- 7 Ağustos 2019
- 578
- 2.101
- 113
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ortada bir yanlış varsa yanlışı yapan düzeltilmeli mağdur değil. Market evimin dibinde giderim. Kadının gereksiz yorumlarına maruz kalan benim. Sizin zihniyetinizle o zaman geceleri kadınlar dışarı çıkmasın madem taciz ediliyorlar.Sizin yazdığınız gibi yazmaya üşendim. Alman marketlerinde hep domuz eti yok ki. Gayet kuzu ve dana eti,kıyması bulunuyor. Almanyada yaşıyorsunuz Almanyadan haberiniz yok galiba. Beğenmediğiniz insanların çalıştığı yerlere gitmeyin. Herkesi beğenmek herkesle konuşmak zorunda değilsiniz. Cevap vermek zorunda hiç değilsiniz elbette bu da ayrı mesele
Abooovvv kimse okumuyor.Diğer kasiyerlere dert yanacağınıza o kadının kasasına girmeseydiniz. Hayır sizde kaos seviyorsunuz belliki.
Ayrıca ilk rahatsızlığınızda yetkili kişiye bildirseydiniz. Millet sus pus olmuş sizin şikayetlerinizi dinlemiş.
Bide Türkleri kasdederek biz neden böyleyiz diyorsunuz.
Hayır biz böyle her yerde kavgacı değiliz, çözüm odaklı oluyoruz. En azından biz :))
Domuz Eti olması meselesi değil. Helalde Kesimi farklı.Ben hic Turk marketine gitme ihtiyaci hissetmedim aklima da gelmedi. Domuz seven yiyen biri degilim pek ama yani etinde bir sorun tadinda bir farklilik tadinin kötü olmasi gibi seyler hissetmedim (bazilari bunu öne sürmüş) gerci ben kiyma da tuketmiyorum et aliyorum bilmiyorum farkeder mi Jumbodan Alberttan bile aliyorum.
O zaman baska bi helal market bulacak daha uzakta. Ya da kavga
Ama yine de sizde az değilsiniz kabul edin :)) onca rahatsızlığa iyice tahammülünüz bitince mi şikayet ettiniz. En başta etseydiniz bu kadar gerilmezdinizzzAbooovvv kimse okumuyor.
Hanimefendicim ben kasap reyonuna gidip marketin sahibiyle konuşmak istediğimi söyledim bunu bağıra çağıra yapmadım ama kadınla diyaloğumu duyduğu için herkes susup sadece dinliyordu bu da başka ayıp.
Kadının gereksiz yorumları ilk günden beri varmış. Şikayetinizi en başta yapsaydınız samimiyetinize inanılırdı. Aylarca şikayetçi olmadan aynı markette aynı kadınla sohbet ediyorsunuz,sonra da patlıyorsunuz. Mantıksız ve yanlış olan bu. Yanlış en başından beri yanlıştır. Siz en başta yapmanız gereken şeyi en sonunda yapınca işe yaramaz ki. Gereksiz yorumlara maruz kala kala başınız dönmüş şimdi şikayet ediyorsunuz,neye yaradı?Ortada bir yanlış varsa yanlışı yapan düzeltilmeli mağdur değil. Market evimin dibinde giderim. Kadının gereksiz yorumlarına maruz kalan benim. Sizin zihniyetinizle o zaman geceleri kadınlar dışarı çıkmasın madem taciz ediliyorlar.
Almanya'dan haberim var ama bunu bir meziyet olarak görmüyorum. Ben müslümanım bir yahudinin kestiği eti yiyebilirim ama Alman marketinden kuzu kıyma yiyemem. Bilmediğiniz konularda yorum yapmayın komik duruyor.
Kavgacı ve sinirli biri olduğunuzu siz söylemeden anladık zaten.Merhaba, bugün başımdan geçen bir olayı yazacağım. Maalesef etrafımda konuşup rahatlayabileceğim bir kız arkadaşım yok ben de burada konu açmaya karar verdim. Sohbet gibi olur hem.
Yurt dışında yaşıyorum bebeğim de 8 aylık. Her gün onunla yürüyüşe çıkmaya çalışıyorum. Yakınımızda da marketler var. Birisi Türk marketi. Özellikle dışarı çıktığımda günlük alışveriş yapıyorum hem taze almak için hem de hava soğuk olduğu için markete girip biraz reyon bakmayı seviyorum.
Neyse, Türk marketinde bir teyze var kasada. Yaklaşık 1 senedir bu markete uğruyorum. Hiç istemesem de daha çok bu kadının kasasına denk geliyorum. İstemememin sebebi, bu kadın her gidişimde ama her gidişimde muhakkak bir şey söylüyor. Hepsi de çocuğumla ilgili. Önce kız mı erkek mi demeler başladı. Bu kısımlarda sorun yok ama ben hiç hoşlanmıyorum gereksiz diyaloğa girmekten. Yine de kadın yaşlı olduğu için saygısızlık olmasın diye hep güleryüzle konuşmaya çalışıyorum.
