Kafalarını kuma gömseler de oğlum için kendim için değil hak talebinde bulundum ne var bunda. 1 lokması boğazımdan geçmeyecek oğluma harcayacağım. İştirak nafakası 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edilebilir. Boşanırkenki durumumla şimdiki durumum değişiklik göstermez mi? Hayretle okuyorum yorumlarınızı. Kınayanın başına gelsin benim durumum dilerim AllahtanÇocuk yaparken adamın ailesi zengin diye mi güvenip yaptınız samimiyetle soruyorum
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kayınpederden iştirak nafakası talebi
- Konu Sahibi emr06
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Evet bakmak yükümlülüğü üstsoylara aittir. Hukuken bana verilen hakkı kullandım. Oğlum daha kaliteli bir kolejde okuyacak. Onları zora sokmayacak ve sizin cebinizden çıkmayacak merak etmeyin :) danıştım ve burdan cevabımı aldım teşekkürler. Keşke evladı tek başına büyütmek gibi bir durumda olduğum empatisine sahip olabilseniz :)ah be arkadasim. her beddua tutsa suan hicbirimiz hayatta olmazdik ya da surunuyo olurduk:)) bosver eden etsin.
aklini kullanmamis zamaninda simdi kendi sorumsuzluklarini, olayla alakasi olmayan kayinpedere yikmak istemis. konuda eskiymis zaten sonra fark ettim:)) sanki kayinpeder cocugu gormek veya para vermek zorunda. her fikre acik olcaksin, olamazsan acmayacaksin konuyu. surekli pohpohlanamazsin.
Nafakayı kendim için istemedim. Çocuğum için 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edebiliyorum zaten hukuken. Bu beni sorumsuz mu yapıyor? Burada tek sorumsuz oğlumun babasıdırsaka gibi :)))
zamaninda sorumsuz kocanizin ve sizin ( nafaka istemedim demissiniz ) ceremesini kayinpeder neden cekmek zorunda?
oyle bi nafaka alamazsiniz.
- 26 Şubat 2019
- 413
- 553
- 53
- 24 Eylül 2010
- 5.874
- 18.903
- 448
Avukat vermeme seçeneği yok mu dedi dedesi için? Gerçekten çok merak ettim. Baba çocuk sahibi oluyor, ama ceremesini dede çekiyor. Adamın çocuk sahibi olma kararında söz hakkı yok ama sorumluluğu var. Reddetme hakkı olmadığına emin misiniz?Kafalarını kuma gömseler de oğlum için kendim için değil hak talebinde bulundum ne var bunda. 1 lokması boğazımdan geçmeyecek oğluma harcayacağım. İştirak nafakası 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edilebilir. Boşanırkenki durumumla şimdiki durumum değişiklik göstermez mi? Hayretle okuyorum yorumlarınızı. Kınayanın başına gelsin benim durumum dilerim Allahtan
- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
- 498
Nafakayı kendim için istemedim. Çocuğum için 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edebiliyorum zaten hukuken. Bu beni sorumsuz mu yapıyor? Burada tek sorumsuz oğlumun babasıdır
Tek sorumsuz oğlunuzun babası da kayınpederden nafaka almaya çalışmanız niye?
Ogretmenmissiniz bir de hic yakıştıramadım bu düşüncenizi.
Kanunen öyle bir sey varmış, gözünüz aydın.
Etik mi peki sizce?
Evlilik 2 kişiyle yapılıyor. boşanınca kayınpederin parasına göz dikmek değişik bir kafa yapısı.
Neyse nafakanizi almissiniz tebrikler
Anlaşmalı boşandık. Oğlum 4 yaşında şu an. Yazın 20 günlük yatılı görüş yazdı mahkeme. 5gün gitti geldi oğlum babasına 1kez. Yakın bir ilde ablam vardı aracımla götürüp getirdim o şekilde hallettimMeraktan soruyorum çocuk kac yasinda ve de ayda iki defa nasil verdiler. Yani niye bu kadar. Anlasmalimiydi yoksa problem mi vardi . Yatilimi verdiler bu karari. Babasi gormuyor mu?
