Kayınpederden iştirak nafakası talebi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk yaparken adamın ailesi zengin diye mi güvenip yaptınız samimiyetle soruyorum
Kafalarını kuma gömseler de oğlum için kendim için değil hak talebinde bulundum ne var bunda. 1 lokması boğazımdan geçmeyecek oğluma harcayacağım. İştirak nafakası 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edilebilir. Boşanırkenki durumumla şimdiki durumum değişiklik göstermez mi? Hayretle okuyorum yorumlarınızı. Kınayanın başına gelsin benim durumum dilerim Allahtan

Evet bakmak yükümlülüğü üstsoylara aittir. Hukuken bana verilen hakkı kullandım. Oğlum daha kaliteli bir kolejde okuyacak. Onları zora sokmayacak ve sizin cebinizden çıkmayacak merak etmeyin :) danıştım ve burdan cevabımı aldım teşekkürler. Keşke evladı tek başına büyütmek gibi bir durumda olduğum empatisine sahip olabilseniz :)

saka gibi :)))
zamaninda sorumsuz kocanizin ve sizin ( nafaka istemedim demissiniz ) ceremesini kayinpeder neden cekmek zorunda?
oyle bi nafaka alamazsiniz.
Nafakayı kendim için istemedim. Çocuğum için 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edebiliyorum zaten hukuken. Bu beni sorumsuz mu yapıyor? Burada tek sorumsuz oğlumun babasıdır

Meraktan soruyorum çocuk kac yasinda ve de ayda iki defa nasil verdiler. Yani niye bu kadar. Anlasmalimiydi yoksa problem mi vardi . Yatilimi verdiler bu karari. Babasi gormuyor mu?

Avukat vermeme seçeneği yok mu dedi dedesi için? Gerçekten çok merak ettim. Baba çocuk sahibi oluyor, ama ceremesini dede çekiyor. Adamın çocuk sahibi olma kararında söz hakkı yok ama sorumluluğu var. Reddetme hakkı olmadığına emin misiniz?

Nafakayı kendim için istemedim. Çocuğum için 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edebiliyorum zaten hukuken. Bu beni sorumsuz mu yapıyor? Burada tek sorumsuz oğlumun babasıdır

Tek sorumsuz oğlunuzun babası da kayınpederden nafaka almaya çalışmanız niye?
Ogretmenmissiniz bir de hic yakıştıramadım bu düşüncenizi.
Kanunen öyle bir sey varmış, gözünüz aydın.
Etik mi peki sizce?

Evlilik 2 kişiyle yapılıyor. boşanınca kayınpederin parasına göz dikmek değişik bir kafa yapısı.

Neyse nafakanizi almissiniz tebrikler

Meraktan soruyorum çocuk kac yasinda ve de ayda iki defa nasil verdiler. Yani niye bu kadar. Anlasmalimiydi yoksa problem mi vardi . Yatilimi verdiler bu karari. Babasi gormuyor mu?
Anlaşmalı boşandık. Oğlum 4 yaşında şu an. Yazın 20 günlük yatılı görüş yazdı mahkeme. 5gün gitti geldi oğlum babasına 1kez. Yakın bir ilde ablam vardı aracımla götürüp getirdim o şekilde hallettim

Hanımefendi mesele sizin Boğaz’ınızdan geçip geçmemesi değil, muhakkak ki oğlunuza harcayacaksınız. Ama kayınpederinizin sizin çocuğunuza bakma sorumluluğunu yok. Eski eşinizin yapmadığı babalığı kimseye ödetemezsiniz.

Himm anladım. Keşke boyke insanlarla hic muhattap olmasa cocuklarimiz .

Bakın babasına açtım davayı ve dava kabul edildi. Baba kısıtlı olursa veya ödeyemeyecek durumda ise (akli yada hükümlü durumlarında vs) dedeye tekrar talepte bulunabilirim. Şu an babası ödeyecekse sıkıntı yok. Babanın ödemek istemeyeceği ihtimaline karşılık dedeyi danışmak istemiştim ben. Evlatlıktan ya da mirastan Red halinde itiraz sonucu yine altsoyu oğlum olduğu için yine hakkı var belli bir zaman aşımından sonra. Ayrıntıyı aile mahkemesinden sorabilirsiniz

Baba ödemezse dede ödeyecek. Baba öderse sıkıntı yok zaten. Benim illa ki dede ödesin gibi bir inadım da yok. Temsili komik bir rakam alsın oğlum. Bu bana yeterli

Gayet etik öğretmen olmam ile iştirak nafakası hakkım neden çelişsin ki anlayamadım. Adı üstünde çocuğa maddi anlamda İştirak etmek yani çocuğun bakımının sorumluluğunu paylaşmak.
Yani öğretmen değil de ev hanımı olsa idim de bu kadınlar kulübü bana iştirak nafakası hakkımı layık görmeyecekti sanırım çok üzücü.
Eğer baba ödemez ise dedeye çevrilecek. Ben direkt dede ödesin inadında değildim ki. Temsili küçük bir rakam yeterli benim için. Kimsenin parasına göz dikmedim yani. Adamlar altsoyunun bakımına harcayacak. Desteğiniz için teşekkürler.

