kayınbabam hep bizimle çaresizim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz haftada üç gün misafir agiliyor musunuz. Çok merak ettim haftada üç gün misafir ağırlayan altı gün çalışan kadınlar beni alintilasin .
Olması gereken böyle birşey değil . Olması gereken adamın babasıyla ilgilenmesi . Bir gün tamam diğer günlerde sabahlari evdeyken bir zahmet paşam gitsin babasıyla kahvalti yapsın ilgilensin . Hem evi temizle hem altı gün calis hem misafir agirla ona göre yemek yap . Herkes bu düzende yaşamak zorunda değil . Evlenince otomatik olarak başkalarının sorumluluğunu almak zorunda da değil . Bu olması gereken durumu da eskiden neden sizde kalmıyor sen ne hayırsız evlatsindi . Şimdi olması gereken üç gün ağırlamak oldu demek ki .

Papatya merhaba, bir konuda mesajlaşmıştık sizinle. Kayınvalidenin hamile gelinine “eşek gibi” bakması gerektiğini söylemiştiniz. Üstelik gelin yıllardır görüşmüyordu bile kadınla. Onu hatırlatmak istedim bence olaylara objektif bakmalısınız. 🥰🥰🥰

İşte bekliyor. Sanırım 2. Sayfada bu yorumu var. Sizin bakış açınız kimse benden büyük beklentiye girmesin, ben de kimseden girmeyeyim. Ama konu sahibininki ben kimseye çaktırmadan başımdan atayım. Çünkü çaktırırsa kocasının da aynı tavra bürünecek olduğunu biliyor ve bunu istemiyor. Diğer türlü açıkça buraya yazdıklarını kocasına da söylerdi ve ben kendi adıma saygı da duyardım.
Bence de açıkça konuşmalı. Çünkü eşi de aynı durumda olsa bir süre sonra rahatsızlık duymaya başlayacaktı . Bildiğim kadarıyla konuyla ilgili tartışma yaşıyorlarmis ama

Papatya merhaba, bir konuda mesajlaşmıştık sizinle. Kayınvalidenin hamile gelinine “eşek gibi” bakması gerektiğini söylemiştiniz. Üstelik gelin yıllardır görüşmüyordu bile kadınla. Onu hatırlatmak istedim bence olaylara objektif bakmalısınız. 🥰🥰🥰
Evet çünkü orda ne yapıyordu kayınvalidesi ben bakarım deyip oğlunun yanında kıza gelince ikiz ve zor hamilelik geçirmesine rağmen kötü davraniyordu . Hasta ve yerinden kalkamayan bir kadına bakmak istemiyorsa orda da yazmıştım oğluna açık açık bakmak istemiyorum deseydi kadın geline kötü davranip oğluna bakarım diyordu. Saygı duyardım iki yüzlü davranmasa . Burdaki kayınbaba güçsüz kendi kendine yetemeyecek durumda değil .Olsa ve konu sahibi yemeğe laf etse bu kadar vicdansız olma ne olur her gün yemek yapsan yollasan derdim . Ha bu arada oğlunun yine babasına eşek gibi bakması gerektiğini düşünüyorum ne kadar hasta olmasa da babasi . Ama onunla kan bağı olmayan karısını buna zorlayamaz . Benim babamın sorumluluğu annemin sorumluluğu bendedir . Görev de benim görevim . Eşim hiç bu konuda tolerans göstermiyorsa zaten boşanırim .