Hanımefendi mesele sizin Boğaz’ınızdan geçip geçmemesi değil, muhakkak ki oğlunuza harcayacaksınız. Ama kayınpederinizin sizin çocuğunuza bakma sorumluluğunu yok. Eski eşinizin yapmadığı babalığı kimseye ödetemezsiniz.Kafalarını kuma gömseler de oğlum için kendim için değil hak talebinde bulundum ne var bunda. 1 lokması boğazımdan geçmeyecek oğluma harcayacağım. İştirak nafakası 18 yaşına kadar herhangi bir zaman diliminde talep edilebilir. Boşanırkenki durumumla şimdiki durumum değişiklik göstermez mi? Hayretle okuyorum yorumlarınızı. Kınayanın başına gelsin benim durumum dilerim Allahtan
- 26 Şubat 2019
- 413
- 553
- 53
Himm anladım. Keşke boyke insanlarla hic muhattap olmasa cocuklarimiz .Anlaşmalı boşandık. Oğlum 4 yaşında şu an. Yazın 20 günlük yatılı görüş yazdı mahkeme. 5gün gitti geldi oğlum babasına 1kez. Yakın bir ilde ablam vardı aracımla götürüp getirdim o şekilde hallettim
Bakın babasına açtım davayı ve dava kabul edildi. Baba kısıtlı olursa veya ödeyemeyecek durumda ise (akli yada hükümlü durumlarında vs) dedeye tekrar talepte bulunabilirim. Şu an babası ödeyecekse sıkıntı yok. Babanın ödemek istemeyeceği ihtimaline karşılık dedeyi danışmak istemiştim ben. Evlatlıktan ya da mirastan Red halinde itiraz sonucu yine altsoyu oğlum olduğu için yine hakkı var belli bir zaman aşımından sonra. Ayrıntıyı aile mahkemesinden sorabilirsinizAvukat vermeme seçeneği yok mu dedi dedesi için? Gerçekten çok merak ettim. Baba çocuk sahibi oluyor, ama ceremesini dede çekiyor. Adamın çocuk sahibi olma kararında söz hakkı yok ama sorumluluğu var. Reddetme hakkı olmadığına emin misiniz?
Baba ödemezse dede ödeyecek. Baba öderse sıkıntı yok zaten. Benim illa ki dede ödesin gibi bir inadım da yok. Temsili komik bir rakam alsın oğlum. Bu bana yeterliHanımefendi mesele sizin Boğaz’ınızdan geçip geçmemesi değil, muhakkak ki oğlunuza harcayacaksınız. Ama kayınpederinizin sizin çocuğunuza bakma sorumluluğunu yok. Eski eşinizin yapmadığı babalığı kimseye ödetemezsiniz.
Gayet etik öğretmen olmam ile iştirak nafakası hakkım neden çelişsin ki anlayamadım. Adı üstünde çocuğa maddi anlamda İştirak etmek yani çocuğun bakımının sorumluluğunu paylaşmak.Tek sorumsuz oğlunuzun babası da kayınpederden nafaka almaya çalışmanız niye?
Ogretmenmissiniz bir de hic yakıştıramadım bu düşüncenizi.
Kanunen öyle bir sey varmış, gözünüz aydın.
Etik mi peki sizce?
Evlilik 2 kişiyle yapılıyor. boşanınca kayınpederin parasına göz dikmek değişik bir kafa yapısı.
Neyse nafakanizi almissiniz tebrikler
Yani öğretmen değil de ev hanımı olsa idim de bu kadınlar kulübü bana iştirak nafakası hakkımı layık görmeyecekti sanırım çok üzücü.
Eğer baba ödemez ise dedeye çevrilecek. Ben direkt dede ödesin inadında değildim ki. Temsili küçük bir rakam yeterli benim için. Kimsenin parasına göz dikmedim yani. Adamlar altsoyunun bakımına harcayacak. Desteğiniz için teşekkürler.
