• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Doğuma Yakın Yiyecek ve İçeceklere Okunacak Olanlar

1- Çocuğun akıllı – uslu olması için doğuma yakın üç hurmaya ayrı ayrı birer Yasin suresi okunur.

Birinci hurmayı anne doğum sancısı başlayınca yer.

İkinci hurmayı anne doğumdan sonra yer.

Üçüncü hurma doğduktan sonra çocuğa tahnik ettirilir.

(“Bebeğin doğduğu ilk günde yapılacak olanlar” bölümünün “tahnik” konusuna bakınız.)

2- Doğuma yakın bir erkek mürekkepli bir kalemle Abese suresinin 19 ve 20. ayetlerini yazar, bu yazı suya bırakılır, sancılanınca kadın bu suyu içerse doğumu kolay olur. Bu ayetler rahmin açılma ayetleridir.

3- Doğumun kolay olması için Ahkaf suresi 35. ayet, Naziat suresi 42. ayet, Yusuf suresi 111. ayet yazılıp suda silinir. Bu su sancı başlayınca içilir.

4- doğumun kolay olması için cam bardağın içine 40 tane Besmele yazılıp zemzem suyuyla silinir. Sancı başlayınca içilir.

5- Doğum anında 7 tane inşikak suresi suya okunup içilir. Tilavet secdeleri yapılır.

6- Tarık suresi okunur.

7- Kolay doğum için nisan yağmuruna şu sure ve tespihler okunur:

Büyük istiğfar, Fatiha, Ayetel Kürsi, Ala suresi, İnşikak suresi, Kadir suresi, Kafirun suresi, Ihlas suresi, Felak suresi, Nas suresi, Tevhid, Sübhanellahi vebihamdihi, La havle ve la guvvete illa billah, salavat-ı şerife.

Buraya kadar olanların hepsi 70 tane okunur.

8- Arabistan’da satılan “Fatıma anamızın eli” (ışbe Meryem) denilen ot sancılar başlayınca ılık suyun içerisine koyulur. Rahmin açılması için koyarken bir defa Yasin suresi, 3 defa Ihlas, 1 defa Fatiha, Felak ve Nas sureleri okunup üflenir, sudan bir miktar içilir. Bu otun dalları açıldıkça rahimde açılır ve böylece Allah-u Teala’nın izni ile doğum kolay olur.

9- “Kadının doğumda zahmet çekmemesi için mümkünse bir gümüş tas içine bu dua yazılır. İçine su

doldurup yazılar yıkanır. Suyu kadına içirilir.”

“Veya bu dua bir kağıda yazılıp bir bardak içerisine bırakılır ve bardağın içerisi su ile doldurulup yazılar silinir. Daha sonra da doğuma hazırlanan hanıma içirilir.”

10- Doğumun kolay olması için 7 pirincin her birine birer Ayetel Kürsi, Taha suresi, Yasin suresi, Meryem suresi okunur.

Geniş bir porselen tabağa zaferanla 1 defa inşirah suresi 21 defa besmele yazılır. Üzerine su dökülüp bir şişeye alınır.

Kadın her sancıda bir tane olmak üzere surelerin okunduğu pirinçleri bu suyla yutar.

10- İnşikak suresi yazılıp suyu içilir.

11- “Doğum zorluğu bulunan bir hanım için; besmele, fatiha suresi, ihlâs ve muavvizeteyn sureleri yazılır ve aynı yazıya şu kısım eklenir ve suya çıkartılıp hamile olan hanıma içirilir:”

Hayırlı ramazanlar kızlar dualariniza ihtiyacım var :// bugün çalışabilir raporu ixin dr a geldik 32+3 uz . Usg de hersey xok iyi cikti erken dogum riski yok dedi 1930 gr 42 cm olnus kizim Rapor ixin nst istedi dr 15 dk da 3 tane büyük sancı çıktı dr yatış yapmam lazim dedi . Bebeğin ciger gelişimi için erken doğum riski ne karşı ilaç yapmaları gerekiyormus şok oldum xok kötü oldum ben ağrı sizi hissetmiyorum sadece kasılma var bu gece burda kalacağım yarına Allah Kerim kızım daha xok kuxuk lütfen erken gelmesin :// dua edin kızlar çok dua edin banada kendinizede:/

Allah yardımcınız olsun ikinizin de.
Nedir son durum?

Kizlar mahmutpasada lohusalar icin herşeyin satildigi bi han var.evet pijama ve gecelikler pahali.ben orada 60 tl ye buldum aldim.110verdim galiba ikisine pazarlikla.ama hanin icinde daha uygun ve farklı modeller de vardi.sabahlik almadim.onun yerine %100 pamuk namaz elbiseleri var rengarenk desenli firfirli.sabahliklar hep duz renk.hastaneye gelirken yaninda oyle bisey olsun dedi dr..