Kaynı onu ilgilendirmez ..elti ilgilendirmez ama ömrünün son günlerinde kayınvalidenin bakımı,şimdi de kayınpederin yalnız kalıp kalmaması bu kızı ilgilendirmiş.Görümcenin şu aşamaya kadar çok yorulduğuna ,sırtına çok yük yüklenildiğine eminim.Düşünsene rahmetli yaşarken oğlu bu sistemde çalışıyordu, kayınpeder desen pamuk gibi ama hiçbir işi yapamıyor.Bu kadın o halde oğlunu ve kocasına mı baktı? Ya görümce gelip herkese baktı..ya da rahmetlinin durumu kötüleşince apar topar oğlanı evlendirip konu sahibini devreye soktular.
Genelde çocuklar anne babaya bakınca hayırlı evlat olur ya
Yada erkeğin annesine babasına erkek bakar gelin bakar
Ha tabiki baksın ne güzel ama istemiyorsa evinin yuvanın huzuru kaçıyorsa
Bu adamın tek çocuğu da bu değilse yukarda yazdım bir nefes alması için diğer çocuklar devreye girmeli bunuda eşi yapmalı

Bazen oluyor insan kendini çekemiyor kendi yük geliyor
Bazen eşle başbaşa olmak karşılıklı kahve içmek filim izlemek istiyor
Bazen evde rahat dolaşmak tv.uzliyerek uyumak istiyor
Bu illa es ailesi değil kendi ailenden biri dahi olsa sorun olabilir

Bu bir kepçe yemek değil bunun banyosu wc si çamaşırı herşeyi ama herseyi sorun olabilir belki adam dünyanın en iyi adamı ama istenmiyorsa kenarda sessiz duruşu bile göze batar sorun olur

Bu işi eşiyle konuşup eşinin bir yola koyması gerekiyor

Üzücü bir durum fakat bunları görüyoruz yaşıyoruz
Ilerde bize ne olucak bilmiyoruz ilerde aman bize böyle olmasin diyede kişinin kendini yiyip bitirmeside doğru değil

Gayet mantıklı bulurum genç ve sağlıklı biriyse (hastalik kendine yetememe gibi durumlar harici) babam veya annem evlenmek isterse elbet hoşgörü gösteririm ki annem veya babam benim malım bana ait bir eşya bir nesne degil .

Anne babanız , ikisi de sağ ve sağlıklı sanırım. Allah herkese sağlık versin.

Konuda geçen durum gibi bir kayıp veya yaşam kalitesini düşüren uzun süreli hastalık durumu tecrübe ettiniz mi ? Merak ettim.

Evet çünkü orda ne yapıyordu kayınvalidesi ben bakarım deyip oğlunun yanında kıza gelince ikiz ve zor hamilelik geçirmesine rağmen kötü davraniyordu . Hasta ve yerinden kalkamayan bir kadına bakmak istemiyorsa orda da yazmıştım oğluna açık açık bakmak istemiyorum deseydi kadın geline kötü davranip oğluna bakarım diyordu. Saygı duyardım iki yüzlü davranmasa . Burdaki kayınbaba güçsüz kendi kendine yetemeyecek durumda değil .Olsa ve konu sahibi yemeğe laf etse bu kadar vicdansız olma ne olur her gün yemek yapsan yollasan derdim . Ha bu arada oğlunun yine babasına eşek gibi bakması gerektiğini düşünüyorum ne kadar hasta olmasa da babasi . Ama onunla kan bağı olmayan karısını buna zorlayamaz . Benim babamın sorumluluğu annemin sorumluluğu bendedir . Görev de benim görevim . Eşim hiç bu konuda tolerans göstermiyorsa zaten boşanırim .

Ben orada da söylemiştim kayınvalidenin iki yüzlü olduğunu düşünmüyorum. 5 sene görüşmeyen insanların bal börek olduğunu sanmıyordur zaten adam.
Burada da konu sahibinin kayınpederi sizin de söylediğiniz gibi düşkün değil böyle diğer konudaki gibi suyunu falan ayağına beklemiyordur. Adam yapabileceği tüm işlere koşturuyormuş zaten. Haftada 2 gün 2 kap yemek koymak bile zor gelmiş. Kocasıyla sevgiliylen harama bulaşmamış da evliliği beklemiş. Sonra biz bu ne sexmiş be kardeşim deyince yaaa her şey sexxx değil yazılmış. Ama maalesef konuyu sexe dayandıran konu sahibiydi.
Amacım konuyu dağıtmak değil. Ama görüşülmeyen kaynana bakacakken ‘eşek gibi’. Ama haftanın 2 günü sadece yemeğe gelip evin tamir işiyle falan ne tür işi varsa ilgilenen kayınpederle yemek yemek ‘zorunlu değil’ bana biraz fazla geldi. Üzüldüm.