Anlayamadığım neden gurursuzmuşum ya da hakkım olmayan sanki haram paraya göz dikmişim gibi beni yargılamanız. Hukuk bana bu hakkı verdiyse kullanmak istemem ve oğlumun eğitimi geleceğini düşünerek bu adımı atmamın nesi kötü olabilir ki? Velayetin bende olması, boşanırken nafaka talebim olmaması; iştirak nafakası talebine engel değil ki. Çocuğumun bakımına müşterek olarak iştirak edecek. Ev hanımı da olsam, yahut çok daha farklı sosyoekonomik bir konumda da olsam iştirak nafakası açabiliyorum. Dedesine direkt dava açmadım. Babası ödedikten sonra sıkıntı yok. İlla dede ödeyecek gibi bir inadım da yok. Bu saatte hukukun bana verdiği hakkı alma haklılığımı savunma sebebim, benim gibi hatta belki de daha zor durumda kalmış hatunların bilgilenmesini sağlamak.

iyi yapmissiniz. ortak cocugun giderlerini neden sadece siz karsilayasiniz ki. ben de ayrilmayi dusunuyorim esimden. bizimki anlasmali olur. su an odeyemez buyuk ihtimal gelecekte de odeyemez ama ben dilekçeye cocuklar icin nafaka miktari yine de yazacagim. dunya hali bugun istemem yada bugun odeyemez ilerde oder hale gelir. yada ne bilim parasi olur cocuklarina harcamak yerine car cur eder o zaman talep ederim. ilk yillarda da talep etmem gerekir aslinda ama insafimdan talep etmeyi düşünmuyorum. kendine baksin kendi hayatini kursun da yeter gozuyle bakiyorum.

siz nafakayi baglattirin da oder odemez alirsiniz almazsiniz ilerde bakarsiniz duruma.

Çok teşekkür ederim beni sanırım anlayabildiniz :) anlaşmalı boşanmak istedim. Uzamadan çocuğum yıpranmadan kısa yoldan çözmek istedim o dönem ağırdı benim için çünkü. Ama o dönemde istemeyip şimdi ihtiyacım halinde bu hakkımı kullanmam sanırım buradaki bazı kadınları kızdırdı. Kadının düşmanı yine kadınlar çok ilginç 1 kaşık suda boğacaklar hakkımı almam sebebiyle

Kayınbabadan nafaka talep edilmiyormuş

Ayrıca eski eş sigortasız çalıştığı için o sizden nafaka talep edebilir

ihtiyac olup olmamasi degil ki mesela. ya da bir tarafin durumunun olmamasi da degil mesele. ortak cocuk tabi ki giderlerine destek olmasi lazim. baba sorumlulugu almasi lazim. bosaninca esten bosaniliyor cocuktan degil. siz parayi ister alirsiniz ister cocuga harcarsiniz ister gelecegine yatirim yaparsiniz kimseyi ilgilendirmez. baba da saglikli oldugu sürece elinden geleni yapmasi lazim. cocugu icin 300-400 ekstradan kazanamiyorsa artik.. ha tabi ekstrwm durumlar olur issiz kalir su olur bu olur. siz o zaman zateb idare edersiniz insaf edersiniz. ama mesele sorumsuzluk.

yada ilerde evlenir bosandigi cocuga harcamadigini yeni esine ve cocuguna yagdirir. bu tiplerden cok var. o zamanda zorunuza gider. o yuzden nafaka baglatmakla iyi etmissiniz.

Kayınbabadan nafaka talep edilmiyormuş

Ayrıca eski eş sigortasız çalıştığı için o sizden nafaka talep edebilir
Hayır anlaşmalı boşanma protokolüne bağlı bir durum. Bizim protokole göre kadın ve erkek birbirinden nafaka talep edemez doğru. Ancak velayeti alan taraf, karşı taraftan ortak çocuğun bakımı için iştirak nafakası talep edebilir. Ben bu hakkımı kullanmış oldum.

Anladım. Yanlış bilgimi düzelttiğiniz için teşekkürler iştirak nafakasının kapsadığı durumları okuyayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…