• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kızlar günaydın
Biz iyice ağirlastik kasılmalar ve sancılar başladı. Suyu artırdım ama bakalım Dr ne diyecek. Bebek sanki kanala girmeye çalışıyor gibi hissediyorum.tık tık aşağı vuruyor. Kasilinca da belden ağrı giriyor
.adet sancısı gibi bacaklarimiza kadar inen sancılar da oluyo. Sanırım doğum yakın. Dualarinizda bizi de unutmayın EMI. Her an her şey olabilir
Benim gibi tecrübesiz arkadaslar ici n yazdım bunları çok dayanılmayacak ağrılar değil aksine bebeğinin halini dusunup nefes egzersizleri yaparak rahatlayabiliyorum.hepimizin allah yardımcısı olsun
Canimm amin..insallah cok guzel olucak hepimiz icin vakit yaklasti.benim de ilk.nolucak bilmeden kosturmacayla geciriyoruz.bolca yurumeye calisiyorum

Evet öyleymiş. Ben de geçenlerde okudum biraz. Sürekli pozisyon değiştiriyormuş. Manevra falan yapıyormuş bebek.
Doğumun son anlarında anneye zaten ıkınma hissi otomatikman geliyormuş yani buna bebek sebep oluyormuş. Doktora da burada iş düşüyormuş.
Ikınmanın ne zaman yapılıp ne zaman durulması gerektiğini doktorun veya ebenin söylemesi gerekiyormuş. İstenmeyen yırtılmaya sebebiyet vermemesi için gerekliymiş bu.

Bunları okumak normal doğum isteyen biri olarak ben de fazladan tedirginliğe sebep olmadı açıkcası. Allah yardımcımız olsun.
Aynen kizlar.planli dogum o yyzden cok sikintiliymis.cunku dogumu kuzularimiz baslatiyomus.buradan cikma zamanim geldi diye rahime kasilma emri veriyomus vücuda emecegi sütün hazirlanmaya baslamasini emrediyomus minnaklar

Aynen kizlar.planli dogum o yyzden cok sikintiliymis.cunku dogumu kuzularimiz baslatiyomus.buradan cikma zamanim geldi diye rahime kasilma emri veriyomus vücuda emecegi sütün hazirlanmaya baslamasini emrediyomus minnaklar

İnşallah her şey doğal yollardan ilerler. İstisnai durumlar çok var tabi ki anne bebeğin sağlığı için gerek görülmesi gereken.
Dün birisiyle konuştum insanlar 15-20 sene önce ikizleri normal doğumla dünyaya getiriyormuş. Şimdi doktorlar neredeyse tek bebek için bile hemen sezaryene yönlendiriyor. Doktorlar da risk almaktan korkuyor artık.

Annem bana alacak birşey bırakmamış. Taa 14 saatlik yoldan gönderdi bunları. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye boşuna dememisler.
Ay maşallah Allah razı olsun annelereimizden. Hiçbir eksiğini bırakmamış ki. Güle güle gitsin bebisin canım. Kaynanalardan bi iğne yok maşallah Allah ne etsin onları bizimki daha araması bile

Yirmilik dişim içerde kist oluşturmuş. Diş doktoru kurşun yelekle film çekti. Parol ve augmentin yazdi. Kadin doğum doktoruma sorduktan sonra kullanicam. Ateş yükselirse bebeğe zarar verirmiş. Annemin gönderdiği cicilere ragmen moralim çok bozuldu. Diş eti iltihabi erken doğuma sebep olurmuş. Antibiyotik kullansam bebege zarari var. Gercekten bu son aylar beni mahvetti. Sinir sıkışması, şeker yükselmesi, ödem ve şimdi de diş etinde kist. Artik başka birsey de çıkmasın kizlar hüngür hüngür aglamak istiyorum. Yemek yerken dişim, Yemek yaparken ellerim ağrıyor. İnsanın ailesinden uzakta gelin olması ne zormus. Kocası eşine kiyamayan insanlara da imreniyorum. Benimki çok az yardimci oluyor. Allahim artik başka hastalik falan çıkmasın dayanamiyorum kızlar ya:mad::KK34::cry:

