Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok geçmiş olsun.Dilerim bugün daha iyisindir BonusBurnum gözüm akıyor iyice hasta oldum dereceleri ayrıca yazamadım
Kızlar evde spor yapanlara(lesslie gibi...) nacizane tavsiyem olacak .lütfen ayakkabısız yapmayın . Ben pandemi döneminde çoğu zaman çorapla spor yaptığım için ayaklarımda tendinit ve topuk dikeni oluştu. Tendinit onca tedaviye rağmen kronikleşti. Aman dikkat edin derim bu konuya. Ben çok çektim siz çekmeyin.
Selam kızlar bende de topuk dikeni var doktor ağrısı çoksa iğne yaparız dedi. Başka yapacak bi şey yok gibi konuştu nasıl geçer bu topuğa basamıyorum yürüyüşümü bozacak diye korkuyorumTeşekkürler Evde spor yapacağım zaman ayakkabı ile spor yapmaya özen göstereyim Tante Rosa Denise
Bende de topuk dikeni mevcut. Ağrısı kötü.
Selam kızlar bende de topuk dikeni var doktor ağrısı çoksa iğne yaparız dedi. Başka yapacak bi şey yok gibi konuştu nasıl geçer bu topuğa basamıyorum yürüyüşümü bozacak diye korkuyorum
Dün internette topuk dikeni ile ilgili bazı egzersizler gördüm, onları yapayım diyorum. Buz uygulaması da rahatlatırmışSelam kızlar bende de topuk dikeni var doktor ağrısı çoksa iğne yaparız dedi. Başka yapacak bi şey yok gibi konuştu nasıl geçer bu topuğa basamıyorum yürüyüşümü bozacak diye korkuyorum
Selamlar ,iğneler fayda etmedigi gibi zarar verme ihtimalleride yüksek. Bana önce eswt tedavisi,sonra kortizon hapi,sonra bölgeye kortizon igneleri en sonda proloterapi ( o da iğne ile yapilan bir tedavi) yapildi.aradada fizik tedavi var tabi .3 yıl çektim . Şunu söylemeliyim ki iğneli tedavilerden uzak durun.o bölgeye daha çok zarar verebiliyor ki brnde öyle oldu. Doğru doktor dogru tedavi önemli. Ama bölgeye igneli tedaviler uygulatmayin. Hasar buyüyor düzelmesi güçlesebiliyor.Selam kızlar bende de topuk dikeni var doktor ağrısı çoksa iğne yaparız dedi. Başka yapacak bi şey yok gibi konuştu nasıl geçer bu topuğa basamıyorum yürüyüşümü bozacak diye korkuyorum
Selamlar ,iğneler fayda etmedigi gibi zarar verme ihtimalleride yüksek. Bana önce eswt tedavisi,sonra kortizon hapi,sonra bölgeye kortizon igneleri en sonda proloterapi ( o da iğne ile yapilan bir tedavi) yapildi.aradada fizik tedavi var tabi .3 yıl çektim . Şunu söylemeliyim ki iğneli tedavilerden uzak durun.o bölgeye daha çok zarar verebiliyor ki brnde öyle oldu. Doğru doktor dogru tedavi önemli. Ama bölgeye igneli tedaviler uygulatmayin. Hasar buyüyor düzelmesi güçlesebiliyor.
Buz tedavisi yapilmali . Bölgedeki ödemi aliyor. Bendeki ödem bir ara kemik iliginin içine kadar işlemişdi . Kesinlikle basamiyorsun. Topuk dikeni ile tendinit birarada seyredebiliyor . Bu konuda önemli. Doğru tabanli ayakkabi seçmeli ve mutlaka tabanin düz basmamasi,topugun yüksekde olmasi dogrusu. Kilomuzu taşiyan ayaklar . Eger çok adim atar ,hoplayip ziplarsak,birazda yaş faktörü varsa ayaklara ve bileklere zarar veriyoruz malesef.;(Dün internette topuk dikeni ile ilgili bazı egzersizler gördüm, onları yapayım diyorum. Buz uygulaması da rahatlatırmış
Gün içinde giyeceğim rahat bir spor ayakkabı altına Tuli's marka, 90 kg üstü kişiler için olan "Tuli's Heavy Duty Heel Cups" topuk dikeni tabanlıklarını koyuyorum. Doktorum önermişti.
