Karşıcinsim bana hocam diye hitap ediyor🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üste gelecek bir şey yok. Yaşınız çok mu küçük acaba,öfke kontrolü küçük yaşlarda olabiliyor ama toplu ortamlarda yanlış sövmek falan.
Herkes farklı düşünür, farklı görür. Yapacak bir şey yok. Eleştiri alınca hemen sövmeyin derim

Hakaret etmek de fikir olmuş. Keşke karşıdaki insanın seviyesini bilseler de kullanmasalar o kıymetli hitabı.
Hakaret değil
Trafikte bile birbiriyle kavga eden adamlar hocam diye sesleniyor birbirine. Bunu üniversitelilerin yapması ne kadar doğru? Bursada bir semt var,Yavuz Selim diye. Tüm garip traşlı adamlar birbirlerine hocam huoaaap diye seslenir camdan cama,kaldırımdan kaldırıma. Ellerinde tesbih. Güzel bir görüntü canlanmıyor bende. Sizde canlanıyorsa kullanın,ama benim gözümden bakıldığında durum budur.

Yaaa çok ince şeylere takılıyorsunuz, hocam demesinden nolacak…Hayatınızda bir önem arz etmeyen insanların ne dediği, ne demek istediği hayatınızda bu kadar önemli olmamalı bence.

Buyurun amme hizmeti olsun herkese ve size darkmore . Hocamın hikayesi ve aslinda karsidaki kişiyi ne kadar yüceliğini anlamanız için;

Bugün Onun Doğum Günü! Sinan Cemgil günümüzde de çok kullanılan "HOCAM"lı hitap şeklini başlatan isimdi. Hikaye Ankara’da, ODTÜ’de başlamış ve Türkiye’de her bölgeye yayılmıştı. Cemgil, varlıklı ve aydın bir aileden gelişi, sosyal çevresi, aldığı eğitim ve yetenekleriyle İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Latinceyi çok iyi biliyordu. Arkadaşlarına Dante’den İtalyanca dizeler ve henüz Türkçe’ye çevrilmeyen Marks kitaplarını Türkçeleştirerek okurdu. Hatta anlatılanlara göre, Sinan bir gün mimarlıkla ilgili bir kitap bakmak için arkadaşlarından biriyle Ankara'da İtalyan Kültür Merkezi'ne gider. Oradaki kadın memurla İtalyanca, yanındaki arkadaşıyla da Türkçe konuşur. Bu konuşmayı duyan görevli kadın dayanamayıp Sinan'a sorar: "Ne kadar güzel Türkçe konuşuyorsunuz. Nerede öğrendiniz?"... Sinan Cemgil, bir kütüphaneden farksız donanımı, politik birikimi ve hitabet yeteneği ile de herkesce kabul edilen bir isim olmuştu. Bu nedenlerle arkadaşları kendisine "Hoca" diye hitap ederdi. Ancak Sinan tevazu göstererek başka bir amaçla ''Hocam''lı cümleleri başlatıp yaygınlaştırdı. Sinan’ın “Hocam” dedikleri bildiğimiz hocalar değildi elbette. Amacı, müstahdeme, bakkala, otobüs biletçisine, arkadaşına vs vs kimle konuşuyorsa ''Hocam'' diye söze başlayarak ''sen benden daha iyi bilirsin'' tevazusuyla karşı tarafa üstünlük ve öncelik sağlamış olup onure ederek insanlar arasındaki sınıf farkını kaldırmaktı. Hümanist, halkçı ve eşitlikci yanıyla en hoşuna giden kelimelerden biriydi bu. Sinan Cemgil'in slogan olmuş anlamlı sözlerinden biri olan “Biz ODTÜ’de İngilizce Üç Kelime Öğrendik: Yankee Go Home” da unutulmayan duruşları arasındadır. Bugün onun doğum günü! 15 Kasım 1944... Eğer yaşasaydı, izin verilseydi yaşamasına 74 yaşında olacaktı. 68 kuşağının devrimci liderlerinden son derece iyi eğitimli, idealist ve hoca lakaplı dopdolu bir karakter olan Cemgil, işçi, köylü ve emekçi sınıfının hakları uğruna can veren emperyalizm karşıtı bir yurtseverdi. Üzüntüyle anıyorum. Tüm yiğitlere ve devrim ruhuna selam olsun...’’

