Karnında bebeğini kaybetmek ve sonrası

Sizdende Allah razı olsun. İmtihan ne kadar büyükse sabrida o kadar büyük. Allah veriyor Sabrı ferahlatıyor kalbi inancımız olmasa ayakta duramaz dik. Hamd olsun. Şükredecek çok şeyimiz var. Mesela yanımızda vefat etmediler onların o hallerini görmedik. Benim kızımı solunum cihazına bağlanacaktı ve yanımda vefat etseydi ne olurdu nasıl olurdum hiç bilmiyorum. Allah bizi biliyor demekki kaldiramayacktik bu imtihanı Rabbim aldı yanına olsun diyorum ben elbet bu sıkıntının ardından doğar güneş. Ben size çok üzüldüm insanın eşi diğer yarısı aslında onunda yavrusu ve bu şekilde konuşması hakikaten hoş değil. Evlat ya yani o acı bitermi acını yaşadın yeter normale dönmek öyle kolaymı evet işimizi yapıyoruz yemek yiyoruz ama aklımız hep evladimizda yillar geçer o acı geçmez Allah alistirir sabrederiz ölünce kavuşuruz ama evliliğinizi gözden geçirmeniz ek doğru karar Allah yardımcınız olsun ciğeriniz yanarken birde Can yoldaşım dediğiniz kişiyle uğraşmak daha Zor imtihan Allah kolaylaştırsin canım kardeşim. Rabbim yardımcın olsun. Çok üzüldüm Birde dediğiniz ya hareketi kesildi karnimda yavrumun diye onu da bilmiyorum hastalığından dolayı 3 gün hareket etmemişti yavrum sonra doktordayken etmişti çok zor çok o hareketi hissetmemek bir anda çok zor Allah sizin yardımcınız olsun işinizi rast getirsin bir imtihan bitmiş ikinci başlamış hemde eşinizle çok üzüldüm

Siz çok güzel bir annesiniz gerçekten sizin o acınızı yüreğimden hissediyorum evlat sahibi olmak için o cabalayisinizi yürekten hissediyorum o zorluğu ah güzel kardeşim hani hep TV de görürdük ya insanın evladı vefat edince içi yanarmis ben bunu böyle tahmin etmezdim yanıyor kalbim yandı o haberi alana kadar aldıktan sonrada elim ayağımin feri kesildi denir ya öyle oldum siz kim bilir nasıl olmuşsunuzdur Allah yardımcınız olsun

Arkana bile bakma. Uzaklaş o adamdan.. 3 bebeğimi minicikken kaybettim eşimin desteği olmasa ölürdüm. Kimse bulunmaz değil hak etmeyen adamların derdini çekmeyin gidin hayata yeniden başlayın

Bende sizin gibi bebeğimi kaybettim. Karnımda ölmüş. Bir hafta ölü bebekle yaşamışım. Sağa sola hareket edince kipirdiyor sanıyordum meğerse bedeni yer değiştiriyormus, sütum geldi...
velhasıl sonra 2 bebek daha kaybettim. Onlarda karnımda öldüler. Eşim gölge etmedi sadece. Bir boşluk gibiydi. Bu durumda acıyı tek kişi yaşıyor insan. Ama geçiyor. Belki ilk bebeği kaybedince boşanmayi dusunmeliydim. Korktum.

Başınız sağolsun, çok üzüldüm ama eminim ki meleğiniz de sizin üzülmenizi asla istemezdi

Eşiniz hayvanın teki.. Çok ciddi söylüyorum tam bir PİSLİK! Böyle bir insana çocuk doğuracağınıza sperm bankasından falan alıp çocuk doğurun. Kurtulun bu pislikten.

Kaybınız için çok üzgünüm Size sabırlar diliyorum. Yalnız sizi kesinlikle kırmak istemem ama bunun söylenmesi gerekiyor. Bebeğiniz olmasına, bir çocuğa gerçekten çok fazla sorumluluk yüklüyorsunuz. O benim olacaktı kimsem yoktu o tek varlığımdı minvalinde düşünceler hiç sağlıklı değil Lütfen bununla ilgili yardım alın.

Zaten eş dediğiniz kişi eş değil. Gerçekten tedavi görüp sağlıklı bir şekilde bu ilişkiyi gözden geçirmelisiniz.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur

Eşiniz ve annesi çok mmerhametsiz zalimler. Önce o ortamdan uzaklaşın bir an önce nasılsın insan bunlar böyle
Onlarla olduğunuz sürece toparlanamazsınız ki.