Havuzlu han ı söylüyorsun galiba. Bir cumartesi gitmiştik eşimle. Aşırı kalabalıktı hiç bir şey almadan çıkmıştık. Gidilecekse haftaiçi tercih edilmeli bence. Bir de pazar günleri kapalı.
Fiyatları da mağazalardan farklı değil.

Ben bebişin giyeceklerini yıkadım ütüledim ama çanta hazirlamadim daha :KK43: şu saat oldu lohusa takımı ve bebeğin kalan kıyafetleri kurutma makinesinde :işsiz:
Valla beni panik ettiler erken doğum olursa napcan diye. Korkudan çanta yaptim ama eksikler var hala. Bi de ben çok şiştim ve her gecen gün daha zorlasiyor hersey. 35. Haftada hareket edemez hale gelicem galiba :(

Günaydın hamişler hayırlı ramazanlar..
Her ne kadar bu sene oruç farzından muaf olsak da Allah hepimize ramazan ayının bereketini ve güzelliğini yaşatsın inşallah.

Dikkat edin kızlar iş yapıyoruz diye doğuracaksınız :hamarat: çok zorlamayın kendinizi. :duduk:

Sizce sallanan beşik mi? sallanmayan ikea modeli karyola mı?
Bebek ilk 6 7 ay bambu beşikte yatacak diye almak için acele etmedim ama artık almam lazım ki odası tam olsun.
Benimki belis dolce sallanan büyüyen beşik. Istersen sabitlenme özelliği de var canım.

Eklentiler

• 20160511_183725_HDR-1.jpg
    20160511_183725_HDR-1.jpg
    40 KB · Görüntüleme: 67
Selamlarr
Hayırlı ramazanlar hepimize... Ramazan sonrasi yavas yavas dogurmaya basliycaz Allâh in izniyle kolayca saglikla bebislerimizi aliriz ins kucagimiza...

Cantami bende hazirlamadim daha malesef eksiklerim var kendime 2 adet pijama ve 1 adet gecelik hasta bezi bebek bezi vs almam. Lazim bu ay basi ins alicam hepsi ayni ay olmuyo malesef :)

Lohusa takimlariniz nasil ve nerden aldiniz kizlar cok pahali pijamalar gecelikler face de. Lohusa sepeti diye bir site buldum orda begendim pijamalar ama fiyatlari yuksek geldi biraz sonucta suan kiloluyuz sonrasında vericez ins pek giyilemeyecek yani...

Sizler naptiniz fikir istiyorum sizlerden
Daha önce de atmıştım ama belki gormemissindir canim bi daha atiyorum. Ben n11'den aldim. Şık mecit ve Şahinler pijama diye. İndirim kuponum vardı. Yanlış hatirlamiyorsam iki takim bana 180 tl'ye geldi. Kirmizi takim tek basina 76 tl idi.

Eklentiler

• IMG_20160504_153534-1.jpg
    IMG_20160504_153534-1.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20160504_153043-1.jpg
    IMG_20160504_153043-1.jpg
    55,1 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20160504_153248-1.jpg
    IMG_20160504_153248-1.jpg
    50,6 KB · Görüntüleme: 53
Havuzlu han ı söylüyorsun galiba. Bir cumartesi gitmiştik eşimle. Aşırı kalabalıktı hiç bir şey almadan çıkmıştık. Gidilecekse haftaiçi tercih edilmeli bence. Bir de pazar günleri kapalı.

aynen cnm yaa biz carsamba gitmiştik saat 9 da eminönündeydik. şark hanı gezdik ordan ara sokaklardaki ihtiyaçlar .. ordanda havuzlu hana. ama ben oraya gidene kadar tükendim gezemedim. saat 11 civarıydı havuzlu hana girdiğimde ve kalabalık çok yoktu ama benim pilim bittiği için gezemeden çıktık :( şimdide hala eksiklerim var eşimi göndereceğim ben gitmeyeceğim çünkü yarım saatten sonrası hayır yok bende. tek tek alınacakları yazdım . o günde yerlerini gördü . ama bi daha tarif edeceğim. benden pasooo

Hayırlı ramazanlar kızlar dualariniza ihtiyacım var :// bugün çalışabilir raporu ixin dr a geldik 32+3 uz . Usg de hersey xok iyi cikti erken dogum riski yok dedi 1930 gr 42 cm olnus kizim Rapor ixin nst istedi dr 15 dk da 3 tane büyük sancı çıktı dr yatış yapmam lazim dedi . Bebeğin ciger gelişimi için erken doğum riski ne karşı ilaç yapmaları gerekiyormus şok oldum xok kötü oldum ben ağrı sizi hissetmiyorum sadece kasılma var bu gece burda kalacağım yarına Allah Kerim kızım daha xok kuxuk lütfen erken gelmesin :// dua edin kızlar çok dua edin banada kendinizede:/
Cok gecmis olsun canım. Dualarimiz seninle.

