocukların babası ya da annesinin çalıştığı üzerinden ne kadar artış olduğuna bakılarak karar veriyor.Bu mantıkla gidersek tekrar evlenen eşte yeni eşimin borçları var nafakayı azaltalım diyebilir ama mahkemenin bunu kabul edeceğini sanmıyorum.Çünkü kişi kendi bireysel borçlarını kanıtlamakla ancak nafaka azaltma davasına gidilebilir.Kaldı ki yeni eşe pekçok zararı dokunacak bu durumu yeni eş kabul edeceğine ayrılır, birlikte yaşayarak hayatını sürdürür hem de zararlı çıkmaz.Kimse kendisinden yıllar önce karar verilip dünyaya getirilmiş çocuklara bakmakla yükümlü kılınamaz.Bu örnek te hoş .. Eczacı eşe elbette açamaz ancak eski eşinin maddi durumunun artık daha iyi olduğunu düşünüyorsa evet nafaka arttırım talebine yönelik dava açabilir. Buradaki mantık ta şöyle işliyor: eski eşinin yeni eşi (eczacı olan) ile kurduğu evlilik birliğinde elde ettikleri gelirler hanenin toplam geliri olarak değerlendiriliyor. Yani eşi boşanırken tek kişilik gelire sahip ve ona göre nafaka miktarı belirlenmiş iken, şimdi evli olduğu ve hane geliri yeni eşinden dolayı da artmış bulunduğu (eğer artmiş ise) için (masraflar da gözönünde tutularak) ve edinilmiş mallar da var ise refah düzeyi de artmış olarak değerlendirildiği için nafaka arttırım davası açtığı takdirde bir miktar artışa hüküm olunabilir. Zira böylesi durumlarda karşı tarafın zenginleştiği varsayılıyor ve bozulan evlilik birliklerinde nafakaya ilişkin maddi düzenlemeler yapılırken herzaman için çocuğun/çocukların ekonomik koşullarının fakirleşmemesi esas alınır. (Alınabildiği veya Alınmak istendiği kadar demek daha doğru olacak.)
insanlar çıkarı neyse ona yöneliyor.Problem burada aslında.Ben sevmediğim bir insandan çöp bile alamıyorum.O çöp sinirlerimi bozup duruyor.O yüzden bu tip şeyleri anlayamıyorum açıkçası.Her şey maddiyat değil, insan aynada kendi yüzüne bakabilmeli bence.Onu görmemişim. Ben de geçenlerde yine boşanmış bir kadının hayattaki babasının emekli maaşını almak istediği konuyu okumuştum. Babası nasıl geçinecek diyince konu “devlet boşanan kadına maaş bağlamıyor mu”ya evrilmişti. Bu nafaka taleplerinde insanlar önünü sonunu düşünmüyor ya da işine gelmiyor.
Dua edin o eş sizden istememiş. İsteyen var çünküHukukçu kadınlara danismistim. Küçük bir ışık aldım avukata da danisip gerekli işlemleri araştıracagim. Yorumlar için teşekkürler
Kp ve kv yasal olarak torununu görme hakki yok ama nafaka ödesin!!!
O halde babasından nafaka talebim olmalı önce. SGK olmadığı için bağlanmamasi ihtimali yüksek ama sanırım değil mi
Eski eşiniz zaten sigortasız çalışıyormuş .
Sizinde elinizde mesleğiniz var bence böyle bir yola girerek sadece kendinizi ve çocuğunuzu üzersiniz.
Hiç bulaşıp rezil olmayın derim.
Dava görülürken talep etseydi ona nafaka talebi mahkemece görülürdü. Şu an bakma yükümlülüğü olduğu bir oğlu var ve ben kendime değil oğlum için sormuştum. Eşle çocuğa olan yükümlülüğünü lütfen karıştırmayınDua edin o eş sizden istememiş. İsteyen var çünkü
Ya bide ben eleştirenlere daha sonra kibarca beddua kısmını anlamıyorum."dilerim benimle aynı duruma düşmezler yazmış " konu sahibi.saka gibi :)))
zamaninda sorumsuz kocanizin ve sizin ( nafaka istemedim demissiniz ) ceremesini kayinpeder neden cekmek zorunda?
oyle bi nafaka alamazsiniz.
ah be arkadasim. her beddua tutsa suan hicbirimiz hayatta olmazdik ya da surunuyo olurduk:)) bosver eden etsin.Ya bide ben eleştirenlere daha sonra kibarca beddua kısmını anlamıyorum."dilerim benimle aynı duruma düşmezler yazmış " konu sahibi.
Ben ilk buraya bı konu açmıştım çok saçma bı konu olabilir bende kabul ediyorum. Beni resmen yerden yere vurdular. Ben kimseye cevap dahi yazmadım, kötü dilek olarak. Eğer buraya konu açıyor şak her türlü yorum gelecek. Hazırlıklı olmak gerek.
Çocuk yaparken adamın ailesi zengin diye mi güvenip yaptınız samimiyetle soruyorumBoşanırken sigortalıydı. Boşandıktan bir müddet sonra sigortasız çalışıyor. Durumları iyi. Varlıklı bir aile. Ayrıca ben kendime değil oğluma isteyeceğim. Neden kaliteli bir Okulda okumasın ki
Ama hukuk diyor ki dede altsoyu olduğu için alabilirim :) baba ödemezse dede ödeyecek. Oğlumun Eğitim masrafına harcayacağım. Ayrıca benim sorumsuz olduğumu nerden çıkardınız. Oğluma ben bakıyorum aslan gibi zaten. İşritak nafakası için ayrıntılar sınırlar kanunda bellidir. Kendime değil çocuğa her zaman dava açabiliyormuşum. Sakin olun sizin cebinizden çıkmayacak :)saka gibi :)))
zamaninda sorumsuz kocanizin ve sizin ( nafaka istemedim demissiniz ) ceremesini kayinpeder neden cekmek zorunda?
oyle bi nafaka alamazsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?