- 14 Haziran 2019
- 14.427
- 69.832
-
- Konu Sahibi acinasibirgirl96
Nedense sadece kız çocuğu olanlara merhamet gösteriyoruz. Burada feminizmi savunanlar iş kadının annesine babasına gelince ama işi ben yapıyorum diyorlar. E o zaman kızın annesi de gelmesin belki dediğiniz gibi damat donla gezmek istiyor rahat edemez.Adam da donla oturmak istesin o zaman. Erkeğin babasının gelemediği eve ama hizmeti kadın görüyor diye kadının babasının gelmesini savunmak çifte standart oluyor.
Vay be hadi o neyse de senden hiç beklemezdim kırpapatyası.Kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum .
Gerçekten sırf kırk yıl sonra benim de başıma gelir diye birine yardım etmek iyilik mi oluyor .Ya da benim de ailemde sıkıntı olursa şimdi susayım diye yapmak . Bildiğim kadarıyla iyilik karşılık vermeden yapılan gönüllü olunması gereken bir durum . Bir insana sen neden gönülsuzsun demek neden?
Ayrıca kırk yıl sonrası için hiç birimizin garantisi yok şahsen ben çocuğuma haftada üç gün gitmek istemiyorum . Kendi hayatımı kendim idame ettirmeyi planliyorum . Sanki elden ayaktan düşmüş bir adama eziyet ediliyor gibi yorumlar yapıyorsunuz .
Nalıncı keseri gibi kendilerine yontmak istiyorlar çünkü. Bu zihniyet, “kadın evlendiğinde kendi ailesini silmek zorunda” zihniyetiyle evlense keşke, tam ruh eşi olurlar. Kk ya da şamata çıkarNedense sadece kız çocuğu olanlara merhamet gösteriyoruz. Burada feminizmi savunanlar iş kadının annesine babasına gelince ama işi ben yapıyorum diyorlar. E o zaman kızın annesi de gelmesin belki dediğiniz gibi damat donla gezmek istiyor rahat edemez.
Misafir ağırlamıyor eşi kanserden vefat etmiş kayınpederini ağırlıyor. Sunum sofraları hazırlıyor sanacak duyan. Altı üstü bir tas yemek. Bu insanlar normalde yemek yemiyor mu? Bir tabak kurufasulye koymakla çalışmanın ne ilgisi var? Ben adamın da bir süre sonra kendi isteğiyle gelmeyeceğini düşünüyorum zaten. Eşimle yakınlaşamıyorum demiş e normalde yemek vakti zaten yemek yenir kayınpederi de yemeğini yiyip kalkıyormuş konu sahibi açık açık eltiyle itiştiğini sorunun bu olduğunu yazmak yerine çeşitli bahaneler öne sürüyor çalışıyorum, tesettürlüyüm gibiSiz haftada üç gün misafir agiliyor musunuz. Çok merak ettim haftada üç gün misafir ağırlayan altı gün çalışan kadınlar beni alintilasin .
Olması gereken böyle birşey değil . Olması gereken adamın babasıyla ilgilenmesi . Bir gün tamam diğer günlerde sabahlari evdeyken bir zahmet paşam gitsin babasıyla kahvalti yapsın ilgilensin . Hem evi temizle hem altı gün calis hem misafir agirla ona göre yemek yap . Herkes bu düzende yaşamak zorunda değil . Evlenince otomatik olarak başkalarının sorumluluğunu almak zorunda da değil . Bu olması gereken durumu da eskiden neden sizde kalmıyor sen ne hayırsız evlatsindi . Şimdi olması gereken üç gün ağırlamak oldu demek ki .
Ben de konu sahibinin böyle bir görevi artık üstlenmek istemiyorsa toplum baskısı yüzündenGerçekten sırf kırk yıl sonra benim de başıma gelir diye birine yardım etmek iyilik mi oluyor .Ya da benim de ailemde sıkıntı olursa şimdi susayım diye yapmak . Bildiğim kadarıyla iyilik karşılık vermeden yapılan gönüllü olunması gereken bir durum . Bir insana sen neden gönülsuzsun demek neden?
