Yani bu sorduğunuz soru çok değişkene bağlı bi soru.
Kim ne kadar kazanıyor, giderler ne, hangi taraf tutunlu hangi taraf savurgan vs vs.
Kendi ilişkimden örnek vermek gerekirse, sözlüm çok savurgandır, eli açıktır, param varsa var yoksa yok napayım der, olunca harcar anı yaşar düşünmez. Ben tam tersi yarını da düşünürüm, harcayacağım miktarı iyi bilirim, birikim yaparım. Tek başına yaşadığı için ödemeleri beraber belirleriz - nişan yapmaya hazırlanıyoruz, aileden destek almayacağız-, kazandığı parayı direkt benim hesabıma atar, kendine güvenmez, bende durursa harcarım sen bana verirsin der. Ben demedim tabi ki bana ver paranı diye, kendi kararıydı, kısacası para bende döner.
Ama bu para meselesine çok gıcığım ben, alışana kadar napcam ben senin paranı diye çok kavga ettik sonra baktım hakikaten toparlanamıyo kabul ettim.
İkiniz de eşit düzeyde maaş alıyosanız bence herhangi birinde toplanmasına gerek yok. Giderleri paylaşın gerisi size kalsın. Eşiniz çok alıyorsa, sizin paranız sizde kalsın ufak tefek ihtiyaçları alırsınız borçlar onda döner. Ya da tam tersi.
Anladığım kadarıyla siz paranızı vermek istemiyorsunuz ya da param biterse naparım diye mi düşünüyosunuz, bu konuda mı bi güvensizlik var eşinize?