Anlayamadığım neden gurursuzmuşum ya da hakkım olmayan sanki haram paraya göz dikmişim gibi beni yargılamanız. Hukuk bana bu hakkı verdiyse kullanmak istemem ve oğlumun eğitimi geleceğini düşünerek bu adımı atmamın nesi kötü olabilir ki? Velayetin bende olması, boşanırken nafaka talebim olmaması; iştirak nafakası talebine engel değil ki. Çocuğumun bakımına müşterek olarak iştirak edecek. Ev hanımı da olsam, yahut çok daha farklı sosyoekonomik bir konumda da olsam iştirak nafakası açabiliyorum. Dedesine direkt dava açmadım. Babası ödedikten sonra sıkıntı yok. İlla dede ödeyecek gibi bir inadım da yok. Bu saatte hukukun bana verdiği hakkı alma haklılığımı savunma sebebim, benim gibi hatta belki de daha zor durumda kalmış hatunların bilgilenmesini sağlamak.
Değerli arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Aylar sonra bir gelişme yazayım dedim. Mahkemeye başvurdum. Nafaka talebini dededen önce babaya açmam gerektiği söylendi. Eğer baba ödeyebilecek durumda değilse ve kısıtlı ise ancak dedeye nafaka bağlanır dediler. Ben de babaya açtım. Davam kabul edildi. Dikkat edin ben kendime değil müşterek ÇOCUĞUMA nafaka talebinde bulundum.
Destek olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Beni eleştirenlere de dilerim benimle aynı duruma düşmezler. İstediğim 20 TL de olsa temsili bir rakamdı. Sonuçta çocuğum aç ve açıkta değil. Baba tarafının hiçbir emek ve sorumluluk olmadan hayatlarına devam etmesi ağrıma gitmişti çünkü. Eğer baba nafaka ödemez ise bu kendisine şahsi olarak yaptırım olacak ve daha sonraki adımda dededen nafaka bağlanabilecek. Bu arada iştirak nafakası için babanın sgk olup olmaması önemli değilmiş. Velayeti bende de olsa sonuçta babası olduğu için bakma yükümlülüğü varmış. Benzer durumu yaşayan hatunlara bilgi olsun bu durum. Sevgiler
iyi yapmissiniz. ortak cocugun giderlerini neden sadece siz karsilayasiniz ki. ben de ayrilmayi dusunuyorim esimden. bizimki anlasmali olur. su an odeyemez buyuk ihtimal gelecekte de odeyemez ama ben dilekçeye cocuklar icin nafaka miktari yine de yazacagim. dunya hali bugun istemem yada bugun odeyemez ilerde oder hale gelir. yada ne bilim parasi olur cocuklarina harcamak yerine car cur eder o zaman talep ederim. ilk yillarda da talep etmem gerekir aslinda ama insafimdan talep etmeyi düşünmuyorum. kendine baksin kendi hayatini kursun da yeter gozuyle bakiyorum.
siz nafakayi baglattirin da oder odemez alirsiniz almazsiniz ilerde bakarsiniz duruma.
Çok teşekkür ederim beni sanırım anlayabildiniz :) anlaşmalı boşanmak istedim. Uzamadan çocuğum yıpranmadan kısa yoldan çözmek istedim o dönem ağırdı benim için çünkü. Ama o dönemde istemeyip şimdi ihtiyacım halinde bu hakkımı kullanmam sanırım buradaki bazı kadınları kızdırdı. Kadının düşmanı yine kadınlar çok ilginç 1 kaşık suda boğacaklar hakkımı almam sebebiyleiyi yapmissiniz. ortak cocugun giderlerini neden sadece siz karsilayasiniz ki. ben de ayrilmayi dusunuyorim esimden. bizimki anlasmali olur. su an odeyemez buyuk ihtimal gelecekte de odeyemez ama ben dilekçeye cocuklar icin nafaka miktari yine de yazacagim. dunya hali bugun istemem yada bugun odeyemez ilerde oder hale gelir. yada ne bilim parasi olur cocuklarina harcamak yerine car cur eder o zaman talep ederim. ilk yillarda da talep etmem gerekir aslinda ama insafimdan talep etmeyi düşünmuyorum. kendine baksin kendi hayatini kursun da yeter gozuyle bakiyorum.
siz nafakayi baglattirin da oder odemez alirsiniz almazsiniz ilerde bakarsiniz duruma.