Bana olmasın rica edeceğim amme hizmeti
Günümüzde hocam hitabını kullanan adamların sizin açıkladığınız anlamda kullanıyor olma ihtimali yüzde sıfır çünkü.
Bahsettiğiniz hitabeti biliyorum, günümüzdekiyle alakası yoktur.

Herkesin kendi seviyesinde ortamı var tabi doğrudur.

O da sizin fikriniz.
Benim fikrim de bu.

Ya ben eleştiriye açık insanım.
Sorun gerçekten birşeyleri anlamak istememeniz ben kabul ediyorum alınganlık yapıyorum ama alınganlık yapmaktada haklı olduğumu anlatmaya çalışıyorum.

Kimse kimseye hocam diyemez bu nasıl mantığınıza sığıyor?
Okulda doç. Olsam Prof. Olsam doktor olsam birşey olsam anlarım hocam demesine bir insanın .
İlk konu girdiğimdede buna benzer bir eleştiri yapıldı psikologsan hocam demesi normal dedi .
Bende dedim ki ben daha öğrenciyim.

Hadi üniversite sınırları içerisinde bu duruma hocam kelimesine hak veririm ama aynı şeyi üniversite dışındada yaşıyorum diğer yorum yapanada hak veriyorum bu bir magandalıktır.

Evet benim ağzım bozuk öfke kontrolüm olmayabilir.
Zaten bu konu dolayısı ile tedavi görüyorum ilaç tedaviside görüyorum terapi de görüyorum.
Ve malesef bu tarz insanlar yüzünden hiç iyileşeceğimide düşünmemeye başladım.
1-Türkçen bozuk diyor (Nereden biliyor Türkçemin bozuk olduğunu sinirden hızlı yazıyorum.)
2-Rahatsızlığım için dekan üniversitenin dekanı yardımcı oluyor(ki genelde diksyonun çok iyi der.)
3-Hocam kelimesini gerçekten savunmaları beni sinir eden durum.
4-ben eleştirilere değil bakış açılarına kızgınım.

Hakaret etmek de fikir olmuş. Keşke karşıdaki insanın seviyesini bilseler de kullanmasalar o kıymetli hitabı.
Ya hakaret etti diyor ,küfür dışındakiler de hakaret oluyor sadece küfür değil yarıdan çoğunuz bana hakaret etti .
Ya siz şu kadınlara benziyorsunuz bakış açınız özellikle "ahhh kocam o benim o beni döverde severde"(metaforu anlamişsindir umarım)
Bakış açısı buradaki kadınların .
Hocam kelimesi kabalıktır bitti.
Ve bu düşünceminde hala arkasındayım.

hüyyyt hocam gibi bir şekilde söylenmediyse ben de sıkıntı yaratmıyor. insan anlıyor zaten saygı için mi yoksa magandaca mı dendiğini ama evet bu ülkede bir hitap sorunu var açıkçası.kişinin kendini berbat hissetmesine neden olan dayı, teyze hatta artık abartıp sosyal medyada incitmek için nine falan gibi şeyler söylediklerini görüyorum. karşıdakini incitmek amacıyla ya da hiç empati yapmadan sıralıyorlar bir şeyler. maalesef bunun bir çözümü de yok. he deyip geçiyor insan artık.

Bazı insanlar hocam diyor. Ben yaşımı küçük gösteren biriyim benden 8 yaş büyük olan bir akrabamız bana hep hocam diye hitap eder. Yeterince samimi olmadığımız için sanırım ismimi söylemez hiç. Öyle düşünüp moral bozmayın, bir kişinin hitabı ile de damgalamayın kendinizi büyük gösteriyorum diye.

Bana en garip gelen de alakasız kişilerin gereksiz samimiyete girmesi zaten. Psikoloğun danışanıysam sekreter bana neden hocam demeli ki? X hanım diye hitap eder geçer. Ne hocası?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…