• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karı-koca arasında maaş/para mevzusu?

Evi eşim gecindiriyor birikimi ben yapıyorum
Maaşının fatura kart borcu ve cebine 1000-1500 gibi bi rakamını bırakıp geri kalanı bana yollar benim hesaplarımda durur paralar bittikce parası yollarım ona 😬
Ailelere yardım etmiyoruz aksi gibi yardım alıyoruz denebilir onlarda bana gelir para idaresi bendedir
 
Maaşım bende durur. Faturalar kira vs tüm giderler eşimdedir. Ay sonuna kadar eşimin parası biterse ona takviye yollarım. Ben maaşımi ay içinde ihtiyaçlarıma kullanır kalanını birikim hesabına atarım. Maaşlarımiz ayrı hesaplarda olsa da para bizimdir senin benim hesabı olmaz.
 
Evlenmeden önce benimkide senin maaşına harcamana karışmam diyordu..
Aaa ne hoş derken..
Sonra evin bereketi için kendi kontrolünde olması gerektiğini söyledi :)
Yeni evliyiz haliyle ödemelerimiz var şahsen ben maasimla ilk önce kendi ödemelerimi yapıyorum. Doğumdan önce işten ayrılacağım borçlarım kalmasın diye ona vermeden ben ödüyorum sanırım henüz para işinde güvenmiyorum.
Yemek kartı ile marketi görüyorum..ona ekstra bi yük ödeme çıkarmıyorum yani..
Daha ne olsun..
 
Ödemelerimizi bölüştürürüz. Ev kirası, kredi eşimden, kredi kartları benden gibi . Maaşlardan geri kalanı kimse kimseye vermez. Yaptığımız harcamalardan birbirimizin haberi olur ki kendimize özel çok da harcamamız yok. Benim param biterse ondan alırım, onunki biterse benden alır. Yani para olayları bizim için önemli bir konu değildir. Aileden birinin paraya ihtiyacı olursa birbirimizin onayıyla paramız da varsa göndeririz. Evlilikte paranın konu olması bana ters. Ortak bir hayatta her şey ortaktır.
 
Erkek maaşını ev için harcıyorsa kadın da harcamalı. Ben kazandım benimdir derseniz eş de böyle der. Gelir gider dengesiyle uğraşmak sıkıntı vermeyecekse hesapları tutarsınız o maaşını size verir.
Aileye eş para göndermiyorsa siz de göndermemelisiniz. Nasıl çalışmayan erkekle evlenmek istenmiyorsa çalışmayan kadınla evlenmek istememek de normal. Çalışıyoruz diye arşa çıkmıyoruz, normal bir şey yapıyoruz. Kaç tl vermeli, vermemeli mi hesaplarına gerek yok. Bir erkek maaşımı göstermem dese burda erkeğe denmeyen kalmaz.
 
Eşler de ben para vermem,maaşımı ben kazanıyorum istediğim gibi harcarım dediğinde ya da evi geçindirmek senin görevin ben istediğimi yaparım dediğinde sıkıntı yoksa kadın da vermesin maaşını. Anlamıyorum bu eşi maaşla ilgili bir şey söylediğinde parlayanları. Ben vermem, ben harcamam, hesap soramaz takılanlar; bu kadar çatışmaya dönüşüyorsa evliliğe bakışı sorgulamak lazım. Nasış ki eşlerimiz için çalışmıyoruz diyorsak onlar da der senin için çalışmıyorum diye. Ne o tüm maaşını bana versin, ne ben ona vereyim,aklı başında okumuş insanlarız bir mantıklı yol buluruz demek önemli olan.
 
esimle ogretmeniz ev ve araba kredimiz var.ben arabayi esim evi oduyor,mutfak masraflari esimde.kizimin ve benim ihtiyaclarim bende onun disinda ortak hesabimiza ikimizde yatirim amacli para atiyoruz.ben anneme arada veririm esimde ailesine arada verir.onun disinda ben her ay ayri olarak kendi harcligimdan bi kismini biriktiririm.kartim bende duruyor esim istemedi hic
 
Bu şekilde dayatma yapan adama, al bu da maaşım diye eline verilmez.

