Katiplik sınavına girecek, hazırlanmayı düşünen arkadaşlar...

kızlar sayaç programı

şunu fark ettim

çıktı aldım bi kaç metinin.. metinleri yazarken aşağıda satıra geçerken aramadığımı fark ettim. çünkü konunun nereye bağlandığını bildiğim için cümleyi tamamlamak daha kolay oluyor

Metin 82 :

Şunlar birer yanlış kabul edilebilir. Bir harf yerine başka bir harf yazmak harf atlamak kelime bitişik veya ayrı fazla harf ya da harfler yazmak veya tümüyle atlamak bir kısmı yanlış olan kelimeyi yarıda bırakıp yeniden aynı kelimeyi yazmak soru işareti virgül nokta gibi işaretlerden sonra ara vermemek kelimeler arasında ara vermemek gereksiz ara vermek büyük harflerin satır üzerinde çıkması harflerin çok silik olması birbiri üstüne binmiş olması veya birbirine fazla yaklaşmış harfler küçük harf olacak yerde büyük harf yazmak büyük harf yazacağı yerde küçük harf yazmak bir satırı tümüyle atlamak bir satırı iki kez yazmak iki kelimenin veya iki harfin yerini değiştirmek iki satırı yer değiştirerek yazmak bir satırdan diğerine kelime aktarmak kesme çizgisini koymamak yakıştırmayla benzer bir kelime yazmak yanlışın üzerine doğrusunu vurmak gerektiği halde kol atmamak şaryoyu fazla hızlı ya da çok yavaş atıp sol marjdan dışa doğru çıkmak yahut da içe doğru girintili yazmak.

bir şey dicem yanlışsız yazmak önemli diyorsunuz ya ben genelde 130 falan yazıyorum. bunun 15 tanesi 17 tanesi falan yanlış oluyor.
bunu çok sıkıntı yaparlarmı:(

bir şey dicem yanlışsız yazmak önemli diyorsunuz ya ben genelde 130 falan yazıyorum. bunun 15 tanesi 17 tanesi falan yanlış oluyor.
bunu çok sıkıntı yaparlarmı:(

Şunu unutmayın ki yanlışsız 90 kelime yazma şartı var.

Yani sen 130 yazıyorsun, yanlış yazdığın kelimeler düşüyorlar.

Geri kalanı üzerinden değerlendirme yapıyorlar.

Atıyorum sen 120 yazdın 35 yanlış kelimen var veya 130 yazdın ama yanlış yazdığın kelimeler fazla.

Değerlendirmeyi komisyon yapıyor. Ne kadar az yanlış yazarsanız sizin yararınıza.

Sonuçta yanlış yazılan kelime sayılarını da göz önünde bulunduruyorlar.

bende harflerin yerini yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum:9:

evet , çalışıp ilerleticez inşallah.

sonradan mı öğrendin, önceden de mi f kullanıyordun canım sen ?

Ben 2 Sene önce öğrendim. Ama yazmıyordum... birazda elim nasılsa hızlı diye atlattım süreyi. 1 aydır falan düzensiz şekilde yazıyorum.
Önemli olanda yanlışsız yazmak inşallah yanlışsız gene güzel rakamlara çıkarız.
Ah şu sınav bir gelsee:52:

kızlar bende katipliğe girecegm ve bu sene kazanmayı çok istiyorum neler yapılmalı mülakatta ben klavyeden geçtim de of of

Ben de gireceğim katiplik sınavına. Ben geçen senede şansımı denedim ama malesef mülakatta elendim. Kızlar moralinizi bozmak gibi olmasın ama acayip bir şekilde torpil oluyor katiplik alımlarında. Hakkıyla girenler yok mudur tabiki var çok az da olsa. Yanlış anlamayın ben girmeyin etmeyin demiyorum ama şansınızı küçük şehirlerde değerlendirin. Alımın çok olduğu yerlerde arada kaynıyorsunuz. Benim mülakata girdiğimde akşam saat 9 olmuştu benim beklemekten halim kalmamıştı ve moralmen çökmüş vaziyetteydim. E kuruldaki mülakatı yapan hakim ve savcılarda aynı şekilde günün yorgunluğu vardı. Herkesin fikirleri farklı olabilir ama ben de görüşümü yazmak istedim. Ben kpssden 82,5 aldım. Bölüm sıralamam da 105. Fakat bölümümden alım fazla yapılmadığı için umudum yok merkezi atamalardan. Ben de şansımı yine katiplik alımlarında değerlendireceğim. Kısmetimde ne var ise onu yaşayacağız. Sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmak isterim. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

canm mülakatta neler sordular bende girecegm küçük şehirde girecem bende ve çok korkuyorum :(