- 11 Mayıs 2011
- 7.155
- 3.947
- 373
Kayınbabadan nafaka talep edilmiyormuşMerhaba hatunlar. 2017de anlaşmalı boşandım. Oğlumun velayeti bende. Anlaşmalı boşanma protokolünde bana ve oğluma nafaka talebi olmadı. O sıralar biran önce bitsin diye ihtiyacımın da olmadığını düşünerek nafakasız boşandım.
Oğlumun babası şu an sigortasız. Babası ve babaanne dedesi ilgisiz. Mahkeme ayda 2 kez görme hakkı verdi ancak 6 ayda bir görür giderler babam vasıtası ile. Ben babamla yaşıyorum bu arada, doğu görevimi yapıyorum öğretmenim.
Şartlar böyleyken, yani çocuğumun babasının sigortası yok günlük işlerde çalışıyorken; Ben çalışırken kayınpederden iştirak nafakası talep edebilir miyim? Nafaka sadece oğlum için olacak. Bunun kanuni yol yordam nedir? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler.
Ayrıca eski eş sigortasız çalıştığı için o sizden nafaka talep edebilir
Çok teşekkür ederim beni sanırım anlayabildiniz :) anlaşmalı boşanmak istedim. Uzamadan çocuğum yıpranmadan kısa yoldan çözmek istedim o dönem ağırdı benim için çünkü. Ama o dönemde istemeyip şimdi ihtiyacım halinde bu hakkımı kullanmam sanırım buradaki bazı kadınları kızdırdı. Kadının düşmanı yine kadınlar çok ilginç 1 kaşık suda boğacaklar hakkımı almam sebebiyle
ihtiyac olup olmamasi degil ki mesela. ya da bir tarafin durumunun olmamasi da degil mesele. ortak cocuk tabi ki giderlerine destek olmasi lazim. baba sorumlulugu almasi lazim. bosaninca esten bosaniliyor cocuktan degil. siz parayi ister alirsiniz ister cocuga harcarsiniz ister gelecegine yatirim yaparsiniz kimseyi ilgilendirmez. baba da saglikli oldugu sürece elinden geleni yapmasi lazim. cocugu icin 300-400 ekstradan kazanamiyorsa artik.. ha tabi ekstrwm durumlar olur issiz kalir su olur bu olur. siz o zaman zateb idare edersiniz insaf edersiniz. ama mesele sorumsuzluk.
yada ilerde evlenir bosandigi cocuga harcamadigini yeni esine ve cocuguna yagdirir. bu tiplerden cok var. o zamanda zorunuza gider. o yuzden nafaka baglatmakla iyi etmissiniz.
Hayır anlaşmalı boşanma protokolüne bağlı bir durum. Bizim protokole göre kadın ve erkek birbirinden nafaka talep edemez doğru. Ancak velayeti alan taraf, karşı taraftan ortak çocuğun bakımı için iştirak nafakası talep edebilir. Ben bu hakkımı kullanmış oldum.Kayınbabadan nafaka talep edilmiyormuş
- 11 Mayıs 2011
- 7.155
- 3.947
- 373
Anladım. Yanlış bilgimi düzelttiğiniz için teşekkürler iştirak nafakasının kapsadığı durumları okuyayımHayır anlaşmalı boşanma protokolüne bağlı bir durum. Bizim protokole göre kadın ve erkek birbirinden nafaka talep edemez doğru. Ancak velayeti alan taraf, karşı taraftan ortak çocuğun bakımı için iştirak nafakası talep edebilir. Ben bu hakkımı kullanmış oldum.
Kayınbabadan nafaka talep edilmiyormuş
anlasmali bosanmislar talep edemez diye biliyorum.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.