Kasım ve Aralık ayında çift çizgiyi görmek isteyenler buraya....

Bebek sahibi olmayı planlayan kadınların, hamilelikten bir yıl önce folik asit takviyesi almaya başlamaları, özelikle Türk toplumundaki folik asit yetersizliğini düşünecek olursak, çok büyük önem taşıyor. Bebek için olduğu kadar anne için de faydalı bulunan ve hamilelikte her gün mutlaka 800 mikrogram alınması gereken folik asit, annenin kan hücrelerinin artmasına yardımcı olur ve gebelik sırasında ortaya çıkabilecek yüksek tansiyon riskini azaltır.

Her 100 gebelikten 2 ya da 3′ünde anormallik görülmektedir. Eksikliği durumunda sakatlıkların ortaya çıkması nedeniyle gebelik planlamasında, en az iki ay önce folik asit alımına başlanmalıdır.

Yapılan araştırmalar sonucu gebe kalmadan önce ve gebeliğin ilk aylarında günde 400 mikrogram (0,4 miligram) alınan folik asitle, bebeklerde görülebilecek ciddi beyin ve omurilik hastalıklarının %70 oranla azaldığı gözlenmiştir. Folik asit ayrıca damar sertliğine neden olan, kandaki ‘homosistein’i normal sınırlarda tutarak, kalp krizi, felç ve bunama riskini de azaltmaktadır.

Folik asit yetersizliğinin nedenleri

- Hamilelik, folik asit yetersizliğine neden olabilir.

- ıyi beslenmeyen kişilerde, gıdaları yanlış pişirme nedeniyle folik asidin çoğu pişirme sırasında kaybolur. Folik asidin, vücuttaki deposu küçük olduğundan yetersizliğin 4- 5 ay devam etmesi durumunda Megaloblastik Anemi denilen kansızlık oluşur.

- Aşırı alkol alan ya da alkolik kişilerde folik asit yetersizliği sıkça görülür.

- Bebeklerde ortaya çıkan ishal, anemi ve sinir sistemi hastalıkları gibi durumlara karşı dikkatli olmak gerekmektedir. Anemi sadece demir yetersizliğinden ortaya çıkan bir hastalık değildir, folik asit yetersizliği de anemiye neden olabilir.

Eksikliğinde neler olabilir?
- Düşük kilolu veya sinir sistemi hasarlı bebek doğurma riski oluşur.
- Bebeklerde sinir sistemi hastalıkları oluşma riski artar
- Bebek ve çocuklarda büyümeyi yavaşlatır.
- Anemi (kansızlık) oluşur.
- ıshal, iştah ve kilo kaybı olur
- Unutkanlık, davranış bozukluğu, çarpıntı ve baş ağrısı yapar
- Kanda homosistein yükselir.

Hangi besinlerde bulunur?

100 gr besin Toplam folat (mg)
Alabalık 870
Fıstık 280
Piliç eti 250
Ispanak 200
Maydanoz 170
Karaciğer 140
Brokoli 111
Lahana 100
Esmer ekmek 50
Portakal 24
Muz 20
Yumurta 20
Sığır eti 7
Elma 6
Koyun eti 6

aysellim canim beni yazmamissin listeye 8 Kasim
eklersen sevinirim

Kizlar ben folik asit icin drma sordum ama gerek yok dedi. bende kullanmoyorum simdi

saansli 3 kasım
aysellim 3 kasım
sebin 3 kasım
oba-cigdem 4 kasım
bebiskom88 8 kasım
bmen 10 kasım
nevetna 11 kasım
ayşen_34 12 kasım
ezel22 12 kasım
tek0633 15 kasım
per-i 15 kasım
AyTanem 19 kasım
supreme 20 kasım
gcamurdas belli değil
yvonna belli değil
mercan76 belli değil listemiz

bu listedeki herkesin kasım ayında :CüvCüv: hamiş olması dileğiyle:)

ben 3 doktora gittim 3 de kullanmam gerektiğini gebelik öncesinde söylediler. Peki doktorun sana tahlilller mi yaptı belki vucudunun ihtiyavı yoktur. ama genelde önerir doktorlar.

Yok canim Tahlil felan yapmadi gerek yok dedi.
Ama güveniyorum burda en iyi drlardan biri.
Neyse önce bi allahin izni ile bebisim göbisime gelsinde bakariz kaydirigubbakcemile3

gcamurdas çok üzüldüm.Ama herşey Allah'tan.sakın canını sıkma olur mu?opuyorumnanaktan
aysellim ve bebiskoM88 ben diyabetim bu nedenle gebeliğim mecburen planlı olmak zorunda.öyle her istediğimde bebek yapayım deme gibi bir şansım yok malesef.6 ay öncesinden doktorumla hazırlıklara başladık.bir sürü tetkikler falan yapıldı ama folik asit eksikliği var mı diye bakılmadı.4 ay önce de folik asit kullanmaya başladım.bence hemen başlayın tabi doktorunuza sorarak.Çünkü biliyorsunuz ki siz gebe olduğunuzu en erken 4. haftada öğrenebilirsiniz.ama tabi karar sizin canlarımyerimseniben

