Kardeşin uyurken yaptığı gariplikler.

Bizim bi akrabada da gencken benzer bi durumu varmis.
Gece kalkip wc yerine apartmana cikip, isini oraya yapip birazda gezip geri yatarmis.
Simdi evli 2 cocugu var, gecmis kendiliginden.

benim 9 yasindaki oglum da kardesiniz gibi.
yatakta bir sey arar,devamli konusur,kalkar oturur bazen.....
tuvalete kaldirdigim zamanlarda kendini yere atar yuvarlanir ,garip garip konusurdu.
hos simdide yapiyor
gerci esimle bana eglence oluyor

Benim eşimde de var özellikle stresliyken yapar bunu örneğin telefonu eline alıp birileriyle konuşur rüyasında :)

[QUOTmaalesefCeylinimdeceylinim, post: 43629131, member: 464202"]Merhaba hanımlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim konu korkunç değil ama hassas olanlar, evde tek olanlar varsa şimdiden geriye dönebilir :)
Gece bu saatde aklıma takıldı ve size sorayim dedim.
Kız kardesim 12 yaşında. Ve geceleri garip şeyler yapıyor.
Nasıl diyeyim herkeste vardır ya gece konuşur falan bunun ki biraz üst seviye.
Birkaç ay önce uyuyordu bende odamda dizi izliyorum bir anda "Göremiyorum göremiyorum " diye bağırmaya başladı.
Ne olduğunu anlamadım gittim yanına hani karanlıkta bir şey aranır gibi yapılır ya yatakta oturmuş eliyle yorganda bir şey arıyor bir yandan da bağırıyor. Bir anda kalkip dolaba vurmaya sallamaya başladı durdu oturdu yatağa sonra.
Neyse yat yat dedik küt diye yattı.
Bunları yaparken uyuyor.
Geceleri uykusunda surekli bir şeyler söylüyormuş falan kız kardesim ben daha yatmam onunla deyince yer değiştirdik .
Abarttigini düşünüyordum ama hakikaten her gece surwkli bir şeyler söylüyor "Hadi gelin hadi hadi hadi" genelde hep bunları söylüyor ve sabah hiçbir şey hatırlamıyor.
Erken uyudugundan hep duyuyorum bunları ama buraya kadar sorun yok.
Bir gece uyanıp bir anda kalktı ben uyanigim bunlar olurken robot gibi yanıma geldi "noldu" deyince agzinda bir şeyler yuvarladi tam net anlamadım yattı yatağına. Ve ben ciddi mana da korktum o gece .
Sonra birgün oda da TV izlerken içeri girdi yine aynı şekilde ne dediğinin anlaşılmadığı sesler çıkardı annem götürdü yatırdı. Oturma odası ile yatak odası dipdibe falan değil bu arada.
En son da az önce korku filmi izliyoruz annemle bu içeri girdi ben uyanık sandım.
"Kızım televizyona bakma korku filmi izliyoruz " dedim . napiyonuz gibi bir şeyler söyleyip vana doğru geldi so ra döndü anneme gitti sonra odanın ortasında öylece durup bir şeyler söyledi.
Annem dedi bu uyuyor diye. Ben şoka girdim. Annemde bir şey olmaz dedi ama ben cidden korktum.
Hakikaten bu normal mi ? Bu çocuğun bir hastalığı falan mi var yoksa ?
Vallahi bi garip oldum pembe külotlu corapla odanın ortasında duruyordu öylece . Bir yandan korkuyorum bir yandan guluyorum [/QUOTE]
Benim esimde boyle surekli konusur hatta suan bana yavrum asfalt aticam trafigi gormuyomusun diyo uykudan uyandi da daha oncede kalkip cekmeceleri karistirdi ve bana kafa atti allahtan yuzume filan degil koluma denk geldi yorgun olunca hele iyice sacmalar uyku apnesi diye bi hastalik bu ama kardesinizi mutlaka bi doktora goturun ben esimi ikna edemiyOrum maa

Dr a goturun bir belgesel izlemistim gercek hikaye kiz ablasini bicaklamis gece ölmemis ama bide kilitli kapiyi acip anahtarin yerini bile bulup sokakta geziyormus korku filmi gibi

Uyurgezer muhtemelen fakat söylediği sozler bana çok garip geldi. Normal değil kesinlikle. Bir hocayada götürün

benim oglumda uyur gezer kendi kendine konusur bir defasinda sokak kapisini acip disari cikmisti bende kapi sesine uyandim hirsiz girdi sandim korkudan dondum konusamadim esimi bile uyandiramadim sonra oda kapisi acildi birde baktim oglum hala var ama eskisi gibi degil.

benim kardeşimde de var o, konuşur, gelir soru sorar, bağırır, bazen kalkıp gider yataktan bilinçsizce.
Doktora da götürmediler gerçi bizimkiler
geçer herhalde

Komsumuzun oğlu uyurgezedi sizin kardeşiniz gibi hareketleri vardı. Bir bin balkon kapısını açmış balkondan aşağı atlayacakmis az kalsın babası son anda yakalamış. Birde apartman kapısını kilitlemediklerk bir gün dışarı çıkmış mahallede fırlamış gece herkez ayaklanmış zor bulmuşlar ve bulduklarında hala uyuyorum :)
Dikkatli olun ve en kısa zamanda doktora gidin. Tedavi edilebilir.

Eskisi gibi degil derken? Merak ettm

Bi doktora götürmenizde fayda var. Sanırım sağlıklı uyanamadigindan kaynaklaniyor. Ayni sorun bende de var. Kendimi bildim bileli böyleyim. Ama ben sabah hatırlarım yaptıklarımı. Evden gitmeye kalkmak ve konuşmanın yani sıra bende bir de olmayan insanları evde görme durumu var. 5 sene kadar önce uyandım ve odamda namaz kılan bir adam gördüm :) Dedim burda olmaz gel ben seni diğer odaya götüreyim. Gittim kanepeyi açtım, nevresimleri geçirdim ve adama yatak hazırladım. Sonra da döndüm uyudum. Sabah uyandığımda yatağı görünce aklım çıktı ama :)) Sonra hatırladım tabi. Yaptığım en çılgın şey buydu. Kapıları çok iyi kilitleyin ve anahtarı üstünde bırakmayın. Çünkü uyandığında insan normal hayata devam eder gibi oluyor. Gecenin bir yarısı ben gibi giyinip okullara gitmeye kalkmasın. A tabi mutlaka bir de doktora götürün.

Oldum olası uykusunda konuşanlardan ve uyurgezerlerden çok korkarım. Gerçi uyurgezer görmedim ama düşüncesi bile tuhaf geliyor. Sanırım korku filmlerinden etkilenmişim zamanında. Şimdi nasıl peki? Var mı değişiklik??

Durum hala aynı kızlar kendi kendine konusuyorda kalmiyor bu ara tatilde goturecegim heralde hastaneye. Ay garip bi neşe var bende adıma konu açıldı ya
ceylin sıkıntı yapma aynı durum bendede var:) gece uyurken yatakta zık diye kalkıp oturup gözlerimi kocaman açıp karşımdakine dik dik bakıyomuşum anlamsız şeyler söylüyomuşum korku filmi gibiyim:)

ayy ne güldüm .
bende uyur gezerdim , lavaoya gidicem diye bahçeye çıkar dış kapıyı açmaya çalışırdım tabi bunu annm bna nereye gdiosun die bağrınca gözüm açılıodu dışarıyaçıksam kimbilir ne olur hayal edemiyorum zamnla geçti tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…