Kardeşimin bebeğinde down sendrom riski

Sağlıklı mı doğdu kızınız? Böyle ayrım yapmak istemiyorum Allahın verdiği can hepsi ama işte sürekli bakıma muhtaç olması vs insanı korkutuyor.

Doktor neye göre risk var dedi.hangi testin sonucunda göre bunu söyledi

Bu karşıdaki insanların cehaleti,insan olamayışı.Bu sebepten evladının canına mı kıysın?Nasıl bir gerekcedir bu yaa.

teyzemim kızınada demisti doktor aynisini bibaktikki herseyinle.saglikli bir bebek dunyaya geldi simdi 10yasinda hiçbirşeyi yok,allahin izniyle birsey olmaz inşallah

3'lü testin sonucuna göre
Yazımı okumuşsunuzdur.2 li testime göre benimde yüksek çıktı.bu sadece bir kan testi ve kesinlik durumu yok.yaşa,kiloya vs çeşitli kriterlere bakılıyor.gelişimi normal mi?mesela 20 haftalık olması gerekiyorsa 20 haftalık mi?detaylı ultrasona girsin. Benim normal çıkmıştı ultrasonum.gerçekten çok zor.Allah yardım etsin

Sağlıklı mı doğdu kızınız? Böyle ayrım yapmak istemiyorum Allahın verdiği can hepsi ama işte sürekli bakıma muhtaç olması vs insanı korkutuyor.
Evet amniyosentez sonucu risk yok çıktı...öbür yandan ileri ultrasonda da "bebegin el parmak ve eklemleri gorulememistir " diye rapor da verildi bana..o günkü teknolojideki normal ultrasonda da hiçbir zaman parmaklarıni göremedik bebeğimin ..doğduğu güne kadar

Bende aynı şeyi yaşadım aynı değerle. Can sıkmaktan başka bişey değil o testler saçma bı istatistik sadece. Kesin sonucu amniyosentez verir ama ben aldırmayı hiç dusunmedigim hiç o riske girmedim ve o ikili teste hiç inanmadım Allah büyüktür dedim ona sığındım. Herkesin kendi inanisi başka ne denirki. Yoksa doktorların benim oğluma söylediklerini duysaydiniz sağlıklı bı bebek dogacagina ihtimal vermezdiniz. Ama şükürler olsun...

Allah kimseyi evladıyla sınamasın. bazen o testler yanlış da çıkabiliyor. ama şunu düşünmek lazım. kardeşin o bebek downlu doğarsa ona bakabilecek güce ve maneviyata sahip mi?çünkü zor her yönüyle. hem fiziksel hem ruhsal yoruculuğu olacak. dilerim en sağlıklı kararı verebilir.

Zaten aldırmıcaksa hiç baktırmasın bebege bence ki zaten aldırması büyük günah kocaman bebek olmus karnında...o testlerede güvenmiyorum engelli diyolar saglam doguyo

3'lü testin sonucuna göre
Risk kaç çıktı? O testlerin çoğunda risk çıkar. Benim arkadaşımın 5 te bir çıktı bende de 180 de bir çıktı. Tabi ki aldırmayı düşünmüyorsunuz ama kafanıza takarak Doğum yapana kadar depresif bir hal takınıp, stresi de karnınızdaki bebeğe yansıtmamak için amniyosentez yaptırıyorsunuz. Yani ben öyle yaptım. Tabi çok stres yaşadım yaptırsam mı yaptırmasam mı diye. Amniyosentezin riski 200 de 1 miş. Yani yaptıran her 200 kişiden biri Allah korusun kaybedebilirmiş. Neyse riski 5 te 1 çıkan arkadaşım da ben de yaptırdık. Çok şükür sonuç iyi çıktı. Yaptırmayadabilir. Ben ikili üçlü testlerin güvenilirliğine çok inanmıyorum. Zaten yaşa vs ye bakarak çıkıyor o değerler. Ama insana yaşattıkları stres çok yoğun. Bu stres hamile biri için çok daha fazla olur. O yüzden anne. Neye karar verirse amniyosentez yaptırmak ister ya da istemez, arkasında olun. Bu arada amniyosentezde ilk sonuçlar var ki fiş diyorlardı sanırım adına, %90 küsür doğru sonuç veriyor, bir kaç güne kadar çıkıyor. Amniyosentezin ön sonucu bu. Asıl sonucun çıkması uzun sürüyor ama ön sonuç çıkınca asıl sonuç çıkana kadar içiniz rahatlayabilir. Bir de hastanelerde öyle her önüne gelen doktor amniyosentez yapamıyor. Bunun da bir uzmanlığı var. Mesela benim kendi kadın Doğum doktorum yapmadı. Prof.a yönlendirdi ki o hastanede sadece iki doktor bu işlemi yapmaya yetkiliydi.
Son olarak doktoru çok iyi seçin. En stresli şeylerden biri de doktor seçmek ve bol bol dua edin. İnşallah güzel haberler alırsınız.

Hamilesiniz sanırım hamilelerin duası kabul olurmuş derler Allah rızası için dua edin. İnşallah hissettiğiniz gibi çıkar. Sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah evladınızı
Amin inşallah rabbim ablanizi zora sokmaz,bebegini saglikla kucagina alir inşallah.
amin her ikimiz içinde sagolun

Bana da demislerdi. Ama ben sonucunda kesin tanı konmuş olsa bile aldırmayacağım için sivi falan aldırmadım. Her sey allahtan deyip önümüze baktık. Detaylı ultrasonda vs. de böyle birseyin olmadığını söylediler. Çok sukur 15 aylık sapasağlam çocuğum var. Bu şekilde söylenipte sağlıklı bebek dünyaya getiren bir sürü kişi var. Bence hemen karamsarlığa kapılmayın

Bana 2li testte risk var dendi bende olabilir dedim. Doktorum gebeliği sonlandırmayı düşünüyor musun dedi bende hayır dedim. O zaman başka bir şeye gerek yok dedi ve bana ne 3lü test ne başka bir test yaptırmadı. İlerledikçe ben olduğunu düşünmüyorum dedi Dr ve kızımda çok şükür sağlıklı doğdu.

Bence bu anneye kalmış bir konu. Avrupa da %60 down sonrası gebeliği sonlandırma oranı. Bence buna hiç kimse karışamaz. Sağlıklı çocukların bile bin tane sorunla karşılaştığı bu ülkede hayat boyu hasta bir çocuğa bakmak hiç kolay değil. Bir tanıdığın kızı down ileri seviye,ben ölemem ,ölmemeliyim, ben ölürsem kızım nolur ,kardeşi evlenir ,gelin bakmaz ,bir kenara atarlar diyor annesi. Yaşı büyük, çaresizlik içinde kadın. Dışardan kolay geliyor bize , herkeste yardım ederim der ama bir yere kadar gerçekten. O yüzden kimseyi yönlendiremem kimseyi de kınamam.

Ablanız hakkında en hayırlısı ne ise o olsun.

bende ikili test yaptırdım 11 haftalıkken Dr dedi biraz riskli çıktı tâbi önce şok yaşadım sonra tevekkül ediyorum Rabbim den gelen bişey se başım gözüm üstüne hiç bir başka test yaptırmadım 279 da bir kadının dow sendromu çocuğu olduğu ihtimali verdi 3 lü test aminyosentez dedi kabul etmedim detaylı ultrasona bile girmedim en son dr 1 ay önce gittim 18 haftalık ken dr haftasıyla uyumlu dedi şimdi kızımı bekliyorum 26 haftalık olduk herkesin bebeği sağlıklı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…