Kasım'da Diyet Başkadır 🍂🥗

Ben bunu anlamadım ne diyo 🙈
Besin gruplarına göre değişim listelerinde her bir satırdaki ürün miktarı eşdeğerdir.
Örneğin, yağ değişim listesinde,
5 zeytin=1 tatlı kaşığı zeytinyağı=1 tatlı kaşığı tereyağı=(3-4 adet) badem
Diyetisyenler öncelikle kişinin kilo, kas oranı, yağ oranı, v.b. durumuna göre günde maksimum kaç porsiyon yağ, kaç porsiyon protein, kaç porsiyon sebze, kaç porsiyon karbonhidrat tüketmesi gerektiğini belirlerler. Ona göre diyet listesi verirler.
Örneğin bana yağ olarak 1 günde 5 zeytin ve salataya 1 yemek kaşığı zeytinyağı vermişti.
Her gün aynı şeyleri yememek için faydalı besin değişim listeleri. Örneğin 1 porsiyon yağ=4 badem=2 ceviz. Bir gün ara öğünde 4 badem, diğer gün ara öğünde 2 ceviz yiyebilirim böylelikle.
Dilerim anlatabilmişimdir.

Besin gruplarına göre değişim listelerinde her bir satırdaki ürün miktarı eşdeğerdir.
Örneğin, yağ değişim listesinde,
5 zeytin=1 tatlı kaşığı zeytinyağı=1 tatlı kaşığı tereyağı=(3-4 adet) badem
Diyetisyenler öncelikle kişinin kilo, kas oranı, yağ oranı, v.b. durumuna göre günde maksimum kaç porsiyon yağ, kaç porsiyon protein, kaç porsiyon sebze, kaç porsiyon karbonhidrat tüketmesi gerektiğini belirlerler. Ona göre diyet listesi verirler.
Örneğin bana yağ olarak 1 günde 5 zeytin ve salataya 1 yemek kaşığı zeytinyağı vermişti.
Her gün aynı şeyleri yememek için faydalı besin değişim listeleri. Örneğin 1 porsiyon yağ=4 badem=2 ceviz. Bir gün ara öğünde 4 badem, diğer gün ara öğünde 2 ceviz yiyebilirim böylelikle.
Dilerim anlatabilmişimdir.
Anladım gibi 2-3 daha okur tam anlarım sağol yaaa 🤭

Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir
Besin değişim listelerinin kalori ile alakası yoktur. 1 köfte=3-4 kuşbaşı'dır mesela
Örneğin benim günde 3 köfteden fazla protein almamam gerekiyorsa, 9 parçadan fazla kuşbaşı da tüketmemem gerekir.
Kalori hesabı ayrı bir hesap.
1 köfte=3 kuşbaşı aslında eşdeğer anlamında.
Bir diyetisyenin paylaşımı idi.
Ben paylaşayım dedim sadece faydalı olur diye Bonus Bonus
Herkes istediği gibi düzenlesin tabii listesini. :KK66:

Besin değişim listelerinin kalori ile alakası yoktur. 1 köfte=3-4 kuşbaşı'dır mesela
Örneğin benim günde 3 köfteden fazla protein almamam gerekiyorsa, 9 parçadan fazla kuşbaşı da tüketmemem gerekir.
Birçok diyetisyene gittim. Bu bilimsel bir liste. Zaten ekleyen de diyetisyen.
Ben paylaşayım dedim sadece faydalı olur diye Bonus Bonus
Herkes istediği gibi düzenlesin tabii listesini. :KK66:

Listeye bir şey demedim ki? Geçen gün de bahsi geçmişti bende de mevcut.

Son düzenleme:
Cemoş aç

Listeye bir şey demedim ki? Geçen gün de bahsi geçmişti bende de mevcut.
"Bonus .!.:
Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir" yazmışsınız. Bonus Bonus
Neden böyle bir yorum yazdınız anlayamadım.

Bu yoruma açıklık getirdim.
Polemik konusu olsun diye paylaşmadım açıkçası.
Pişman oldum iyi niyetle paylaştığıma.

"Bonus .!.:
Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir" yazmışsınız. Bonus Bonus
Bonus ek bilgi verdi aslında. Listeyle alakalı söylemedi delfinia

Bonus ek bilgi verdi aslında. Listeyle alakalı söylemedi delfinia
Ben de bu bilgiye katılmadığımı ifade ettim. Anlamadım ne demek istediğini, siz açıklar mısınız Chocolita Chocolita
"Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir." yazılmıştı.

Bu bilgiyi de ben anlamadım. :)
Rica ederim uzamasın bu konu.
İyi niyetliyiz hepimiz. Ben de öyle.

"Bonus .!.:

Yav ne polemiği neyi polemik ettim? Siz de etmeyin çok saçma çünkü.

Benim sizin paylaştığınıza lafım bile olmadı hatta cemoş anlamadım deyince anlatmaya çalıştım.

Ben de aynısını demişim zaten kalori konusunda 🤦🏻‍♀️

Benim sizin paylaştığınıza lafım bile olmadı hatta cemoş anlamadım deyince anlatmaya çalıştım.

Yaaa ben anlamadım ya herkes anlatıyo iyice anlamadım hepimiz açız acccc olur böyle anlaşmazlıklar agsgdgd🙈

Ben de bu bilgiye katılmadığımı ifade ettim. Anlamadım ne demek istediğini, siz açıklar mısınız Chocolita Chocolita
Kalori aynı olamaz gr aynı olsa bile pişme şekline göre değişir ya da peynirlerin türüne göre değişir.

Bu bilgiyi de ben anlamadım. :)
Arkadaşım niye gerdin durduk yere?

3 köftenin kalorisiyle onun yerine geçen 9 kuşbaşının kalorisi aynı değildir. Dediğim buydu sana da değil zaten çokoya dedim.

Ha sen katılmıyor musun beni hiç ilgilendirmez.

Yazdığınız ek bilgide ne demek istediğinizi anlamadım, verdiğim bilgiye yanlış dediniz gibi anladım. Olamaz mı?

3 köftenin kalorisiyle onun yerine geçen 9 kuşbaşının kalorisi aynı değildir. Dediğim buydu sana da değil zaten çokoya dedim.

Benim yazdığımdan alıntı yapıp cemoos'a yazarsanız bana da cevap hakkı düşer.
Ortamı geren sizin tavrınız biraz da.
Lütfen başka cevap yazmayın.
Ne düşündüğünüz de beni ilgilendirmiyor.

Chocolita Chocolita Cemoos Cemoos "Bonus" adlı kişinin üslubu çok yanlış.
Bana yazdığı "Arkadaşım niye gerdin durduk yere?" , "Ha sen katılmıyor musun beni hiç ilgilendirmez." ifadesi herşeyi açıklıyor.
Burada hepimiz birbirimize saygılı olmalıyız. 48 yaşındayım ben.
Cemoos benim yazdığımı anlamayınca, ben kendisine açıklamaya çalıştım. Hanımefendi de benim kendisinin yazdığını yanlış anlamış olabileceğimi tahmin edebilir, açıklayabilirdi.
Kendisini kullanıcı olarak engelliyorum. Kimsenin kimseyi kırmaya, saygısızlık yapmaya hakkı yok.
Kendisi ile bir daha muhattap olmamayı diliyorum. İyi niyetle bir paylaşım yaptım, pişman oldum. En iyisi böyle bir paylaşım da yapmayayım bundan sonra.

Son düzenleme:
X