Ama kocasının yüzüne karşı açık açık da söyleyemiyor. Çünkü yarın başına benzer olay görünce kendi takınmak istediği tavrı karşıdan görmekten korkuyor.
Yok bu konuyu konuşmuş ama eşi tartışma çıkarmış..ya da ben öyle anladım.Konu sahibi yarın çocuk sahibi olup evinde otursun o iki günde bir hergüne döner.. şu an bile kayınpederi eve yemeğe geliyor diye insanların konu sahibi ve eşini yemeğe çağırdıklarını,ya da evlerine misafirliğe geldiklerini sanmıyorum.

Yok bu konuyu konuşmuş ama eşi tartışma çıkarmış..ya da ben öyle anladım.Konu sahibi yarın çocuk sahibi olup evinde otursun o iki günde bir hergüne döner.. şu an bile kayınpederi eve yemeğe geliyor diye insanların konu sahibi ve eşini yemeğe çağırdıklarını,ya da evlerine misafirliğe geldiklerini sanmıyorum.
evet işte bu yüzden arada kalıyorum diyorum ki yarın benimde ailem bana ihtiyaç duyarsa babam annem benim yardımıma muhtaç olursa eşimden bir şeyler isteyecek yüzüm olmaz eğer kayınbabamı istemezsem tek sorun eşimin vardiyalı olması ve az görüşmemiz
İlk sayfaları ve son sayfaları okudum. Ama arada konu sahibinin fikri değişmiş olabilir.

Misafir ağırlamıyor eşi kanserden vefat etmiş kayınpederini ağırlıyor. Sunum sofraları hazırlıyor sanacak duyan. Altı üstü bir tas yemek. Bu insanlar normalde yemek yemiyor mu? Bir tabak kurufasulye koymakla çalışmanın ne ilgisi var? Ben adamın da bir süre sonra kendi isteğiyle gelmeyeceğini düşünüyorum zaten. Eşimle yakınlaşamıyorum demiş e normalde yemek vakti zaten yemek yenir kayınpederi de yemeğini yiyip kalkıyormuş konu sahibi açık açık eltiyle itiştiğini sorunun bu olduğunu yazmak yerine çeşitli bahaneler öne sürüyor çalışıyorum, tesettürlüyüm gibi
Hayır ben anlamadım kp gelmese yemek yenmeyecek mi? 9,5 Hafta diye bir film vardı izleyenler, yaşı yetenler bilir. İşte o filmdeki gibi mutfak masasında mı cima edecekker acaba?

Ben orada da söylemiştim kayınvalidenin iki yüzlü olduğunu düşünmüyorum. 5 sene görüşmeyen insanların bal börek olduğunu sanmıyordur zaten adam.
Burada da konu sahibinin kayınpederi sizin de söylediğiniz gibi düşkün değil böyle diğer konudaki gibi suyunu falan ayağına beklemiyordur. Adam yapabileceği tüm işlere koşturuyormuş zaten. Haftada 2 gün 2 kap yemek koymak bile zor gelmiş. Kocasıyla sevgiliylen harama bulaşmamış da evliliği beklemiş. Sonra biz bu ne sexmiş be kardeşim deyince yaaa her şey sexxx değil yazılmış. Ama maalesef konuyu sexe dayandıran konu sahibiydi.
Amacım konuyu dağıtmak değil. Ama görüşülmeyen kaynana bakacakken ‘eşek gibi’. Ama haftanın 2 günü sadece yemeğe gelip evin tamir işiyle falan ne tür işi varsa ilgilenen kayınpederle yemek yemek ‘zorunlu değil’ bana biraz fazla geldi. Üzüldüm.
Ben aslında yorum yaparken yine en çok babayı düşünüyorum . Bir gün muhtaç kaldığında insanların bakabilecek sabır bırakmak lazım . Şimdiden her şeyi tüketirse sonradan daha çok zorlanir