Evlenmişsiniz bitmiş babanızın yüreğine falan inmez. Bunlar bahane üzgünüm. Size hiç merhameti olmayan bir adamla gerçekten evli kalmayı nasıl istiyorsunuz? Kendini öldür falan diyor, başlarım acına diyor.. Ölüm acısının tarifi yok . O da üzülmüştür evladına demeyin hiç öyle görünmüyor.
Sarıp sarmalanmanız gereken bir dönemde bunları yaşamanıza üzüldüm.

Evlat acısı gerçekten de tarifsizmiş. Bir söz okumuştum, annesi babası ölene öksüz/yetim, eşi ölene dul denir ama evladını kaybedene denecek bir şey yoktur diye. Gerçekten de öyleymiş. Dediğiniz gibi şükredecek çok şey var. Yavrularımızın çaresizce uzun yıllar hastalıkla savaşmalarına şahit olabilirdik, dediğiniz gibi kanatlanmalarına gözümüzle şahit olmadık ya da belki besleyip büyütüp feci bir kazada kaybetmedik. Her şey insanoğlu için elbet. Ciğer yangını, içimize düşürdüğü kor çok yakıcı tabi ama ben de böyle düşünüp üzüntüden kalbim yerinden çıkacakmış gibi hissettiğimde sürekli bu kısacık dünya hayatında imtihanda olduğumu hatırlatmaya çalışıyorum kendime.

İlk günler bir şey yiyip içemedim. Aldığım nefesten utandım yavrum toprağın altında diye. Nasıl yaşarım, bir daha nasıl gülerim, hayattan artık ne beklerim diye çok sordum kendime. Hala cevabını bulmuş değilim ama bununla yaşamayı mecbur öğreneceğim. Seneye bu zamanlar belki bambaşka sevinçler ya da üzüntüler yaşayacağım belki ama son nefesime kadar hep hasreti kalacak masum kelebeğimin. Bir kardeşi gelsin kucağıma, onunla hayata tekrar tutunayım çok istiyorum ama evliliğimin durumu malum. Engebeli bir boşanma süreci, ardından toparlanıp nasipse yeni birini tanıyıp evlenip hamile kalma falan derken zaten anne olmak bilmiyorum nasip olacak mı bana. Ne diyeyim hayırlısı. Rabbim büyük. Ol derse oluverir nasılsa.

Tekrardan çok teşekkür ediyorum size. Sizin de Allah yardımcınız olsun inşallah. Sevgilerimi gönderiyorum

Arkana bile bakma. Uzaklaş o adamdan.. 3 bebeğimi minicikken kaybettim eşimin desteği olmasa ölürdüm. Kimse bulunmaz değil hak etmeyen adamların derdini çekmeyin gidin hayata yeniden başlayın
Sizin de başınız sağolsun, sabırlar diliyorum 3 yavrunuzu uğurlamışsınız benim 2 evladım gitti, ikisi de tüp bebek gibi zorlu bir süreç sonrasında olmuştu. Siz de aynı yollardan geçmişsiniz sanırım biliyorsunuzdur ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu. O yüzden çok ihtiyacım vardı ona başından beri. Ama o kendisi değil ben çok istediğim için destek vermemeyi tercih etti ve ben artık şu noktaya gelmişken de dediğiniz gibi yoluma bakıcam inşallah.

Başınız sağolsun sizin deBenzer deneyimlemişiz kayıplarımızı. İkinci bebeğim benim de karnımda melek oldu. O his nasıl bir histi kımıldamadığını ilk hissettiğimde bir şey olduğunu konduramadım. Neler yaptım kıpırdar diye.. tatlı yemeler. soğuk meyve suları sütler içmeler, karınıma dokunarak uyandırmaya çalışmalar, sağa sola dönmeler, müzik dinletmeler.. Dediğiniz gibi sağa sola döndükçe bi tarafta toplandı ancak meğer cansız bedeniymiş verdikleri sancılarla kıvrıla kıvrıla doğuruşum aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum üzüntüden. Hamileyken korkardım ya sütüm gelmezde bebeğimi besleyemezsem diye. Sütüm geldi ama ben yine bebeğimi besleyemedim.

Tüm bu yaşananlarda acımızın ortağından medet umuyoruz elbet. Ama sizde de olduğu gibi bulamadım ben de. 3 haftadır sessizce kıvranıp duruyor ruhum bedenimin içinde. İçime içime hıçkırarak ağlıyorum. Ve boşanmaktan korkmuyorum artık çünkü onunla yaşayacağm yalnızlıktan daha çok korkuyorum.

