Kardeşimin emrivakileri + gelin adayımız (!)

annenizin yapacağı şey cok basit. "istediğin zaman istediginle evlen oğlum ama benim şuan sana 5 kuruş yardim edecek durumum yok maddi herseyini kendin ayarla, buraya da tasinamazsiniz tut bi ev yerselin" diyecek...

annenizin yapacağı şey cok basit. "istediğin zaman istediginle evlen oğlum ama benim şuan sana 5 kuruş yardim edecek durumum yok maddi herseyini kendin ayarla, buraya da tasinamazsiniz tut bi ev yerselin" diyecek...

zaten diyor, annem de anneannem de bu şekilde konuşuyorlar. onlara da tamam ben yapacağım her şeyi, para biriktireceğim vs diyor. ama ille de söz olsun kışın ona takmış. kızın tarafından adı konsun vs baskısı var, onların ağzıyla konuşuyor zaten. e bunun sonrasında bir iki ay içinde nişan düğün sıkıştırması başlayacak adım gibi eminim. söz neden yapılır, bir yola girmek için...kişi evlenecek maddi manevi güce sahiptir ilk aşama olan söz kesme kısmı yapılır...apar topar sonunu düşünmeden bir şeye girişecek bizimki bıraksak. hoş bırakmıyoruz da ne olacak bakalım...

zaten çalışmak istese de iş bulması zor gibi sağlık durumundan ötürü. burda kızın fiziksel kusuru önemli değil demişsin ama bahsetmişsin diyenler oldu ama kızın bu durumu onun çalışma hayatını da mümkün kılmayacak gibi. yani önemli bir durum aslında.

siz isteseniz de istemeseniz de kafaya koyduysa sözü yapar ama kardesinize ve kizin ailesine maddi olarak destek olacamayacaginizi devamli hissettirin. mesela en basitinden söz de takilacak altin yüzükleri kardesiniz hangi parayla alacak bakalim...

valla erkekler olgunlasmadan evlenmesin.. evlenip iki gün sonra pisman da olabilir cok acele ettik, cok erken evlendim vs diye..

kıt akıllarıyla konmayı düşündükleri ev de anneannemin evi zaten. annemin de sadece hissesi var, tıpkı dayımın olduğu gibi. gerçi bizim salak anamın babamın evi mi dedi bilmiyorum. demiş olabilir yani beklerim.

eğer bizimkine kabul etmişiz gibi gözükürsek bu işin önünü alamayız. çalışırken bile hala annesinden ablasından harçlık isteyen biri evleneceği zaman yardım beklemez mi?

evet, en iyisi destek olamayacağımızı hissettirmek...kardeşim zaten yaşının gerisinde bir çocuk oldu hep. şimdi de bu tavırları. bilemiyorum gelecek günler neler getirecek...

12 çocuğun içinde öz olanlar üvey olanlar var...yani anne babasının ilk evliliklerinden de çocukları var sanırım, kızın toplam 12 kardeşi var. öff valla ne bileyim, hiç çözemedik zaten aile yapılarını. kardeşim bizim maddi durumumuzu abartmış olabilir, inşallah da öyle yapmıştır kız anlar da belki o bırakır.

istekli davransak bu sefer maddi yönden bizi zorlayacak.. çocukluğundan beri tutturma inat yöntemiyle istediklerini yaptırırdı hep anneme. gene öyle olacağını düşünecek.

valla ev güzel de, anneannmin evi yani canım benim keriz anamın babamın evi, bize kalacak minvalinde mi konuştu ne yaptı bilmiyorum. hoş inş öyle yapmıştır da kız gerçeği anlayınca kendisi ayrılır belki...

kızın rahatsızlığı estetik yönden vs bizi hiç ilgilendirmiyor. normal şartlarda kardeşim sevmiş beğenmiş amenna. ama kız da işe girecek iki maaşlı olacağız kendimizi geçindireceğiz evlenebiliriz kafasında oldukları için maddi açıdan önemli bu durum. çünkü kızın sağlık durumu çalışmasına elverişli değil aslında. kardeşimin asgari ücretle istanbulda tek başına ev geçindirmesi teknik olarak imkansız zaten.

aile çok sıkıntılı bunu en başından anladık zaten. işler çok sarpa sararsa öncesinde anneler bir tanışır, o zaman gerekli şeyler söylenir artık aralık yaklaşırken. öyle düşünüyorum şu anda.

