• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşin uyurken yaptığı gariplikler.

O yaşlara bendede vardı.önlemler alırdı annem o dönem öyle geçti şimdi uyur gezerligin yok.ben yıllar sonra tesadüfen öğrendim.ergenliğe geçiş döneminde uyurgezerlik olabiliyormus.muhtemelen kardesinizinkide bu sebepten.geçmiş olsun.

Merhaba hanımlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim konu korkunç değil ama hassas olanlar, evde tek olanlar varsa şimdiden geriye dönebilir :)
Gece bu saatde aklıma takıldı ve size sorayim dedim.
Kız kardesim 12 yaşında. Ve geceleri garip şeyler yapıyor.
Nasıl diyeyim herkeste vardır ya gece uyurken konuşur falan bunun ki biraz üst seviye.
Birkaç ay önce uyuyordu bende odamda dizi izliyorum bir anda "Göremiyorum göremiyorum " diye bağırmaya başladı.
Ne olduğunu anlamadım gittim yanına hani karanlıkta bir şey aranır gibi yapılır ya yatakta oturmuş eliyle yorganda bir şey arıyor bir yandan da bağırıyor. Bir anda kalkip dolaba vurmaya sallamaya başladı durdu oturdu yatağa sonra.
Neyse yat yat dedik küt diye yattı.
Bunları yaparken uyuyor.
Geceleri uykusunda surekli bir şeyler söylüyormuş falan kız kardesim ben daha yatmam onunla deyince yer değiştirdik .
Abarttigini düşünüyordum ama hakikaten her gece surwkli bir şeyler söylüyor "Hadi gelin hadi hadi hadi" genelde hep bunları söylüyor ve sabah hiçbir şey hatırlamıyor.
Erken uyudugundan hep duyuyorum bunları ama buraya kadar sorun yok.
Bir gece uyanıp bir anda kalktı ben uyanigim bunlar olurken robot gibi yanıma geldi "noldu" deyince agzinda bir şeyler yuvarladi tam net anlamadım yattı yatağına. Ve ben ciddi mana da korktum o gece .
Sonra birgün oda da TV izlerken içeri girdi yine aynı şekilde ne dediğinin anlaşılmadığı sesler çıkardı annem götürdü yatırdı. Oturma odası ile yatak odası dipdibe falan değil bu arada.
En son da az önce korku filmi izliyoruz annemle bu içeri girdi ben uyanık sandım.
"Kızım televizyona bakma korku filmi izliyoruz " dedim . napiyonuz gibi bir şeyler söyleyip vana doğru geldi so ra döndü anneme gitti sonra odanın ortasında öylece durup bir şeyler söyledi.
Annem dedi bu uyuyor diye. Ben şoka girdim. Annemde bir şey olmaz dedi ama ben cidden korktum.
Hakikaten bu normal mi ? Bu çocuğun bir hastalığı falan mi var yoksa ?
Vallahi bi garip oldum pembe külotlu corapla odanın ortasında duruyordu öylece . Bir yandan korkuyorum bir yandan guluyorum :confused:

Aynısı benim cocugumda da var
Ne yaptınız Dr a gittiniz mi ne dedi

yok gitmedi ozamanlar benim oğlum 6 yşındaydı şimdi 13 girecek kendiliginden düzeldi babasıda uykuda hep konuşur zamanla düzelir merak etmeyin

Merhaba,
Anne babaların öncelikle sakin olmaları, bu durumun ciddi bir hastalığa yol açmayacağını bilmeleri, çocuğun ertesi gün atak sürecini hatırlamayacağını akıllarında tutarak nedeninin mutlaka psikolojik olduğunu düşünüp çocukta endişe yaratacak konuşma ve yaklaşımlarda bulunmaktan kaçınmaları gerekir. Çocuğun yatak odası güvenliği sağlanmalı, atak sırasında çocuğun kendine zarar vermesi engellenecek şekilde tutulması gerekir. Düzelmeyen, 2-3 aydan uzun süre devam eden durumlarda mutlaka çocuk psikiyatri, psikoloğu ya da çocuk noroloji uzmanına danışmaları önerilir. Uyku Terörü çocuklarda belli yaşlarda gözükür ve zaman içerisinde geçme olasılığı vardır.

