Karşıcinsim bana hocam diye hitap ediyor🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şurada yazdığınız tüm de leri eskaza ayırsanız en azından sadece 1 tane hata yapmış olacaktınız maalesef Türkçeniz de diğer şeyler gibi çok kötü.

Ya ben bu hikayeyi bilmiyorum ki o yüzden bence hocam diye bir kadına hitap etmesi yanlış diyorum bilen var bilmeyen var.
Hala anlamıyorsunuz demi olayı.

Kesinlikle haklısınız

Hocam kelimesini SİZE kullanmak bence de kabalıktır. Buna da sanırım herkes hemfikir olmuştur

Evet kişinin kendini berbat hissetmesine neden oluyor.
Babamada amca diyorlar ben yaşlandım demekki artık deyip üzülüyor.
Çok yanlış hitap .

Ya ben bu hikayeyi bilmiyorum ki o yüzden bence hocam diye bir kadına hitap etmesi yanlış diyorum bilen var bilmeyen var.
Hala anlamıyorsunuz demi olayı.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Neden cinsiyet ayrımı yapıyorsun? Çıkış noktan da doğru değil.

Bir üniversite öğrencisine göre dilbilgin gerçekten çok kötü. Üslubun tartışmaya açık olmayacak kadar seviyesiz. Öfke kontrolün yok. Eleştiriye kesinlikle açık değilsin, başka fikirler duymaya da tahammülün yok. Sen yalnızca bütün fikirlerinin sorgusuz sualsiz onaylanmasını istiyorsun.

Utanç verici.

Evet kişinin kendini berbat hissetmesine neden oluyor.
Babamada amca diyorlar ben yaşlandım demekki artık deyip üzülüyor.
Çok yanlış hitap .
eşim üç dört yıl önce bir restoran açmıştı, ben de arada gidip geliyordum. birgün mutfakçının çok sıkıştığını görüp iki dakika yardım edeyim dedim 50-55 yaşlarında bir adam gelip ustam diye hitap etti, öyle de gevşek bir tavır ki bütün sinirim tepeme çıktı açıkçası. saçma sapan insanlarla dolu etraf takmayın kafanıza bu sizin görüntünüzle falan ilgili değil. maalesef ülkede durum bu. takmayın kafanıza.

Şurada yazdığınız tüm de leri eskaza ayırsanız en azından sadece 1 tane hata yapmış olacaktınız maalesef Türkçeniz de diğer şeyler gibi çok kötü.

Buna mı takıldın gerçekten
Ayy linç edecek konu bulamadı buradan sinir etmeye çalışıyor.
Hızlı yazıyorum Allah'ın malı hızlı yazıyorum diyorum!

Bu genel bir sıkıntı.
Her yerde herkes birbirine senli benli.
Hocam,dayım,amcam,ablam,agam deyip duruyorlar. Ne agası,nerenin hocası? Markete gidiyorsun kasiyeri böyle,hastaneye gidiyorsun danışmadaki görevli böyle. Siz biz demek çok mu zor acaba diyorum.

Sıkt
Ohh işte bu be !
Beni anlayan birisi çıktı.

Madem bu kadar rahatsızdınız bu durumdan burda ettiğiniz küfürleri sizi insan yerine koyup hocam diyen kişiye de etseydiniz.
Hitabın nerden geldiğini de öğrendiniz ama yok yani siniriniz çıkmıyor, bence küfür dolu bir mail atın burdaki argümanlarınızı da aktarın bakalım ne olacak sonucunda?

Bir ara da "canım" vardı. üstten üstten konuşuyorlardı, özellikle market ve mağazalarda oluyordu. şimdi aştılar iyice kendilerini. eşim 45 yaşında öyle yaşlı da göstermiyor hemen oradan bir dayı lafı çıkıyormuş. önceleri üzülüyordu, şimdi o da pek takmamaya çalışıyor artık. bilmiyorum bizim insanımızın bu mesafe ve saygıyla ne sorunu var. ben siz diyorum herkese ama karşımdaki senle devam ediyor, öyle olunca ben de sen demeye başlıyorum artık inadına. siz diye başlayan cümlem sen ile devam eder oldu.

Sıkt

Ohh işte bu be !
Beni anlayan birisi çıktı.
Yaşasa 80in üzerinde olacak olan babam lisedeki öğrencilerine siz buyrun ,siz söyleyin diye hitap ederdi.
Günümüzün insanı bunu anlamaz. Hayırdır ne bu hassasiyet der. Tanımadığın kişiye senli benli, hocalı agalı,ablalı teyzeli hitap edilmez. Ne münasebet.

Buna mı takıldın gerçekten
Ayy linç edecek konu bulamadı buradan sinir etmeye çalışıyor.
Hızlı yazıyorum Allah'ın malı hızlı yazıyorum diyorum!
Hala hakaret ediyor ya. Kızım senin hiç mi ayarın yok? Bu öfke kontrolü sorunu falan değil bak sen gerçekten hastasın.

Canımlar mahalle aralarında hala devam ediyor. İlave olarak 45 yaşındaki kadınlar 50 yaşındaki adamlara abicim diyor misal. İğrenç.

Facebook gruplarında denk geliyorum bazen. Bana teyze diyen 20lik erkek çocuklar var. komik.

Hala hakaret ediyor ya. Kızım senin hiç mi ayarın yok? Bu öfke kontrolü sorunu falan değil bak sen gerçekten hastasın.
Ya ben hastayım zaten sizin gibi insanlar yüzünden de iyileşemeyeceğim bu gidişle.
O sikik beyniniz anlamıyor anlamıyor birde ODTÜ okumuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…