• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin her sabah mesaj atması

Konu sahibine değil kadın oğluna atıyormuş günaydın mesajını.
Ama oğluna mesaj attığı anda kendi telefonundan kaynanaya günaydın yazmak bak iyi fikir olabilir asfagah.
Aşkolsun anne bana niye günaydın yazmıyorsun hep oglunu düşünüyorsun ben de kızınımm üzülüyorum bak desin konu sahibi 😁 ben olsam öyle yapardim 😅 burada amac laf sokmak değil de tatlı bir sitem tarzında olmalı ve sonu tatlıya bağlanmalı 😊 ya ne var yani yazsın günaydın 😅
Oğlan da hata var. Kizin annesinin mesajina karışmış. Ama yani evlenince erkek anaları ölsün modundan çıkın ya zamane gelinleri 😏😅

Aşkolsun anne bana niye günaydın yazmıyorsun hep oglunu düşünüyorsun ben de kızınımm üzülüyorum bak desin konu sahibi 😁 ben olsam öyle yapardim 😅 burada amac laf sokmak değil de tatlı bir sitem tarzında olmalı ve sonu tatlıya bağlanmalı 😊 ya ne var yani yazsın günaydın 😅
Oğlan da hata var. Kizin annesinin mesajina karışmış. Ama yani evlenince erkek anaları ölsün modundan çıkın ya zamane gelinleri 😏😅
Günaydın annecimmmm yazarım ben olsam 😂

Merhaba, 3,5 yıldır evli bir bayanım. Evliligimizde çok zor dönemler oldu. 1 ay önce aileleri başka şehirden ziyarete gittiğimizde(iki aile aynı yerde yaşıyor) , boşanma noktasına geldik ve aileler karıştırıp daha kötü yaptı. 3 hafta iniş çıkış yaşadıktan sonra kendi evimize döndük, ancak dondugumuz günden itibaren kaynanam kocama her sabah günaydın oğlum mesajı atıyor. (3,5 yıldır hiç yapmiyorken)Ve bunu 6-7 gibi sabahın erken saatlerinde yapıyor. Eşim ben olmadığım bir anda annesi ona yazmak istediğini söylediginde evet demiş bana fikrimi sormadi ben bunu eve döndükten 1 hafta sonra öğrendim.Tam 1 ay oldu hiç durmadan bu süreç devam ediyor. Eşim benden uzaklaşmaya başladı ,kardeşleri ve annesi gil ile daha fazla konuşup annemgili disliyor, benimle bir şey paylaşmıyor ve bana kötü davranışlar sergiliyor. Ona en azından annen haftasonu mesaj atmasin dedim sen söyle dedi. Hemen aramı açmak için bahane arıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum ancak bir tatile giderken de sabahın köründe mesaj görmek istemiyorum. İnsan annesiyle konuşur elbet saygım sonsuz.Ancak benimle yaşadığı hayata bağlı değil artık.Herseyi gizli. İletişimi kurmuyor, dışarda benimle kafeye gidip oturmuyor bile. Tükendim ve çözüm bulamıyorum, herşeyi toparlayayim derken bu araya girdi, nasıl bir etki yarattiysa onda kendi kendine evlilik ve benim adıma karar verme cesareti başlamış. Susup süs eşyası gibi evde durmami bekliyor. Lütfen bana yardımcı olun, gerçekten çok kötü hissediyorum.
mesaj atanın kayınvalideniz olduğuna emin misiniz? belki annesi gibi kaydetmiştir :D

Kavga ettigimizde, valizler kapının önünde dururken, gitmemi istemeleri sonrasında da barisip dondugumuzden sonra da bundan rahatsızlık duyduklarını hissettirmeleri, şimdiye kadar bana soğuk davranıyorlar, beni istemediklerini gördüm. Eşim de her an beni silecek potansiyel de duruyor, onlarla hiç iletişim kurmuyordu ben diyordum ara sor dışlama kimseyi, benim annem daha önceleri sabah ve bazen akşam mesaj attığında kızardı ve anneme mesaj attigi saate dikkat etmesi gerektiğini söylememi istedi. Yeni evliydik ve onun dediğini yapmıştım, şimdi ise her gün onun telefonunun çalması ile uyanıyorum. Arasın sorsun anlarım ama hayatımın her günü ailesi bana böyle davrandiktan sonra mesajlarını görmek istemiyorum.

Ay annenize ne söylediğinizi çok merak ettim. "Mesaj attığın saatlere dikkat et" mi dediniz kadıncağıza? Şaka gibi.

