Kasım'da Diyet Başkadır 🍂🥗

Bolca Yeşillik aldırdım bugün
Sabah haşlanmış yyumurta dümdüz
Öğle yemek yemiyim diyorum akşama da ton balıklı salata yemeyi düşünüyorum ama sence ?

Öğlen yemeye alışıksın yemezsen akşama çok acıkırsın bu sefer öğleyi kesmek için kahvaltıyı geciktirirsin.

Yumurtana ceviz vs ekleyebilirsin zeytin peynir karatay tabağı gibi hiç denediysen ve 2 öğün yemek istiyorsan ilk öğünü dolu yap baya tutar seni.

Normal düzeninde gitmek istiyorsan 2 dilim ekmekle yumurta peynir zeytin bol yeşillik ye.

Öğlene de kuruyemişli meyveli yoğurtlu bir öğün yapabilirsin.
Kuru kayısın falan varsa yoğurda doğrayabilirsin dursun dolapta hem hazır olur yumuşar hem tadını verir.

Akşam yine balık salata ye

“Ademoğlunun doldurduğu en zararlı kap karnıdır. Âdemoğluna belini doğrultacak kadar lokma kifayet eder. Eğer Âdemoğluna nefsi galebe çalar da fazla yeme zorunda kalırsa, bu durumda karnını üçe ayırsın; biri yemek, biri su, biri de rahat nefes için olsun...”

Resulullah’ın (asm.) biri sabah, biri de akşam olmak üzere günde iki sefer yediği, yemek yeyince de iyice doymadan sofrayı terk ettiği rivayetlerde belirtilmiştir.

Hz. Aişe (r.anha), Resulullah’ın (asm) vefatından sonra ümmette zuhur eden ilk belanın tokluk olduğunu söylemiştir

İbn-i Haldun çok yemeye alışan kimselerin kıtlığa maruz kaldıkları zaman, az yemeye alışanlara nazaran çok fazla zayiat verdiklerini kaydettikten sonra:

“Onları öldüren karşılaştıkları açlık değil, daha önce alışmış oldukları tokluktur.” der.

Öğlen yemeye alışıksın yemezsen akşama çok acıkırsın bu sefer öğleyi kesmek için kahvaltıyı geciktirirsin.

Yumurtana ceviz vs ekleyebilirsin zeytin peynir karatay tabağı gibi hiç denediysen ve 2 öğün yemek istiyorsan ilk öğünü dolu yap baya tutar seni.

Normal düzeninde gitmek istiyorsan 2 dilim ekmekle yumurta peynir zeytin bol yeşillik ye.

Öğlene de kuruyemişli meyveli yoğurtlu bir öğün yapabilirsin.
Kuru kayısın falan varsa yoğurda doğrayabilirsin dursun dolapta hem hazır olur yumuşar hem tadını verir.

Akşam yine balık salata ye
Tamam süper olur yoğurtlu karışım hazırlıyayım yanıma alırım 🌸🫠
Eğer Öğle yemeği yersem kahvaltı yapmam
Eğer sabah aç hissetmezsem açlığımı bozmayacam😍

Tamam süper olur yoğurtlu karışım hazırlıyayım yanıma alırım 🌸🫠
Eğer Öğle yemeği yersem kahvaltı yapmam
Eğer sabah aç hissetmezsem açlığımı bozmayacam😍

Kasma ama kendini rahat ol kastıkça saçmalıyoruz.

Yanına alacağın yoğurda keten tohumu yulaf kepeği chia tohumu ekleyebilirsin.
Yulaf kepeği hiç kullanmadıysan o yulaf ezmesinden farklı.

“Ademoğlunun doldurduğu en zararlı kap karnıdır. Âdemoğluna belini doğrultacak kadar lokma kifayet eder. Eğer Âdemoğluna nefsi galebe çalar da fazla yeme zorunda kalırsa, bu durumda karnını üçe ayırsın; biri yemek, biri su, biri de rahat nefes için olsun...”

Resulullah’ın (asm.) biri sabah, biri de akşam olmak üzere günde iki sefer yediği, yemek yeyince de iyice doymadan sofrayı terk ettiği rivayetlerde belirtilmiştir.

Hz. Aişe (r.anha), Resulullah’ın (asm) vefatından sonra ümmette zuhur eden ilk belanın tokluk olduğunu söylemiştir

İbn-i Haldun çok yemeye alışan kimselerin kıtlığa maruz kaldıkları zaman, az yemeye alışanlara nazaran çok fazla zayiat verdiklerini kaydettikten sonra:

“Onları öldüren karşılaştıkları açlık değil, daha önce alışmış oldukları tokluktur.” der.
Bu güzel bilgilerle bizi bilgilendirdiğin için teşekkür ederiz 🥰 onun gibi yaşamaya çalışsak zaten hayatımızda hiç pürüz olmayacak

1000005255.jpg
1000005268.jpg

b74987e9-41cc-4368-b4fe-6457aa83ea20-1_all_6579.jpg 1000005358.jpg

Kızlar 3 gün oldu tam dikkat ediyorum menüme sporda yapıyorum ama neden kilom düşmüyor anlamıyorum ya 1000005420.jpg

Chocolita Chocolita Bonus Bonus

Gayet güzel görünüyor 💗

Yeni bakabildim İlknur şimdi listeye ekliyorum.
Afiyet olsun, ama çok az olmamış mı bu şekilde. Tansiyonun düşebilir. Bugün mü fırsat olmadı belki ondan öyle oldu?
Evet bugun fırsat olmadı öglen yemegi yemiyorum zaten normalde genelde aperatif seyler dünde çocukları dışarı cıkar gel git böyle oldu bugun güzel bi menü yaparım kendime🌸

11 kasım menüm
Kahvaltı 2 hş yumurta,salatalık,domates,2 dilim beyaz peynir,3 ceviz ,
Ara 1 mandalina, 5 fındık
Akşam kıymalı kapuska,2 yk bulgur pilavı,3 yk yoğurt,
Su 3 litre
Yeşil çay 1 bardak
1 bardak maden suyu
12 kasım menüm
Kahvaltı - Menemen,yeşillik,salatalık, 3 ceviz , 2 kuru kayısı
Ara yarım portakal, 3 dilim muz
Ara 1 bardak süt 2 hurma
Akşam - Fırında tavuk 2 but,2 kanat, 2 dilim patates , 1salatalık, 4 yk yoğurt,
Su 3 litre
Yeşil çay 2 bardak

Chocolita Chocolita Bonus Bonus

Merhaba, hastaneden çıkış yaptım bugün çok şükür iyiyim. İyi dilekleriniz için hepinize de teşekkür ederim.
Bu hafta izinliyim ama yarın tartı fotoğrafı atıp başlayabilirim kaptanım. Motivasyon ihtiyacım var aslında o yüzden biraz acele ediyorum güzel şeylere ihtiyacım var
Chocolita Chocolita
Bonus Bonus
Geçmiş olsun 💐

ADINIZ: ( isteğe bağlı ) lale

YAŞINIZ:39

BOYUNUZ:1.57

KİLONUZ:83

HEDEF KİLONUZ:60

MEDENİ DURUMUNUZ:evli

MESLEGINIZ:memur

ÇOCUK SAYISI:1

KİLO ALMA NEDENİNİZ:şekerli gıdalar