Asya_32 f klavye ile girmen yada q klavye ile girmenin hiç bir farkı yok yani herhangi biri ile girene öncelik falan tanınmıyor. Ama kendimden örnek verecek olursam 2011 de q klavye ile çalışmadan girmiştim, metin kolay olmasına rağmen geçemedim 90 kelime sınırını. Ama 2011 sınavından hemen sonra hotkey klavye programı ile f klavyeye geçiş yaptım harflerin yerini öğrendikten sonra herhangi ekstra bir çalışma yapmadan yıl içinde bilgisayarı hep f olarak kullandım, netten yazışmalarımı falan f klayve ile yaptım. Ve sınavda 148 yazdım. Ama malesef mülakatta elendim. Ama şu saatten sonra klavye değiştirmeni pek tavsiye etmem zaten alımlara az kaldı bulunduğun klavye ile çalışarak 90 ı geçebilecek zamana sahipsin. Gerçekten istersen başarırsın.

Canım ben f klavye için kursa gitmedim 1 sene içine yayarak kendim öğrendim. Ama sınava kadar kursa gidersen f klavye öğrenebilirsin sanırım. İlan ocak ayında veriliyor. Alımlar şubatta oluyor.

mülakatta niye elediler tatlım soruları mı bilemedin bende Q klavye ile girecem

bu sınava girmiş biri olarak bildiklerimi yazayım.kpss den 70 ve üstü alan,sınav tarihinde 35 yaşını bitirmemiş olan herkes başvuru yapabiliyor.
aralık ayı gibi adalet bakanlığı ilan veriyor.
önce klavye uygulama sınavı yapılıyor.ister F ister Q klavyeden girin tamamen size kalmış.tek yapmanız gereken verilen metinden 3 dakika içinde 90 doğru kelime yazmak.yanlış doğruyu götürmüyor:)yalnız metnin anlam bütünlüğünü bozmayın sınavınız geçersiz sayılır.bazı adliyelerde sınav ekrandan yapılıyor,bazılarında ise kağıt veriyorlar siz onu wordde yazıyorsunuz.sınav anında kimse size karışmaz.ister ezberleyip girin ister bakarak yazın,ister gözünüzü kapatın.bunlar tamamen size kalmış.
daktilografi kitabında bulunan 105 tane metin var.bunlardan çıkıyor.çıkacak metni adalet bakanlığı belirliyor.her adliyenin başvuru yoğunluğuna göre metin belirleniyor.bazı adliyelerde noktalama işaretlerinede dikkat ediliyor.örneğin izmir,diyarbakır gibi.
3 dakikada yanlışsız 90 kelime yazan mülakata kalıyor.2 hafta kadar sonra da mülakat yapılıyor.mülakat esnasında katibin görevleri,tutulan defterler,adli terimler,oskar almış filmler,yapımcılar,oyuncular aklınıza ne gelirse soruluyor.yani sınırlama yok.zaten içeride kalma süreniz birkaç dakikayı geçmiyor.hepsi bu kadar yani:)
peki katip olabildn mi elediler mi yoksa

canm mülakatta neler sordular bende girecegm küçük şehirde girecem bende ve çok korkuyorum :(

Mülakatta sorulan soruları bilmenin bir anlamı yok çünkü ben 1 tanesi hariç hepsini bilmiştim. Anlam ifade etse idi yanımda mülakatı kötü geçen hiçbir soruya cevap veremeyen kişi almazlar beni alırlardı. Ama yine de aklımda kalanları söyleyim. Adliyelerdeki komisyonların ne iş yaptığını ve sınava girdiğim komisyonda kimlerin bulunduğunu isimleri ile birlikte sordular. Ve kimsenin bilemeyeceği bu soruyu bildim ben girmeden önce yaptığım araştırma sayesinde. Trablusgarp savaşı sonucunda imzalanan antlaşmayı sordular. Çanakkale savaşındaki ikiyüz kiloluk topu kaldıran kişiyi sordular. İki tane adli terim sordular. Bir tanesi bildim tekini bilemedim. Bir de adliyeler kime bağlıdır diye sordular.

Mülakatta sorulan soruları bilmenin bir anlamı yok çünkü ben 1 tanesi hariç hepsini bilmiştim. Anlam ifade etse idi yanımda mülakatı kötü geçen hiçbir soruya cevap veremeyen kişi almazlar beni alırlardı. Ama yine de aklımda kalanları söyleyim. Adliyelerdeki komisyonların ne iş yaptığını ve sınava girdiğim komisyonda kimlerin bulunduğunu isimleri ile birlikte sordular. Ve kimsenin bilemeyeceği bu soruyu bildim ben girmeden önce yaptığım araştırma sayesinde. Trablusgarp savaşı sonucunda imzalanan antlaşmayı sordular. Çanakkale savaşındaki ikiyüz kiloluk topu kaldıran kişiyi sordular. İki tane adli terim sordular. Bir tanesi bildim tekini bilemedim. Bir de adliyeler kime bağlıdır diye sordular.

ama bu ragmen elediler öyle değil mi

ama bu ragmen elediler öyle değil mi

Evet tatlım elediler. Bir de ben o kadar özenmiştim ki mülakat için giyim konusunda da gayet kaliteli gözüküyordum mülakata giren adaylar içinde iyi gözüküyordum. Ama hiç önemseyen kişileri aldılar. Ve mülakatı kötü geçen kişiyle arkadaş olduk sonradan söyledi adliyeden hakim tanıdığı olduğunu. Yani torpil var, bu acı ama gerçek.