gcamurdas çok üzüldüm.Ama herşey Allah'tan.sakın canını sıkma olur mu?opuyorumnanaktan
aysellim ve bebiskoM88 ben diyabetim bu nedenle gebeliğim mecburen planlı olmak zorunda.öyle her istediğimde bebek yapayım deme gibi bir şansım yok malesef.6 ay öncesinden doktorumla hazırlıklara başladık.bir sürü tetkikler falan yapıldı ama folik asit eksikliği var mı diye bakılmadı.4 ay önce de folik asit kullanmaya başladım.bence hemen başlayın tabi doktorunuza sorarak.Çünkü biliyorsunuz ki siz gebe olduğunuzu en erken 4. haftada öğrenebilirsiniz.ama tabi karar sizin canlarımyerimseniben

Haklisin canim sagol.
Bakalim dr kullanma dedi kullanmiycam galiba ama baska bi ilac adi vermisti arkadasim bana bütün Vitaminleri iceren cok iyi demisti. Onu sorucam dr.ma. Belki onu kullanirim ama önce insallah bi hamile kalayimda..

slm arkadaşlar.aranıza yeni katılıyorum.bende 14 aylık evliyim ve artık bebeğimiz olsun istiyoruz.tek çizgiyi görmek istemiyorum artık.kasım banada ugur getirmesini istiyorum.rabbim umarım hepimize çift çizgiği göstermeyi nasip eder.kasım 24 dogum günüm inşallah bebişimde bu ay gelir.hepinize dua edicem.allah,ım dualarımızı kabul etsin.

Canım çok üzüldüm.Yaşadığın çok üzücü bir şey ama her işte bir hayır vardır.Allah 6 yaşındaki kızına sağlıklı uzun ömür versin.Korkman çok doğal.Ama bir kere kötü bir olay yaşadın diye bu tekrarlanacak anlamına gelmez.İçini ferah tutmaya çalış.kafayı çok fazla takma.Kendine başka meşgaleler bulmaya çalış.Bak mesela ilk kızın da maşallah hiç bir sorun yaşamamışsın öyle düşün.Demek ki 2.nin zamanı değilmiş.Dilerim Allah'tan en kısa zamanda 2. kez hamile kalır sağlıklı bir hamilelik geçirirsin.Şimdi hepimiz için dua ediyorum.sonra görüşürüz :Saruboceq:

Canım çok teşekkür ediyorum evet tek tesellim buydu benimde kızımda birşey yoktu ve bu bencede döllenmeden kaynaklanmıştı doktorlar olsa ilk cocugunuzda olurdu dediler zaten şimdi korksamda kızıma bir kardeş istiyorum Allahım verirse tabii hep dua ediyorum Allahım kız erkek önemli degil saglıklı olsun diye inşallah Allahım isteyen herkese verir cok öptüm

saansli 3 kasım
aysellim 3 kasım
sebin 3 kasım
oba-cigdem 4 kasım
bmen 10 kasım
nevetna 11 kasım
ayşen_34 12 kasım
tek0633 15 kasım
per-i 15 kasım
AyTanem 19 kasım
supreme 20 kasım
gcamurdas belli değil
yvonna belli değil
mercan76 belli değil

benimde 4 kasım

ah canım çok üzüldüm inşallah bu ay sende 2. meleğine kavuşursun benimde 6 yaşında bir kızım var bende eşime keçi boynuzu kürüne başladım 2 gün oldu bende incir kürü yapıyorum hayırlısı ile bu sefer olacak inşallah topiğimiz hamilelerle dolsun:CüvCüv:

inşallah canım benim :)

kızlar bu arada bugün benim yumurtlama günüm ( bunuda yazarken gülüyorum ne o tavuk gibi diye ama )bakalım ne olacak kocişi kandırmam lazım dua edinde tutsun bende 2. anneligime kavuşayım Allahım hepinize versin inşallah

kızlar bu arada bugün benim yumurtlama günüm ( bunuda yazarken gülüyorum ne o tavuk gibi diye ama )bakalım ne olacak kocişi kandırmam lazım dua edinde tutsun bende 2. anneligime kavuşayım Allahım hepinize versin inşallah

bencede canım çok komik ama ne yapacaksın herşey bebiş için
inşallah canım bu ay tutar da 2. meleğine bir an önce sağlıkla kavuşursun
:CüvCüv:eek:puyorumnanaktan

Günaydın
Ben biraz uykuluyum.canım bugün hiiiç çalışmak istemiyor.sen nasılsın aysellim?

günaydın kızlar

bugün benim de canım hiç çalışmak istemiyor esnemekten milletinde uykusunu getirdimdelikafadulden

Benim uykum yok kızlar genelde akşam üstü olur mesai bitsede gitsem durumunda olurum. Heme size çay ısmarlayayım da uykunuz açılsın. Sonra üstüne nescafe oooh uyku alan kalmaz

X