kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam da donla oturmak istesin o zaman. Erkeğin babasının gelemediği eve ama hizmeti kadın görüyor diye kadının babasının gelmesini savunmak çifte standart oluyor.
Nedense sadece kız çocuğu olanlara merhamet gösteriyoruz. Burada feminizmi savunanlar iş kadının annesine babasına gelince ama işi ben yapıyorum diyorlar. E o zaman kızın annesi de gelmesin belki dediğiniz gibi damat donla gezmek istiyor rahat edemez.

Kyinbabam hep.bizimle caresizim basligindan sonra haftada 2/3 gun yazmasi biraz degisik olmus adam icin uzuldum gelinin biri hic cagirmiyor digeri 2/3 gun icin.konu aciyor. Elbette evde bir buyukle yasamak zordur insan rahat davranamaz ama sanirim esinin.vefatina alisana kadar yapacak bisey yok gibi

Nalıncı keseri gibi kendilerine yontmak istiyorlar çünkü. Bu zihniyet, “kadın evlendiğinde kendi ailesini silmek zorunda” zihniyetiyle evlense keşke, tam ruh eşi olurlar. Kk ya da şamata çıkar

Misafir ağırlamıyor eşi kanserden vefat etmiş kayınpederini ağırlıyor. Sunum sofraları hazırlıyor sanacak duyan. Altı üstü bir tas yemek. Bu insanlar normalde yemek yemiyor mu? Bir tabak kurufasulye koymakla çalışmanın ne ilgisi var? Ben adamın da bir süre sonra kendi isteğiyle gelmeyeceğini düşünüyorum zaten. Eşimle yakınlaşamıyorum demiş e normalde yemek vakti zaten yemek yenir kayınpederi de yemeğini yiyip kalkıyormuş konu sahibi açık açık eltiyle itiştiğini sorunun bu olduğunu yazmak yerine çeşitli bahaneler öne sürüyor çalışıyorum, tesettürlüyüm gibi

Ben de konu sahibinin böyle bir görevi artık üstlenmek istemiyorsa toplum baskısı yüzünden
yürütmek zorunda olmadığını düşünüyorum. Konu sahibinin eşinin bazı şeyleri eşi olmadan da yürütmeyi öğrenmesi dengenin kurulması için faydalı olacaktır.Gece mesaisine kaldığı gün gündüz babası ile vakit geçirse bir gün babası evlerine gelir,bir gün hep beraber yemeğe çıkarlar yine süreç daha rahat yürür.Eltin seni ilgilendirmez,sana ne denilen yerde "akşamları kayınpederime yemek hazırlamak istemiyorum" diyen kişi suçlanamaz.Üstelik kaynı babası ile biraz ilgilense konu sahibinin sorumluluğu 1/3 azalacak.Konu sahibi pek farkında değil ama şu an çocuk sahibi olması için de çok yanlış bir zaman.Biraz dengelerin oturmasını beklese keşke

Mecbur yardım edecek çünkü ev ikisinin . Gelen de babası . Kadın altı gün çalışıyormuş . Yardım etmesi ekstra bir durum değil ki . Hatta kendisi yapsa mesela . Ben çalışırken zaten haftada üç gün yemek yapıyordum . Diğer günler onlari yiyorduk .
Ben ailemin evine bile üç gün gidemem haftada ya burda değiller şu an ama onları da üç gün rahatsız etmezdim . Akşam işten gelince ymeekten sonra iki saat yayılıp yatmak bence herkesin hakkı. Konu sahibinin kayinbabasina da çok üzüldüm çok zor ama sorumluluk alması gereken kişi o değil . Fazla gelmiş bunaldım diyor . Otuz kere dediğim gibi babasının yanında gün içerisinde gitsin oğlu . Kahvaltı yapsın evini temizlesin . Zorlanıyorum bunaldim diyor . Bunun neresi anlaşılmadi bende anlamadım

Kesinlikle öyle evet eltisi onu ilgilendirmez ama görümce merak ettim çalışıyor mu ? Yani babam gerçekten bu durumda olsa üç gün çağırmak yerine bir gün agirliyorsam yanına giderim yemeğini yaparım . Kardeşime de haber veririm . Her göreve eşim ortak olmak zorunda değil . O da insan . Bende yaşlanınca çocuğumdan da bekleyemem insanız ya eninde sonunda bunalabiliriz .

Kayınpeder kaç yaşın da acaba yorumların çoğunu okumadım
Benim dedem 88 yaşında vefat etti hep kendi evinde kaldı yemek yapıp annem yada teyze dayı hanımları dolaba koydular haftada bir iki gün dolaşırdı herkesi kendi evinde kendi yaşadı taki iyice ağırlaşana kadar sonra iki ay birinde iki ay birinde kaldı senede iki aya denk geldi herkese

Bir kişiye bu kadar yüklenmek olmaz heleki istemeden yapıyorsa o adamın gölgesi bile ses tonu bile sorun olur böyle bir çözüm bulunsa kardeşler varsa hem daha adil olur hem kişide bir nefes alır

Kayınpederi de olsa evde yalnız olmak istiyor . Herkes takılmış makarnaya kurufasulyeye . Ben kaç kişide bir süre sonra kendi ailesinin agirlanmasinin bile ağır geldiğini gördüm . Çünkü insan bazen bı es vermek dinlenmek o hafta sadece yatmak istiyor . Sizde acsaydiniz aynı konuyu size de deedim . Kayınbaba olunca birden ailevi yüksek bağlara mi sahip oluyoruz ? Altı aydır tanıdığı bir insan değil mi bu insanla üç gün bir araya gelmek istemiyor . Oğlu da diğer iki günü babasına yemek yaparak ona yardım ederek geçirsin . Yapmak zorunda diye birşey yok işte . Bunun vicdanla da alakası yok .

