Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kızlar bugün kontrolümuz vardı . Doktor bu sefer ne kendini ne bebeği besleyeyemissin dedi bende kilo alamadım bu ay. Mayıs 16 da 5 günde 300 gr almisti miniğim. Şimdi 23 gün geçmiş sadece 442 gr almış 33+4 üz bugün 2242 gr 46.13 cm olmuşuz oysaki şimdi daha hızlı kilo alma dönemindeydi

Ne kadar olması gerekiyormuş bu haftada?
Neden besleyememişsin yemiyor musun?
Korkma canım bence kilolu bebek olmasından daha iyidir. Belki son haftada falan alır baya. Zaten usg de artı eksi tolerans payı da var.
Vitamin kullanıyor musun?

Canım çok geçmiş olsun Dr un dediklerini uygula sen stres yapmamaya çalış,bol su iyi geliyor. Bende de kasılmalar arttı bakalım pazartesi gidicem Dr.a .dinlen bol bol zaten bi sorun anormallik olursa durmaz gidersin

İstahin i yok canım neden. Ayrıca çokta sorun edilecek bi durum değil bence daha vakit var sıkma tatlı canini

Kızlar günaydın
Biz iyice ağirlastik kasılmalar ve sancılar başladı. Suyu artırdım ama bakalım Dr ne diyecek. Bebek sanki kanala girmeye çalışıyor gibi hissediyorum.tık tık aşağı vuruyor. Kasilinca da belden ağrı giriyor
.adet sancısı gibi bacaklarimiza kadar inen sancılar da oluyo. Sanırım doğum yakın. Dualarinizda bizi de unutmayın EMI. Her an her şey olabilir
Benim gibi tecrübesiz arkadaslar ici n yazdım bunları çok dayanılmayacak ağrılar değil aksine bebeğinin halini dusunup nefes egzersizleri yaparak rahatlayabiliyorum.hepimizin allah yardımcısı olsun

amin cnm. sanada günaydın.

Kizlar gunaydinnn bende ruyalarimda hep dogurdugumu gormeye basladim..Korkmamak icin dogum hikayeleri okumadim ama sanirim tecrubelenmek icin okuyup izlemem lazim..Benim tekmeler henuz gobek bolgemde ama uzun zamandir cocugun basi asagida oldugu icin tedirgiik yasiyorum birde bu uc gundur asagilarim aciliyo sankiii.İnceden sanci oluyo..Bu arada dun catladigimi gordum kendimi hazirlamistim ama yine de uzuldumm

Gunaydinnn hepinize... Kalktik ortaligi topladim simdi kahvalti yapicaz oglumla... Sabahin köründe kalkti sipam tabi benide uyandirdi... Erken kalkmak.aslinda bi yandan iyi oluyo isler erkenden bitio :) bugun yemeğimde var rahatim yani insallah :)

Allah yardımcın olsun canım. Normal artık bunlar bekleniyor zaten.
Bol bol dinlenmek gerekiyor.

Yazmadan edemedim. Hepimiz artık sancı kasılma var mı diye doktorlara bakar olduk. Ama işin şu boyutu var ki şimdi daha sıkı gözetim altında olduğumuz için anneye ekstra tedirginlik oluyor.
Nst cihazları daha hassas olduğu için bu haftalarda olması normal olan sancı ve kasılmalar doktorlar sayesinde bizi de endişelendiriyor.
Doğuma hazırlanan bebek tabi ki kasılma ve sancıya sebep olacak. Bu yüzyıllardır yaşanan bir şey sonuçta.
Biraz rahat olun hanımlar. Doğal süreç bu. Allah'a şükür bebeklerimiz sağlıklı. İnşallah sağlıkla kucağımıza alacağız.

Ben de zaman zaman rüyamda doğum yaptığımı falan görüyorum. Bazen de doğurmuş emziriyor olarak görüyorum.

Ins cnm. Bide geçen gun sunu ogrendim ve yavrum ne kdr cok ugrasiyomus anladim. Bebek normal dogum sirasinda o kdr cok caba harcarmiski çıkmak icin anneden daha fazla yorulurmus... Biz sadece kendi ikinmamizla. Cikio sanıyoruz ama en cok gorev ondaymis askim benim yaa :)

Evet öyleymiş. Ben de geçenlerde okudum biraz. Sürekli pozisyon değiştiriyormuş. Manevra falan yapıyormuş bebek.
Doğumun son anlarında anneye zaten ıkınma hissi otomatikman geliyormuş yani buna bebek sebep oluyormuş. Doktora da burada iş düşüyormuş.
Ikınmanın ne zaman yapılıp ne zaman durulması gerektiğini doktorun veya ebenin söylemesi gerekiyormuş. İstenmeyen yırtılmaya sebebiyet vermemesi için gerekliymiş bu.

Bunları okumak normal doğum isteyen biri olarak ben de fazladan tedirginliğe sebep olmadı açıkcası. Allah yardımcımız olsun.

Annem bana alacak birşey bırakmamış. Taa 14 saatlik yoldan gönderdi bunları. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye boşuna dememisler.

Eklentiler

• 20160609_160252_HDR-1.jpg
    83,2 KB · Görüntüleme: 56
  • 20160609_160345_HDR-1.jpg
    77,9 KB · Görüntüleme: 59
  • 20160609_160354_HDR-1.jpg
    54,5 KB · Görüntüleme: 53
Yirmilik dişim içerde kist oluşturmuş. Diş doktoru kurşun yelekle film çekti. Parol ve augmentin yazdi. Kadin doğum doktoruma sorduktan sonra kullanicam. Ateş yükselirse bebeğe zarar verirmiş. Annemin gönderdiği cicilere ragmen moralim çok bozuldu. Diş eti iltihabi erken doğuma sebep olurmuş. Antibiyotik kullansam bebege zarari var. Gercekten bu son aylar beni mahvetti. Sinir sıkışması, şeker yükselmesi, ödem ve şimdi de diş etinde kist. Artik başka birsey de çıkmasın kizlar hüngür hüngür aglamak istiyorum. Yemek yerken dişim, Yemek yaparken ellerim ağrıyor. İnsanın ailesinden uzakta gelin olması ne zormus. Kocası eşine kiyamayan insanlara da imreniyorum. Benimki çok az yardimci oluyor. Allahim artik başka hastalik falan çıkmasın dayanamiyorum kızlar ya

Çok güzeller güle güle giysin bebişin cnm esinsem kızlar sonunda alışverişimi tamamladım yarın da hem benim hem bebişimin kıyafetlerini yıkayıp ütülücem çantamızı hazırlıcam geç bile kaldık.. yalnız sormak istediğim bişey var tek kullanımlık lohusa külodu varya hasta bezi oluyo sanırım aynı şey.. normal doğumda Kaç tane gerekiyo sezeryanda kaç tane hastanede kullanmak için?? Normal ped de koymak gerekiyo mu onun yanında

Gecmis. Olsun cnm. Ben ilk hamileligimde ayni sebepten antibiyotik icmistim malesef zararsiz ilaclar var dr na danis bence... Canini. Sikma bebis dogunca hepsini unutucaksin Allâh in izniyle

Cnm ben 1 paket hasta bezi 1 paket orkid koyucam ilk bebegimde hasta bezi kullanmistim hastanede 5 6 tane yeterli olur sanirim eger 1 gece kalinacaksa ama o kanamanin yogunluguna goredr degisir... Sen garanti olsun diye bence 1 paket al yanina...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…