- 18 Şubat 2022
- 2.134
- 3.525
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
Bende iki tarafında kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama konu sahibi henüz çok genç yorulmuş olabilir. İstemiyor diye vicdansız imajı çizilmesi haksızlık. Tatil gününde ve haftada üç gün olunca ben hak verdim. Hiç hazır da alınmıyor yemek ve görümce üstüne temizliğe davet etmesi hepten babanın kendi işlerini görmemesi duruma ağırlık kazandırıyor. Zamanla yoluna oturması için kardeşlerin görev dağılımı yapması daha uygun olacak. Haklarında hayırlısı.Bence ne konu sahibi bazilari tarafindan yazildigi kadar kötü. Nede kayinpederin birinin üstüne yük olma istegi var. Sahsen konu sahibinin yerinde olsam evlenmeyi de ertelerdim, ama eminim damatin anneside oglunun dügünü görmek istedi. Hani disardan baksak aile durumlardan ötürü normal bir evlilik süreci olmamis bile. Konu sahibi bir kac sene evli olup bunlar olsa eminim bu kadar icerlemezdi.. biz kayinvalidemi ve kayinpederimi yanimiza alirken onunla beraber gelen bütün sorumluluklari ölcüp tartip öyle karar verdik. Konu sahibi galiba olabilecekleri tam kestiremedi. Heleki kendi ailesinde benzer durumlar olmamissa (Allah da göstermesin)..Zamanla hersey yerine oturuyor. Ama bunun icin iyi iletisim kurmak kacinilmaz. Kavga etmek sadece kendi evliligini zedeler
Huzur evi çok kötü birşey değil aslında. Günümüz şartlarında hem kadın hem erkeğin çalışma durumu olduğundan ben çocuklarıma yük olmaktansa huzur evi düşünürüm.Ben deli kaynanam dahil kimseyi huzur evine yollamam zaten abla, benim babam huzur evinde ölmedi çünkü. Ama ben giderim hiç sıkıntı yok. Lakin zaten aylarca idare etmiş , artık hayata dönmek isteyen , evlendiğini anlamak isteyen birine de laf edemem, ondan beklenen kadar anlayışa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Peki böyle bir davranışta olan kayınvalideye mesafeyi kendiniz mi koydunuz yoksa eşiniz yoluyla mı ?Adam kırk dakika bankta oturup iftar saati bekliyor bu adam gidip onların evine yerleşicekmiş pessannem mesela ölse gelip evimde kalmaz kac senelik evliyim 5 parmağımı geçmez evime gelmesi anca elden ayaktan düşecek Allah korusun zorla getireceksin ama kv dem koşarak gelmek ister izin versem yani kim gelip evine yerleşir kim yerleşmez herkes çok iyi bilir
Ben zamanımda eşime herkese nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını açık açık söyledim eğilip bükülmedim işine gelmeyen evlenmesin dedimPeki böyle bir davranışta olan kayınvalideye mesafeyi kendiniz mi koydunuz yoksa eşiniz yoluyla mı ?
Bu vicdan meselesi yapanlar bana hiç samimi gelmediler ,hepsine konu sahibinin aynı durumları yaşamasını diliyorum yakın zamanda
Mecbur kalmadıkça kimseyi yollamam, ben kendi adıma kimseye sıkıntı vermek istemem, kendim zorla giderim gerekirse.Huzur evi çok kötü birşey değil aslında. Günümüz şartlarında hem kadın hem erkeğin çalışma durumu olduğundan ben çocuklarıma yük olmaktansa huzur evi düşünürüm.
Tutmus yorumlari tekrarlamayin artik nolurÇok haklısınız(!) ama eksik yazmışsınız. Sadece cicim ayı yanıp bitmemiş. Aynı zamanda eşlerin birbirine vermiş olduğu iyi günde kötü günde yanında bulunma sözü de yanıp bitip kül olmuş. Hastalıkta sağlıkta destek olma sözü de yanıp bitip kül olmuş.