Eşimle gidiyorum eşim de hiç hoşlanmadığını söylüyor. Neden dediğimde kadının öyle bir tavrı hareketi var ki, yani orası market değil de bizim evimiz bu da bize müdehale ediyor. Eşim bunu söylediğinde ona muhalefet olmuştum ama daha sonra her markete gittiğimde bu kadın dozajı arttırdı. Önce bebeğim huysuzlandığı bir gün sen çok kalın giydirmişsin diye beni eleştirmeye başladı. Burası Almanya hava -5 derece... Çocuğumun uykusu geldi diyorum gülümseyerek ama sinirden çatlayarak yok yok sen kalın giyrdirmişsin diyor. Bir sonraki gidişimde çocuğuma laf atıyor benim bebeğim de buna gülüyor bana dönüp diyor ki sen hiç konuşmuyor musun bu çocukla bak sese aç ilgiye aç... Haspinallah çekip çıkıyorum bunlar devamlı oluyor kadın beni sinir etmeden konuşmadan çıkarmıyor. Sadecebana değil herkese konuşuyor ama bana özellikle sinir edecek cümleler kuruyor.
En son dün ana kucağındayken bebeğim girdik markete. Kasada bu bana diyor ki yanlış anlama ama bebeğin kalça çıkığı olmuş olabilir. Ne diyorsun sen ya? dedim. Bacakları sarkmıyormuş bu da kırık yaparmış. Kabanımın önünü açtım bak dedim bacakları sarkıyor. Hayır sarkmıyor diyor. Şizofren gibi. Hayır ben haklıyım sarkmıyor diyor. Şok oldum. Görmüyor musun diyorum oğlumun bacağını gösteriyorum. Hayır diyor yanlış bu.
Neyse fişi falan almadım cevap vermeden çıktım ama suratımdan anladı.
Bugün de bebeğime kıyma çektirmek için gittim. Yine kasada o. Market tıklım tıklım.
Ben tek kelime etmedim hallo hallo bu kadar.
Bana diyor ki dün seni sinirlendirdim galba.
Evet sinirlendirdin dedim.
Ama neden sinirlendin ki ben yanlış bir şey söylemedim diyor.
Diyorum ki hayır senin dediğin şekilde taşımıyorum çocuğumu sana gösterdiğim halde tavrını değiştirmedin ayrıca dün gergindim zaten dedim.
Ben senin nasıl bir gün geçirdiğini nerden bileyim diyor.
Bakın dedim sorun bu değil sorun ben sinirli gergin mutsuz mutlu olabilirim ama sizinle diyaloğa girmek istemiyorum dün zaten tavrımla belli ettim kesinlikle samimiyet istemiyorum. Ne hakla benimle durmadan konuşup sinirlerimi bozuyorsunuz dedim.
Kesinlikle samimiyet istemiyorum buraya et kıyma almak için geliyorum yoksa gelmeyeceğim tavırlardan çok rahatsızım belli de ediyorum dedim.
Bana diyor ki ben oruçluyum sen kalbinin ekmeğini ye inşallah.
Ya dedim sen bir de bana laf mı sokuyorsun, ne haddine, alışveriş yapıyorum bir de üstüne laf mı yiyorum, sen kalbimi nerden bileceksin ona da mı dil uzattın dedim. Artık son lafından sonra gerçekten çok sinirlendim.
Bunlar olurken de tüm market sessiz kasalar susmuş herkes bizi dinliyor. Bağırmıyoruz birbirimize ama sesler gergin ve biraz yüksek.
Bunun son lafından sonra ben marketin içine girip kasaptaki beyefendilerle konuştum onlardan devamlı alışveriş yapıyorum çünkü.
Bu marketin sahibi kim çağırır mısınız dedim.
Adam şansıma tuvalette miydi neydi bekleyecek de halim yoktu çok kötü hissediyordum.
Orada çalışan herkese size söylüyorum siz iletirsiniz buraya alışveriş yapmaya geliyorum her seferinde bu kadının anlamsız cümlelerine maruz kalıyorum durmadan çocuğumla alakalı bir şeyler söylüyor artık yeter dedim. Herkes işine baksın. Söyleyin bu marketin sahibine bir daha girmiyorum da. Biraz kurumsallık öğrenin beni germeye ne hakkınız var bir de bana laf söylüyor dedim.
Kimin kalbinin nasıl olduğunu et almaya geldiğim yerdeki kasiyer mi söyleyecek bana bu nedir Allah aşkına dedim.
Çıktım ordan.
Oradan çıkıp Alman marketine girdim.
Herkes resmi gayet mesafeli dozajında müşteriyle ilgililer.
Biz niye böyleyiz.
Hayır o da değil ben zaten kavgacı sinirli bir insanım. Kendimi törpülemeye çalışıyorum. Ama bazı hassas noktalar var mesela çocuğum.