Evlilikte ayrı gayrı olmaz muhabbetini anlamıyorum. 10 kadın maaşın kartını eşine veriyorsa 1 tane de adam al sen kontrol et diye maaşını kadına vermiyor.

Çalışmaya gelince becerir, ama hesabı kitaba kafası basmaz kadının sanki.
evlilikte ayrı gayrı olmaz, 10 senelik evliyiz, evlendiğimiz günden beri tüm maaş kontrolünü ödemeleri eft ben yapıyorum, çalışmadığım dönemlerde dahi eşimin hesabına girer yapardım, eşim hiç sevmez para kontrolünü al sen ödemeleri vs yap ne kaldı bakalım der
para bazen benim hesapta durur bazen de onun, bazen de hepsini çeker evdeki ortak cüzdana koyarız ihtiyacı olan alır harcar
ben de kadının ve erkeğin bu maaş konusunu bu kadar sorun etmelerini hiç anlamıyorum.

evlilikte her şey ortak olduğu gibi para da ortaktır bana göre
 
Valla Amaç farklı o zaman karı parası yemek.. Erkek adam Evlendi ise yuvasına bakmak zorunda.. Kadın da Gücü var ise Masraflara belli bir ordan katkı yapmak zorunda.. Eğer Elinizdeki nin Hepsini İstiyorsa ben o adam da art niyet ararım.. Kendine Her ay birikim yap Ufakta olsa.. Bende salak gibi herşeyimi verdim Aç bak konularıma gör çektiğim rezilliği...

Kötü niyetli insanları genellemeye dahil etmezsek..
Günümüzde ne deniyor. .
Kadın erkek eşit..
Çocuğun bakımı evin bakımı iş hayatı..
Herşey müşterek diye kendimizi yırtanda biz değil miyiz?
Ee ozaman erkek yuvasına bakmak zorunda da kadın değil mi?

Hee kendi maaşini yer tek başına üstüne seninkine göz diker o başka ama başka zaman kadın köle mi evde diyebiliyorsak kendi evimize para harcarken gocunmamaliyiz.
 
ben kadınların maaş kartını eşine verip kendine bir miktar harçlık almalarini kesinlikle yanlış buluyorum.Keza etrafında gördüğüm, eşlerine harçlıkları bitince yalvaran arkadaşlarımi gordum.ve karsida sanki bi lütuf bahşedermiş gibi nazla para veren eşler gordum.Kimse kusura bakmasın babam beni kocasinin eline baksin diye mi okuttu.Eger öyle olacaksa niye ekonomik özgürlüğüm var ki benim.Aileler konusuna gelince sıkıştığında tabiki her iki tarafın ailesinede para gönderilir ama her ay düzenli olarak gönderme taraftarı değiliz.cunku artık bizde bir aileyiz.
 
Ben kazandığım paradan eşime vermiyorum, 10k üzeri maaşım var. Bir ödeme yapılacaksa o ya da ben yapıyoruz ama kazandığım para bende durur. (yazılımcıyım)
Benim eşim de yazılımcı ama on binler kazanmıyor,yoksa kazanıyor da benden mi saklıyor🤔🤔🤔🤔kafamda deli sorular
 
bu konu aile yapısına göre eşlerin kafa yapılarına göre değişir.
mesela ben maaş kartımı asla vermem. çok darda kalsam dahi eşime eft yaparım öyle çektiririm. bundan dolayı hiç sorun yaşamadım ama u konu da netim.
hiç eşimin maaş kartını aldığımı da bilmem hatırlamam.
harcamalarımızı biliyoruz ikimizde. maaş miktralarımızı da biliyoruz. mesela ben araba için kredi çekmiştim onu ödüyorum. mutfak masrafını gideriyorum.
eşimde ev kirası faturalar ekstra giderleri ödüyor.
kimin parası biterse de diğerinden alır.
 