Ayrıca kırk yıl sonrası için hiç birimizin garantisi yok şahsen ben çocuğuma haftada üç gün gitmek istemiyorum . Kendi hayatımı kendim idame ettirmeyi planliyorum . Sanki elden ayaktan düşmüş bir adama eziyet ediliyor gibi yorumlar yapıyorsunuz .
Mecbur yardım edecek çünkü ev ikisinin . Gelen de babası . Kadın altı gün çalışıyormuş . Yardım etmesi ekstra bir durum değil ki . Hatta kendisi yapsa mesela . Ben çalışırken zaten haftada üç gün yemek yapıyordum . Diğer günler onlari yiyorduk .Ataerkillikle hiç alakası yok. Feminizmle şu konunun asla alakası yok.
Kendi babam yalnız kalsa nasıl ki sık sık yemeğe alacaksam kayınpederimi de alırım.
Buradaki eş de zaten gidip babasının evine temizlik de yapmış. Rahatsızlığının farkında olduğu için yemek hazırlamasına bulaşığa yardım ediyormuş zaten.
Ayrıca üç gün misafir ağırlamıyor. Yabancı değil eş babası. Bir makarna bir tarhana koysa da içer. On çeşit meze yapmıyor kadın yani.
Sizlerin anası babası yemeğe gelmiyor mu hiç merak ediyorum.
Mesela bugün babalar günü babamları alimleri yemeğe alacağım. Misafir gibi de düşünmüyorum. Bir çorba bir yemek yapacağım yabancı değiller.
Bugün mesela babalar günü bu adama bir jest de yapılmalı
Ama vallahi çok zor . Yaşayan biri olarak söylüyorum çok zor . Haftada üç gün evde birinin olması . Ne huzur kalıyor ne birşey.Vay be hadi o neyse de senden hiç beklemezdim kırpapatyası.
Kesinlikle öyle evet eltisi onu ilgilendirmez ama görümce merak ettim çalışıyor mu ? Yani babam gerçekten bu durumda olsa üç gün çağırmak yerine bir gün agirliyorsam yanına giderim yemeğini yaparım . Kardeşime de haber veririm . Her göreve eşim ortak olmak zorunda değil . O da insan . Bende yaşlanınca çocuğumdan da bekleyemem insanız ya eninde sonunda bunalabiliriz .Ben de konu sahibinin böyle bir görevi artık üstlenmek istemiyorsa toplum baskısı yüzünden
yürütmek zorunda olmadığını düşünüyorum. Konu sahibinin eşinin bazı şeyleri eşi olmadan da yürütmeyi öğrenmesi dengenin kurulması için faydalı olacaktır.Gece mesaisine kaldığı gün gündüz babası ile vakit geçirse bir gün babası evlerine gelir,bir gün hep beraber yemeğe çıkarlar yine süreç daha rahat yürür.Eltin seni ilgilendirmez,sana ne denilen yerde "akşamları kayınpederime yemek hazırlamak istemiyorum" diyen kişi suçlanamaz.Üstelik kaynı babası ile biraz ilgilense konu sahibinin sorumluluğu 1/3 azalacak.Konu sahibi pek farkında değil ama şu an çocuk sahibi olması için de çok yanlış bir zaman.Biraz dengelerin oturmasını beklese keşke