Rahatlatıyor biraz yürürken; çok yürüdükten sonra, çok ayakta durunca veya gün sonunda yine ağrım oluyor maalesef.
Ben düzelmedikçe ,agrim arttikça başka doktora gittim . Hepsi sağolsun kafasina göre takildilar . Çok izdirap çektim,bildiginiz sakat gibiydim ,adim atamiyordum şimdi daha iyiceyim şükür. Belki sizdeki sadece topuk dikenidir. Onda çözüm biraz daha kolay olabilir. Fizik tedavi hareketlerini evde yqpin .buzlu pet şise döndürme.... gibi belli hqreketler var. Fizik tedavi hastanelerinde fizik tedavi veya eswt destegide alabilirsiniz. Çokk geçmiş olsunÇok daha ileri durumlarda yapılıyor sanırım bunlar bana dr hiç böyle şeyler demedi.
Ben düzelmedikçe ,agrim arttikça başka doktora gittim . Hepsi sağolsun kafasina göre takildilar . Çok izdirap çektim,bildiginiz sakat gibiydim ,adim atamiyordum şimdi daha iyiceyim şükür. Belki sizdeki sadece topuk dikenidir. Onda çözüm biraz daha kolay olabilir. Fizik tedavi hareketlerini evde yqpin .buzlu pet şise döndürme.... gibi belli hqreketler var. Fizik tedavi hastanelerinde fizik tedavi veya eswt destegide alabilirsiniz. Çokk geçmiş olsun
Bana uyar ben düzenli yapıyorum zaten ama grubun canlılığı için güzel olurHanımlar spor ya da adım yarışına başlayalım inşallah.
Siz ne diyosunuz?
Geçmiş olsun aşırı ağrı yapar zamanla geçiyor benim 1 sene de geçti.
Topuk dikeni için olan topuğu jel terliklerden aldım hep onu giydim zaten başka türlü basılmıyor sabahları ilk basmada şiddetli ağrı olur. Ağrı kesiciler biraz fayda ediyor.
Etrafımda da olup geçen çok gördüm.
Su şişesini dondurup ayak altında yuvarlamak çok iyi geliyormuş onu da deneyin.
Yorucu sporlar olmaz bisiklet plates gibi ayakta durmadan yapılan şeyler olur
Dün internette topuk dikeni ile ilgili bazı egzersizler gördüm, onları yapayım diyorum. Buz uygulaması da rahatlatırmış
Gün içinde giyeceğim rahat bir spor ayakkabı altına Tuli's marka, 90 kg üstü kişiler için olan "Tuli's Heavy Duty Heel Cups" topuk dikeni tabanlıklarını koyuyorum. Doktorum önermişti.
Rahatlatıyor biraz yürürken; çok yürüdükten sonra, çok ayakta durunca veya gün sonunda yine ağrım oluyor maalesef.
Ben de tabanlık alayım dedim doktor bi işe yaramaz dedi yine de alacağım ama. Dediğiniz gibi çok ayakta kalınca baya ağrıyor. Bi de buzu deneyeyim. Bi de küçük bi nasır oldu sanırım o kemiğin çıktığı yer buz ve kremler iyi gelir umarım. Teşekkürler kızlarSelamlar ,iğneler fayda etmedigi gibi zarar verme ihtimalleride yüksek. Bana önce eswt tedavisi,sonra kortizon hapi,sonra bölgeye kortizon igneleri en sonda proloterapi ( o da iğne ile yapilan bir tedavi) yapildi.aradada fizik tedavi var tabi .3 yıl çektim . Şunu söylemeliyim ki iğneli tedavilerden uzak durun.o bölgeye daha çok zarar verebiliyor ki brnde öyle oldu. Doğru doktor dogru tedavi önemli. Ama bölgeye igneli tedaviler uygulatmayin. Hasar buyüyor düzelmesi güçlesebiliyor.
Sende sağolSağolasın benimki geçti zaten şu an sanki hiç olmamış gibi topuğum.
Tek topuk dikeniydi evet size de gelmiş geçmiş olsun
Bence tabanlik alin mutlakaBen de tabanlık alayım dedim doktor bi işe yaramaz dedi yine de alacağım ama. Dediğiniz gibi çok ayakta kalınca baya ağrıyor. Bi de buzu deneyeyim. Bi de küçük bi nasır oldu sanırım o kemiğin çıktığı yer buz ve kremler iyi gelir umarım. Teşekkürler kızlar