Kasım'da Diyet Başkadır 🍂🥗

Evde düzenli ev yemeği pişiyorsa 2-3 çeşit sen kendine uygun olanı seçeceksin.

Okulda besinleri öğretirler ya onun gibi düşün yediklerinin içeriğini bil o zaman daha iyi olur.

Bir öğünde sebze+ protein+karbonhidrat almalıyız.

Protein olarak et tavuk balık şart değil peynir yoğurt yumurta da protein.

Sebzelerin hepsi kabak gibi salatalık gibi bol su içermiyor ya da hepsi yapraklı değil ıspanak gibi. Ona göre yiyeceksin.

Baklagiller bitkisel protein ama karbonhidrat içeriği yüksek.

Bütün tahıl ve nişastalı ürünler zaten karbonhidrat.

Yemişler tohumlar faydalı yağ.

Bİr öğün protein salata yenmişse bir öğün sebze yoğurtla dengelenebilir.

Çorba ve pilavlar ekmek değerinde biri varsa ekmek çıkabilir böylelikle evdeki yemekten de yersin.

Ama doktorlar pilavı değil de tah tahıllı ekmeği tercih ediyor. Pilavı da haftada 1 kere bulgur olursa daha da iyi olur.
Neden? Çünkü pirincin glisemik indeksi yüksek. Kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürür yani pilav yiyen çabuk acıkır.
Bulgur ona göre daha düşük o yüzden tercih edilir.
Nefes al

Kolay gelsin hepinize azminiz daim olsun.
En çok da kilosu yüksek olanlara kolay gelsin bırakmayın hata bile yapsanız devam edin. Eşşekten düşenin halini eşşekten düşen anlarmış
Yaaa 60 kilo olanlara da dua et biliyosun ki onlar daha zor kilo veriyo 🥺

Evet ama bebekli arkadaslar için adıma artı yok başka ceza verilebilir.
Evde yapılan egzersiz ama zor olabilir.
Sen ceza almadan haftayı tamamlarsan kendin için baya iyi olur.
Bir günlük kaçamak 3 gün eksiye götürüyor yazık boşuna diyet yaparsın.
Kac yas aralığında bebeği olanlar mesela onada bi açıklık getirelim😂😂

Yaaa 60 kilo olanlara da dua et biliyosun ki onlar daha zor kilo veriyo 🥺

Tabi canım herkes kendince zorlanır ama şöyle düşün senin 10 km yolun var zar zor da olsa bitirirsin. Öbürünün yolu 30-40 belki 50.
Gözünde büyümesi pes etmelerin çok olması bu yüzden.
Yolun uzunluğuna değil sadece yürümeye odaklandığında başarıyor insan.
Yürümeye devam edince elbet o yol biter.

Kolay gelsin hepinize azminiz daim olsun.
En çok da kilosu yüksek olanlara kolay gelsin bırakmayın hata bile yapsanız devam edin. Eşşekten düşenin halini eşşekten düşen anlarmış
Cemosa ilk kilo sorusunu sorduğum gece bi pişman olmustum açıkçası hazır hissetmiyofum nerden geldik bu konuya diye😅 ama öyle hırs yaptım kafama koydum ki bende şaşkınım 😂 meğer aylardır bunu bekliyormusum😅

Cemosa ilk kilo sorusunu sorduğum gece bi pişman olmustum açıkçası hazır hissetmiyofum nerden geldik bu konuya diye😅 ama öyle hırs yaptım kafama koydum ki bende şaşkınım 😂 meğer aylardır bunu bekliyormusum😅

🧿 Rakiplerin nazarı değmesin

Hadii şifa olsun takım arkadaşım inşallah bol bol ekşi görürüz birinci oluruz 🧿
Delfinia merak ettim kalori hesabı yapıyor musun ben yapıyorum da 🙈
Eskiden diyet yaparken diyetisyenin verdiği porsiyonlara uyuyorum son üç gündür.
Temel olarak diyetisyenin belirlediği günlük protein, yağ, karbonhidrat, şeker miktarlarımı geçmiyorum.
Düzenli olmasa da, arada diyetkolik sitesine yediklerimi miktarıyla yazıp, kalori ihtiyacıma uygun mu diye baktığım da oluyor idi. diyetkolik sitesini öneririm, kalori ve su takibi var. egzersizleri de süresine göre eksi kalori olarak düşüyor.

Herkese iyi gelmiyor tabi. Ben açken ilk içtiğin su için dedim onu. Sirkeli su gün içinde kana kana içilmez. Mide yanması için dedim bala rağmen yanma olursa o zaman sen limonlu suyu açken içmezsin gün içinde içersin.
Zorunlu değil tabi şart değil.
Mide problemin varsa bitki çayı saatine sarı kantoron içebilirsin
Ben ağzıma tüküreyim senelerdir eşim midem ona yanıyor buna yanıyor dedikçe birileri mideme şu dokunuyor dedikçe ben kendime hiç biseu olmadığını anlatıyordum ..bundan mi yoksa 30 yaşından sonra insan cortluyor ondan mı bilmem
Tüm gün limonlu su içsem tansiyonum 4/2 lere düşer. 😂😂
Yok tansiyonda problem yokda midem yandı gün içinde:)

Yürüyüş benim için zor çocuğu bırakamıyorum ama haftada 3 gün düzenli pilates dersim var, evde de leslie yapabilirim ekstra olarak. Yürüyüş cezası almamaya çalışacağım artık 🙈
Biz çocuklular 10 bin adım yerine evde egzersiz yapabiliyoruz chocom torpil geçti 😂

X