Kuserse kussun. Hatasini anlayinca ozur dileyecek. Bakalim aralik ayina kadar birlikte kalacaklar mi. Eger kaybetmeyim diye hatalarini desteklerseniz iyice guc alacaktir. Bence resti cekin birakin kiminle evlenirse evlensin. Ki buna tek basina cesaret edemeyecektir.

bence siz kızı beğenmediniz daha doğrusu kardeşinize yakıştırmadınız ondan böyle konuşuyorsunuz.
kardeşiniz 24 yaşında kimle evleneceğine bırakın kendisi karar versin.
11 yıllık sevgilisi kalmış olabilir belki çocuk kötü durumdaydı belki aile yardım etti ne kadar fesatsınız hemen kötü düşünüyorsunuz..

çekindiği biri var en azından. Çok dikkatli hareket etmek zorundasınız. bin düşünüp bir hareket edin lütfen. akli melekelerinin yerinde oldugunu bile dusunmuyorum kardesinin. Anlattiginiz aile ortamini nasil kabul edebilmis hayret doğrusu. Kardeşini kaçırmamak için her yolu denerler. Akli başına gelince çok farklı boyutta bulacak sanki kendisini kardeşiniz. sevdiği abi saydığı biri varsa olayı bilmiyormuş gibi yapıp önce bir ayar verebilir belki.

istekli davransak bu sefer maddi yönden bizi zorlayacak.. çocukluğundan beri tutturma inat yöntemiyle istediklerini yaptırırdı hep anneme. gene öyle olacağını düşünecek.
Işte maddi açıdan sadece ufak tefek çamaşır makinası tarzı yardım edeceğinizi söyleyin. Sonrasına karışmayız sen hallet diyin.. bu oyuncak verip için ağlamaya benzemez..

Bence maddi olarak destek saglamayın herseyı kendılerı yapmaya calıssınlar gorsunler bıraz hayatın gerceklerını bakalım o zaman o kız, kardesınde durur mu pek sanmıyorum o kız zannımca evlenerek hayatını kurtarmaya calısıyo olabılır o kadar abı kardes var hemen evlenmek ıstemelerınden bellı , ustelık koyden sehıre gelecek evlenırse , ayyrıca annenızın verdıgı tepkıyı kızın annesınden beklerdım ama onlar dunden razı kızlarını vermeye.

Evlenicem diyenin önünde dağ olsa duramaz. Ben bunu gördüm tecrübe ile sabitledim bakınız benim abim. Daha açıköğretimde üniversite öğrenciyken hiç bir birikimi yokken evlenme kararı aldı ve evlendi üstelik askere de gitmemişti. Ve ne oldu sonuç olarak evlendi. Evlendikten 1.5 yıl sonra askere gitti askerden döneli daha 1 ay oluyor. Tekrar işe girdi. Takı parası duruyordu şuan ev almaya kararlı. Evlenirken sigortası yoktu 1.700 Tl ye çalışıyordu eşi de 1.500 Tl ye çalışıyordu. Ne oldu adam olamadılar mı oldular. He şu artıları vardı düğünlerini aileler yaptı. Kardeşinize açık açık bu kadar acele ederse düğünlerinde bir yardımınız olmayacağını söyleyin ayrıca kız bana biraz fazla fettan geldi annen çok yapmacık demeler falan hayırdır yani. Bu biraz köpeksiz köyde değneksiz gezmek olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…