• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karı-koca arasında maaş/para mevzusu?

Valla bu saydıklarınızı çalışan kadınlar da yapıyor. Eşim saat 9 gibi geldiği için ben eve gelip hem beni özleyen çocuğumu eğleyip hem yemek yapıp hem ortalık toparlayabiliyorum. Çalışan kadın eve gelince yan gelip yatmıyor yani.
Ya tabiki calisan kadin cok daha zorlaniyor ona saygı duyuyorum demek istediğim baska birseydi

Ev hanimi bos oturuyor demedimki,ben de ev hanimi sayilirim su an. Ev hanimi derken meslekleri belirtmekti amacim ama sizin sanirim dusunceniz farkli oldu. Dogru bulmadigim ve onaylamadigim bir durum,taraflardan birinin digerinin maasina el koymasi
Bu el koymak degil ki gerci onu yapanlar da vardir ama bizim evde parayi daha iyi idare eden kisi aliyo diyelim. Herkes istedigi herseyi alabiliyor kisitlama yapmiyoruz durum el verdiği ölçüde

Kadının maaşı erkeğin maaşı diye bir şey yoktur eve giren toplam para diye bir şey vardır bence. Herkes aile butcesine zarar vermeden istediği harcamayı özgürce yaptıktan sonra paranın kime ait hesapta durdugunun ne önemi var. Bunlar gereksiz güç mücadelesi. Para bende duracak diyen erkek de, nasıl onda durur kazandığım benimdir diyen kadın da cinsiyetçilik yapıyordur bence. Ben 2 yıl önce maaş kartımı kaybettim ve çıkarmaya gerek bile duymadım o günden beri, ödemelerimi yapıp kalanı eşime gönderiyorum direk. Hiç de üzerine düşünmeye gerek bile duymadım. Kompleks yapacak bi konu değil

Çok garip yorumlar okudum benim annem babam 24 yıldır evliler annem tek kuruş vermez babama babam sormaz bile maaşını olması gereken bu.. babam maaşının çoğunu anneme verir nasıl adamlarla evlenmişsiniz siz ayrıca tüm sülalemde çevremde böyle garip

Onun maaşı yatınca bana otomatik eft olur. Ikimizin maaşı bende durur. Odemeleri yapar kalanı ortak hesaba atarım. Ikimizde de bankamatik kart var, ihtiyaca gore ayni hesaptan harcariz. Kimse kimseye kuruş hesap sormaz, ailelerin ihtiyaci oldugunda birbirimize danışıp yardimci oluruz. Ayri bankalarda ayri kartlarimiz var herkes diledigini harcar, ortak hesaptan oderiz. Planlama bendedir ☺

Arkadaşlar merhaba,çalışan kadınlar maaşının ben kadarını eşine vermeli sizce?Erkeğin,maaş için sorun çıkarması doğru mu?Kadın,kendi ailesine para gönderme konusunda nasıl davranmalı?Objektif fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:
Ben gizli saklı iş cevirilmesini doğru bulmuyorum. Maaş ve para eşlerin tartışmasına neden olacak bi konu olmamalı. Öyle maaşını al kocana ver durumu da doğru değil . Zaten herşey net konuşulur yani kirayı ödeme ,alış veriş taksitler vs tüm harcamalar bellidir.birikim yapılır. Aileme de para gondereceksem sadece haber veririm ki vermeyedebilirim ama eşim bana bilgi verir ben de ona veririm. Kendi için yaptığı alışverişe harcamaya müdahale etmem eğer birikim içinde ayiriyorsa tabiki

Babam 30 yildir emekli maasinin ve su an calistigi isten aldigi maasin hepsini annem veriyor. Bir kismini harclik aliyor. Annem calismadi ev hanimi. Babamin kredi karti da yok. :)

Ben eşime hiç para vermem bugüne kadar hiç istemedi, ben paramı daha çabuk bitirir birde üstüne eşimden para alırım.Bu herkesin hayatına göre eşinin anlayışına göre değişir bence paranızı vermeyin derim ben bu şekilde zorlaması zaten doğru değil bence.

Yatirim olsun istiyorsa ortak hesaba koysun. Ikinizin de hesaba bagli bir bankamatik karti olsun. Harcamalar ordan yapilsin. En guzel cozum Gayet seffaf.
Ben suan calismiyorum ama calisirken esim nekadar kazandigimi ne sordu, ne istedi. Bir de ustune bana hatri sayilir miktarda harclik veriyordu. Iplerinizi bukadar erkeklerin eline vermeyin. Yarin oburgun bir problem oldugunda cekip gidecek, yeni hayat kuracak imkaniniz olmuyor. Bukadar bagimlilik iyi degil.

