• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down Sendromu Riski

Iyide down sendromu bir kromozom fazla olur birakin doğmuş bebegi doğmadan belli oluyor otizm bi nevi ama down sendromu olan çocuklar disaridan barizzz belli olur bende iki ay önce doğum yaptım bebekten kan vs aldilar içiniz rahat olsun ya birsey çıkmaz inşallah
Her zaman doğmadan önce bilinmeyebiliyor. Garantisi yok yani.

Rabbim korusun meleginizi insallah yoktur annesi
Bildiğim kadarıyla o meleklerde kulak ve göz aynı hizada oluyor yani göz kenarı kulak başlangıcı aynı oluyor anlatabildim umarım
Bebekde böyle mi
Amin Rabbim bütün evlatları korusun. Hayır gördüğüm kadarıyla öyle değil

Genelde rutin muayenede her çocukta simian çizgisi var mı diye bakılmaz. Kalça için goturdugunuzde siz mi down? Dediniz doktor mu suphelendi baktı.simian tek kriter değil kalple alakalı anomaliler olwbiliyor yüz formunu biliyorsunuz zaten
Hayır doktor tepeden tırnağa muayene ediyor her gittiğimizde iyi ilgileniyor o sırada baktı zaten bu doktora da 3. gidişim. Göbeğinde fıtık vardı onu sordu ona bakmak için de sormuştum

Iyide down sendromu bir kromozom fazla olur birakin doğmuş bebegi doğmadan belli oluyor otizm bi nevi ama down sendromu olan çocuklar disaridan barizzz belli olur bende iki ay önce doğum yaptım bebekten kan vs aldilar içiniz rahat olsun ya birsey çıkmaz inşallah
Rabbim sizin de evladınızı size bağışlasın.İnşallah çıkmaz

Ikili testiniz e-nabiz'inizda vardir bakabilirsiniz.
Yasiniz 35 oldugu icin riskli cikmaniz oldukca normal. (Iki bebegimide 35 sonrasi dogurdum, haliyle benimkilerde riskli çıkıyordu)

Ancak yasla alakali olan risk araligi zaten ayri bir kolon/cizgi olarak gorunuyor, o kismin yuksek cikmasi onemsiz, ancak diger 3 kolonda sinirda ya da yuksek mi cikmisti, bu onemli? Testinize e-nabizdan ulasip bakarsaniz yorumlayabilirsiniz.

Bahsettiginiz simian cizgisi onemli bir bulgu olmasina ragmen tek bir bulguyla down sendromu var denemez, cunku bu sendroma sahip olmayan cocuklarda da simian cizgisi nadiren bulunabiliyor.

Hayır benzemiyor iki doktor da o gün iki doktor da tepeden tırnağa kontrol ettiler burnu ağzı vücut belirtileri ayak parmakları elleri her yerini kontrol etsen sadece elindeki çizgiye göre testi aldılar. Fiziksel olarak hiçbir bulgu yok dediler elin eli dışında
Yani çok yakın arkadaşlarımın çocukları down sendromlu çocuklar ve gerçekten hepsi bariz belli oluyor dediğiniz gibi el çizgileri bizimkinden çok daha farklı genelde gözleri çekik oluyor burunları yassı . Umarım çocuğunuz tamamen sağlıklıdır

Merhaba, belki aklımdaki sorulara cevap verebilecek birileri çıkar aramizda.
Yeni dogum yaptım. Yaşım 35 ve ikinci doğumum. Oğlum 45 günlük. Hamilelikte ikili taramam riskli çıkmışti. Risk faktörünü kacti hatırlamıyorum. Ama ayrıntılı ultrasonomum temiz cikmisti.
Fiziksel olarak normal bir bebeğim var.Duzenli doktor kontrollerini yaptırıyorum. Kalça kontrolü için götürdüğümde doktor fiziksel muayenede elinde simyan çizgisinin yani avuç içi çizgisinin olmadığını söyledi. Yanlış söylemiş olabilirim yani elinde down sendromlu çocuklarda olan çizgi varmış. Fenotipi benzemiyor dedi iki doktor gördü. Doktorlar el çizgisinden başka bir belirti görmedi. Normal çocuklarda da bu çizgi olabiliyor dedi Bir genetik testini yaptırdık. Sorum şu ki elindeki çizgiye rağmen down sendromu olmayan var mı tanıdığınız? Sonuçlar 1 ya da bir buçuk ay içinde belli olacakmış kan sonuçlarımız Zaman geçmek bilmiyor Ben de kime ne soracağımı bilmiyorum açıkçası çevremde .
Bana bebeğinizin özelden fotosunu atar atar mısınız bi görmek istiyorum anlarım çünkü benim de 3 buçuk yaşında down sendromlu bi kızım var.

Yani çok yakın arkadaşlarımın çocukları down sendromlu çocuklar ve gerçekten hepsi bariz belli oluyor dediğiniz gibi el çizgileri bizimkinden çok daha farklı genelde gözleri çekik oluyor burunları yassı . Umarım çocuğunuz tamamen sağlıklıdır
Allah herkese sağlık ,huzur versin. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ikili testiniz e-nabiz'inizda vardir bakabilirsiniz.
Yasiniz 35 oldugu icin riskli cikmaniz oldukca normal. (Iki bebegimide 35 sonrasi dogurdum, haliyle benimkilerde riskli çıkıyordu)

Ancak yasla alakali olan risk araligi zaten ayri bir kolon/cizgi olarak gorunuyor, o kismin yuksek cikmasi onemsiz, ancak diger 3 kolonda sinirda ya da yuksek mi cikmisti, bu onemli? Testinize e-nabizdan ulasip bakarsaniz yorumlayabilirsiniz.

Bahsettiginiz simian cizgisi onemli bir bulgu olmasina ragmen tek bir bulguyla down sendromu var denemez, cunku bu sendroma sahip olmayan cocuklarda da simian cizgisi nadiren bulunabiliyor.
Evet bakayım. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Bana bebeğinizin özelden fotosunu atar atar mısınız bi görmek istiyorum anlarım çünkü benim de 3 buçuk yaşında down sendromlu bi kızım var.
Allah evladınıza güzel ömür versin. Atabilirsem atarım.
Minik kızınızı çok öpüyorum

Back