- 27 Mart 2017
- 9.509
- 48.092
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
bu saka mi ahajahajahajaha bir sey demedim ki ben. siz diyorsunuz ki adami 1 ay gotursunler, ben de diyorum ki nereye gotursunler adam zaten evinde??? yani siz alakasiz bir sey soyluyorsunuz, ne alakasi var deyince suclu ben mi oluyorum? ortada olmayan seyleri konusuyorsunuz diger uyeler gibi. ama yaptiginiz yanlis. olmamis seyi konusup algi yapmaya calisiyorsunuz da bu cabanizin varmak istedigi yer neresi?Durduk yere alinti yapip gerginlik yapamaya yada alakasız şeyler demeye ille de bir şey bulma çabasında olmaya ne gerek var sana göre alakası yoksa bana göre var
Illa en son sen yaz
Illa bir şey arama çabası olsun illa haklı sen ol
Tamam sen haklısın hemde çok hakli
12.sayfada. aradım buldum sizin için. Cok cok üzüldüm ben okuyuncaAy bunu nerde yazdi yaaa kalbim ezildi suan
Yoo gayet bilerek ve isteyerek yazdım??Ağzınızdan çıkan söz istemsiz ağızdan kaçabilir , yazdığınızı ise yeniden okuyabilme ve düzeltme imkanınız mevcut.
Son 3 mesajdır ne yazdığınızı ve yazdıklarınızın anlamını fark etmeden yazdığınızı düşünmek istiyorum.
Babamı kaybetmişken babalar gününde en canımı sıkan konu. O kadar çok ölüm yaşadık ki yazdıklarımın üstüne bile diş biliyorum. Şükür ki küçük gelinimiz de eşim de anneme babama evlat oldular. Biz de kayın ailelerimize evlat olduk. Bu insanlık görevidir bir yerde. Hâlâ süreklilik diyorlar. Aile sürekli bir şeydir zaten, sürekli görüşülür. Evlenince atılıp satılan bir şey değildir. Hastalık, ölüm gibi konularda özellikle kenetlenilir, olabildiğince özellikle tek kalan anne/baba ile daha sık görüşülür, yalnız bırakılmaz.
Karısı daha birkaç ayın ölmüşü olan adam ölüm kokan evde yalnız kalmak istemeyip evladının evinde haftada toplam iki üç saat yemek bile yiyemeyecekse, konu sahibinde de istemediğini söyleyecek yürek yoksa, bahanelere sığınmasın. İstemiyorum diyorsa arkasında dursun; yarın kendi ailesindeki hastalık ölüm gibi durumlarda kendi anasını babasını kocasına YÜK(!) edip, tepesine sarmasın. Gidin anasız babasız kişiler bulun. Nikahlanınca millet anasını babasını hepten unutsun istiyorsunuz. Herkes yerini bilmeli.
Bibibella nın mesajında anlattığı "hastanedeki yaşlı amca" özünde nasıl biridir bilemeyiz.
Ancak paylaştığınız haberin bu konu için güzel bir örnek olmadığını düşünüyorum.
Dünyada milyonlarca kötü insan : evlat /anne/baba/dayı/hala/dede/nine vb mevcut.
Yine de, "her insan kötüdür" hükmüyle yola çıkmıyoruz.
Paylaşılan haber vesilesiyle konudaki kayınpedere dair tuhaf yakıştırmalar yapılmaz umarım.
Konu içeriği için yazmadım‘ı yineliyorum, ki mesajın ilk cümlesi konu için yazmıyorum.Tamam bende diyorum ki çocuklarin kötü davranması için taciz tecavüz mü olması lazım sadece kimse kötü değil yani elbet birseyler yaşamıştırlara geliyor o zaman
Sonunda adam akıllı kısa ve net bir yorum tebriklerIletisim yoluna gitse iyi cözümler bulabilirler. Hata hep susup susup sonunda patlamak olur. Konu sahibi de daha 25 yasinda. Yükü agir gelmis olabilir. Bence bunu yargilamamak lazim. Söyle bi Problem de görüyorum. Evlilikte kadina karsi beklentiker genelde yüksek oluyor, kadinlar da herseyi iyi yapma derdinde oluyor o zaman. Eminim onun stresi de ekleniyordur. Ne pisirilecek, herseyi düzgün yapma istegi. Biz bazen yorgunluktan disardan dürüm alir yeriz. Aile büyükleri gelse yemek yapiliyor tabi. Insallah iyi cözümler bulabilirler
Konu için yazmıyorum zira içerik tam olarak nedir bilmiyorum ama çevrede gördüğümüz her yaşlıya vicdan yapmak ne kadar doğru bilemiyorum.
Söz konusu yaşlılar olunca biz biraz duygusal yaklaşıyoruz ama evladı tarafından yalnızlığa mahkum edilmiş her yaşlı masum değil, her evlat da vicdansız değil.
haftada maksimum 2 gün, sadece 2-3 saatliğine gelip, sadece yemek yiyip kalkıyormuş kayınpeder,Konu içeriği için yazmadım‘ı yineliyorum, ki mesajın ilk cümlesi konu için yazmıyorum.