Vicdansız olan insan hasta kayinvalideye bir ay bakmaz . Kimse kusura bakmasın annesi değilmiş o kadın . İlk defa tanışmış ve vicdani görevini ona yerine getirmiş. Altı aydır kayınbabaya da destek olmuş. Zorla yapılan işin tadı tuzu da olmuyor .

Şunu da yazayım aynı durumda olan benim babam olsa ve konu sahibinin eşi gibi sabahları evde olduğum vakitler olsa babama giderdim kahvaltıya yemeğini de yapardım . Bir gün eve çağırir fazladan yaptığım yemeği tatlıyı yollardim . Kardeşim esime babamın evini temizleyeceğiz dese eşimin böyle bir zorunluluğu ya da sorumluluğu yok bu bizim görevimiz senle ben yapacagiz derdim. Bir gün kardeslerimi de alır o eve giderdim . Kimse büyük abiye ağzını acamiyormus gayet telefonla kardeşimi arar babamın şu şu işi var yapacağız derdim . Ne eşimi mutsuz ederdim ne babamı . Herkes dengeyi kurmak zorunda altı ay olmuş . İstemiyorun cevabı ne demek istemiyor degil çünkü . Hepimiz zorda kalabiliriz arkadaşlar bakın ben size babama dört beş günü doldurdum . Geline vicdansız kötüsün demekle çözülmüyor . Ele avuca düşünce yine bakacak kişi gelin. Şimdiden bunaltmanin manası da faydası da yok .

Ama vallahi çok zor . Yaşayan biri olarak söylüyorum çok zor . Haftada üç gün evde birinin olması . Ne huzur kalıyor ne birşey.
Ben de size katılıyorum. Kadın yeni evli hevesli, bir yıl sonra bu durumdan dolayı eşiyle arası kötü olsa burdaki herkes sen de bakmasaydın evliliğine odaklansaydın der. Zaten evliliğin ilk yılları daha zor bir şeyleri oturtma adına.

Ama kocasının yüzüne karşı açık açık da söyleyemiyor. Çünkü yarın başına benzer olay görünce kendi takınmak istediği tavrı karşıdan görmekten korkuyor.

Kaynı onu ilgilendirmez ..elti ilgilendirmez ama ömrünün son günlerinde kayınvalidenin bakımı,şimdi de kayınpederin yalnız kalıp kalmaması bu kızı ilgilendirmiş.Görümcenin şu aşamaya kadar çok yorulduğuna ,sırtına çok yük yüklenildiğine eminim.Düşünsene rahmetli yaşarken oğlu bu sistemde çalışıyordu, kayınpeder desen pamuk gibi ama hiçbir işi yapamıyor.Bu kadın o halde oğluna ve kocasına mı baktı? Ya görümce gelip herkese baktı..ya da rahmetlinin durumu kötüleşince apar topar oğlanı evlendirip konu sahibini devreye soktular.

Ama kocasının yüzüne karşı açık açık da söyleyemiyor. Çünkü yarın başına benzer olay görünce kendi takınmak istediği tavrı karşıdan görmekten korkuyor.
Böyle birşeyi kocasından o da bekleyemez bana göre . Çünkü benim annem babam benim için en değerlidir . Yeni tanistigi insanlardan çok yüksek özveriler bekleyemeyiz . Allah korusun tabi ki hastalık sakatlik durumlarında artık bu görev eşler arasında paylaşılması gerekir bence .konunun bir yerinde de yazmış mesela kocam temizlikte yoruluyor bu konu sahibini ilgilendirmez . Babasının evini istediği kadar temizler yanına gider .

Aynen öyle olmuş bence de . Yani konu sahibi her türlü insani vazifesini yerine getirmiş diye düşünüyorum . Diğer oğlunun yapmamasi konu sahibini etkilememeliydi zaten . Bunu kocası cozmeliyfi . Adam evde evini bile süpürmuyormus . Böyle bir ömür nasıl geçirir bilmiyorum . Atmış yaş oldukca genç bir yaş . Konu sahibinin belirli bir düzen oturana kadar asla çocuk yapmaması gerekiyor .

İşte bekliyor. Sanırım 2. Sayfada bu yorumu var. Sizin bakış açınız kimse benden büyük beklentiye girmesin, ben de kimseden girmeyeyim. Ama konu sahibininki ben kimseye çaktırmadan başımdan atayım. Çünkü çaktırırsa kocasının da aynı tavra bürünecek olduğunu biliyor ve bunu istemiyor. Diğer türlü açıkça buraya yazdıklarını kocasına da söylerdi ve ben kendi adıma saygı da duyardım.

Evliliğin ilk yılında zaten daha yeni birbirini tanıyorsun sorumluluklar alıyorsun . Birden geçindirmen gereken bir ev oluyor . Onun sorumluluğu maddi sorumluluk evliliğe alışma .insanlarin aklına sadece seks gelmişte o bilmem kaçta biri. Bunun üstüne gelin de kayinvalideye bakmış kayınbaba felmis gitmiş ama görevi gibi görülüyor . Arada duygusal bağları bile olmadan yeterince sorumluluğu onlar içinde almış . Herkes de artık ona anlayış gostermeli bence . En başta eşi biz ne desek boş .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…