Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kayınpederden iştirak nafakası talebi
- Konu Sahibi emr06
- Başlangıç Tarihi
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 15 Temmuz 2016
- 8.164
- 13.634
- 248
Yuvamı yıkan beni bir başıma bırakan insanlardan, oğlumun daha kaliteli eğitim alması için kanuni hak talep edebilir miyim diye danışmak istedim buraya. Ama çirkin yürekli ve kötü niyetli oldum hakkım olanı varsa aramak için. Yine kadına en büyük kötülüğü kadın yapıyor.
Varlıklı bir aile ve torunlarına katkı sağlayarak kötü duruma düşmeler diye düşünüyorum. Beni yargılamanızdan ziyade Hukukçu ve bilgisi olanlara danışmak istedim.
Yine de çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Hakkım varsa hakkım olanı arıyorum.
Hukukta üstsoy bağından iştirak nafakası talep edilebiliyor mu diye. Etik noktasını tartışmak istemiyorum
Varlıklı bir aile ve torunlarına katkı sağlayarak kötü duruma düşmeler diye düşünüyorum. Beni yargılamanızdan ziyade Hukukçu ve bilgisi olanlara danışmak istedim.
Yine de çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Hakkım varsa hakkım olanı arıyorum.
Hukukta üstsoy bağından iştirak nafakası talep edilebiliyor mu diye. Etik noktasını tartışmak istemiyorum
Mantık olarak size de saçma gelmiyor mu? iki yetişkin birey karar veriyor evleniyor, çocuk yapıyor, sonra iş dönüp dolaşıp kayınpederin başına patlıyor.Böyle bir şey olmaz imkansız.Kayınpedere iştirak nafakası açmak düşüncesi çok marjinal
O zaman esinizde işsizmiş ya babanizdan nafaka talep etsin ?
Sukredin adam calismiyorum diye sizden nafaka talep etmemiş. Oyle bir hakkı var cunku.
Dededen birsey talep edemezsiniz. Adam da kendine bakmayi zor beceriyor belli ki. Boşverin, kendiniz buyutun yavrunuzu. Muhattap olmaya degmez
Gerçekten bu düşünce yapısıyla sonuçta nafakaların hepsi sınırlandırılacak.Siz diyelim ki adamdan iştirak nafakası istediniz ama ya adam da sizden yoksulluk nafakası isterse nolacak?
Yasa hazırlıkları var zaten,nafaka kadınlar için hayal olacak bu mantalite yüzünden
Kp den nafaka mi???
Gene bir yaşıma daha girdim.
boşanırken niye bir talebiniz olmadı? şimdi kayınpederden isteyecek kadar kötü durumda mısınız?
Daha neler göreceğiz acaba?
Hanımefendi sizin yaptığınız çocuğa babası bakmıyorken dedenin üzerine sorumluluk yüklemeye çalışmak ne demek? Allahtan kör topal kanunlarımız var.
Dede ve babanneden para talep etmek nedir yaa.çocuğunuz için bile olsa ..ben olsam asla tenezzül etmem..ilgi sevgi vermeyenler para verse ne olacak ki..önce insan olmak lazım
Sizin gibiler yuzunden hak eden insanlar bile nafaka alamiyor bu ulkede , ne cirkin yureklisiniz
Hergun dehsete dusuyorum bu bdv de
Kayinpederden nafaka talep edilemez. Eş issiz bile olsa cocuguna bakmakla yukumlu oldugu icin bosanirken nafaka talebiniz olsa idi nafaka baglanirdi. Bundan sonrasi icin bir avukata danismanizi tavsiye ederim.
- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.971
- 798
İştirak nafakası değil o, siz yoksulluk nafakasını okumuşsunuz.Onu alabilmesi için pekçok şey gerekir.Çocuğun çok zor durumda olması, kayınpederin harika bir hayat yaşıyor olması falan gibi.Annesi öğretmen bir çocuk var ortada, babası yaşıyor üstelik.Anne babayı bırakmış kayınpedere takmış.Annesi babası yaşayan bir çocuk için yoksulluk nafakası bağlamazlar.
İştirak nafakası diye okudum
Yargıtay kararından
- 31 Ağustos 2012
- 22.050
- 35.260
- 798
- 3 Ekim 2007
- 14.415
- 35.471
- 1.123
- 39
Siz sanki dün de bir yaşınıza daha girmiştiniz değil miKp den nafaka mi???
Gene bir yaşıma daha girdim.
Ben de burda yaşlandım resmen her gün yeni bir şey duyuyoruz
Çok teşekkür ederim araştıracağım emsal karar olur.
boşuna araştırma siz anlaşmalı boşanmışsınız o protokol haricinde bir talebiniz olamaz artıkÇok teşekkür ederim araştıracağım emsal karar olur.