Şifa Kaynağı Hurma!

Kadın Doğum Uzmanları, hurma yemenin doğuma yardımcı olduğunu belirtiyor. Hamileliğin 37. haftasından sonra günde 4 ya da 5 civarında hurma tüketilebilir. Hurmanın içinde yer alan protein ve vitaminin yanı sıra oksitosin hormonu bulunuyor. Oksitosin, doğum öncesinde süt yapımını arttırır ve rahmin kasılmasını sağlarken doğum sonrasında rahmin toparlanmasını sağlıyor. Kur’an-ı Kerim’de de “Doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: ‘Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim.’ Altından (bir ses) ona seslendi: ‘Hüzne kapılma, Rabb’in senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır. Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin. Artık ye, iç, gözün aydın olsun…’” (Meryem Sûresi, 23-26) buyrulmuştur. Burada Hz. Meryem’e doğum öncesinde taze hurmalardan yemesi tavsiye ediliyor. Gebelik boyunca sırt, bacak ve kol kaslarını çalıştırmak anne adaylarını hem ruhsal hem de bedensel olarak doğuma hazırlıyor. Ayrıca derin soluk alıp vermek, nefes tutmak da ağrının biraz daha az hissedilmesini sağlıyor.
Aynen canim ya hurma cok faydali
Nefes teknikleri var evet onlar gercekten agriyi daha az hisstmemizi sagliyo egitimde denediler benim cok hosuma gitti ama dogum aninda yapabilecek miyim bilmiyorum

Bugün taburcu olduk sancılar normale döndü sayılır ilaçlar sayesinde . Ev istirahat i verdi dr . Her hafta gideceğiz dr a

Aman iyi bari beklesin biraz daha ya ne acelesi varsa bu bebişlerin. Ablam da ilk bebeğinde evde düştü 32.haftada doğuruyordu az daha ilaçla 38.haftaya kadar durdu. Bir şey olmaz yat dinlen iş falan yapma.

Benim de bazen karnım öyle bir sertleşiyor, aşağı öyle baskı yapıyorki sanki çıkmaya çalışıyor gibi. Yatakta falan dönerken kasığıma kramp giriyor korkuyorum valla

Evet dogru havuzlu han ben haftaiçi gittim internetten almak istemedim su an bedenimin ne oldugu belli degil gorup alayim dedim internet fiyatina gore daha uygun geldi bana severek aldim

Benimki belis dolce sallanan büyüyen beşik. Istersen sabitlenme özelliği de var canım.

Benim ilk bebegimin boyleydi ama sonrasinda hic kullanamadim dunyanin parasini vermistim sonrasinda kapiciya vermistik o yuzden bu sefer park yatak tercih ettim... Ama benim ogkum cok hareketliydi ayagi. Kalkiodu 4 ay yatabildi burda sonra yer yatagi yaptim hep sipama dusmesin diye :)

Kizlar mahmutpasada lohusalar icin herşeyin satildigi bi han var.evet pijama ve gecelikler pahali.ben orada 60 tl ye buldum aldim.110verdim galiba ikisine pazarlikla.ama hanin icinde daha uygun ve farklı modeller de vardi.sabahlik almadim.onun yerine %100 pamuk namaz elbiseleri var rengarenk desenli firfirli.sabahliklar hep duz renk.hastaneye gelirken yaninda oyle bisey olsun dedi dr..

Ben. İzmirdeyim :(

Daha önce de atmıştım ama belki gormemissindir canim bi daha atiyorum. Ben n11'den aldim. Şık mecit ve Şahinler pijama diye. İndirim kuponum vardı. Yanlış hatirlamiyorsam iki takim bana 180 tl'ye geldi. Kirmizi takim tek basina 76 tl idi.

Cok guzeller cnm evet gormustum bende simdi hem trendyola hem n11 bakicam... Hesapli olsun istiyorum cunku sonrasinda pek giyemiycem

Aman iyi bari beklesin biraz daha ya ne acelesi varsa bu bebişlerin. Ablam da ilk bebeğinde evde düştü 32.haftada doğuruyordu az daha ilaçla 38.haftaya kadar durdu. Bir şey olmaz yat dinlen iş falan yapma.

Benim de bazen karnım öyle bir sertleşiyor, aşağı öyle baskı yapıyorki sanki çıkmaya çalışıyor gibi. Yatakta falan dönerken kasığıma kramp giriyor korkuyorum valla

Benimde tek şikayetim o baskılardi zayen bazen nefes aldirmiyordu ama hep bebek büyüdüğü ixin öyle olduğunu düşünüyordum halbuki kasilmaymis onlar ins bizde 38 kadar bekleyebiliriz de kızım gelişimini tamamlar

Back