Son düzenleme:
Benimde korktuğum mülakat
Ne kadar kültürlü ve bilgili olursan ol adamlar almıyorsa almıyor
Benimde sorulara cevap veremeyen ama giren tandıklarım vardı
Ama onlarda torpil de yoktu biraz kendini masum gösterme biraz da ailevi durumları kötü gösterme vardı
Hatta bir tanesi bana ailenin durumunu anlat sana şans tanıyacaklar demişti

Kısacası acıtasyonda işe yarıyormuş
Tabii becerebilirsen inandırmaya...

Benimde korktuğum mülakat
Ne kadar kültürlü ve bilgili olursan ol adamlar almıyorsa almıyor
Benimde sorulara cevap veremeyen ama giren tandıklarım vardı
Ama onlarda torpil de yoktu biraz kendini masum gösterme biraz da ailevi durumları kötü gösterme vardı
Hatta bir tanesi bana ailenin durumunu anlat sana şans tanıyacaklar demişti

Kısacası acıtasyonda işe yarıyormuş
Tabii becerebilirsen inandırmaya...

bunun işe yarayacağına eminmisn tatlım :(

Değilim ve tabii ki yapmayı düşünmüyorum
Yalanla dolanla acıtasyonla bir yere girdikten sonra ne anlamı kalır ki.
İnsan kendine yediremez ben kendim olarak bir şey beceremedim bee diye
Torpil varsa var Allahım elbet helal bir kapı açar

ben inanmıyorum her komisyonda ajitasyonun işe yarayacağına
ablamın girdiği sene bir bayan varmış

çok ihtiyacı varmış bu işe
eşinden ayrılmış
özürlü bir de çocuğu varmış

çalışmaya çok ihtiyacı olduğunu söylemiş
ama elemişler mülakatta
ben olsam kesinlikle o bayanı alırdım ..
çünkü kadın ayaklarının üzerinde durmaya çalışıyor

çocuğuna iyi bir gelecek sağlamaya çalışıyor
tutunacak dalı yok
ama elemişler
komisyonun insafına kalmış bir olay
herşey kader kısmet

Katipler.Net | Trkiye Geneli Zabt Katiplii On Parmak Deneme Snav (Daktilografi Metinleriyle)

96 anca yazdım.. keyfimde kaçtı..
buda olmayacak herhalde.. bu sene katiplik sınavına gireyim. sınavdan sonra klavye kursuna giderim F geçerim artık en azından hazırda bulunsun seneye girince iyi yapmış olurum:S

canım belki bu yıl olur
çünkü kesin kazanır ..çok yazıyor vs diye düşündüğümüz insanlar katip olamıyorlar
ama ilk girişte kazananlar var
hemde çok çok yazmak gerekmiyormuş
bak bir arkadaş yazımıştı ya ilk girişte kazanmıştı torpilsiz hemde
şans işi biraz da
ve nasipte kısmette varsa allah bir şekilde seni o yola sokuyor

o yüzden ben de çok çok yazamasamda bu sınavı da değerlendirmek istiyorum
işsiz kalmak zor
allah yardım etsin hepimize

inşallah katıp oluruz da ekmeğimizi elimize alırız

ne güzel olur ..hayali bile çok güzel ...hayırlısı olsun hepimiz için

ben de günde 5 yada 6 metin kadar çalışma imkanı bulabiliyorum
ama şimdilik iyi gidiyorum..yani en azından 90 ve üzeri yazıyorum

ama eğer noktalama ve büyük harf küçük harf olursa çok ..o zaman işte az yazıyorum

ne bileyim

ben eğer katip olamazsam 3 yada 4 üncü tercihimde heryerden yazmayı planlıyorum...bir şekilde başlamam lazım para kazanmaya artık benim..tabi yine allah izin verirse...hayırlısıysa

kızlarrrrrrr birşey soracagım hızlı yaz da çalışan var mı antrenman yapmak ıstıyorum ama paragraflar hep kısa oluyor süre bıtmeden paragraf bıtıyor ve ok/odk yazıyor herdefasında anlamadım ben ya......

Back