- Konu Sahibi heygirlgirl
-
Şurada yazdığınız tüm de leri eskaza ayırsanız en azından sadece 1 tane hata yapmış olacaktınızYa ben eleştiriye açık insanım.
Sorun gerçekten birşeyleri anlamak istememeniz ben kabul ediyorum alınganlık yapıyorum ama alınganlık yapmakt a da haklı olduğumu anlatmaya çalışıyorum.
Kimse kimseye hocam diyemez bu nasıl mantığınıza sığıyor?
Okulda doç. Olsam Prof. Olsam doktor olsam birşey olsam anlarım hocam demesine bir insanın .
İlk konu girdiğimde de buna benzer bir eleştiri yapıldı psikologsan hocam demesi normal dedi .
Ben de dedim ki ben daha öğrenciyim.
Hadi üniversite sınırları içerisinde bu duruma hocam kelimesine hak veririm ama aynı şeyi üniversite dışında da yaşıyorum diğer yorum yapana da hak veriyorum bu bir magandalıktır.
Evet benim ağzım bozuk öfke kontrolüm olmayabilir.
Zaten bu konu dolayısı ile tedavi görüyorum ilaç tedavisi de görüyorum terapi de görüyorum.
Ve malesef bu tarz insanlar yüzünden hiç iyileşeceğimi de düşünmemeye başladım.
1-Türkçen bozuk diyor (Nereden biliyor Türkçemin bozuk olduğunu sinirden hızlı yazıyorum.)
2-Rahatsızlığım için dekan üniversitenin dekanı yardımcı oluyor(ki genelde diksyonun çok iyi der.)
3-Hocam kelimesini gerçekten savunmaları beni sinir eden durum.
4-ben eleştirilere değil bakış açılarına kızgınım.
Ya ben bu hikayeyi bilmiyorum ki o yüzden bence hocam diye bir kadına hitap etmesi yanlış diyorum bilen var bilmeyen var.Buyurun amme hizmeti olsun herkese ve sizedarkmore . Hocamın hikayesi ve aslinda karsidaki kişiyi ne kadar yüceliğini anlamanız için;
Bugün Onun Doğum Günü! Sinan Cemgil günümüzde de çok kullanılan "HOCAM"lı hitap şeklini başlatan isimdi. Hikaye Ankara’da, ODTÜ’de başlamış ve Türkiye’de her bölgeye yayılmıştı. Cemgil, varlıklı ve aydın bir aileden gelişi, sosyal çevresi, aldığı eğitim ve yetenekleriyle İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Latinceyi çok iyi biliyordu. Arkadaşlarına Dante’den İtalyanca dizeler ve henüz Türkçe’ye çevrilmeyen Marks kitaplarını Türkçeleştirerek okurdu. Hatta anlatılanlara göre, Sinan bir gün mimarlıkla ilgili bir kitap bakmak için arkadaşlarından biriyle Ankara'da İtalyan Kültür Merkezi'ne gider. Oradaki kadın memurla İtalyanca, yanındaki arkadaşıyla da Türkçe konuşur. Bu konuşmayı duyan görevli kadın dayanamayıp Sinan'a sorar: "Ne kadar güzel Türkçe konuşuyorsunuz. Nerede öğrendiniz?"... Sinan Cemgil, bir kütüphaneden farksız donanımı, politik birikimi ve hitabet yeteneği ile de herkesce kabul edilen bir isim olmuştu. Bu nedenlerle arkadaşları kendisine "Hoca" diye hitap ederdi. Ancak Sinan tevazu göstererek başka bir amaçla ''Hocam''lı cümleleri başlatıp yaygınlaştırdı. Sinan’ın “Hocam” dedikleri bildiğimiz hocalar değildi elbette. Amacı, müstahdeme, bakkala, otobüs biletçisine, arkadaşına vs vs kimle konuşuyorsa ''Hocam'' diye söze başlayarak ''sen benden daha iyi bilirsin'' tevazusuyla karşı tarafa üstünlük ve öncelik sağlamış olup onure ederek insanlar arasındaki sınıf farkını kaldırmaktı. Hümanist, halkçı ve eşitlikci yanıyla en hoşuna giden kelimelerden biriydi bu. Sinan Cemgil'in slogan olmuş anlamlı sözlerinden biri olan “Biz ODTÜ’de İngilizce Üç Kelime Öğrendik: Yankee Go Home” da unutulmayan duruşları arasındadır. Bugün onun doğum günü! 15 Kasım 1944... Eğer yaşasaydı, izin verilseydi yaşamasına 74 yaşında olacaktı. 68 kuşağının devrimci liderlerinden son derece iyi eğitimli, idealist ve hoca lakaplı dopdolu bir karakter olan Cemgil, işçi, köylü ve emekçi sınıfının hakları uğruna can veren emperyalizm karşıtı bir yurtseverdi. Üzüntüyle anıyorum. Tüm yiğitlere ve devrim ruhuna selam olsun...’’
