Kasım'da Diyet Başkadır 🍂🥗

Chocolita Chocolita
Kahvaltı 9:20 ,bir dilim siyah ekmek domates salatalık avokado zeytin peynir.
Ara öğün 13:30 1 elma ve yoğurt
Akşam 16:40 ton balıklı salata
Türk kahvesi ve çay şekersiz. Bol su ✌️
Ekzersiz yapmadım, 2 tane bebem + anne baba = bol ev işi ,bol hareket

IMG-20230920-WA0028.jpg

Bende saat yazıyor, tarih yok sıkıntı olmaz heralde değil mi ,zaten kırpıp atıyorum hemen

H Hufezaa Huzefa diye 10 dk dır etiket yapıyorum darlandım 😶

Hiç diyet yapmadın mı? Yeni mi düştün?
Hiç yapmadım valla 😅 doğum yapınca kilolu hayata geçiş yaptım, ikinci bebeğimi de düşük yaptıktan sonra depresyondan çok yeyip üstüne ekledim, ilk çocuğumu da büyüttüm ancak fırsatım oldu 🙈

Çay kaşığı ya da bardak büyükse tatlı kaşığı bal ekleyip dene bakalım hatta tiksinmezsen elma sirkesi 1 tatlı kaşığı

Bu üçünün birleşimi efsane
Bunu tüm gün mu içeceğim sirkeden tiksinmem . limonlu suyu tüm gün içmiştim çünkü 🙈

Hiç yapmadım valla 😅 doğum yapınca kilolu hayata geçiş yaptım, ikinci bebeğimi de düşük yaptıktan sonra depresyondan çok yeyip üstüne ekledim, ilk çocuğumu da büyüttüm ancak fırsatım oldu 🙈
Bir haftaya alışırsın.
Ben geçen topicte porsiyon azalttım öyle verdim.
Burada yürüyüş egzersiz de var çok etkili olur.

Bunu tüm gün mu içeceğim sirkeden tiksinmem . limonlu suyu tüm gün içmiştim çünkü 🙈

Herkese iyi gelmiyor tabi. Ben açken ilk içtiğin su için dedim onu. Sirkeli su gün içinde kana kana içilmez. Mide yanması için dedim bala rağmen yanma olursa o zaman sen limonlu suyu açken içmezsin gün içinde içersin.
Zorunlu değil tabi şart değil.
Mide problemin varsa bitki çayı saatine sarı kantoron içebilirsin

Merhabalar Cemoos Cemoos
Çarşamba gününe ait menü ve egzersiz bilgilerimi paylaşayım.
Bugün sabah birşey yemedim.
İşyerimden izin almıştım, çok uykusuzdum, biraz geç gittim işe. Öğle yemeği saati yakındı, kahvaltı yapmadım.
Öğlen 12:30'da işyerimde 1 kepçe miktarında tarhana çorbası, kıymalı kabak yemeği, yoğurt yedim.
Arada 1 fincan yeşil çay içtim.
Akşam ise zeytinyağlı diyet yemeği, yoğurtlu haşlanmış kabak, 1 haşlanmış patates ve 2 dilim tam buğday ekmeği yedim. Sonra da 1 porsiyon meyve yedim.
Yarım saat yürüyüş yaptım öğlen.
Suyum 2,5 lt oldu.

Bir haftaya alışırsın.
Ben geçen topicte porsiyon azalttım öyle verdim.
Burada yürüyüş egzersiz de var çok etkili olur.
Yürüyüş benim için zor çocuğu bırakamıyorum ama haftada 3 gün düzenli pilates dersim var, evde de leslie yapabilirim ekstra olarak. Yürüyüş cezası almamaya çalışacağım artık 🙈

Benim bugünkü menüm 2 öğün
sabah ton balıklı tam buğday sandviç yanında çay
Akşam beğendili et, 2 yemek kaşığı kadar pilav yanında cacık
1 saat de pilates dersim vardı
Ara öğün yapmıyor musun ?
Yoğurt yiyebilirsin kahve ve kuruyemiş.
Meyve.
Birde yarından itibaren beni etiketle olur mu not alıyorum.

Yürüyüş benim için zor çocuğu bırakamıyorum ama haftada 3 gün düzenli pilates dersim var, evde de leslie yapabilirim ekstra olarak. Yürüyüş cezası almamaya çalışacağım artık 🙈
Evet ama bebekli arkadaslar için adıma artı yok başka ceza verilebilir.
Evde yapılan egzersiz ama zor olabilir.
Sen ceza almadan haftayı tamamlarsan kendin için baya iyi olur.
Bir günlük kaçamak 3 gün eksiye götürüyor yazık boşuna diyet yaparsın.

Ara öğün yapmıyor musun ?
Yoğurt yiyebilirsin kahve ve kuruyemiş.
Meyve.
Birde yarından itibaren beni etiketle olur mu not alıyorum.
Her zaman yapmıyorum ihtiyaç duymuyorum gündüzleri, beni geceleri çocuğu uyuttuktan sonra tatlı krizi yokluyor en çok zorlandığım kısım o şuan. Tamamdır 👍🏻

Merhabalar Cemoos Cemoos
İşyerimden izin almıştım, çok uykusuzdum, biraz geç gittim işe. Öğle yemeği saati yakındı, kahvaltı yapmadım.
Öğlen 12:30'da işyerimde 1 kepçe miktarında tarhana çorbası, kıymalı kabak yemeği, yoğurt yedim.
Akşam ise zeytinyağlı diyet yemeği, yoğurtlu haşlanmış kabak, 1 haşlanmış patates ve 2 dilim tam buğday ekmeği yedim. Sonra da 1 porsiyon meyve yedim.
Suyum 2,5 lt oldu.
Hadii şifa olsun takım arkadaşım inşallah bol bol ekşi görürüz birinci oluruz 🧿
Delfinia merak ettim kalori hesabı yapıyor musun ben yapıyorum da 🙈

Merhabalar Cemoos Cemoos
Suyum 2,5 lt oldu.
Meyveyi akşam yemeğinden sonra yeme bence. İşe götür öğle ve akşam arası bir saatte yersin.

Evde düzenli ev yemeği pişiyorsa 2-3 çeşit sen kendine uygun olanı seçeceksin.

Okulda besinleri öğretirler ya onun gibi düşün yediklerinin içeriğini bil o zaman daha iyi olur.

Bir öğünde sebze+ protein+karbonhidrat almalıyız.

Protein olarak et tavuk balık şart değil peynir yoğurt yumurta da protein.

Sebzelerin hepsi kabak gibi salatalık gibi bol su içermiyor ya da hepsi yapraklı değil ıspanak gibi. Ona göre yiyeceksin.

Baklagiller bitkisel protein ama karbonhidrat içeriği yüksek.

Bütün tahıl ve nişastalı ürünler zaten karbonhidrat.

Yemişler tohumlar faydalı yağ.

Bİr öğün protein salata yenmişse bir öğün sebze yoğurtla dengelenebilir.

Çorba ve pilavlar ekmek değerinde biri varsa ekmek çıkabilir böylelikle evdeki yemekten de yersin.

Ama doktorlar pilavı değil de tam tahıllı ekmeği tercih ediyor. Pilavı da haftada 1 kere bulgur olursa daha da iyi olur.
Neden? Çünkü pirincin glisemik indeksi yüksek. Kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürür yani pilav yiyen çabuk acıkır.
Bulgur ona göre daha düşük o yüzden tercih edilir.

X