kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
😔😔😔 Ben ki sevmem böyle işleri ama 2 gün yemek yiyip kalkıp giden insandan da rahatsız olmak çok vicdansız geliyor

Yahu zaten konu sahibi sandıkları gibi vicdanlı biri falan değil. Birkaç yorumuna bakmak yeterli.

Annesi ölmüş eşle kavga edip adamı ekstra dert sahibi etmek desen var, "ya benim ailem aynı durumu yaşarsa ve eşim benim yaptığımı yapıp onları istemezse" diyerek kötü olmadan kayınpederi uzaklaştıracak sinsi planlar yapmak desen var, "annesinin eşyalarını toplamıyor ama gezip alışveriş yapıyor" deyip alakasızca görümce dedikodusu yapmak desen var ohoo...
Fedakarlık üstüne fedakarlık yapıp canına tak etmiş biri yok yani konuda. Kadının fedakarlık anlayışı kayınvalide tedavi olsun diye düğün ertelemek zaten. Çünkü para yokmuş. Düğünü de evinde istemediği kayınpederi yapmıştır kesin.
Yazdıkları ortada yani neyini savundular bu kadar anlamadım.

Resmen beddua ediyorsunuz. Bence bunun yerine vicdan meselesi yapanların karşılarına hep kendi gibi kişilerler çıkmasını diliyorum deseniz daha yerinde olur. Hem bu da sizin için beddua niyetiyle olmuş olabilir ama en azından bizim için beddua olmuş olmaz..
Dileklerimiz arkasındayım,sonuna kadar neden hep kadınlar fedakar olmak zorunda kocası da kardeşlerine desin onlarda babalarını belli günlerde ağırlasın koca bu mücadeleyi versin bi zahmet

Ajitasyon ?

Adamın annesi vefat eden. Kayınpederden önce ebeveynini kaybeden konu sahibinin açısından baktım konuya.

Herhangi bir insanın oğlunun , kızının evinde geçirdiği 1-2 saatin , yediği yemeğin göze batması bana normal gelmiyor.

Evladının evinde hor görülen veya anne babasının evinde hor görülen insanların ihtiyacı çevredeki insanların evinde yemek yeme isteği olmuyor; oradaki ihtiyaç başka.

Merhamet sadece belli kişilere verilmiyor. Siz de kullanabilirsiniz.
Ben merhametimi çevreme/ sevdiklerime kullanıyorum. Bunun burda reklamını yapmam gerekmiyor.
Boş boş fikirlerle kimseye merhamet edilmiş olunmuyor.
Dediğim gibi çevrenizde eşi, annesi babası vefat etmiş birileri varsa onları yemeğ davet edin sık sık. Madem çok merhametlisiniz çevreleri hor görüyorsa siz üstlenin bu görevi.

Bundan kaç sene önce annemle ilaçlı film gibi birsey çektirmeye gittik orda bi amca vardı tek başına gelmiş bastonuyla. İşte film çekiliyor arada süt içiliyor derken saatler geciyor, tabi öğlen tatili falan herkes acıktı bi basit res. Çorba içelim dedik bu amca geldi çorba fiyatı sordu o zaman 10 tl di amcanın 5 tl si vardı işte aldik ettik dedim amca kimsen yok mu neden yanlız geldim taa buralara çok ters biryer dedi ki var kızımda işte var öyle 🥺🥺 ta nerelerden yüruyerekte gelmiş yemin ediyorum seneler geçti hala aklima geliyor burnun sızlıyor napıcaz evleniyoruz diye sahipsiz mi bırakıcaz insanları az vicdanlı olun sanki kpriyle yaşamak zorunda kalmış gibi herkes bi hikayelerde adam 1 saat yemek yiyip gidiyormus onada mı katlanamiyorsunuz

Dileklerimiz arkasındayım,sonuna kadar neden hep kadınlar fedakar olmak zorunda kocası da kardeşlerine desin onlarda babalarını belli günlerde ağırlasın koca bu mücadeleyi versin bi zahmet
Ya konu kadin-erkek eşitliği değil. Kadınların hep fedakar modunda olması da degil. Bu sapla samani birbirine karistirmaktir. Ben sizinle sağlıklı bir iletisim surduremeyecegimi anladığım için iletişimi devam ettirmeyeceğim ama bedduayı okuyunca açıkçası kötü hissettim. Sağlık konusu şakaya gelmez ya, bunu dilemek hiçbir akla vicdana sığmaz.

Bundan kaç sene önce annemle ilaçlı film gibi birsey çektirmeye gittik orda bi amca vardı tek başına gelmiş bastonuyla. İşte film çekiliyor arada süt içiliyor derken saatler geciyor, tabi öğlen tatili falan herkes acıktı bi basit res. Çorba içelim dedik bu amca geldi çorba fiyatı sordu o zaman 10 tl di amcanın 5 tl si vardı işte aldik ettik dedim amca kimsen yok mu neden yanlız geldim taa buralara çok ters biryer dedi ki var kızımda işte var öyle 🥺🥺 ta nerelerden yüruyerekte gelmiş yemin ediyorum seneler geçti hala aklima geliyor burnun sızlıyor napıcaz evleniyoruz diye sahipsiz mi bırakıcaz insanları az vicdanlı olun sanki kpriyle yaşamak zorunda kalmış gibi herkes bi hikayelerde adam 1 saat yemek yiyip gidiyormus onada mı katlanamiyorsunuz
bibim bana inanmıyollaaa ben eş ailesini ağırlamıyormuşum :KK70: iyi hallerine bile katlanamıyorken hastalıklarında hiç bakmazmışım tüm seceremi bilenlerdensin herşeyimi paylaşıyorum allahtan :KK70:

Bu vicdan meselesi yapanlar bana hiç samimi gelmediler ,hepsine konu sahibinin aynı durumları yaşamasını diliyorum yakın zamanda
Siz neden bukadar negatifsiniz?
Yorumlanız çoğu zaman provakasyon içeriyor
Beddua ne ya? Siz kimsiniz?
Hayatda hepmi kötü şeyler gördünüz, hiç mi değer vermediler size
Yersiz beddua döner durur sahibini bulur, ama yinede dilerimki sizin içindeki kötülüğe rağmen bedduanız sizi bulmasın.