Kesinlikle haklısınızhüyyyt hocam gibi bir şekilde söylenmediyse ben de sıkıntı yaratmıyor. insan anlıyor zaten saygı için mi yoksa magandaca mı dendiğini ama evet bu ülkede bir hitap sorunu var açıkçası.kişinin kendini berbat hissetmesine neden olan dayı, teyze hatta artık abartıp sosyal medyada incitmek için nine falan gibi şeyler söylediklerini görüyorum. karşıdakini incitmek amacıyla ya da hiç empati yapmadan sıralıyorlar bir şeyler. maalesef bunun bir çözümü de yok. he deyip geçiyor insan artık.
Hocam kelimesini SİZE kullanmak bence de kabalıktır. Buna da sanırım herkes hemfikir olmuşturYa hakaret etti diyor ,küfür dışındakiler de hakaret oluyor sadece küfür değil yarıdan çoğunuz bana hakaret etti .
Ya siz şu kadınlara benziyorsunuz bakış açınız özellikle "ahhh kocam o benim o beni döverde severde"(metaforu anlamişsindir umarım)
Bakış açısı buradaki kadınların .
Hocam kelimesi kabalıktır bitti.
Ve bu düşünceminde hala arkasındayım.
Evet kişinin kendini berbat hissetmesine neden oluyor.hüyyyt hocam gibi bir şekilde söylenmediyse ben de sıkıntı yaratmıyor. insan anlıyor zaten saygı için mi yoksa magandaca mı dendiğini ama evet bu ülkede bir hitap sorunu var açıkçası.kişinin kendini berbat hissetmesine neden olan dayı, teyze hatta artık abartıp sosyal medyada incitmek için nine falan gibi şeyler söylediklerini görüyorum. karşıdakini incitmek amacıyla ya da hiç empati yapmadan sıralıyorlar bir şeyler. maalesef bunun bir çözümü de yok. he deyip geçiyor insan artık.
Bana da benden büyükler abla diye hitap ediyor, 20 li yaşlarda sorun etmiyordum da 30 geçince 50 yaşındaki adam abla deyince sensin abla diyesim geliyor mesela.Üniversitenin psikologuna gitmiştim sekreter adam bana hocam dedi.
Bu bence herkese kabalık.Hocam kelimesini SİZE kullanmak bence de kabalıktır. Buna da sanırım herkes hemfikir olmuştur
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Neden cinsiyet ayrımı yapıyorsun? Çıkış noktan da doğru değil.Ya ben bu hikayeyi bilmiyorum ki o yüzden bence hocam diye bir kadına hitap etmesi yanlış diyorum bilen var bilmeyen var.
Hala anlamıyorsunuz demi olayı.
eşim üç dört yıl önce bir restoran açmıştı, ben de arada gidip geliyordum. birgün mutfakçının çok sıkıştığını görüp iki dakika yardım edeyim dedim 50-55 yaşlarında bir adam gelip ustam diye hitap etti, öyle de gevşek bir tavır ki bütün sinirim tepeme çıktı açıkçası. saçma sapan insanlarla dolu etraf takmayın kafanıza bu sizin görüntünüzle falan ilgili değil. maalesef ülkede durum bu. takmayın kafanıza.Evet kişinin kendini berbat hissetmesine neden oluyor.
Babamada amca diyorlar ben yaşlandım demekki artık deyip üzülüyor.
Çok yanlış hitap .
Şurada yazdığınız tüm de leri eskaza ayırsanız en azından sadece 1 tane hata yapmış olacaktınızmaalesef Türkçeniz de diğer şeyler gibi çok kötü.
Buna mı takıldın gerçektenŞurada yazdığınız tüm de leri eskaza ayırsanız en azından sadece 1 tane hata yapmış olacaktınızmaalesef Türkçeniz de diğer şeyler gibi çok kötü.