Her gün gelmiyormuş zaten. Haftada bir yada iki kere geliyormuş. Evlenirken bir de tüm sülalesine arkasını dönecek diye anlaşma mı imzalıyorsunuz? Elbette kötü durumdaki aile bireylerime kucak açacağız
Kucak açmak başka sorumluluğu sadece 1 kişinin üstüne alması başka umarım sizin başınıza gelir de anlarsınız öyle büyük ahkam kesmek kolay şirin görünmek için

Merhaba hep burada başkalarının dertlerini okurdum ama artık içinden çıkamadığım bir konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Ben 25 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ve eşimle baş başayken çok mutluyuz evliğimde eşimde dört dörtlük. Sorunum şu eşimin annesini kanserden 6 ay önce kaybettik tedavi süreci uzun zamanlar sürdü evliliğimin ilk 6 ayında eşimle annesi ile ilgilenmesi gerektiği için bir şey yaşayamadık eşimin annesi vefat ettikten sonrada kayınbabam yalnız kaldı tabi ki. Kayınbabam, kaynım, görümcem ve biz 2 dk mesafede oturuyoruz birbirimizde kayınbabam yemek yapmayı temizliği bilmiyor 60 yaşında ama diri bir adam aynı zamanda çok kibar ve bizim hayatımıza müdahale etmeyen saygılı ve sevecen biri. her hafta bazı akşamlar görümcem bazı akşamlar biz akşam yemeğine çağırıyoruz kayın babamı. eşim 3 vardiya çalışıyor bende haftanın 6 günü 8-6 çalışan biriyim eşimle sadece 3 haftada bir 8-4 vardiyasında akşam görüşebiliyoruz yada gece vardiyasında 19.00 dan 23.00 a kadar . kayın babamda 2 günde bir bize geliyor eşimin evde olduğu haftalar . Eltimde çalışıyor ama canı isterse çok nadiren çağırıyor kayınbabamı kaynımda çok davet etmiyor babasını . Eşimle defalarca kez kavga ettim "ne yapayım babam aç mı kalsın bütün yükü ablama mı atayım abim çağırmıyor diye bende mi onun gibi davranayım diyor" ama ben çok yoruldum bu durumdan haftada 2-3 gün evin içinde kayınbabamın olması ona göre davranmak beni bunaltıyor. Eşim bana ev işlerinde çok yardımcı yemekleri beraber hazırlar beraber temizleriz mutfağımızı. Şimdi çocuk sahibi olmak istiyoruz ama evliliğime ve eşime daha doymamışken çocuk yapmakta beni korkutuyor. kayın babamla ilgili ne yapmam gerekiyor lütfen fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi benimle paylaşır mısınız ?? şimdiden teşekkür ederim (bu arada onların acısı var biraz idare et diyecekler için ben evlendiğimden beri bu şekilde sadece kaynanamı kaybedince kayınbabamın gelme sıklığı arttı. )
Başınız sağolsun.Kayınbabanızın penceresinden baktığımda yaşadığı acı tarifsiz.Hayat arkadaşını kaybetmiş.İnsanlar bu tür yıkıcı acılarda daha kırılgan olurlar.Kayınbabanızın ruh halini,eşinizin babasına karşı onu yalnız bırakmak istemeyişini düşünerek bir tutum sergileyin.Eltinizin kayınbabasını size ve görümcenize nazaran daha az çağırması da kaynınızla alakalı.Eltinizle konuştunuz mu bu mevzuyu?

Ben aslında yorum yaparken yine en çok babayı düşünüyorum . Bir gün muhtaç kaldığında insanların bakabilecek sabır bırakmak lazım . Şimdiden her şeyi tüketirse sonradan daha çok zorlanir

Haftada 2 gün yemek yemekle sabır bitecekse boşverin zaten muhtaçlık durumunu konuşmaya gerek dahi yok.