Konudaki kayınpeder için yazılmış değil, o yüzden kimse kayınpedere bir yakıştırma yapmaz, konuya yoruma gelince konu sahibesinin tüm mesajlarını okuyamadım, okuduğum kadarına yazayım kayınpederin tek evladı oğlu değilmiş, kızı da varmış üstelik oğlunun evinde yemeği ev işlerini gelin tek başına mı yapıyor yoksa karı-koca birlikte mi yapıyorlar bilmiyorum, eğer kadın evin tüm işini kendisi yapıyorsa bunalmış olabilir, soluklanmak istemesini yadırgayamam, görümce babamı gelin yedirsin içirsin diyorsa bu da adaletsizlik.
yok zaten cogunlukla gorumceye gidiyor galiba. konu sahibinin esi uc vardiya calisiyormus, bir hafta aksam evde hic yok. o zaman kayinpeder de yok. diger iki hafta aksam saatlerinde evde oluyormus, onda da haftanin 2 veya 3 gunu yemege gelip 9-9.30 gibi gidiyormus. konu sahibinin eltisi hic cagirmiyormus, esi de her seyi ablamin ustune birakamayiz diyormus. bu arada konu sahibi yemegi, bulasigi vs esiyle yapiyormus.Konu içeriği için yazmadım‘ı yineliyorum, ki mesajın ilk cümlesi konu için yazmıyorum.
Konudaki kayınpeder için yazılmış değil, o yüzden kimse kayınpedere bir yakıştırma yapmaz, konuya yoruma gelince konu sahibesinin tüm mesajlarını okuyamadım, okuduğum kadarına yazayım kayınpederin tek evladı oğlu değilmiş, kızı da varmış üstelik oğlunun evinde yemeği ev işlerini gelin tek başına mı yapıyor yoksa karı-koca birlikte mi yapıyorlar bilmiyorum, eğer kadın evin tüm işini kendisi yapıyorsa bunalmış olabilir, soluklanmak istemesini yadırgayamam, görümce babamı gelin yedirsin içirsin diyorsa bu da adaletsizlik.
Konu içeriği için yazmadım‘ı yineliyorum, ki mesajın ilk cümlesi konu için yazmıyorum.
Yoo gayet bilerek ve isteyerek yazdım??
Sizin hoşunuza gitmedi diye neden düzenleyeyim ki?
ağzımdanda istemsiz birşey kaçmaz kolayına, genelde düşünürek konuşurum aynısı yazılarım için de geçerli
Size de tavsiye ederim.
Her yoruma yok senin baban ölseydi yok senin annen ölseydi diye duyar kasmazsınız en azından.
Kayınco varmış bi tane, elini bi şeye atmayan. Ayda yılda bir lütfedip babasını çağıracak da konu sahibi ile görümce de az rahat edecek işte. Konu sahibinin kocasının sesi de anca konu sahibine çıkıyor, kardeşine laf yok. Kayınbaba ile derdi yok insanların, dertleri birbirleri ile. Kayınbabanın aldığı nefes duyulmuyor öyle birisi , zaten konu sahibi adamı çok iyi anlatmış, rahatsızlığı ondan değil.Konu içeriği için yazmadım‘ı yineliyorum, ki mesajın ilk cümlesi konu için yazmıyorum.
Dediğim gibi ben konu içeriğini cidden tam bilmiyorum yarım yamalak okudum, konudaki kayınpederden bağımsız yaşlılara vicdan yapıldığına dair yorumları okuyunca her yaşlı o vicdani duyguları hak etmiyor’a örnek verdim sadece.haftada maksimum 2 gün sadece 2-3 saatliğine gelip sadece yemek yiyip kalkıyormuş kayınpeder
görümce de çağırıyormuş
görümce evini de temizlemeye gidiyormuş
konu sahibinin eşi babasının evini süpürdü diye konu sahibi ondan da rahatsız ne var 60 yaş genç kendi süpürsünmüş...
eşi yardım ediyormuş konu sahibi öyle dedi
konu sahibi diğer eltim çağırmıyor o zoruma gidiyor diyor yani o elti yapmıyorsa bende yapmayayım diyor
EvetYazdıklarınız her yöne çekilebilir cümleler olmuş , belki aceleyle yazıp farkına varamamış olabilirsiniz diye mesajlarınızı alıntılamıştım. Ne yazdığınızı biliyorsanız sorun yok.
Bir insanın karşısındakini veya söz konusu durumu anlaması için örneklemek duyar kasmak oluyor demek sizin için.
Sonunda adam akıllı kısa ve net bir yorum tebrikler
Ben deli kaynanam dahil kimseyi huzur evine yollamam zaten abla, benim babam huzur evinde ölmedi çünkü. Ama ben giderim hiç sıkıntı yok. Lakin zaten aylarca idare etmiş , artık hayata dönmek isteyen , evlendiğini anlamak isteyen birine de laf edemem, ondan beklenen kadar anlayışa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.Hepinize konu özeti için teşekkür ederim
Mesele anlaşıldı şimdi, eltiler arası bir çekişmeye kayınpederin kurban gitmesi gibi bir durum var diye anladım.
Valla şöyle diyeyim kötülükten beslenen yaşlılar hariç, kendi halinde mazlum yaşlılara yalnız kaldıklarında Allah yardım etsin, evladın eline kalmak da çok kötü bir şey, çocuğun ses etmese gelinin damadın laf eder, insanın ağırına gider, o yüzden hep diyorum ki eğer yaşlanacaksam ama gözüm görmeyecek elim ermeyecekse huzurevine gideyim.