Sizin için de her şeyin hayırlısını dilerim

Eşiniz hayvanın teki.. Çok ciddi söylüyorum tam bir PİSLİK! Böyle bir insana çocuk doğuracağınıza sperm bankasından falan alıp çocuk doğurun. Kurtulun bu pislikten.
Ahh öyle zor ki bir zamanlar severek evlendiğim adama bu sıfatları kondurmak acı üstüne acı. Neyse ki cesaretimi topladım artık yoluma bakmak için

Amin sağolun. Kırmak istemediğinizi biliyorum. Burada bazen duygularımızı anlatmaya çalışırken tam yansıtamıyor olabiliriz. Şuanki acımın şokunu hala üzerimden atmış değilim. Bebeğimin olmasına çok anlam yüklemiştim evet çünkü çok ama çok bekledim ve uğraştım onun için. Bilmiyorum normal yolla mı anne oldunuz ama benim ruhen ve fiziken çok canım yandı. Hele o aldığım hormonlar.. bir kaybım olmuştu geçen sene, tam oldu bunca uğraşın sonunda derken kalbi durdu miniğimin. Sonra oğluma kavuşacağım diye tekrar sevinç yaşadım. 6 ay olduk evet dedim en değerli varlığım geliyor ama yine olmadı, kavuşamadım. Sizin de evladınız varmış hiçbir şey için olmasa onun ya da onlar için yaşarsınız değil mi. Tam ifade edememiş olabilirim, anlatmak istediğim buydu. Belki dediğiniz gbi hayatımı anne olmaya çok endeksledim. Ama içimde öyle bir hasret var ki evlat kokusu alıp bağrıma basmaya anlatmam mümkün değil. Destek alacağım bu konuda dediğiniz gibi.

Rabbim evlatlarınızı bağışlasın size

Göze aldım ben de bundan sonrasını. İlk iş ailemin yanında gidiyorum ve konuşacağım onlarla. Ben de onunla evli kalmayı artık istemiyorum. Düzelir mi diye bekledim ama bu son yaşananların üstüne bile değişmedi. Hayırlısı bakalım bundan sonrası için

Amin. Allah sizin de gönlünüze göre versin İnşallah Tabi ki sadece sizin yaşadıklarınızı tahmin edebilirim.. demek istediğinizi anlıyorum. İnsanın en büyük desteği kendisi bunu unutmayın Umarım tüm kötü deneyimlerinizi unutturacak güzellikler yaşarsınız

Ya boşanma konusunda genel bir kanim
Korkum boşanmak değildi. Evliliği bitirmek konusu aslinda çok ciddi düşünülmesi gereken bir konu. Yeniden bir hayat kurmak belki eski durumdan daha fazla risk barındırıyor. Boşandıktan sonra mutlu olan anca yüzde onluk bir kısım. Şiddet aldatma yoksa. Adam evine bağlıysa. Bunu düşünmek ciddiyetle ustunda durmak gerekiyor. Bazı insanlar aile olma şuuruna geç varıyor nedense. Biraz zaman tanıyın derim. Yinede siz bilirsiniz tabiki.

Birde çok isteyince ters tepiyor gibi geliyr bana. Akışına bırakın. Rahat olun

Sağolun fikirleriniz için. Keşke kimse boşanmak zorunda kalmasa. Beraber geçen iyisiyle kötüsüyle onca zaman, alışkanlık vs bir anda geride bırakılması kolay şeyler değil. Düzelir mi diye çok bekledim aslında. Son yaşadıklarım ise çok fazla geldi. Bilmiyorum o yüzde onluk kısımda olmayacağım belki ama şuan da mutsuzum. Yarın ailemin yanına gidiyorum bir süre uzak kalma konusunda anlaştık. Bu arada destek de alacağım.

Bir şeyin üstüne çok düşünce olacağı varsa da olmuyor diye ben de düşünmüyor değilim. Anne olma konusunda en çok rahat olmayı akışına bırakabilmeyi çok istiyorum. Bir gün doğru insanla bu hayalimi gerçekleştirebilirim umarım.

Böyle merhametsiz insandan uzak durun. ...
Merhametsiz insandan kime fayda gelmiş ki size gelecek? Bu acıyı anlamayan adamdan ne beklenir ki?
Yorumlarım sert gelebilir ama merhamet en yüce duygulardan biridir, bu duyguyu barındırmayan insansa eksiktir.
Allah böyle bir adamdan çocuğunuzun olmasına bile müsade etmemiş...
Sanki artık bir şeyleri görme vaktiniz geldi gibi geliyor bana...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…