Kayınpederi de olsa evde yalnız olmak istiyor . Herkes takılmış makarnaya kurufasulyeye . Ben kaç kişide bir süre sonra kendi ailesinin agirlanmasinin bile ağır geldiğini gördüm . Çünkü insan bazen bı es vermek dinlenmek o hafta sadece yatmak istiyor . Sizde acsaydiniz aynı konuyu size de deedim . Kayınbaba olunca birden ailevi yüksek bağlara mi sahip oluyoruz ? Altı aydır tanıdığı bir insan değil mi bu insanla üç gün bir araya gelmek istemiyor . Oğlu da diğer iki günü babasına yemek yaparak ona yardım ederek geçirsin . Yapmak zorunda diye birşey yok işte . Bunun vicdanla da alakası yok .Misafir ağırlamıyor eşi kanserden vefat etmiş kayınpederini ağırlıyor. Sunum sofraları hazırlıyor sanacak duyan. Altı üstü bir tas yemek. Bu insanlar normalde yemek yemiyor mu? Bir tabak kurufasulye koymakla çalışmanın ne ilgisi var? Ben adamın da bir süre sonra kendi isteğiyle gelmeyeceğini düşünüyorum zaten. Eşimle yakınlaşamıyorum demiş e normalde yemek vakti zaten yemek yenir kayınpederi de yemeğini yiyip kalkıyormuş konu sahibi açık açık eltiyle itiştiğini sorunun bu olduğunu yazmak yerine çeşitli bahaneler öne sürüyor çalışıyorum, tesettürlüyüm gibi
Ben de size katılıyorum. Kadın yeni evli hevesli, bir yıl sonra bu durumdan dolayı eşiyle arası kötü olsa burdaki herkes sen de bakmasaydın evliliğine odaklansaydın der. Zaten evliliğin ilk yılları daha zor bir şeyleri oturtma adına.Ama vallahi çok zor . Yaşayan biri olarak söylüyorum çok zor . Haftada üç gün evde birinin olması . Ne huzur kalıyor ne birşey.
Ama kocasının yüzüne karşı açık açık da söyleyemiyor. Çünkü yarın başına benzer olay görünce kendi takınmak istediği tavrı karşıdan görmekten korkuyor.Mecbur yardım edecek çünkü ev ikisinin . Gelen de babası . Kadın altı gün çalışıyormuş . Yardım etmesi ekstra bir durum değil ki . Hatta kendisi yapsa mesela . Ben çalışırken zaten haftada üç gün yemek yapıyordum . Diğer günler onlari yiyorduk .
Ben ailemin evine bile üç gün gidemem haftada ya burda değiller şu an ama onları da üç gün rahatsız etmezdim . Akşam işten gelince ymeekten sonra iki saat yayılıp yatmak bence herkesin hakkı. Konu sahibinin kayinbabasina da çok üzüldüm çok zor ama sorumluluk alması gereken kişi o değil . Fazla gelmiş bunaldım diyor . Otuz kere dediğim gibi babasının yanında gün içerisinde gitsin oğlu . Kahvaltı yapsın evini temizlesin . Zorlanıyorum bunaldim diyor . Bunun neresi anlaşılmadi bende anlamadım
Kaynı onu ilgilendirmez ..elti ilgilendirmez ama ömrünün son günlerinde kayınvalidenin bakımı,şimdi de kayınpederin yalnız kalıp kalmaması bu kızı ilgilendirmiş.Görümcenin şu aşamaya kadar çok yorulduğuna ,sırtına çok yük yüklenildiğine eminim.Düşünsene rahmetli yaşarken oğlu bu sistemde çalışıyordu, kayınpeder desen pamuk gibi ama hiçbir işi yapamıyor.Bu kadın o halde oğluna ve kocasına mı baktı? Ya görümce gelip herkese baktı..ya da rahmetlinin durumu kötüleşince apar topar oğlanı evlendirip konu sahibini devreye soktular.Kesinlikle öyle evet eltisi onu ilgilendirmez ama görümce merak ettim çalışıyor mu ? Yani babam gerçekten bu durumda olsa üç gün çağırmak yerine bir gün agirliyorsam yanına giderim yemeğini yaparım . Kardeşime de haber veririm . Her göreve eşim ortak olmak zorunda değil . O da insan . Bende yaşlanınca çocuğumdan da bekleyemem insanız ya eninde sonunda bunalabiliriz .