Eşinizle tam birbirinizi bulmuşsunuz ama onun ailesi sandığınız kadar değersiz değilmiş işte.
Aynı saçmalık ondan talep edilince sizin kırdığınız gibi kırmamış ailesini. Bu da size ders olmuştur umarım.
Sonuç olarak sizi ilgilendirmez annesinin oğluna ne zaman mesaj attığı. Sizin sorununuz bu değil, mesajlar kesilince sorunlarınız çözülmeyecek.

Benimde kayınpederim öyledir. Mesela bir de eşim uykulu falan olsa aradığında hemen kapattıktan sonra gizliden mesaj atar ne oldu yavrum, moralin mi bozuk bir şey mi oldu diye komikler. Ben gülüyorum valla büyükler sözde çocuklarına bu şekilde sahip çıktıklarını sanıyorlar siz mesaj işini kafanıza takmayın. Birebir de eşinizle eğlenmeye ilişkinizi güçlendirmeye odaklanın aranızda yakınlaşma oluşturun ailesinin etkisi bu kadar aranızı açıyorsa sizin ilişkinizde de yetersizlik var demektir.

Eblşli
Yahu bırak msj atsın, senden uzak dursun da , ben olsam lafını bile etmem hayatıma bakarım, sen umursadığın sürece ana oğul daha fazlasını yapacak...
Evlilikler maalsef biz kadınlar yüzünden bitiyor. Hemcinslerim lütfen biraz dikkatli olun şu konularda. Çocuk oyuncağı değil evlilik

Eblşli

Evlilikler maalsef biz kadınlar yüzünden bitiyor. Hemcinslerim lütfen biraz dikkatli olun şu konularda. Çocuk oyuncağı değil evlilik
Ne alaka , ha siz her şeye susup sineye çekiyorsanız okey, benim tarzim bu , ve gayette sınır çizip dik durarak birçok sorunumu bertaraf ettim, kv istedi diye elinde oyuncak olacak değiliz...

Eblşli

Evet evlilik çocuk oyuncağıdır. Çocuklara niye oyuncak alırız? Eğlensinler, mutlu olsunlar diye. Mutlu olmadığın bir şeyin içinde olmak azaptır, kimse de kendine azap çektirdin diye madalya takmıyor. Çekmeseydin oluyor. Gözümüz açıldı yapacak bir şey yok.

Evet evlilik çocuk oyuncağıdır. Çocuklara niye oyuncak alırız? Eğlensinler, mutlu olsunlar diye. Mutlu olmadığın bir şeyin içinde olmak azaptır, kimse de kendine azap çektirdin diye madalya takmıyor. Çekmeseydin oluyor. Gözümüz açıldı yapacak bir şey yok.
Ya çok güzel olmuş gerçekten bu mesaja bayıldım

Ne var bunda dıyenlerın basına gelmedıgı ıcın cok kolay gelebılıyor söylemesı...

Evlenmeden önce evı otel gibi kullanıyordum..Çamaşırımı kendım yıkar belkı annem asar dedıgım cogu esyamı fön makınesıyle acılen kurutup gıyıp gıtmıslıgım var derdı eşim..Anneside bunu ara sıra ay ben unuturdum der anlatırdı..Bıgun evden cıkmıs gelmıs bulundugum sehıre sevgılıydık ya sen nereye gıttın dıye bıle aramamıslar..

Gel gelelım bız evlendık ve annesı gunde abartmıyorum 10'u geçik..Sabah 7-8 arası kı bız gec yatardık esımde ızınlıydi film vs.derken..Öğlen saat başı,aksamları arardı benı de esımıde...Artık o da bende bunalım gecırme asamasına gelmıstık..Anlamadım neydı amacı? Neden böyle bırsey yaptı bılmıyorum...Esım gun ıcınde sureklı telefonunu acamam ve bu kadar aramamalısın demesıne ragmen tamam deyıp başa sarıyordu.. Evlendıkten sonra annemlere gıttıgımde bıara tutturdu sıze gıdeyım esyalarını yıkayayım oğlumun😂😂😂 Bekarken yıkamamıssın sımdıde gerek yok o yıkamayı bılıyor demıstım hala ısrar edıyordu bakınız sabır nasıl tasırılmaya calısılmıs...

