Kardeşimin bebeğinde down sendrom riski

Ben aldiramazdim galiba ya evlat sonucta ne bileyim cocuga yazik evet mantikli olan aldirmak belki ama ya test yanlissa?!off bilmiyorum

Amniyosentez yaptirsin. Nifty testtde yaptirabilir biraz maaliyetli kandan down sendromu varmi diye bakiyorlar. Oda 99 dogruluk payi ayni yani.

Benim down sendromlu kizim var. Insan basta cok uzuluyo bu gercek. Ama simdi allahim iyikide kizim var diyorum bambaska sevgisi var.
Umarim yavrunuz saglikli sihatli dogar . Rabbim buyuk

Bebeği aldırmayacaklar kesin kararları fakat kardeşim hiçbir şeyden keyif alamıyor. Annem ayrı, o ayrı. Annem sürekli bu konuyu düşünüyor. Kardeşimi de kafası dağılsın diye eşi tatile götürdü fakat erken dönüyor. Bu konudan dolayı hiçbir şeyden keyif alamadım, hayatımda geçirdiğim en kötü tatil diyor.

Son durum, önce amniyosentez testini yapacaktı fakat bebeğe bir şey olur diye korkup kendince ani karar verip iptal etti, Şimdi de ben 4 ay bunu düşünemem dğurucam ama emin olmak istiyorum diyor. Tatilden dönünce doktoru da kabul ederse testi yapacak.

İnsan şu süreçte "kız ya da erkek önemli olan sağlıklı olması" cümlesinin ne kadar doğru olduğunu gerçekten çok daha iyi anlıyor.

Ne mutlu size, Rabbim yardımcınız olsun. Eğer öyle bir durum var ise, Kardeşim de umarım sizin gibi alışır

meraktan soruyorum, çocuk engelli çıkarsa da 10 haftadan sonra aldırmak yine de yasak mı?

Bundan 19 yıl önce aynı şeyleri yaşadım.Amniyosentez yaptırdım sonuç temiz çıktı şükürler olsun Kızım bu yıl üniversite sınavına girdi.
Yalnız detaylı ultrason da var onu da bir araştırın.Benim para göz doktorum renkli ultrason da sıkıntı olmadığını yanındaki asistan a söylemesine rağmen yine de amniyosentez yaptırdı.O zamanlar 1500 dolar vermiştik.Bir annenin yaşayacaklarını hiç umursamamısti 1500 dolar daha önemliydi çünkü...

amniyosentezde bebeği kayberderse ya da iğne bebeğin herhangi bir yerine gelirse ? bebek bu yuzden hasta doğarsa?

Bebekten sıvı aldırsın doktora güvensin hiç birşey olmaz kesin emin olsun ondan sonra oturup düşünsün her bebek melektir engelli olsada annesi onu çok sever canından çok hemde. engelli çocuğu olan annelerin tek korkusu bana bişe olursa çocuğum ne olacak ona kimse benim gibi bakamaz olur o yüzden iyice düşünsün.

benim de dayımın eşi hamileyken doktor down sendromlu olabilir test yapalım demişti. yaklaşık 2000-2500 tl bir ücretle test yapıldı ve bir şey çıkmadı, şuan bebek 1 yaşında. maşallah çok da sağlıklı
ne testi detaylı bilmiyorum ama öyle çok riskli bir şey olsa dayım yaptırmazdı. bence duanızı edin ve içinizi ferah tutun

Son düzenleme:
Siz destek olmaya çalışın üzülmemesi icin onun yaninda olduğunuzu herzaman destek vereceğinizi anlatın hayirlisiyla insallah sağlıklı dogar

Merhaba benim 1 hafta önce bebeğim oldu doğum kontrollerinde hiçbir sıkıntı yoktu ama doğduktan sonra bebeğiniz Down sendromu dediler Elinde simian çizgisi ve gözler çekik dediler kromozom testi verdik 1 ay sonra sonuç çıkacakmış Allah herkese şifa versin

İnşallah bebek sağlıklıdır. Kız mı erkek mi diye düşüncesinde çok daha önemliymiş sağlıklı olması insan bunu büyüdükçe, çevresinden duyduklarından sonra daha çok anlıyor. Umarım tüm hamileler sağlıklı bebeklerine kavuşur

Genetik testler var,nifty,veracity vb isimlerde. İkinci gebeliğimde ikili,üçlü tarama yaptırmayıp genetik test yaptırmıştım. 10 haftalıkken cinsiyetini bile öğrenmiştim ben. Maddi anlamda zorlanmayacaklarsa yaptırabilirler. Sadece anneden 1 tüp kan alınıyor.
Öte yandan ikili,üçlü tarama testlerinde yanılma payı yüksek,yaş bile ileriyse risk fazla çıkıyor diye biliyorum,ayrıntılı ultrasonda da detaylı şekilde bakılabiliyor.

2li 3 lü ile kafa bulandırmamak lazım, harmony ya da nifty yaptırılıp adam gibi sonuç alınmalı. bu şüpheyle gebelik yaşamak çok zor. bu testlerden yaptırıp için rahatlatsın, sadece 1 tüp kan verecek. down olacak ise de bilinmesinde fayda var çünkü doğumun üniversite hastanesi gibi bir ortamda yapılması gerekebilir. kalp hastalığı riski olabiliyor bu bebeklerde.

Benimde kardeşim akraba evliligi yaptı kuzenim ile. Elimden geleni yaptım evlenmemeleri için çünkü akraba evliligi yapmış teyzemin engelli çocuğu var. O bizim için bir örnekti. Neyse bana söylemeden nişanlandı kardeşim haber bile vermeden sonra dugunleri yapıldı. Evlendiklerinden 1 sene sonra da kardeşimin eşi hamile kaldı. Çok sorunsuz bir hamilelik geçirdi. Bebek normal bir şekilde dünyaya geldi geçen kasimda. Şimdi bebeğin fotoğraflarını gönderiyorlar ayrı sehirlerdeyiz corona falan derken ziyaret edemedim çocuk down sendromlu gibi görünüyor, eşim de fotoğrafına bakıp o şekilde yorum yaptı bende eşime kızdım. Kardeşimin çocuğu down sendromlu bence ve benim zamanında söylediklerim çıktı diye sanırım benden gizliyorlar. Kafayı yemek üzereyim sorumsuzluklarından. Kendilerine benden çok üzülmüyorlar

Ben de aşırı duygusal güçsüz bir insanım . Bir hamilelik geçirdim hicbir şeyden haberim yoktu fakat bebeğimin beyin yapisinda farklılıklar çıktı vudunun bir kısmı hafif felçli gibi kasılıyor ve birtakim hastalık riskleri var . Bunu bilseydim de aldırma imkanım olsaydı ne mi yapardım . Yeter ki nefesini duyayım o mutlu olsun yeter derdim yine devam ederdim. Her şey insanlar için şimdi olmasa sonra olur. İmtihandır diyin . Ama bu şekilde down sendrom riski yüksek olup dogumdan sonra çocukların sağlıklı olduğunu çok duydum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…