- 14 Ekim 2016
- 7.066
- 47.622
- 548
Evet dün ya da önceki gündü. Bu platform beni yaşlandırdı resmen.Siz sanki dün de bir yaşınıza daha girmiştiniz değil mi
Ben de burda yaşlandım resmen her gün yeni bir şey duyuyoruz
Konu sahibi eşinden istemiyor nafakayı kpden istiyor.
Halbuki babanin durumuna bakmaksızın nafaka istemesi gerekirdi. Çalışmıyorsa girer asgari ücretli çalışır. Kp ne alaka?
Çocuğu biz yapalım. Ceremeyi kp çeksin.
Ben işin hukuki yönünde değilim. Mantık yönündeyim. Kp den nafaka istenmez.
Hele baba yaşarken hiç istenmez.
- 26 Temmuz 2012
- 1.467
- 887
- 123
Hayır alakası Yok anlaşmalı boşanmada dahi daha sonra babaya nafaka davası açılabiliyor benim arkadaşım açtı geçen gün boşanma üzerinden 2 yıl geçti maddi olarak eşi hiç yardım etmediği bi kurs parasını dahi ödemediği için açtı ve aylık nafakayı kazandı. Bi konuda gerçekten Bilgi olmadan yanlış yönlendirmeyelim.boşuna araştırma siz anlaşmalı boşanmışsınız o protokol haricinde bir talebiniz olamaz artık
Babaya açılabilir fakat kayınpeder’e bende hiç duymadım. Kaldı ki mecburda değiller bakma yükümlülüğü Yok gibi geliyor bana.
Varsa hakkımı araştırmak bana bişey kaybettirmez. Onlar rahat yaşarken oğlumun imkanları daha iyi olacaksa neden araştırma yapmayayım kiboşuna araştırma siz anlaşmalı boşanmışsınız o protokol haricinde bir talebiniz olamaz artık
Evet dün ya da önceki gündü. Bu platform beni yaşlandırdı resmen.
Konu sahibi eşinden istemiyor nafakayı kpden istiyor.
Halbuki babanin durumuna bakmaksızın nafaka istemesi gerekirdi. Çalışmıyorsa girer asgari ücretli çalışır. Kp ne alaka?
Çocuğu biz yapalım. Ceremeyi kp çeksin.
Ben işin hukuki yönünde değilim. Mantık yönündeyim. Kp den nafaka istenmez.
Hele baba yaşarken hiç istenmez.
Boşanırken sigortalıydı. Boşandıktan bir müddet sonra sigortasız çalışıyor. Durumları iyi. Varlıklı bir aile. Ayrıca ben kendime değil oğluma isteyeceğim. Neden kaliteli bir Okulda okumasın ki
- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.494
- 598
Anlaşmalı boşanmada o da ben de talepte bulunmadık. Boşanırken sigortalıydı. 6 ayda bir oğlumu görüyor. Bence babalık bu kadar basit bişey değilEşiniz sizden nafaka istememişya, ona şükür.
iyi araştır o zaman. ama ben size diyorum ki siz anlaşmalı boşandınız ve protokol imzaladınız değil mi. işte o protokolun dışına çıkamazsınız artık. eğer çekişmeli boşansaydınız bir protokol imzalamış olmasaydınız o zaman daha sonrasında da nafaka talebiniz olurdu.Varsa hakkımı araştırmak bana bişey kaybettirmez. Onlar rahat yaşarken oğlumun imkanları daha iyi olacaksa neden araştırma yapmayayım ki
Boşanırken hakim ileride çocuk için iştirak nafakası isteyebileceğimi söyledi. Şu an sigortası olmadığı için işi uzatmayı kısa yoldan dedesinden hak talebini sormuştum.iyi araştır o zaman. ama ben size diyorum ki siz anlaşmalı boşandınız ve protokol imzaladınız değil mi. işte o protokolun dışına çıkamazsınız artık. eğer çekişmeli boşansaydınız bir protokol imzalamış olmasaydınız o zaman daha sonrasında da nafaka talebiniz olurdu.
evet bencede bilgi olmadan yanlış yönlendirmeyelim, çünkü ben adliyede çalışıyorum ve yanımda aile mahkemesinde çalışan arkadaşlarım var onlara sorarak bilgi veriyorum anlatabildim mi. sizin arkadaşınız anlaşmalı boşanma protokolünde nafaka ile ilgili bir maddesi yoktur, o yüzden daha sonra nafaka talebinde bulunmuştur.Hayır alakası Yok anlaşmalı boşanmada dahi daha sonra babaya nafaka davası açılabiliyor benim arkadaşım açtı geçen gün boşanma üzerinden 2 yıl geçti maddi olarak eşi hiç yardım etmediği bi kurs parasını dahi ödemediği için açtı ve aylık nafakayı kazandı. Bi konuda gerçekten Bilgi olmadan yanlış yönlendirmeyelim.
Babaya açılabilir fakat kayınpeder’e bende hiç duymadım. Kaldı ki mecburda değiller bakma yükümlülüğü Yok gibi geliyor bana.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.