Katiplik sınavına girecek, hazırlanmayı düşünen arkadaşlar...

canım sana hangi metin çıkmıştı

Metin 82 :

Şunlar birer yanlış kabul edilebilir. Bir harf yerine başka bir harf yazmak harf atlamak kelime bitişik veya ayrı fazla harf ya da harfler yazmak veya tümüyle atlamak bir kısmı yanlış olan kelimeyi yarıda bırakıp yeniden aynı kelimeyi yazmak soru işareti virgül nokta gibi işaretlerden sonra ara vermemek kelimeler arasında ara vermemek gereksiz ara vermek büyük harflerin satır üzerinde çıkması harflerin çok silik olması birbiri üstüne binmiş olması veya birbirine fazla yaklaşmış harfler küçük harf olacak yerde büyük harf yazmak büyük harf yazacağı yerde küçük harf yazmak bir satırı tümüyle atlamak bir satırı iki kez yazmak iki kelimenin veya iki harfin yerini değiştirmek iki satırı yer değiştirerek yazmak bir satırdan diğerine kelime aktarmak kesme çizgisini koymamak yakıştırmayla benzer bir kelime yazmak yanlışın üzerine doğrusunu vurmak gerektiği halde kol atmamak şaryoyu fazla hızlı ya da çok yavaş atıp sol marjdan dışa doğru çıkmak yahut da içe doğru girintili yazmak.

10 parmak mı yazıyorsunuz ?

ben 10 parmak yazamıyorum. ama 100-110 arası yazabiliyorum şimdilik. 10 parmak olmadan daha ilerletebilir miyim bunu ?

Q klavye ile 10 parmağımın hepsini kullanamasamda mümkün mertebede kullanmaya çalışıyorum.

Benim sınavdan öncede klavyen zaten hızlıydı.

Sürekli duruşmaya girince de insan geliştiriyor kendini.

Klavye sınavını umarım geçersiniz. Klavye sınavını geçmek yarı yolu yarılamak demek.

Çünkü örnek veriyorum bir il komisyonunda 100 kişi alacaklar. Klavye sınavına başvuranların sayısı 400. İl'e göre değişiyor bu sayı.

Klavye sınavında inanın bana yarısından fazlası eleniyor. Diyelim 200 kişi mülakata kaldı.

200 kişininde, her iki kişisinden biri mülakatı geçicek.

Bende q kullanıyorum f e bir türlü alışamıyorum
İnşallah bizde yerleşiriz ümitlerim katipliğe kaldı çünkü

deli olacammmm...f klavyeden nefret ettim.pöff spariş verdim f klavye gelecek bakalım.elimde ki laptop olunca tuş farkı var...şimdi q dan çalıssıyorum çok ümidim yok bakalım nasıl olcak.

saol canımm yardımcı oldun

selamlar,
hangi programla çalışıyorsunuz arkadaşlar ? ben bi tane indirdim çalışmıyo hata veriyo.
diğer sitelerdeki linkler de bozuk.
sinirlendim yaa

Bende Q da 3 dk da 107 kelime yapıyorum fakat 10 parmak değilim kızlar
Klavyeyi mülakatta kendın tercıh edıyormussun o yuzden F klavyede denemedim zaten denesemde hiç bişey yazamam ço k uzak

Kızlar ben size bizim Adliyede kullanılan Fujitsu marka klavyenin fotosunu ekliyorum.

Yalnız bu F klavye. En son sınavda bu klavye ile yapılmış. Q klavye artık vermiyorlar.

Ama sınava Q klavye, F klavye veya daktilo ile girilebiliyor.

nasıl yani, artık q klavye vermiyolar mı:26:

sınavda kendi klavyemizi götürsek kabul ediyolar mı , kesin mi yani ?:26:

Son düzenleme:
10 parmak yazabilen var mı aranızda ? ne kadar sürede öğrenilir ki on parmak

Ben f Klavyeciyim.
10 parmağın özelliğini kullanıyorum gerçekten fark oluyor.
Sınava nerden bakılsa 2 ay var...
Bence başlayın derim benden tavsiye.
q Çözüm değil çünkü. Kazansanız, Mahkemelere girseniz orda da olan f klavye.
F Klavye en başta monitörü ya kapatın ya da hiç açmayın alıştırma bir daktilo kitabı alın yazın. Açık kalırsa moniör illa ki bakılıyor.
İlk 3 5 gün açmayın bile kendinizi o kadar sürede günde 1 saat çalışarak geiştirebilirsiniz.
Sonra Bilgisayar açık ama monitör kapalı çalışın. Bitince de alıştırma cümleleriniz açıp bakın ve hatalarınıza göre o sözcüklere çalışın...
Sonrada monitör açık olsa bile bakmazsınız zaten.
En az 2 hafta kendinizi deneyin metinlere sonra başlayın daha hızlı olursunuz.
Ben bu şekilde okulda öğrendim. Ki hızlıyım diyebilirim...

nasıl yani, artık q klavye vermiyolar mı:26:

sınavda kendi klavyemizi götürsek kabul ediyolar mı , kesin mi yani ?:26:

Sınavda Q klavye vermiyorlar diye birşey yok. Sınava seçtiğin klavye seçeneği ile girebiliyorsun.

Adliyede kullanmak için Q klavye vermiyorlar, kaldırdılar. Diğer adliyeleri bilmiyorum, bizim adliyede bu şekilde.

bende f aldım bugün. çalışmaya başlayacağım birazdan.

inşallah yapabilirim ya. geç oldu çünkü

Sınavda Q klavye vermiyorlar diye birşey yok. Sınava seçtiğin klavye seçeneği ile girebiliyorsun.

Adliyede kullanmak için Q klavye vermiyorlar, kaldırdılar. Diğer adliyeleri bilmiyorum, bizim adliyede bu şekilde.

burdaki adliyede de öyleymiş:26: q kaldırılmış.

f klavye aldım, hiç bilmiyorum ama öğrencez artık..

bende f aldım bugün. çalışmaya başlayacağım birazdan.

inşallah yapabilirim ya. geç oldu çünkü

Geç oldu diye düşünmeyin lütfen, Stres yok...
Birazcık özgüvenli çalışma ve sabır inan canım herşey oluyor.
Bende en başlarda öyleydim ama şuan yazabiliyorum hemde istediğim kadar olmasada iyiyim.

bende spariş ettim ama hala gelmedi...ben ekrana bakıyorum...en fazla f de 57 yazdım

bende harflerin yerini yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum

Geç oldu diye düşünmeyin lütfen, Stres yok...
Birazcık özgüvenli çalışma ve sabır inan canım herşey oluyor.
Bende en başlarda öyleydim ama şuan yazabiliyorum hemde istediğim kadar olmasada iyiyim.

evet , çalışıp ilerleticez inşallah.

sonradan mı öğrendin, önceden de mi f kullanıyordun canım sen ?

bende harflerin yerini yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum

evet , çalışıp ilerleticez inşallah.

sonradan mı öğrendin, önceden de mi f kullanıyordun canım sen ?

ya insan ümitsizliğe kapılıyor bana 10 gunde ögrenırsın demıslerdı ondan fazla takmadım kafama..çalışmaya baslayınca öyle olmadıgını anladım...ben q da daha önce yazdıgım bır metınse 100 ü gecıyorum degılse 90 anca yazıyorm..f de işte daha yenı basladık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…