Konunun tüm yorumlarına vakıf değilim. Ama yazdığınız yorumda anafikrini mi yanlış dile getirdiniz yoksa düşünceniz mi bu şekilde anlayamadım. Konu sahibi yorulabilir, hep böyle mi devam edecek endişesinde olabilir anlayabilirim. Ama cicim ayı ne olacak konusunu anlayamam. Psikolojik olarak insanı yıpratan böyle bir olay varken eşim gelip cicim ayları dese o cicim aylarına tüküreyim der boşanırım. Hayat sadece güzellikten ibaret değil ki, yeri gelecek eşimizle zor günleri de paylaşacağız. Bu zor günler bazen cicim ayına da denk gelebilir.
o zaman bunun vicdanla alakası olmadığını düşünenelere de Allah yaşlılıklarında eşleri ölüp desteğe ihtiyaç duyduklarında 1 kap yemeği fazla gören evlatlar versin diye mi dua etmek gerekiyorBu vicdan meselesi yapanlar bana hiç samimi gelmediler ,hepsine konu sahibinin aynı durumları yaşamasını diliyorum yakın zamanda
Öyle bir yazmışsınız ki bu cevabı beklemiyordum açıkçası. :) Ben sizin yorumu görünce yazdım, yazdıktan sonra devamındaki sayfaları okuyunca aynı cümleleri yazan üyeler olduğunu gördüm yoksa yazmazdim o yorumu o şekilde.Tutmus yorumlari tekrarlamayin artik nolur
Ayni cumleleri 75 kisi yazdi bana ve ortaya.Bildirim geliyr habire
Tutmus yorumlari tekrarlamayin artik nolur
Ayni cumleleri 75 kisi yazdi bana ve ortaya.Bildirim geliyr habire
siz de 2 saat evde olup 1 tabak yemek yemesini çok görüyorsunuzevet bende ondan kıyamıyorum her türlü ihtiyacımızı karşılıyor evin tadilatı ile ilgili ne gerekse ustasını alıp geliyor he işimize bizden önce koşturuyor
Bu nasıl bir yorum yazık cidden. Allah herkesin gönlüne göre versin,birbirine denk insanlarla karşılaştırsın. O zaman sizde ilerde yaslandiginiz zaman bir tabak yemek koyacak bir çocuk bulamayin, hepsi kendi hayatında olsun birisi sizi evine koymasın. Bende size bunu diliyorum yakın zamanda.Bu vicdan meselesi yapanlar bana hiç samimi gelmediler ,hepsine konu sahibinin aynı durumları yaşamasını diliyorum yakın zamanda
İşte dediğim gibi ablacım herkesin görüşü bakış açısı başka, bana göre de huzurevine gitmek kötü bir şey değil, bizim kültürde anne baba huzurevine yatınca evlatlarına çok laf ediliyor ama mesela bazı hastalıklarda huzurevi şart oluyor, babamın babası olan dedem alzheimerdı ölene kadar evde bakıldı ama bakımı zordu, çevre ayıplayacak diye kimse bakım evi fikrini dile getiremedi lakin ben biliyorum aslında herkesin içinden geçen bakım evine yatmasıydı çünkü babaanne zorlanıyordu, eve hemşire geliyordu fakat onu da zorluyordu zira dedem sondasını çıkarıyordu, siz kimsiniz deyip herkesin üstüne saldırıyordu, biz yaşlanınca çocuklarımızda genç kalmıyor o yüzden başka çözüm bulamazsam ben giderim huzurevine.Ben deli kaynanam dahil kimseyi huzur evine yollamam zaten abla, benim babam huzur evinde ölmedi çünkü. Ama ben giderim hiç sıkıntı yok. Lakin zaten aylarca idare etmiş , artık hayata dönmek isteyen , evlendiğini anlamak isteyen birine de laf edemem, ondan beklenen kadar anlayışa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Kendi ailemle aynı şenirdeyim ben haliyle sık sık gelip gideriz. Üç de gelirler beş de gelirler. Doğumgünlerimizde kuzenler teyzeler gelir 20 kişi de otururuz. Bana misafir ağırlamak hiç zor gelmiyor. Arkadaşlarım da geçerken uğrar yemeğim neyse dazla tabak çıkar yanına makarna eklerim. Evet çok mükellef ağırlamam ama gelene de sohbet sunarım.Bende yaşadıklarımı bildiğim için biraz size şundan bahsedeyim. Benim kayınbaba da on kayınvalide gucundedir bir gün muhtac olursa ben yine yanında olurum .