Bu vicdan meselesi yapanlar bana hiç samimi gelmediler ,hepsine konu sahibinin aynı durumları yaşamasını diliyorum yakın zamanda
insan kor kuyuda yetisse senin gibi yorum yazmaz. bir insan tarafindan yetistirilmeyip de kendi cabasiyla yetiserek bu yasa gelmis olsa yine yazmaz. sizi toplayip islah etmek gerekiyor da iste nereden bilelim aramizda gezen bu insanlar kim.

milletin annesinin babasinin ölmesini dileyecek kadar kuculen insani cok az gordum burada.

Hanımlar çok ama çok özür dilerim ama birbirinizin yazdıklarını yanlış anlama, okuduğunu anlamama ve ağzınızdan çıkanı kulağınızın duymama gibi sorunlar yaşıyorsunuz.

Konu içeriklerini herkes kendi bakış açısına göre yorumlar ama sizler sizin gibi düşünmeyenlerle çata çat kavga içindesiniz, illa benim doğrum diye direteceksiniz.

2 3 yıl önce bir üye vardı belki hatırlarsin çok dikkatimi çekmişti. Kadın eşinin annesine benzer muameleyi yapıyordu. Adam da çok anlayışlı. Arada bir annesi evine gelebilsin diye bu konudaki eş gibi ekstra çırpınıyordu. Sabirliydi. Kadın aralarındaki aşka? güveniyordu. Yine annenin geldiği bir gün kendi kendine dolup taşmış eşiyle kavga etmişti sebebi kv yemek pişirmiş ve yemek güzel olmamış yağlı olmuş (tıpkı bu konudaki bahaneler gibi degil mi?). Adam yeter diyip boşanma davası açtı. Kadın ölmüştü resmen kapılarda yattı. Kv nin ayaklarını öptü. Aramızı yap diye ona yalvardı. Sürüm sürüm süründü. Eşinde yaprak kıpırdamadı. Sonra bitti boşandı.
Hiç unutmadığım konulardan biridir. Ama o konudaki kadın cidden gecimsizdi. Kocasinı annesinin yanında azarliyor, emir vererek konuşuyordu.

Bu konudaki kızcağız daha makul . Bu süreci kazasiz belasız atlatacağını umuyorum. Yani umarim insallah.

Ben merhametimi çevreme/ sevdiklerime kullanıyorum. Bunun burda reklamını yapmam gerekmiyor.
Boş boş fikirlerle kimseye merhamet edilmiş olunmuyor.
Dediğim gibi çevrenizde eşi, annesi babası vefat etmiş birileri varsa onları yemeğ davet edin sık sık. Madem çok merhametlisiniz çevreleri hor görüyorsa siz üstlenin bu görevi.

Eş babası /annesi çevrenize dahil olmuyor yani.

Hiç unutmadığım konulardan biridir. Ama o konudaki kadın cidden gecimsizdi. Kocasinı annesinin yanında azarliyor, emir vererek konuşuyordu.

Bu konudaki kızcağız daha makul . Bu süreci kazasiz belasız atlatacağını umuyorum. Yani umarim insallah.
6 ay olmuş Boleyn. 6 ay. Kadın bunalmış suç , kocası ile az yalnız kalmak istiyor zaten ikisi de yoğun çalışıyor suç , kayınla elti bi yerleri rahatta, görümce ev işini de üstüne yıkacak bu kadın gık dese suç. Koca gidip kardeşine iki çift laf edemiyor , karısı ile çataçat kavga ediyor , adam ev işine "yardım " ediyor daha napsın oluyor. Konu sahibinin de hatalı yerleri var ama bu kadına anlayıştan falan bahsedersek ihale komple ona kalacak, herkes ayrı uyanık zaten.

Babamı kaybetmişken babalar gününde en canımı sıkan konu. O kadar çok ölüm yaşadık ki yazdıklarımın üstüne bile diş biliyorum. Şükür ki küçük gelinimiz de eşim de anneme babama evlat oldular. Biz de kayın ailelerimize evlat olduk. Bu insanlık görevidir bir yerde. Hâlâ süreklilik diyorlar. Aile sürekli bir şeydir zaten, sürekli görüşülür. Evlenince atılıp satılan bir şey değildir. Hastalık, ölüm gibi konularda özellikle kenetlenilir, olabildiğince özellikle tek kalan anne/baba ile daha sık görüşülür, yalnız bırakılmaz.

Karısı daha birkaç ayın ölmüşü olan adam ölüm kokan evde yalnız kalmak istemeyip evladının evinde haftada toplam iki üç saat yemek bile yiyemeyecekse, konu sahibinde de istemediğini söyleyecek yürek yoksa, bahanelere sığınmasın. İstemiyorum diyorsa arkasında dursun; yarın kendi ailesindeki hastalık ölüm gibi durumlarda kendi anasını babasını kocasına YÜK(!) edip, tepesine sarmasın. Gidin anasız babasız kişiler bulun. Nikahlanınca millet anasını babasını hepten unutsun istiyorsunuz. Herkes yerini bilmeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X