kaygilarimla basedemiyorum.

Beynim resmen benimle oyun oynuyor.

Annemle aynı dönemi geçirdik. Çok iyi anlıyorum, yalnız bu antidepresanın yanında rahatlatıcı ilaçlar ile geçirebildi ilk 2 ayı hatta xanaxa hala devam ediyor..
Bunu ancak bu hastalığı yaşayanlar anlar,hiçbir sebep yokkken ansızın oldu bizim de. Ben de anneme üzülmekten hasta oldum hatta.. Onun korkularından korktum.
Ama onun çektiği acının yanında benimki bir hiç. Biraz uzun bir tedavi süreci oluyormuş.Olumsuz ve siizi üzen her şeyden uzak durmak ve ilaçları İYİ HİSSETSENİZ HASTALIK KESİN GEÇTİ deseniz bile, aksatmadan içmeniz lazımmış bizim doktormuz bunları söyledi.
Anneme de herkese spora git ,kursa git gibi şeyler söyledi.Ama bu hastalığın ilk aşamalarında hiçbir şey yapılamıyor...Kursa git diye ancak morali bozuk bir insanana söyleyin lütfen....
hastalar kendini daha da kötü hissediyor aksine bu yapsana, gitsene, hayatıını yaşasana tarzı cümlelerden.
Hepsi geçecek emin olun,sadece biraz zaman alıyor

panik atakta strese ne neden oluyor ilk önce onu bulup o olumsuzluğu kaldırmak ban göre daha iyi sonuç verir tabi doktorla. bir de maddi durumunuz varsa nefes terapisine giderseniz size çok faydalı olur çünkü streste nefes yönetimi çok önemlidir.

Sizin kaygilariniz neydi
Herseyden etkilenirdim haberlerden duyduklarimdan sanki bende onu yasayacakmisim gibi, disariya tek basima cikamazdim, araba kullanamazdim hatta bir keresinde kaza bile yapiyordum Allah korusun, 24 saat olum korkusuyla yasardim, surekli basima kotu seyler gelecekmis gibi hissediyordum, kendimi guvende hissetmezdim, hastalik korkusuda vardi, evde tek basina kalma korkusuda vardi, kimseyi gormek istemiyordum asosyal olmustum,kafama herseyi ama herseyi takardim agir donemlerde atlattim mesela ataklar bazen gunde iki kez oluyordu sonra oturur aglardim krizlerden sonra lakin bu hastaligin beni yenmesine izin vermedim korkularimin uzerine uzerine gittim ! yani hemen hemen hepsi vardi diyebilirim ah ah simdiki aklim olsa kendimi yigip bitirmezdim Allaha sukur korkularim endiselerim kaygilarim duzeldi ama tekrarlar diye korkuyorum tabikide ! Yinede tedaviye devam ediyorum her ne kdr doktorum duzeldin demis olsada ! Su an mesela ucak yolculugunu bile tek basima yapabiliyorum ki panik atak donemlerinde guzelim tatilimi iptal etmeye bile mecbur kalmistim ... Hersey beyinde bitiyor ..

Son düzenleme:
Antidepresanlar tek basina 100% fayda etmiyor maalesef, bu rahatsizligi yenebilmek icin bizimde kendi capimizda kendimizin doktoru olmamiz sart, birseyler yapmamiz gerekiyor ...

Ankisiyite hastasiyim. Ilac kullaniyorum. Ama hicbir faydasini gormedim. Surekli kaygi endise halindeyim. Cogu zaman yasamaktan bile zevk almiyorum. Bugun yine atak gecirdim. Ruhsal halim cok kotuu

kaç aydır kullanıyorsun ilaçları?

Arkadasim, sana cozum yolunu soyledim ama beni dinlemedin yine soyluyorum ofelya thomas bu kadar zor mu bunu yasiyana kadar gitsen kurtulmustun.

Sen ankara da yasiyorsun ben istanbuldan cocugumu birakip kalkip geldim, mersinden , samsun dan gelen insanlar vardi.

Bende anksiyete hastasıyım.

Bir yıl önce ilacı bıraktım.hiçbir faydasını görmedim.1,5 yıl ilac kullanmıştım.
Küçücük bir şey yetiyor atağın başlaması için.Haberlerde gördüğüm bişeyde yada okuduğum kitaptaki bir kelime beni endişenin doruklarına kadar sürüklüyor. .Önce kötü bir hayal ,ardından canlandırma yapıyorum kafamda hayalimi beynimde durduramıyorum.
Aklımı dağıtmak için yaptığın her işte hayalime malzeme veriyorum üstelik.bunların hepsi bi kac saniyede oluyor beynimde .

Titreme ,korku panik ve ağlamalar başlıyor..

Dayanamıyorum,cok yoruldum ..cok ağladım.

Dışarıdan sevilen eğlenceli biriyim.Kimse yakıştıramıyor bana.Neden böyleyim diye kendimi yiyip bitiriyorum.

İnsanlar eğlenirken gülerken,ben beceremiyorum.illa kötü bir şey olur endişesi ile yasıyorum.

Ama iyleşicem.Umutluyum.Allah ne güzel vekildir.O bana yeter!

Birbirmize destek olalım.

Olalim tabiki. Aynen yasadiklarinizi yasiyorum. Mutlu olamiyorum. Surekli korku ve endise hali.

Bende hafif anksiyete yanisira obsesyon var. Obsesyon icin kendimi bildim bileli tedavi goruyorum zaten. Anksiyete de tetikleyici unsur oldugunda ortaya cikiyor.
Ilaclara baslayali henuz 2 ay olmus, bunu alisma sureci gibi gorun. ben haftada 5 gun spor en az 2 gun yoga yapiyorum cok faydasini gordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…