Yaşlı insanlar bulundukları düzene alisirlar o düzenin değişmesini istemezler . Bir evi sahiplenirler . Şimdi bu geçici bir süre falan sürmeyecek . Adam yemek yapmayı bilmiyor evi bile makineye cekemiyor . Hassas ve ince fikirli tabi ki davranır çünkü bu zamana kadar kız da gayet ince fikirli davranmış . Diyorsunuz ki babası kırk dk beklemiş eve girmeden . Evde kadınlar var adamlar var belki kafası kaldırmıyor adamın mesele keşke o hassas düşüncesini kız ailesini çağırmış bırakayım da ailecek vakit gecirseler diye gosterseydi. Yemeğini yeyip kalkıyor. Çocuk olunca o adam çocukla ilgili de yorumda bulunacak . Bu düzene tepki verdiğinde konu sahibi yine birileri çıkıp vicdansız kadın arada masaya bir tabak fazla koyuyorsun ne var diyecek . Ömür boyunca fazladan bir kişi hayatının göbeğinde olmak zorunda . Size de sordum hiç ailenizde veya sizde haftada üç gün gelen oldu mu ? Siz şu an bu durumu hiç yaşadınız mı
Siz beni hiç mi hiç anlamamışsınız.Gerçekten sırf kırk yıl sonra benim de başıma gelir diye birine yardım etmek iyilik mi oluyor .Ya da benim de ailemde sıkıntı olursa şimdi susayım diye yapmak . Bildiğim kadarıyla iyilik karşılık vermeden yapılan gönüllü olunması gereken bir durum . Bir insana sen neden gönülsuzsun demek neden?
Ayrıca kırk yıl sonrası için hiç birimizin garantisi yok şahsen ben çocuğuma haftada üç gün gitmek istemiyorum . Kendi hayatımı kendim idame ettirmeyi planliyorum . Sanki elden ayaktan düşmüş bir adama eziyet ediliyor gibi yorumlar yapıyorsunuz .
ben varım en uç örnek.annem rahatsızlandı bana ihtiyacı oldu tek bir gün düşünmeden kariyerimi bırakıp memlekete dönüp baktım.evliyim 12 senedir 9 yıldan fazladır da bizle yaşıyor.bazı şeyleri ona göre planlıyorum ama gene tek bir gün pişman olmadım.eşimin ailesi de ailemdir istedikleri zaman gelebilirler.allah bir gün zora düşürmedi beni.her şeyden bir şekilde düze çıktım.evladımı da bu bilinçle yetiştiriyorum.zaten hayatımız eni topu 75 80 yıl.annemizi babamızı da iteleyeceksek istemem ben öyle hayatı.ama toksik zararlı kötü anne babalar hariç tabi ki.hakedenlerden bahsediyorum.yaşlı insan berekettir allahın emanetidir diye öğretildi bizlere küçükken.iyiki de öğretilmiş.Kendi ailemle aynı şenirdeyim ben haliyle sık sık gelip gideriz. Üç de gelirler beş de gelirler. Doğumgünlerimizde kuzenler teyzeler gelir 20 kişi de otururuz. Bana misafir ağırlamak hiç zor gelmiyor. Arkadaşlarım da geçerken uğrar yemeğim neyse dazla tabak çıkar yanına makarna eklerim. Evet çok mükellef ağırlamam ama gelene de sohbet sunarım.