Adam da donla oturmak istesin o zaman. Erkeğin babasının gelemediği eve ama hizmeti kadın görüyor diye kadının babasının gelmesini savunmak çifte standart oluyor.
Kadının donla oturmayı bırak rahat pantalon giymeye bile hakkı olmuyor bazı ailelerde. Bunları da çok gördük okuduk.

Sonuçta benim eşim annemin yanında uzanabiliyor ama ben onun babasının yanında uzanamam. çok abes duruyor.

Kimsenin donla durma isteği yok konuda. Dünden beri yazıyorum. Babanın gelmesi sorun değil. Ama görev gibi olunca rahatsız ediyor. Kadının görevi olunca hoş olmuyor. Benim annemler gelse eşim kalkıp yemek mi yapıyor mesela? Annem üstüne yemek yapar bize gelip. Ama eşimin ailesi gelince de eşim yemek yapmıyor ki. Ay ben hemen şu yemeği yapayım mı diyor? Yapsa yapsa bana yardım ediyor.

Konu sahibinin eşi de böyle davranıyor. Üstüne temizlik bekleniyor birde. Ne kadar süreceğini bilse çekecek de onu da bilmiyor.

Böyle bir standart olmasa adamda dışarıdan yemek söylese falan batmayacak konu sahibine. O saate kadar bekleyip yemek için gelmesi bile saçma. Her insan kendine bakabilmeli.

Kadının donla oturmayı bırak rahat pantalon giymeye bile hakkı olmuyor bazı ailelerde. Bunları da çok gördük okuduk.

Sonuçta benim eşim annemin yanında uzanabiliyor ama ben onun babasının yanında uzanamam. çok abes duruyor.

Kimsenin donla durma isteği yok konuda. Dünden beri yazıyorum. Babanın gelmesi sorun değil. Ama görev gibi olunca rahatsız ediyor. Kadının görevi olunca hoş olmuyor. Benim annemler gelse eşim kalkıp yemek mi yapıyor mesela? Annem üstüne yemek yapar bize gelip. Ama eşimin ailesi gelince de eşim yemek yapmıyor ki. Ay ben hemen şu yemeği yapayım mı diyor? Yapsa yapsa bana yardım ediyor.
Erkeğin ailesi neyse kadının ailesi de odur. Birinde ama yemeği o yapıyor ama kıymayı bu alıyor diye değişiklik yapamayız. Haftada 2 gün eşinizin babası evinize gelsin istemezseniz kendi babanızın da haftada 2 gün gelme hakkı olmaz. Konu sahibi de bunun farkında ki açıkça konuşmak yerine “işten” çaktırmadan yırtmaya çalışıyor.

Başınız sağolsun.Kayınbabanızın penceresinden baktığımda yaşadığı acı tarifsiz.Hayat arkadaşını kaybetmiş.İnsanlar bu tür yıkıcı acılarda daha kırılgan olurlar.Kayınbabanızın ruh halini,eşinizin babasına karşı onu yalnız bırakmak istemeyişini düşünerek bir tutum sergileyin.Eltinizin kayınbabasını size ve görümcenize nazaran daha az çağırması da kaynınızla alakalı.Eltinizle konuştunuz mu bu mevzuyu?
Elti olanları seyir ediyordur oh diyordur iyiki üstüme kalmadı bu sorumluluk ,ama burada yanıldığı durum onun da başına bir felaket gelmeyeceği anlamını taşımıyor
Oda hayatta başka türlü sınanacak

Elti olanları seyir ediyordur oh diyordur iyiki üstüme kalmadı bu sorumluluk ,ama burada yanıldığı durum onun da başına bir felaket gelmeyeceği anlamını taşımıyor
Oda hayatta başka türlü sınanacak
Kesinlikle.Herkesin imtihanı farklı.Bu tür durumlarda herkes elinden geleni yapmalı.