10 aylık evliyim iki maaş ortaya koyulur borçlar ödenir kalandan harçlıklarımızı ayırıp diğerini banka hesabımıza yatırıp birikim yapıyoruz asla senin benim yok

ben kirayı ödüyorum ayın 15inde kendi maaşımla,kışın da doğalgazı ödüyorum. eşim de evin gıda ihtiyaclarını, elektrik, su, internet, yakıt, kredi kartı borcunu ödüyor. ikimiz de bi miktar ayırabiliyoruz o da kendi hesaplarımızda kalıyor

Bizde para birikimi bende olur.
Eşim benden bu şekilde istese vermem asla.
Parayı kazanan benim verip vermemek benim tercihimde olmalı.
O bana arta kalan kısmını verir atarım hesaba.
Genelde para istemez çünkü içinden cep harçlığını zaten alır.
Bir şey alınacaksa anca o zaman ortaya çıkarırım parayı.
Kendi birikim yapamadığı için bana verme tercihi kendine aittir.
Dönüp bana vereceksin ben biriktireceğim de demem asla.
Bilmiyorum bana bu tip hesaplar çirkin geliyor.
Çalışıp kazandıgım paradan ihtiyaçlarımı alamayacaksam ne diye çalışıyorum ki ?
Aynuı şey eşim içinde geçerli.

Arkadaşlar merhaba,çalışan kadınlar maaşının ben kadarını eşine vermeli sizce?Erkeğin,maaş için sorun çıkarması doğru mu?Kadın,kendi ailesine para gönderme konusunda nasıl davranmalı?Objektif fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:
Bir kadının maaşını kendi hesabında tutması ve eşinden harçlık almadan kendi ihtiyaçlarını karşılaması (giyim,kuaför gibi) gerekir.Evin geçiminin tamamının erkeğe ait olması gerekir (faturalar,market alışverişi gibi). Kadın maaşını biriktirmeli, ev, araba, mobilya gibi harcamalarda eşinin durumunun yetmediği yerde kredi ya da taksit borcuna ortak olmalıdır.
Tabi bu durum kazanılan paraya göre değişir. Bazı durumlarda kadının maaşını hiç harcamaya gerek kalmaz ama bazen de kadın maaşının tamamını ev için harcasa bile yine yetmez.

Niye verceksinki.. illa kurusu kurusuna esit odemekte sacma bence.. herkesinki kendinde dursun.. ya da kirayi biri odesin diger giderleri digeri., ne bilim

Kadın,kendi ailesine para gönderme konusunda nasıl davranmalı?
Kadın, ailesinin kocası ve varsa çocuğu olduğunu unutmamalı.

kadınlar maaşının ne kadarını eşine vermeli sizce?
Kadınlar maaşının 0 lirasını eşine vermeli, ama kadın maaşının tamamını evine vermeli.
Para verdiğiniz zaman evinize veriyorsunuz, eşinize değil. Bu ayrımı iyi yapmalı.

Bizde senin benim konusu yok. Maaşım yattığında - ben çok gereksiz ve saçma harcamalar yaptığım için 😂 - eşime haber veririm ve acil ödenmesi gereken şeyler varsa eşim istediği miktarı söyler. Kredi kartlarından biri bende diğeri eşimdedir. Evin ihtiyacı olan yada kendi özel isteğim olan şeyleri alırım. Eğer 300 400 lira gibi biraz daha yüksek maliyetli şeylerse eşimle konuşurum. Ama bu ondan izin almak için değil , gerçekten gerekli mi değil mi ona karar vermek için olur. Bizde senin benimden ziyade bizim mantığı var. Ama bana ben erkeğim ben ne aldığını bilcem , bana hesap vereceksin tarzı konuşsaydı tabi ki buna izin vermezdim.
Aileye maddi destek olma kısmına gelince , biz ciddi bir borç altında olduğumuz için ailelerimize yardım etmiyoruz. Ki eşimin ailesine özel sebeplerden dolayı yardım etmeyi düşünmem. Ama kendi aileme yardım etmek istersem de yine eşimle konuşup karar verip , onun da rızası varsa yardım ederim.

suan calismiyorum ama calisirken cebimin harcligini ve yol parami ayirir geri kalanini evde bir yerimiz vardi oraya koyardim esimin maasindan kredi faturalar alisveris evin butun giderleri karsilandiktan sonra o paradan ihtiyacimiz oldugunda alirdik
esim hic bi zaman benim parama guvenmedi her masrafi yine kendi maasindan yapti cebindeki para biterse kullaniyordu aldiginda da ben yoksam bana hemen soyluyordu maasindan sukadar alabilirmiyim diye
aileme para gonderme dururmum olmadi hiç ihtiyaçlari yok cunku olsaydi para gondermezdim belki ama en azindan aylik gucumun yettigi kadar alisverislerini yapardim

zamaninda (cocuklardan once) zenginmisim galiba, bir de bos vaktim cokmus :KK48:
iki maasli ev olarak odemelerden sonra kalan para benim hesaba aktarilirdi, sonra ben doviz alir satar, arada altin hesabinda takilirdim falan, tey tey...
simdilerde herkes kendi hesabindan odemeleri yapiyor, kalan da harclik olarak hesaplarda kaliyor, ay sonuna dogru parasi biten digerinden nasipleniyor.

Back