Herkese iyi bayramlar, kardeşimle ilgili konuları az çok biliyorsunuz. Tekrar okumak istemeyenler için kısaca özetleyim. Kardeşim kendisinden çok farklı kültürden biriyle evlendi, sorunlara rağmen ben seviyorum dedi tamam dedik. Kardeşim bir süre sonra eşinin kültürüne fazlasıyla uyum sağladı, hatta burda bir çoğunuz “kızılcık şerbeti” dizisindeki konulara benzettiniz. Evlendiği kişinin ailesi inanç konusunda kardeşimin kişiliğini ezdi geçti resmen ama kardeşim ben seviyorum olsun dedi ses çıkarmadı(eski konularda var) Neyse hadi ona da kendi kararı, kendi hayatı sorun çıkmasın dedik. Benim ailemde de Yaprak dökümü Hayriye hanımcılık var yani aman idare edin, aman sorun çıkmasın diye rahatsız olduğu şeyleri dile getirmez içine atar hep.
Neyse uzatmak istemiyorum. Kardeşim ve eşi bayramdan önce beni evlerine davet ettiler. Aslında gitmek istemiyorum çünkü eşi biz oraya gidince surat yapıyor, odalara kapanıyor, her şeye karışıyor; rahat edemiyoruz yani orda hiç ama yine de telefonda gelin diyor hep. Yeğenim için gittim ama yine burnumdan geldi ve kardeşimle de aram açıldı. Şöyle ki yeğenimin elini yıkarken (çok “hareketli” bir çocuk) babasının yüz losyonunu devirdi. Hemen tuttum ama yarısı dökülmüştü. Akşam işten eve geldi, nasıl olduysa şişenin yarısının döküldüğünü farketmiş. Sesi geliyor duyuyorum, kardeşime bu şişe niye yarıya inmiş diyor. O da ben bilmiyorum dedi. Sonra benim yanıma geldiler sormaya, ben de yanlışlıkla biz döktük dedim. Allahhh bu başladı nasıl yanlışlıkla dökülüyor, bu ne kadar pahalı sen biliyor musun, aradan yarım saat geçiyor hala kafa sallıyor, ben de en sonun da dedim tamam ben yarın gidip alcam. Sonra kardeşim de ona sus demeye başladı. Ertesi gün geldi eşi kusura bakma dün sinirliydim biraz falan filan ama aradan iki saat geçiyor yine tavırlı davranıyor. Losyonu hatırlatmak için sen almayacaksın ben alayım sorun değil diyor. Ben de artık dayanamadım kendisinin ev sahibi olarak tavırlarından hiç hoşlanmadığımı söyledim. Yapıyoruz, ediyoruz memnun edemiyoruz gibi bir laf söyledi. Kısacası ipler koptu yani. Bazı ilişkiler ne yapsan yürümez ya öyleydi.
Kardeşimle bunları konuştum, sende alttan al işte, küçük bir şey bu büyütme diyor. Bak ben onun ailesiyle hiç sorun yaşamıyorum diyor (burda sorun sizde demek istedi sanırım). Tavır gösterdiğim için kırılmış.
En son bu şekilde ayrıldım yani ordan. Sonra ne o yazdı o ben.
Lütfen yorum yapar mısınız? Sadece dertleşmek istiyorum.