Erkeğin ailesi neyse kadının ailesi de odur. Birinde ama yemeği o yapıyor ama kıymayı bu alıyor diye değişiklik yapamayız. Haftada 2 gün eşinizin babası evinize gelsin istemezseniz kendi babanızın da haftada 2 gün gelme hakkı olmaz. Konu sahibi de bunun farkında ki açıkça konuşmak yerine “işten” çaktırmadan yırtmaya çalışıyor.
Ben zaten kendi ailemle de haftada 3 gün evimde buluşmak istemiyorum ki.. Benimkiler gelsin seninkiler gelmesin diyecek bir zihniyette değilim. Eşim benden daha çok görüşmek ister bizimkilerle. Abilerim hatta şaşırıyorlar ama eşim çok seviyor onları.

Çünkü şu var bizimkiler gelirken yemekle, alışveriş, tatlıyla gelir. Abimler pizza alıp gelir mesela. Annem dışarıdan yemek söyler yapmadıysa. Yük olmak asla istemezler. Kendilerine davet ettiklerinde de mangal yaparlar ya da dışarıda gezeriz takılırız. Şen şakraklar, keyifli vakit geçiririz, Ama bunlar eşimin ailesinde yok.

Kp beklentide değil her işini kendi görür. yemek yapar kv ye bakıyor. Benim görevim gibi de görmüyor. Ama illa ki birşeyler yapmam gerekir onlar geldiğinde. Canım da istemiyor bazen. Abisi de yemek beklentisine girer o zihniyette. Çok ağırladım onları öyle. Çok da severim ama yemek beklentisi artmaya başladı yani her geldiklerinde özel yemek istiyordu. Bizi hiç davet etmezlerdi. Bende yemek yapmıyorum dedim eşime 2. Çocuk da olunca zaten mümkün de değil pek. Ayrıca keyfime de düşkünüm özel hobbylerim var. Hayatımı yaşamak istiyorum. O da onlar gelince hazır söyler ya da gelmez adam. O kadar düşün.

Ayrıca kıyafet konusunda kp yanında dar kot bile giymeye çekiniyorum. Biraz dindar kendisi. Hiç laf etmediler ama dar kot üstüne kısa bluz onun yanında giysem yine hoş karşılanmayacak. Ama eşim kot giyse annem hava sıcak giyin rahat rahat der eşime.

Velhasıl görev olmasa spontan gelişse ve arada hazır birşeyler alıp ya da dışarıda takılsalar düzelecekler ama biraz zamana ihtiyaç var gibi.

Konu sahibinin eşi konu sahibine yıkmamış sorumluluğu. Beraber yemek yapıyoruz,sofrayı topluyoruz dedi defalarca. Eşi ve görümcesi de gidip evini temizliyormuş kp in zaten.
Konu sahibinin tek derdi kocasıyla başbaşa kalamamak başka bir şey değil.

Gerçekten konunun hararetinden herhalde kimse okuduğunu tam anlamıyor.

Yazdığım yorumu okuduğunuzda keşke alıntı yaptığım kişinin yorumunu da okusaydınız.

Demiş ki "Su konu sahibini destekleyen grup tam olarak neyi destekliyor anlayan biri sevabina anlatsin ya"

Bende anlayan biri olduğumu düşünerek destekleyenlerin motivasyonunu ilk paragrafta yazdım.
Son paragrafta da demişim ki "Anlatılmaya çalışılan bence bu ama konu ve konu sahibinin yaklaşımı, zamanlaması, öncelikleri yukarıdaki fikirleri konuşulabilir kılmaktan çok uzakta yanlış bir örnek."

Gayet ilk paragrafın benim fikrim olmadığı, alıntı yaptığım kişinin sorusuna cevap verdiğim, bu konu için yanlış bir yaklaşım olduğunu düşündüğüm yani konu sahibine hak vermediğim anlaşılıyor.

Dünden beri kaç kişiye açıklama yaptım. Sıkıldım yani.
Yorumları okurken alıntı kutularını da okumanızı tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X