Konusacak bırsey bulamıyorum bazen napıyorsun dıyor? Neden acmadın dıyor..Ya tuvaletteydım dıyordum..Sende hep tuvalettesın dıyor🤦🏻‍♀️ Her anımızı anlatmak zorunda bırakıyordu..

Neyse bırsekılde ıdare edıyorduk..Ta ki maddi olarak sıkışıp onlardan yardım isteyene kadar...
O aramalar bıçak gibi kesildi inanamadım...Yardım konusuna gelıncede çok sacma sözler işittik..Öyle böyle aramız açıldı...

Bazıları anne olamıyor malesef...Doğurmak anne olmak demek değil...Annelik bambaşka bir boyut gerçekten...Sadece kendi çıkarını gözeten varlığa anne denilmiyor..

Sizin kaynananızda aklınca sizi sinir edecek ee sonuç siz eşinizle tartışacaksınız sonraaa oğlu mutsuz olacak ve kazanan o olucak o minik kafasıyla...Onun yaptıgına psikolojık şiddet deniliyor ve yaşamayan bilmez..

Size verecegım tek tavsıye..Bu konu hakkında siz rahatsızlıgınızı dıle getırmeyın ve sadece kocanızın rahatsız olacagı sekılde duzen kurun...

Mesela sabahları sesınden rahatsızlık duyuyorum sesını kısarmısın kalkınca acarsın deyın...Kısmıyorum derse de tamam o zaman uyuyamıyorum ben sen oturma odasında uyu deyın ama bunu sakin bir ses tonuyla..Asla tavır yapar ya da ınat yapar gibi degıl...

Olmadık yerlerde hep o ugrassın...Siz sakın sinir oldugunuzu bellı etmeyın..Akrep en son kendını sokacaktır buna inanın..

Eblşli

Tabi. Herifler şiddet uyguluyor , aldatıyor , ailesi ile mesafeyi ayarlayamayıp eşini yüzgöz ediyor ama evlilikler biz kadınlar yüzünden bitiyor. 😁 Aman evli kalalım. Çok önemli evlilik. Biz mutsuz olmuşuz , sürünmüşüz önemli değil. Evli kalmak hayat felsefemiz artık. 🤓

Kavga ettigimizde, valizler kapının önünde dururken, gitmemi istemeleri sonrasında da barisip dondugumuzden sonra da bundan rahatsızlık duyduklarını hissettirmeleri, şimdiye kadar bana soğuk davranıyorlar, beni istemediklerini gördüm. Eşim de her an beni silecek potansiyel de duruyor, onlarla hiç iletişim kurmuyordu ben diyordum ara sor dışlama kimseyi, benim annem daha önceleri sabah ve bazen akşam mesaj attığında kızardı ve anneme mesaj attigi saate dikkat etmesi gerektiğini söylememi istedi. Yeni evliydik ve onun dediğini yapmıştım, şimdi ise her gün onun telefonunun çalması ile uyanıyorum. Arasın sorsun anlarım ama hayatımın her günü ailesi bana böyle davrandiktan sonra mesajlarını görmek istemiyorum.
Sen konustun mu ailesiyle beni istemediklerini gordum diyosun ya karsina alip konus belki yanlis anlasilma vardir

Merhaba, 3,5 yıldır evli bir bayanım. Evliligimizde çok zor dönemler oldu. 1 ay önce aileleri başka şehirden ziyarete gittiğimizde(iki aile aynı yerde yaşıyor) , boşanma noktasına geldik ve aileler karıştırıp daha kötü yaptı. 3 hafta iniş çıkış yaşadıktan sonra kendi evimize döndük, ancak dondugumuz günden itibaren kaynanam kocama her sabah günaydın oğlum mesajı atıyor. (3,5 yıldır hiç yapmiyorken)Ve bunu 6-7 gibi sabahın erken saatlerinde yapıyor. Eşim ben olmadığım bir anda annesi ona yazmak istediğini söylediginde evet demiş bana fikrimi sormadi ben bunu eve döndükten 1 hafta sonra öğrendim.Tam 1 ay oldu hiç durmadan bu süreç devam ediyor. Eşim benden uzaklaşmaya başladı ,kardeşleri ve annesi gil ile daha fazla konuşup annemgili disliyor, benimle bir şey paylaşmıyor ve bana kötü davranışlar sergiliyor. Ona en azından annen haftasonu mesaj atmasin dedim sen söyle dedi. Hemen aramı açmak için bahane arıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum ancak bir tatile giderken de sabahın köründe mesaj görmek istemiyorum. İnsan annesiyle konuşur elbet saygım sonsuz.Ancak benimle yaşadığı hayata bağlı değil artık.Herseyi gizli. İletişimi kurmuyor, dışarda benimle kafeye gidip oturmuyor bile. Tükendim ve çözüm bulamıyorum, herşeyi toparlayayim derken bu araya girdi, nasıl bir etki yarattiysa onda kendi kendine evlilik ve benim adıma karar verme cesareti başlamış. Susup süs eşyası gibi evde durmami bekliyor. Lütfen bana yardımcı olun, gerçekten çok kötü hissediyorum.
İyice düşün artıları eksileri hangisi ağır basıyor bu kaynanalik yapan kaynanalarin sonu gelmez öyle ananın böyle evladı olur olanlarda elin kızına olur