Hahhahaaa :D
Bende boyleydim bekarken , ozellikle ortaokul donemimde yayaktan cikar ,evde gezinir hatta oturup annemlerle konusurmusum gozum kapali :KK45: Daha sonra kendiliginden azaldi ama gece konusmalarim devam ediyor :-) Eşim bazen diyor " Gunduz zaten surekli konusuyorsun bari birak gece kafami dinliyim " diye , artik ne anlatiyorsam adamcagiza :KK53: :D

Aa yeni gördüm bu konuyu..cok kiside oluyormus demekki, sebebi varmi ki? Benim esimde böyle ilk evlendigimde korkmustum simdi alistim. Aslinda ilk baslarda sirf konusurdu baya bi yüksek sesle vede hizli hizli ne dedigi anlasilmazdi. Ama simdi zamanla hareketedd dönüstü, öyle kalkip yürümeler yok ama mesela gecen gün ' aa düstümü bakiyim' diyip yatagin kenarina dogru egildi. Ondan sonraki günde 'seyi gördünmü su kadar kücük' deyip eliyle ' aha bu kadar' dedi. Dedim rüyada bile dedikodu yapiyosun:) Acaba ilerde böyle gezmeler dolap sallamalar falandami baslar, iste o zaman baya bi tirsarim:KK17:

:D ablamda öyleydi. gerçi ben üç harflilerin dadandığını düşünmüştüm ( küçüktüm o sırada tam ne olduklarını da bilmediğimden korkmuyordum. )
aynı yatakta yatardık ablamla o 9-10 ben 6-7 yaşımdayken.
birden kalkar yürürdü. 'Serpil beni çağırıyo, Serpil geldi ' derdi ( serpil de okul arkadaşı evimize yakın oturuyor.
kapıyı açmaya çalışırdı. ben hemen annemleri uyandırırdım işte.
(gerçi bi gün dışardan gerçekten ablamı çağıran bir kızın sesini duydum sonra babama söledim uyandırıp sonra o da okudu bişeyler yaktı falan fişman derken o evden taşındık. )
Sonra da geçti ablamın uyurgezerliği.
ha bir keresinde de tüpün gazını açmıştı. Annem Allahtan bi sebeple uyanmışta farketmiş tısss diye gelen sesi kapatmış tüpü.

Uyku problemi bence. uyku klinikleri var özel onlarda düzenlenebiliyor diye duymuştum.

Şimdi de eşim konuşur uykusunda çok. hep birşeyler tartışır sabahta hatırlamaz ne gördüğünü. dün gece " Kökünüzü kurutucam sizin " diye tehdit savuruyordu :D
onu da doktora götürmeyi düşünüyorum :D

uyurgezerlik var benım de abim öyleydi :D :D hatta bayağı oldu dedemlere gitmiştik dedemin evi küçük olduğu için yer yatağında yatıyorduk abimde üstümüze basıp duvarı yumruklayıp çıkmaya çalışıuordu :D :D korkulacak birşey yok doktora götürün mutlaka birde yatarken dua okuyun :)

Benzeri sıkıntı bende de var.Mesela yatağımın içinde böcek falan var zannediyorum.Uyurken biri arasa konuşsam sabah hatırlamıyorum

Budurumd a olan birinin uyurgezerlik yani esinden dinlemistim onu o halde gorsugunde komut veriyormua git yat uyu vs gibiydi aklimda az kaldi ama uyandirmaya calismayin sakin ve kapi pencere balkon kilitli olsun gecenlerde bir kiz balkondan dusup vefat etti tedbirinizi alin oyle yatin

Uyurgezer olabilir sanırım nöroloji bölümü bakıyor. Çok ciddi bir hastalık. Belgesel de izlemiştim kendini aşağı atmıştı balkondan ablasını bıçaklamıştı ve uyandıklarında birşey hatırlıyorlar.Ve işin en korkunç yanı cezası yok.Beden uyuyo beyin uyumuyor. Uyku testine falan sokuyorlar 18 yaşına kadar devam edebiliyormuş

Cocuk sadece uyurgezer. Dis kapiyi balkon kapilarini kilitleyin. Anahtari uzerinde birakmayin. Disari cikabilir :)

Oncelikle geçmiş olsun . Kardesinizin bu ara bi sıkıntısı stresi olabilir mi acaba ? Küçükken benim de yataktan kalkıp annemin başına dikilip kalk gidiyoruz demisiligim vardır tabi sabah hicbirni hatirlamiyordum. Tabi o dönem aile sikintilarimizin çok yoğun olduğu bir donemdi daha sonra geçti. Ama bir keresinde de dış kapıyı acmisligim var çok şükür Babam uyanmisti Kardesiniz de bu tarz girişimlerde olabilir o yüzden kapı pencere gibi unsurlara dikkat etmek lazım .

