- 21 Ağustos 2013
- 4.702
- 5.091
- 39
Ben aldiramazdim galiba yaHastalık kesinleşirse alınır. Kurul onaylar, büyükse doğum yaptırılarak sonlandırılır ama bi şekilde sonlandırılır. Zaten 5 ayda çocuk hiç Bi şekilde alınamayacak olsa neden test yapılsın ki? Testin amacı sağlıklı bireyler yetişmesini sağlamak. O yüzden ayın önemi yok.
Amniyosentez yaptirsin. Nifty testtde yaptirabilir biraz maaliyetli kandan down sendromu varmi diye bakiyorlar. Oda 99 dogruluk payi ayni yani.Merhabalar, bugün aldığım haberle şoka uğradım, şu an hiçbir şey yapamıyorum. Kardeşim 5 aylık hamile ve bebekte down sendrom riski çıktı. İlk çocuğu tüp bebekti bu istemediği halde normal yollarla oldu ilk çocukta bile aşırı zorlanıyordu şimdi nasıl bakacak nasıl olacak sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Kardeşim normalde de güçlü biri değil, nasıl kaldıracak bunu hiç bilmiyorum o çocuğun bakımını nasıl üstelenecek, çocuğa bakarken içten içe isyan eder mi biz nasıl ona destek olacağız?
Down sendromun kesin olup olmadığını çğrenmek için sıvı alınıyormuş bu sıvı da bebek sağlıklıysa bebeğe zarar verebilirmiş ne yapmalıyız? Neye göre buna karar vereceğiz biz şimdi? Eşi inançlı biri o da bir can öyleyse de canına kıyamam demiş ama bana göre kardeşim bu sorumluluğu alabilecek kadar güçlü biri değil. Nolur bir akıl verin ne yapmalıyız sneye göre karar vericez biz ?
Amniyosentez yaptirsin. Nifty testtde yaptirabilir biraz maaliyetli kandan down sendromu varmi diye bakiyorlar. Oda 99 dogruluk payi ayni yani.
Benim down sendromlu kizim var. Insan basta cok uzuluyo bu gercek. Ama simdi allahim iyikide kizim var diyorum bambaska sevgisi var.
Umarim yavrunuz saglikli sihatli dogar . Rabbim buyuk
meraktan soruyorum, çocuk engelli çıkarsa da 10 haftadan sonra aldırmak yine de yasak mı?Biz doğduktan 3 ay sonra genetik testle öğrendik çoğukadına hamıleyken Risk var derler ama çoğu tahmınde yanlış çıkar 3 lü 4 lü tarama testlerinden bahsediyorum
Ambıyo sentez yaptırsın kesin sonuçu öğrenir
Ama o testlerin sonucu çok geç çıkıyo bebek çok büyümüş oluyo öğrenseniz bile birşey yapmanız mümkün değil
Daha 10 haftalık olmadan yurtdışında yapılan bi test var çok pahalı ki zaten hamilelik çok ilerlemiş bence anne adayımız doğum yapana kadar bunu takmadan hamileliğin tadını çıkarsın gerisini çocuk doğduktan sonra düşünün
Kardeşim 1 buçuk yaşında ve çok neşeli çok mutlu bi bebekNe mutlu size, Rabbim yardımcınız olsun.Eğer öyle bir durum var ise, Kardeşim de umarım sizin gibi alışır
Umarim yoktur insaallah.Ne mutlu size, Rabbim yardımcınız olsun.Eğer öyle bir durum var ise, Kardeşim de umarım sizin gibi alışır
Siz destek olmaya çalışın üzülmemesi icin onun yaninda olduğunuzu herzaman destek vereceğinizi anlatın hayirlisiyla insallah sağlıklı dogarMerhabalar, bugün aldığım haberle şoka uğradım, şu an hiçbir şey yapamıyorum. Kardeşim 5 aylık hamile ve bebekte down sendrom riski çıktı. İlk çocuğu tüp bebekti bu istemediği halde normal yollarla oldu ilk çocukta bile aşırı zorlanıyordu şimdi nasıl bakacak nasıl olacak sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Kardeşim normalde de güçlü biri değil, nasıl kaldıracak bunu hiç bilmiyorum o çocuğun bakımını nasıl üstelenecek, çocuğa bakarken içten içe isyan eder mi biz nasıl ona destek olacağız?
Down sendromun kesin olup olmadığını çğrenmek için sıvı alınıyormuş bu sıvı da bebek sağlıklıysa bebeğe zarar verebilirmiş ne yapmalıyız? Neye göre buna karar vereceğiz biz şimdi? Eşi inançlı biri o da bir can öyleyse de canına kıyamam demiş ama bana göre kardeşim bu sorumluluğu alabilecek kadar güçlü biri değil. Nolur bir akıl verin ne yapmalıyız sneye göre karar vericez biz ?
Merhaba benim 1 hafta önce bebeğim oldu doğum kontrollerinde hiçbir sıkıntı yoktu ama doğduktan sonra bebeğiniz Down sendromu dediler Elinde simian çizgisi ve gözler çekik dediler kromozom testi verdik 1 ay sonra sonuç çıkacakmış Allah herkese şifa versinİkili testte riskim yüksek çıkmıştı, tüp bebek bu arada. Doktor amniyosentez önerdi ama düşük ihtimali var dedi. Nifty test diye bir şeyden bahsetti. Sadece kan alıyorlar sonuç 2 hafta içinde geliyor. 2000 tl verdik. Çok şükür temiz çıktı. Ben aldırmayı düşünmüyordum ne olursa olsun doğururum dedim ama rahatsızlığı varsa da öğrenip ona göre bir hastanede Doğum yapmak istiyordum. Allah’a şükür gerek olmadı. O testler ihtimalden bahsediyor. Bu ihtimali duyup bebeğini aldıran sonradan sağlıklı olduğunu öğrenen çok kişi var. İmkan varsa nifty testi öneririm. İmkan yoksa amniyosentez, tabii bütün riskler araştırılarak. Ayrıca detaylı ultrasona gitmiştim hemen başka hastanede. Down sendrom için hiç bir belirti yoktu bebekte. Ama yine de yaptırdım nifty testi. İnşallah hiç bi şey çıkmaz, Allah yardımcınız olsun
Amin inşallahİnşallah bebek sağlıklıdır. Kız mı erkek mi diye düşüncesinde çok daha önemliymiş sağlıklı olması insan bunu büyüdükçe, çevresinden duyduklarından sonra daha çok anlıyor. Umarım tüm hamileler sağlıklı bebeklerine kavuşur