Bu genel bir sıkıntı.eşim üç dört yıl önce bir restoran açmıştı, ben de arada gidip geliyordum. birgün mutfakçının çok sıkıştığını görüp iki dakika yardım edeyim dedim 50-55 yaşlarında bir adam gelip ustam diye hitap etti, öyle de gevşek bir tavır ki bütün sinirim tepeme çıktı açıkçası. saçma sapan insanlarla dolu etraf takmayın kafanıza bu sizin görüntünüzle falan ilgili değil. maalesef ülkede durum bu. takmayın kafanıza.
SıktHocam abla, teyze diyen saygısız ama sen çatır çatır küfür ediyorsun. Aferin sana, boş boş konular açıp ortanı germekten başka bir amacın olduğunu düşünmüyorum. Normalde kimseyi şikayet etmem burada ama seni şikayet etmekten büyük zevk alacağım şimdi.
Ohh işte bu be !Bu genel bir sıkıntı.
Her yerde herkes birbirine senli benli.
Hocam,dayım,amcam,ablam,agam deyip duruyorlar. Ne agası,nerenin hocası? Markete gidiyorsun kasiyeri böyle,hastaneye gidiyorsun danışmadaki görevli böyle. Siz biz demek çok mu zor acaba diyorum.
Bir ara da "canım" vardı. üstten üstten konuşuyorlardı, özellikle market ve mağazalarda oluyordu. şimdi aştılar iyice kendilerini. eşim 45 yaşında öyle yaşlı da göstermiyor hemen oradan bir dayı lafı çıkıyormuş. önceleri üzülüyordu, şimdi o da pek takmamaya çalışıyor artık. bilmiyorum bizim insanımızın bu mesafe ve saygıyla ne sorunu var. ben siz diyorum herkese ama karşımdaki senle devam ediyor, öyle olunca ben de sen demeye başlıyorum artık inadına. siz diye başlayan cümlem sen ile devam eder oldu.Bu genel bir sıkıntı.
Her yerde herkes birbirine senli benli.
Hocam,dayım,amcam,ablam,agam deyip duruyorlar. Ne agası,nerenin hocası? Markete gidiyorsun kasiyeri böyle,hastaneye gidiyorsun danışmadaki görevli böyle. Siz biz demek çok mu zor acaba diyorum.
Küfür etmeden kendinizi ifade edemiyor musunuz?Buna mı takıldın gerçekten
Ayy linç edecek konu bulamadı buradan sinir etmeye çalışıyor.
Hızlı yazıyorum Allah'ın malı hızlı yazıyorum diyorum!
Yaşasa 80in üzerinde olacak olan babam lisedeki öğrencilerine siz buyrun ,siz söyleyin diye hitap ederdi.Sıkt
Ohh işte bu be !
Beni anlayan birisi çıktı.
Hala hakaret ediyor ya. Kızım senin hiç mi ayarın yok? Bu öfke kontrolü sorunu falan değil bak sen gerçekten hastasın.Buna mı takıldın gerçekten
Ayy linç edecek konu bulamadı buradan sinir etmeye çalışıyor.
Hızlı yazıyorum Allah'ın malı hızlı yazıyorum diyorum!
Canımlar mahalle aralarında hala devam ediyor. İlave olarak 45 yaşındaki kadınlar 50 yaşındaki adamlara abicim diyor misal. İğrenç.Bir ara da "canım" vardı. üstten üstten konuşuyorlardı, özellikle market ve mağazalarda oluyordu. şimdi aştılar iyice kendilerini. eşim 45 yaşında öyle yaşlı da göstermiyor hemen oradan bir dayı lafı çıkıyormuş. önceleri üzülüyordu, şimdi o da pek takmamaya çalışıyor artık. bilmiyorum bizim insanımızın bu mesafe ve saygıyla ne sorunu var. ben siz diyorum herkese ama karşımdaki senle devam ediyor, öyle olunca ben de sen demeye başlıyorum artık inadına. siz diye başlayan cümlem sen ile devam eder oldu.
Madem bu kadar rahatsızdınız bu durumdan burda ettiğiniz küfürleri sizi insan yerine koyup hocam diyen kişiye de etseydiniz.
Hitabın nerden geldiğini de öğrendiniz ama yok yani siniriniz çıkmıyor, bence küfür dolu bir mail atın burdaki argümanlarınızı da aktarın bakalım ne olacak sonucunda?
Ya ben hastayım zaten sizin gibi insanlar yüzünden de iyileşemeyeceğim bu gidişle.Hala hakaret ediyor ya. Kızım senin hiç mi ayarın yok? Bu öfke kontrolü sorunu falan değil bak sen gerçekten hastasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?