Herkes ergenlikte olur demis.
Esim 30 yasinda, o hala böyle. :KK12:
Hele bazi geceler ne filmler ceviriyoruz.
15 gunluk mu ne evliydik daha, adam kalkti şak diye ustume tukurdu gece.:KK53:
Ne hayal kirikligiydi Yarabbim, ben sarmas dolaş uyuruz derken adamin yaptigina bakin:olamaz:

Merhaba hanımlar.
Öncelikle şunu söyleyeyim konu korkunç değil ama hassas olanlar, evde tek olanlar varsa şimdiden geriye dönebilir :)
Gece bu saatde aklıma takıldı ve size sorayim dedim.
Kız kardesim 12 yaşında. Ve geceleri garip şeyler yapıyor.
Nasıl diyeyim herkeste vardır ya gece uyurken konuşur falan bunun ki biraz üst seviye.
Birkaç ay önce uyuyordu bende odamda dizi izliyorum bir anda "Göremiyorum göremiyorum " diye bağırmaya başladı.
Ne olduğunu anlamadım gittim yanına hani karanlıkta bir şey aranır gibi yapılır ya yatakta oturmuş eliyle yorganda bir şey arıyor bir yandan da bağırıyor. Bir anda kalkip dolaba vurmaya sallamaya başladı durdu oturdu yatağa sonra.
Neyse yat yat dedik küt diye yattı.
Bunları yaparken uyuyor.
Geceleri uykusunda surekli bir şeyler söylüyormuş falan kız kardesim ben daha yatmam onunla deyince yer değiştirdik .
Abarttigini düşünüyordum ama hakikaten her gece surwkli bir şeyler söylüyor "Hadi gelin hadi hadi hadi" genelde hep bunları söylüyor ve sabah hiçbir şey hatırlamıyor.
Erken uyudugundan hep duyuyorum bunları ama buraya kadar sorun yok.
Bir gece uyanıp bir anda kalktı ben uyanigim bunlar olurken robot gibi yanıma geldi "noldu" deyince agzinda bir şeyler yuvarladi tam net anlamadım yattı yatağına. Ve ben ciddi mana da korktum o gece .
Sonra birgün oda da TV izlerken içeri girdi yine aynı şekilde ne dediğinin anlaşılmadığı sesler çıkardı annem götürdü yatırdı. Oturma odası ile yatak odası dipdibe falan değil bu arada.
En son da az önce korku filmi izliyoruz annemle bu içeri girdi ben uyanık sandım.
"Kızım televizyona bakma korku filmi izliyoruz " dedim . napiyonuz gibi bir şeyler söyleyip vana doğru geldi so ra döndü anneme gitti sonra odanın ortasında öylece durup bir şeyler söyledi.
Annem dedi bu uyuyor diye. Ben şoka girdim. Annemde bir şey olmaz dedi ama ben cidden korktum.
Hakikaten bu normal mi ? Bu çocuğun bir hastalığı falan mi var yoksa ?
Vallahi bi garip oldum pembe külotlu corapla odanın ortasında duruyordu öylece . Bir yandan korkuyorum bir yandan guluyorum :confused:
valla hoca konuları yasak ama maddi anlamda beklentisi olmayan bi hoca bulun kızıda evide okutun böyle seylerle ilgilenmeyen ben bile basıma geldi cok kötü bisey allah kimseye yasatmasın o yüzden sende temkinli ol

Uyurgezerlik var.benim dayimda uyur gezer gece kalmis yatagindan diger dayimin evine gecmis yanyana evleri hemde balkondan girmis.gecmis yegeninin yanina yatmis.cizgili pijamalariyla sabah milet uyaninca sok olmus ne geziyor ne alak diye dayim uyaninca en cok kendi sok olmus ben ne zman geldim buraya diye.
Siz gece balkonu pencereleri kapatin guvenlik nedeniyle

Back