Kardeşiyle veya ailesiyle küs olan var mı ? Bayram öncesi :(

Evet erkek kardeşlerin havaya girme durumu var. Benim kardeşim evlenmedi ama birkaç sene önce evlenmeyi düşündüğü bir kız arkadaşı vardı bir havalara girdi kızın ailesinin etrafında fır dönüyor, evde hiçbir sorumluk almayan çocuk onların işlerine koşarak gidiyor. Kızla aralarında ne konuştularsa evi terketti ortada hiçbir şey yok, sonra paşa paşa döndü. Burnu sürttü. Kız da bunu terketti. G. Zekalı değer verdikçe kendini bir şey sandı. Siz de çok iyi yapmışsınız. Pişman olsa da hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.

Kızkardeşiniz olması bir şey fark etmiyor.

Aile konularında ve eş çevresi konularında herkes "kendi delisini" idare edecek.
Kimsenin kimsenin saygısızlıklarını, pisliklerini, edepsizliklerini çekme zorunluluğu yok.

Bu konudaki kırmızı çizgim nettir, bu nedenle de sorumluluk alabiliyorum.

Kardeşiniz kendi delisini kontrole edemiyor diye, sizi istismar ettiremez. Kendi böcekten farksız bir hayat yaşamayı seçmiş, kocası denk gelince üstüne basıyor, o da basılmasın diye o koca ayaktan kaçarak yaşıyor anladığım kadarıyla.

Fakat siz böcek değil, insansınız..

Her şeye rağmen sürekli başa dönmek, öpüşüp barışmak sadece yeni ve daha ileri düzeyde sınır ihlallerine yol açar. Bayramda birbirinin yüzünü görmek isteyen, yılın geri kalanında da yüz yüze bakacak şekilde davransın.

Eklentiler

• GKuNxxvWAAAbWGf.jpg
    88,4 KB · Görüntüleme: 78
Türk toplumunda en saçma bulduğum geleneklerdendir. Birbiriyle kanlı bıçaklı insanları bile “bayramda küslük olmaz” diye zorla bir araya getirmeye çalışırlar. Dediğiniz gibi sen yılın geri kalanında insana saygı gösterme, sonra bayram avantajından yararlan her şey unutulsun. Yok öyle. Konuları konuşmaya çalışsan da aman açmayın eski konuları, unutun gitsin denir.

Gelen misafire o kırıldı bu dökülmüş denmez olan olmuştur gitmeyin görüşmeyin benim misafirler tarafından neler kırıldı çizildi de ses etmedim misafirin gönlü incedir saç telinden

Benim ortanca kardeşim bunun bir iki level üstü, kocasına hak verir utanmadan savunur, görüşmüyorum beş senedir kafam rahat. Edepsiz kocasına benim ablalarıma böyle davranamazsın diyemeyen embesil kardeşim olmayıversin umurum değil, aynı sitede oturuyoruz yanımdan geçerken selam bile vermiyorum, kocasını incitmişiz haspam :)))

Biz farklı şehirlerde oturuyoruz görmem imkansız zaten. Sizin durumunuz biraz daha zormuş. Ben kardeşimden her durumda beni desteklemesini de beklemiyorum ama yukarda anlattığım durumlarda bile göz göre göre aman alttan alın kötü niyetli değil diyemezsin. Siz bayramlarda falan konuşuyorsunuz formalite olarak? Anne babanız görüşüyor mu onlarla ?

Bu arada kardeşim aradı kızlar bayramlaşmak için. Hiçbir şey olmamış gibi normal konuştu, eşi telefona gelmedi.

Anne babamız rahmetli oldular, bayram seyran hiç bir durumda görüşmüyoruz, aile ve eş dengesini kuramayan hasetlik eden kardeşim, eşi de şahtı şahbazlık yapıyor arada o yüzden hiç görüşmüyoruz. Ben bu konularda netimdir, kesip atarım huyumu da bilir ona rağmen kocam da kocam modundaysa otursun kocasıyla ablaya ihtiyacı yok.

Ben görüşmüyorum annemle, babamla. Yıllarca o kadar çok psikolojik şiddet uyguladılar ki, ben kendimi görünmez sanıyordum. Aynada kendime bakmıyordum , kendim de göremez olmuştum. Nasıl aydınlandığımı hatırlamıyorum ama paramı biriktirdim, il değiştirerek evden ayrıldım. 5 yıl oldu. Babamın en son 1 yıl önce telefondan sesini duydum ( yanlışlıkla o aradı )annem de ayda bir çok çekinerek arar canım isterse açıyorum istemezse açmıyorum

Sizin yine bayramdada olsa msj atmışlar benim o da yoktu ben msj yazdım aradım kardeslerimi ablalarimi evlendim evleneli hep bı mesafe var aramızda uzuluyomuyum evet üzülüyorum ama onlar böyle olsun istiyorlar aynı sehirde oturuyoruz evime iki yılda bı kere geldiler

Büyük ihtimalle katlanıyor ama bize de bunu bu şekilde yansıtmıyor, arkamızda da durmuyor haklı olduğumuz konularda. Evliliği sadece idare etmekle yürüyen bir kurum, görev gibi görüyor.
Ekonomik gücü yoksa , annen de kocadır hep alttan al seklınde yetıstırdıyse durum budur, üzüldüm ona da cekmek zorunda olmasına

Ben kardeşinizle de görüşmeyin derim. Size değer verse öyle bir insana ezdirmez. Yalnız kalınca akıllanır belki. Zaten evlerine aslaaa gitmeyin de

Bu arada kardeşim aradı kızlar bayramlaşmak için. Hiçbir şey olmamış gibi normal konuştu, eşi telefona gelmedi.
Cok sevindim. Bunun dışında losyon olayinda cok anlayisli davranmışsınız. Hem kendi cocugu yapmis hem size atar yapıyor. Ben olsam losyonun da batsın deyip çikardim herhalde. Altı üstü bir krem ya. İnsan kalbini kırmak daha mı önemli. Benim her sene yatili bir hafta misafirim gelir ya da iki hafta. İki cocuklari vardi simdi 3 oldu. Ee illa ki esyaya da zarar geliyor ama bunlarin hepsi gelip gecici seyler. Yeter ki memnun olup gitsinler. Ben olsam kardesim de olsa esi de olsa evine de gitmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…