Benim okumadığım kitap kalmadı izlemediğim doktor kalmadı. Bütün gece bebeğime süt yoğurt peynir yapmışım, yedi yirmi dört ona nasıl iyi anne olsam diyorum. Annemden kaynanamdan görmediğim muameleyi bu kadın yapmaya çalışıyor bana.
Objektif bakıp yorumlar mısınız lütfen, haksız mıyım ben?
Sohbet etmiyorum diyaloğu her seferinde başlatan o. Dün de rahatsız olduğumu belli ettim nesini anlamıyorsunuz.Kadının gereksiz yorumları ilk günden beri varmış. Şikayetinizi en başta yapsaydınız samimiyetinize inanılırdı. Aylarca şikayetçi olmadan aynı markette aynı kadınla sohbet ediyorsunuz,sonra da patlıyorsunuz. Mantıksız ve yanlış olan bu. Yanlış en başından beri yanlıştır. Siz en başta yapmanız gereken şeyi en sonunda yapınca işe yaramaz ki. Gereksiz yorumlara maruz kala kala başınız dönmüş şimdi şikayet ediyorsunuz,neye yaradı?
Tüm Avrupada helal kesim gıdalar yerel marketlerde mevcut. Haftada 1 gidiyorum,yeterince biliyorum yani. Size de öğrenmenizi tavsiye ederim.
Yapma ya.Kavgacı ve sinirli biri olduğunuzu siz söylemeden anladık zaten.
Kadın iki muhabbet etmeye çalışıyor belli ki, niye bu kadar büyütüp şikayete kadar gittiniz ne gereği vardı?
Hep bu kadar öfkeliyseniz bence bir uzmandan destek almalısınız, çünkü mutlaka sizin gerginliğinizi bebeğiniz de hissedip olumsuz etkilenir yavrunuz.
Ordan yapmak zorunda demedim çoğu yerde helal kesim ürün olmaz dedimYerel marketlerde de bulunuyor ki. İlla Türk marketi olacak diye beğenmediği kişiden alışveriş yapmak zorunda değil.
İlk günden rahatsızmışsınız karı-koca. Hala sohbetine karşılık veriyorsunuz sorun burada. Sohbet etmek ve sohbete karşılık vermek zorunda değildiniz. Kadın bir sefer dener iki sefer dener sonrasında sohbete yeltenmezdi. Sürekli çocuğunuzla ilgili yorum yapmasına izin veren sizsiniz ilk mesajınızda bu yazıyor.Sohbet etmiyorum diyaloğu her seferinde başlatan o. Dün de rahatsız olduğumu belli ettim nesini anlamıyorsunuz.
Yapma ya.
Arkadaşım bir tane dış mandalı sürekli bebeğimle ilgili olumsuz yorumlar yapıyor her seferinde.
Buna tabii ki gerilirim.
Evet o kasiyere sıklıkla denk geliyorum çünkü genelde o var?
Dün de zaten rahatsız olduğumu söyledim?
Bugun ben komuşmadığım halde komuyu uzatan kendisi?
Bu kısmı anladım zaten. Ama bana göre sizin de tepkiniz çok fazla olmuş. Konuşmak istemiyorsanız diğer kasada bekleyin, yada hiç cevap vermeyin. Ama şikayet edip aşağılamaya gerek var mıydı?Yapma ya.
Arkadaşım bir tane dış mandalı sürekli bebeğimle ilgili olumsuz yorumlar yapıyor her seferinde.
Buna tabii ki gerilirim.
Evet o kasiyere sıklıkla denk geliyorum çünkü genelde o var?
Dün de zaten rahatsız olduğumu söyledim?
Bugun ben komuşmadığım halde komuyu uzatan kendisi?
Müşteri istediği yerden alışveriş yapabilir bence ayrıca, çalışanlarla konuşmak istemiyorsa sahibi de olsa saygılı olmalıYerel marketlerde de bulunuyor ki. İlla Türk marketi olacak diye beğenmediği kişiden alışveriş yapmak zorunda değil.
cok basit, bidaha oraya gitmeyin.
Yok yani arkadas degil, aile degil, akraba degil.. tanimiyorsunuz bide ayagina gidip sinirleniyorsunuz.. hayat böyle gecmez
Muhabbet böyle her işe burnunu sokarak mı oluyor? Kadın uyarmasına rağmen devam etmiş napacaktı yapılanları sineye mi çeksinKavgacı ve sinirli biri olduğunuzu siz söylemeden anladık zaten.
Kadın iki muhabbet etmeye çalışıyor belli ki, niye bu kadar büyütüp şikayete kadar gittiniz ne gereği vardı?
Hep bu kadar öfkeliyseniz bence bir uzmandan destek almalısınız, çünkü mutlaka sizin gerginliğinizi bebeğiniz de hissedip olumsuz etkilenir yavrunuz.