Kardeşin uyurken yaptığı gariplikler.

kardeşimde uyurgezer.kendisi 25 yaşında ergenlikten itibaren başladı.aynı odada kaldığımızda gece konuşarak kalkıyor veya yataktan bir anda fırlayıp salona doğru koşmaya başlıyordu.bazende bağırarak kalkıp koşuyordu.her kalktığında bişeyden korkmuş ,banada gösteriyor. mesela yerde bişey görüyor, dehşet içinde ona bakıyor ,görmüyomusun diyede bana kızıyordu.bikere balkona çıktı.bazen kafayı duvara yada dolaba vuruyor kalkıp gezerken..psikiyatriste gittik bir ilaç verdi eğer bu ilaçla hafiflerse sıkıntı yok ama ilaç fayda etmezse böyle devam eder dedi.ilaç bi nebze hafifletti. en azından bağırarak kalkmıyor, ama halen devam ediyor.annemde de çocukken varmış sonradan geçmiş. genetik olabilir bu durum.ama hastalık olduğu kesin.ciddiye alınmalı evde önlem alınmalı kesinlikle..

konu hortlamış ama ben de yazayım
yeni evliyken eşim eve ve yeni hayatına alışana kadar her gece bir bomba yaşıyorduk, bir kalkıyorum ışıklar açık, sabah bir bakıyoruz dış kapı zorlanmış, en beteri de bir gece baktım gardrobu açmış önünde duruyor. "napıyosun hayatım?" dedim birşeyler geveledi. "istersen tuvalete git" dedim gitti geldi uyudu.
sabah anlattım hayal meyal hatırlıyor. tuvalete kalkmış aslında. uyarmasam batmıştı kıyafetler
sonra zamanla azalarak bitti gariplikleri
hem yeni hayata yeni eve alışma, hem de iş yerinde çok mutsuzdu.
ama potansiyeli baki, çocukken de varmış böyle olayları.
bir de uykusu anormal derecede ağırdır. çocuk olduktan sonra biraz iyileşme var uyanabilme konusunda.

yani psikolojik bir rahatsızlık gibi duruyor ama eşim genel anlamda iyi bir insandır öyle anormal huyları yoktur. yani bu durumun karakterini ve davranışlarını etkilediğini düşünmüyorum.

Uyurgezerlik kesinlikle bende de vardi ve hala var ruyalarimi gercek hayatta yasafim cok kafama taktigim seyleri daha dogrusu...Mesela surekli gec kaliyordum lisedeyken..bi gun aksam 8 de kalkmisim alimi yuzumu yikamisim ustumu giymisim kapiyi acmisim.babam nere kizim eemis okula gec kaldim yine gormuyor musun demissim..Yani yuzumu yikadigim halde uyanmamisim...Tedavi şart ..

benim kız kardeşim de küçükken böyleydi, bi gün gece uyandık kardeşim dış kapının kolunu zorluyor kapıyı açmaya çalışıyordu. ama gözleri kapalı halde uyuyordu. yatağına yatırmıştık ama çok korkmuştum, şimdi öyle yataktan kalkmaları hiç yok ama ara sıra konuşuyor yine.

hatta daha geçen kış, kardeşim uyuyordu, ben de aynı odada bilgisayarda takılıyordum, üstünü örtmek için kalktım üzerine doğru eğildim, birden gözlerini açtı bana baktı, ben de ''yok bişey üzerini örtüyorum'' dedim, o da bana ''ablam nerde?'' diye sordu ''burdayım işte ne diyorsun sen'' dedim korkarak, ''sen ablam değilsin ablam nerde'' dedi. öyle korkmuştum ki anlatamam. ertesi sabah anlattım hiçbişey hatırlamadı. zaten hiç hatırlamaz. bi gün kameraya aldım uykuda o konuşurken, üstelik o konuştuğunda ben cevap verince konuşmaya devam ediyor, kendini izlerken çok şaşırmıştı.

Ayyyy Allah korusun tövbe yarabbim.

Bende abimde hatta babamda da vardı. Büyüdükçe geçti :) Gece evden çıkmamasını sağlayın gerisi önemli değil.

Benim abim küçükken uykusunda evden çıkıp yengemlerden kitaplarını almak istemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…