Eşim yıllardır yurtdışında maaşı benim hesabıma gelir ona orda aylık 100 dolar harçlık verilir
O çoğu kez onları biriktirip 6 ayda bir geldiğinde bana bilezik alır malum ben altın seviyorum
( kendisi oğlak borcu ve burcunun tüm özelliklerini taşıyor kendine cimri ve dünyevi zevki yok gibi bir şey. O hep çalışsın derdi o )
 
Herkes kendi odemesini yapiyor paylastik. Kalani kendimize kaliyor. Kimse kimseye vermiyor
 
Bizim evde sistem şu şekildedir.
Eve giren tüm maaşlardan fatura, mutfak masrafı, kredi kartı ödenir kalanı havuz oluşturuz bizde harçkıklarımızı havuzdan alırız yada birinin bi ihtiyacı olduğu zaman ordan alır diğerine haber verir aldığına dair. Aile yardımı yok açıkçası evlenen kişilerden ailelerin para istemesinide doğru bulmuyorum ama ciddi anlamda maddi sıkıntı yaşıyorlarsa orasıda ayrı tabi
 
kart bende.evın ıhtıyacını ne lazımsa ben alıyorum.eşimde oyle alır.yanımdaysa yıne eşim alır.ıkımızden artan paraları başka hesabımız var oraya atar bırıktırırz.senı benı yok.
 
Evin giderlerini ortak karsilasiriz. Kimse kimseye maasini vermez.

Cocuk gibi 500 tl harclik alip yasamak nedir allah askina?
 
Yani bu sorduğunuz soru çok değişkene bağlı bi soru.
Kim ne kadar kazanıyor, giderler ne, hangi taraf tutunlu hangi taraf savurgan vs vs.
Kendi ilişkimden örnek vermek gerekirse, sözlüm çok savurgandır, eli açıktır, param varsa var yoksa yok napayım der, olunca harcar anı yaşar düşünmez. Ben tam tersi yarını da düşünürüm, harcayacağım miktarı iyi bilirim, birikim yaparım. Tek başına yaşadığı için ödemeleri beraber belirleriz - nişan yapmaya hazırlanıyoruz, aileden destek almayacağız-, kazandığı parayı direkt benim hesabıma atar, kendine güvenmez, bende durursa harcarım sen bana verirsin der. Ben demedim tabi ki bana ver paranı diye, kendi kararıydı, kısacası para bende döner.
Ama bu para meselesine çok gıcığım ben, alışana kadar napcam ben senin paranı diye çok kavga ettik sonra baktım hakikaten toparlanamıyo kabul ettim.
İkiniz de eşit düzeyde maaş alıyosanız bence herhangi birinde toplanmasına gerek yok. Giderleri paylaşın gerisi size kalsın. Eşiniz çok alıyorsa, sizin paranız sizde kalsın ufak tefek ihtiyaçları alırsınız borçlar onda döner. Ya da tam tersi.
Anladığım kadarıyla siz paranızı vermek istemiyorsunuz ya da param biterse naparım diye mi düşünüyosunuz, bu konuda mı bi güvensizlik var eşinize?
 
ben kadınların maaş kartını eşine verip kendine bir miktar harçlık almalarini kesinlikle yanlış buluyorum.Keza etrafında gördüğüm, eşlerine harçlıkları bitince yalvaran arkadaşlarımi gordum.ve karsida sanki bi lütuf bahşedermiş gibi nazla para veren eşler gordum.Kimse kusura bakmasın babam beni kocasinin eline baksin diye mi okuttu.Eger öyle olacaksa niye ekonomik özgürlüğüm var ki benim.Aileler konusuna gelince sıkıştığında tabiki her iki tarafın ailesinede para gönderilir ama her ay düzenli olarak gönderme taraftarı değiliz.cunku artık bizde bir aileyiz.
Sonsuz kez katılıyorum
Adı ekonomik özgürlükleri için çalışıyorlar ama ortada özgürlüğün ö'sü yok
Kocamdan gıdım gıdım harçlık alacaksam hiç çalışıp kendimi yormam bile
 
Back