Tabi. Herifler şiddet uyguluyor , aldatıyor , ailesi ile mesafeyi ayarlayamayıp eşini yüzgöz ediyor ama evlilikler biz kadınlar yüzünden bitiyor. 😁 Aman evli kalalım. Çok önemli evlilik. Biz mutsuz olmuşuz , sürünmüşüz önemli değil. Evli kalmak hayat felsefemiz artık. 🤓

Günümüzde maalsef kadınlar daha fazla aldatır hale geldi özgürlükleri artınca. Nerde o eski kadınlar. Gerçi onlar da baskı altında olduğu için yapamıyordu. Benim dediğim şiddet olmayan evlilikler. Kaldı ki ona bakılırsa anne de çocuğunu dövüyor bu sorun değilken koca karısını dövünce çok büyük problem olmaz bence eğer sık değilse ve ağır şiddet yoksa. Kaldı ki biz kadınlar gücümüz erkeğe yetmiyor ondan dolayı ama psikolojik şiddet uyguluyoruz erkeklere karşı maalsef. Bu durumdan utanıyorum açıkçası. Çocuğa şiddet en çok anneden geliyor diye bir haber okumuştum misal. Erkeklerden güçlü olsak erkeklerin vay haline. Ayrıca erkek ayda yılda bir annesine gitse sorun ediyoruz ama biz kadınların akrabaları sürekli geliyor kalıyor veya biz kadınlar ailemizin yanına gidip aylarca kalıyoruz bazen. Bence maalsef ailesiyle ilişkisini kontrol edemeyen biz kadınlarız. Kaldı ki erkeğin ailesi dediğim de annesi yani. Erkeğin annesi mahvediyor mahvediyorsa da. Yine bir kadın 😩😩. Biz kadınlar niye böyleyiz 😖😥😥

Günümüzde maalsef kadınlar daha fazla aldatır hale geldi özgürlükleri artınca. Nerde o eski kadınlar. Gerçi onlar da baskı altında olduğu için yapamıyordu. Benim dediğim şiddet olmayan evlilikler. Kaldı ki ona bakılırsa anne de çocuğunu dövüyor bu sorun değilken koca karısını dövünce çok büyük problem olmaz bence eğer sık değilse ve ağır şiddet yoksa. Kaldı ki biz kadınlar gücümüz erkeğe yetmiyor ondan dolayı ama psikolojik şiddet uyguluyoruz erkeklere karşı maalsef. Bu durumdan utanıyorum açıkçası. Çocuğa şiddet en çok anneden geliyor diye bir haber okumuştum misal. Erkeklerden güçlü olsak erkeklerin vay haline. Ayrıca erkek ayda yılda bir annesine gitse sorun ediyoruz ama biz kadınların akrabaları sürekli geliyor kalıyor veya biz kadınlar ailemizin yanına gidip aylarca kalıyoruz bazen. Bence maalsef ailesiyle ilişkisini kontrol edemeyen biz kadınlarız. Kaldı ki erkeğin ailesi dediğim de annesi yani. Erkeğin annesi mahvediyor mahvediyorsa da. Yine bir kadın 😩😩. Biz kadınlar niye böyleyiz 😖😥😥
Abla sen ne anlatıyon, öldürülüyoruz diyoruz şiddet diyoruz, alooovv. Eski kadınlar öldüresiye dayaktan kaçıp ağaçta uyuyan insanlar, sen bu kadar dertlendiysen eski kadın ol, hala bu fırsatı sağlayan ülkeler var dünyada, fırsat kaçmış değil. Hala o fedakar cefakar vefakar eski kadınlardan olabilirsin yani, ortadoğu ülkelerinden birine alırlar seni, merak etme.

Back
X