Böyle birşeyi kocasından o da bekleyemez bana göre . Çünkü benim annem babam benim için en değerlidir . Yeni tanistigi insanlardan çok yüksek özveriler bekleyemeyiz . Allah korusun tabi ki hastalık sakatlik durumlarında artık bu görev eşler arasında paylaşılması gerekir bence .konunun bir yerinde de yazmış mesela kocam temizlikte yoruluyor bu konu sahibini ilgilendirmez . Babasının evini istediği kadar temizler yanına gider .Ama kocasının yüzüne karşı açık açık da söyleyemiyor. Çünkü yarın başına benzer olay görünce kendi takınmak istediği tavrı karşıdan görmekten korkuyor.
Aynen öyle olmuş bence de . Yani konu sahibi her türlü insani vazifesini yerine getirmiş diye düşünüyorum . Diğer oğlunun yapmamasi konu sahibini etkilememeliydi zaten . Bunu kocası cozmeliyfi . Adam evde evini bile süpürmuyormus . Böyle bir ömür nasıl geçirir bilmiyorum . Atmış yaş oldukca genç bir yaş . Konu sahibinin belirli bir düzen oturana kadar asla çocuk yapmaması gerekiyor .Kaynı onu ilgilendirmez ..elti ilgilendirmez ama ömrünün son günlerinde kayınvalidenin bakımı,şimdi de kayınpederin yalnız kalıp kalmaması bu kızı ilgilendirmiş.Görümcenin şu aşamaya kadar çok yorulduğuna ,sırtına çok yük yüklenildiğine eminim.Düşünsene rahmetli yaşarken oğlu bu sistemde çalışıyordu, kayınpeder desen pamuk gibi ama hiçbir işi yapamıyor.Bu kadın o halde oğlunu ve kocasına mı baktı? Ya görümce gelip herkese baktı..ya da rahmetlinin durumu kötüleşince apar topar oğlanı evlendirip konu sahibini devreye soktular.
İşte bekliyor. Sanırım 2. Sayfada bu yorumu var. Sizin bakış açınız kimse benden büyük beklentiye girmesin, ben de kimseden girmeyeyim. Ama konu sahibininki ben kimseye çaktırmadan başımdan atayım. Çünkü çaktırırsa kocasının da aynı tavra bürünecek olduğunu biliyor ve bunu istemiyor. Diğer türlü açıkça buraya yazdıklarını kocasına da söylerdi ve ben kendi adıma saygı da duyardım.Böyle birşeyi kocasından o da bekleyemez bana göre . Çünkü benim annem babam benim için en değerlidir . Yeni tanistigi insanlardan çok yüksek özveriler bekleyemeyiz . Allah korusun tabi ki hastalık sakatlik durumlarında artık bu görev eşler arasında paylaşılması gerekir bence .konunun bir yerinde de yazmış mesela kocam temizlikte yoruluyor bu konu sahibini ilgilendirmez . Babasının evini istediği kadar temizler yanına gider .
Evliliğin ilk yılında zaten daha yeni birbirini tanıyorsun sorumluluklar alıyorsun . Birden geçindirmen gereken bir ev oluyor . Onun sorumluluğu maddi sorumluluk evliliğe alışma .insanlarin aklına sadece seks gelmişte o bilmem kaçta biri. Bunun üstüne gelin de kayinvalideye bakmış kayınbaba felmis gitmiş ama görevi gibi görülüyor . Arada duygusal bağları bile olmadan yeterince sorumluluğu onlar içinde almış . Herkes de artık ona anlayış gostermeli bence . En başta eşi biz ne desek boş .Ben de size katılıyorum. Kadın yeni evli hevesli, bir yıl sonra bu durumdan dolayı eşiyle arası kötü olsa burdaki herkes sen de bakmasaydın evliliğine odaklansaydın der. Zaten evliliğin ilk yılları daha zor bir şeyleri oturtma adına.