Ay canım kiyamam ya en iyi destekçi eşler ama bizim ki bildiğin odun. Allah yardimcin olsun şifa versin inşallah rahatlarsin bian once

Gunaydin herkese. Ben hastane cantasi hazrladim.
kendime ayri bebege ayri hazrladim
Kendim için.
1 pijama 2 gecelik. 1 eşofman takimi.
Orkid gogus pedi
6 kilot. 1 emzirme sutyeni. 1 corap
terlik. Lohusa terligi
kolonya koydum

bebek icin.
1 takim ilk.kiyafetini
1 takim 10 lu hastane çıkışı yedek.
2 atlet agiz mendili tulbent
Benye battaniye yedek
bebek.bezi.
biberon emzik islak.mendil pisik kremi.

Normal canım maşallah bolbol sütün olsun inşallah darısı başıma.senin doğum nasıl olack belli mi peki

Sağol canım ins :) bizim artık erken doğum riski var ya hiç bir şey belli değil o yüzden canım diken ustundeyim sürekli dinleniyorum bebiş erken gelmesin diye . Ama son kontrolde doğum pozisyonundaydi bizim kiz ins vaktinde normal olur doğum

Sağol canım ins :) bizim artık erken doğum riski var ya hiç bir şey belli değil o yüzden canım diken ustundeyim sürekli dinleniyorum bebiş erken gelmesin diye . Ama son kontrolde doğum pozisyonundaydi bizim kiz ins vaktinde normal olur doğum
İnşallah canım aman sende bolbol dinlen ihmal etme 1ayin kalmiş sık dişini

Kızlar bizde dün cantamizi hazırladık sonunda
Bebiş için 3 hastane çıkışı
1tulum
2kruvaze zıbın
2penye 1muslin 1tanede orgu battaniye
2 tane ağız mendili
6tane bez
Poposunu silmek için pamuk gül suyu

Kendim icin
1pijama takım
1boydan gecelik
Eşofman
4adet kilit
1tane atlet
Sutyen
İnce hırka patik çorap
İslak mendil
Molped gece 1paket

Peçete
Köpük bardak
Sıvı sabun koydum
Sizce başka ne koymaliyim

Oh maşallah kızlar çantalar tamammış. Ben de yarın çantaya koyacaklarımla ütülemeye başlayayım artık.
3 gündür çamaşır yıkayıp kenara koyuyorum dolap gelmedi diye. Ama çanta hazırlamak için mani yok sonuçta. :anneadayı:

Bebeğim sanki bir kaç gündür daha hareketli. Son rahat halleri aslında. Büyüdükçe yeri daralacak tabi. Şimdi bile sağ kaburgamı ittiriyor minnak.:KK46:

İnşallah her şey doğal yollardan ilerler. İstisnai durumlar çok var tabi ki anne bebeğin sağlığı için gerek görülmesi gereken.
Dün birisiyle konuştum insanlar 15-20 sene önce ikizleri normal doğumla dünyaya getiriyormuş. Şimdi doktorlar neredeyse tek bebek için bile hemen sezaryene yönlendiriyor. Doktorlar da risk almaktan korkuyor artık.
Evet maalesef dr lari koruyan hic bir yasal duzenleme yok.o yuzden hic risk almiyorlar.insallah hic birimiz icin gerek kalmaz ama tabi ki de herseyin hayirlisi.bebegin ve tabi annenin sagligi icin ne gerekiyorsa oyle olucak

Oy kurban olurum onu yaratana bekler annesi stres yapma sen bolbol konuş minkle
Ben de her gun oturuyorum elimi karnima koyup kendisini karsima alip vaktinde gelmesini acele etmemesini tenbih ediyorum.daha çalışmamiz gerek biraz sabret yerinde otur diyorum :anne: kuzum benim zaman cabuk gecsin o da vaktinde gelsin...:KK46:

Ben de her gun oturuyorum elimi karnima koyup kendisini karsima alip vaktinde gelmesini acele etmemesini tenbih ediyorum.daha çalışmamiz gerek biraz sabret yerinde otur diyorum :anne: kuzum benim zaman cabuk gecsin o da vaktinde gelsin...:KK46:

Oyyy kiyamam ben onlara az kaldı 2-3 haftaya bebisler gelmeye başlıca kızlar heyecan dorukta.

Back