Üç gün beş gün gelen insan bana dokunmuyor.
Eşimin ailesi de yılda bir kere gelir onda da bir yaftaya yakın kalırlar aynı şekilde bu kadar krizler geçirmiyoruz
Beraber ben yaşayamam mesela. Ama elimi de üstünden çekmem. Yardımcı gönderirim, her gün uğrar yemek bırakırım. Hiç biri olmasa bir kahve içer iki sohbet ederim. Sevdiğim bir aile büyüğüm mesela pandemide yasaklardan dolayı çocuklarına çok gidemedi gelemedi. Çiçekleriyle konuşmuş kendi sesinden irkilmiş. Bir insan sesi duyunca tuhaf geldi demişti. Ona da çok üzülmüştüm mesela. Ay bilmiyorum ya beraber evet yaşanmayabilir herkesin harcı değil ama ben sevişemiyorum diye de haftada bir iki gün iki üç saat iyi huylu yeni yalnız kalmış bir insana arka dönülmez. Dönülmemeli.ben varım en uç örnek.annem rahatsızlandı bana ihtiyacı oldu tek bir gün düşünmeden kariyerimi bırakıp memlekete dönüp baktım.evliyim 12 senedir 9 yıldan fazladır da bizle yaşıyor.bazı şeyleri ona göre planlıyorum ama gene tek bir gün pişman olmadım.eşimin ailesi de ailemdir istedikleri zaman gelebilirler.allah bir gün zora düşürmedi beni.her şeyden bir şekilde düze çıktım.evladımı da bu bilinçle yetiştiriyorum.zaten hayatımız eni topu 75 80 yıl.annemizi babamızı da iteleyeceksek istemem ben öyle hayatı.ama toksik zararlı kötü anne babalar hariç tabi ki.hakedenlerden bahsediyorum.yaşlı insan berekettir allahın emanetidir diye öğretildi bizlere küçükken.iyiki de öğretilmiş.
annem evde tek kalamaz kalabilse aynı apartman da ya da yakınımda ona ayrı ev tutardım.mantıklısı bu çünkü.yemeğini bırakırdım hafta da 2 kere de evime yemeğe çağırırdım.dr alışveriş faturalar vs de hallederdim olur biterdi.ama anne baba hiç gelmesin bizi rahatsız etmesin diyenleri anlamam mümkün değil onlarla yaşanan travmaları yoksaBeraber ben yaşayamam mesela. Ama elimi de üstünden çekmem. Yardımcı gönderirim, her gün uğrar yemek bırakırım. Hiç biri olmasa bir kahve içer iki sohbet ederim. Sevdiğim bir aile büyüğüm mesela pandemide yasaklardan dolayı çocuklarına çok gidemedi gelemedi. Çiçekleriyle konuşmuş kendi sesinden irkilmiş. Bir insan sesi duyunca tuhaf geldi demişti. Ona da çok üzülmüştüm mesela. Ay bilmiyorum ya beraber evet yaşanmayabilir herkesin harcı değil ama ben sevişemiyorum diye de haftada bir iki gün iki üç saat iyi huylu yeni yalnız kalmış bir insana arka dönülmez. Dönülmemeli.
Bu ayrıntıyı konuda okumamıştım mesela. Boğazıma bir yumru oturdu okuyunca. Allah herkesin karşısına kendisi gibileri çıkarsın. Çok zoruma gitti.Daha da acıklısı sassy bir iftarda konu sahibinin annesi çağırmış adamcağızı. Ekmek al gel demişler. Annesi balkondan görmüş, adamcağız kırk dakika eve yakın bir bankta oturup ifrar saatini beklemiş gelmek için. Bu kadar ince fikirli bir insandan rahatsızlık duyuyor