- 2 Temmuz 2013
- 16.468
- 12.868
Benimde ikili testim riskli çıkmıştı araştırma hastanesi amniyosentez ve üçlü dörtlü falan yapmak istedi ben yaptırmadım sonrada özel hastaneye gidip canım doktorumla tanışmıştım detaylı ultrasonumuda doktorumun hocası ünlü bir profesör yaptı. Eğer İstanbul’da iseniz yönlendirebilirim. Fakat down olmasa bile doğum sonrasında da birçok hastalık riski var. Hiçbirşeyin garantisi yok. İstemeden de olsa Hamile kalınınca en başından ben bunlarla savaşabilir miyim diye düşünmesi gerekir herkesin.
Sizin çekirdek ailenizde engelli bir birey var mı.5 aylik kocaman bebegi aldirmayi mi dusunuyorsunuz? Belki annesinin sesini bile duyuyodur koca bebek olmustur bu siviyi alip testi yaptirmanin mantigi ne? Hasta diye buyumus bir bebegi aldirmak cok acimasizca kardesim yapamaz edemez diye bir sey yok herkes yardim eder buyutursunzu. He ayrica belkide cocugun hicbirseyi yok nerden biliyosunuz. Daha yeni komsumun bebegi icin neler dediler down sendromu ve baska bir suru sey dogunca yasamaz hicbir doktor dogumu gerceklestirmek istemedi ama simdi bebek 5 aylik ve inanin hicbirseyi yok. Böyle her risk var hasta dedikleri oyle olmuyor.
Kendimi biliyorum dünyaya getirmezdim demişsiniz , büyük konuşuyorsunuz ayrıca sağlıklı dünyaya getirdiginiz çocuğun sonradan engelli olmayacaginin garantisi var mı ,Kardesiniz kendisinde bakabilecek gücü görüyor mu, en önemlisi.
Çok zor bir durum.
Ben bile bile dünyaya getiremezdim, kendimi biliyorum.
Ama bir başkası çok daha fazlasını bile taşıyabilir..
Ayrıca söylenmiş sanırım, amniyosentez e gerek yok, kan testiyle de bakılıyor diye biliyorum, bir araştırın derim.
İnşallah en doğru kararı verir kardeşiniz
Bebegin babasi fikrini soylemis.Merhabalar, bugün aldığım haberle şoka uğradım, şu an hiçbir şey yapamıyorum. Kardeşim 5 aylık hamile ve bebekte down sendrom riski çıktı. İlk çocuğu tüp bebekti bu istemediği halde normal yollarla oldu ilk çocukta bile aşırı zorlanıyordu şimdi nasıl bakacak nasıl olacak sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Kardeşim normalde de güçlü biri değil, nasıl kaldıracak bunu hiç bilmiyorum o çocuğun bakımını nasıl üstelenecek, çocuğa bakarken içten içe isyan eder mi biz nasıl ona destek olacağız?
Down sendromun kesin olup olmadığını çğrenmek için sıvı alınıyormuş bu sıvı da bebek sağlıklıysa bebeğe zarar verebilirmiş ne yapmalıyız? Neye göre buna karar vereceğiz biz şimdi? Eşi inançlı biri o da bir can öyleyse de canına kıyamam demiş ama bana göre kardeşim bu sorumluluğu alabilecek kadar güçlü biri değil. Nolur bir akıl verin ne yapmalıyız sneye göre karar vericez biz ?
Fetal DNA testi yaptırabilir, kan alınıp yurtdışı laboratuvara gönderiliyor 10 gün içinde çıkıyor sonuç, 2000-3000 TL arası fiyatı var.2 Li testi nasıldı üçlü- dörtlü testin güvenilirliği ikiliden daha az ki ikilinin % 85 diğerleri ne kadar düşük düşünün. Amniyosentezde de az da olsa düşük riski var, en iyisi ayrıntılı ultrason yaptırıp fetal DNA testi yaptırmak. Umarım sağlıklıdırBen çok anlamıyorum ama kan testi sanırım 4-5 aylıkken yapılıyormuş sadece şimdi 3 li test yaptırdı onun sonucuna göre down sendrom riski var denmiş. Detaylı ultrasona yarın girecek ama düşünmekten ailecek kfayı yiyeceğiz bu gidişle..
Aynen oyle arkadasim oyle bir imtihan verdi ve hayati boyunca verecek ki.Rabbim dusmanima vermesinBebegi aldirmanin imasi bile hos degil hatta korkunc..Sonra daha buyuk imtihanlara ugrarsiniz..
Her zorlukta bı kolaylık vardır herkesin kendi tercihi yanlız ha doğmamış 5aylik bebeği öldürmüssunuz ha doğmuş ne farkeder Allah a sığınin belki sağlıklı doğacak çok yanlışlık yapiyo doktorlar bu konudaMerhabalar, bugün aldığım haberle şoka uğradım, şu an hiçbir şey yapamıyorum. Kardeşim 5 aylık hamile ve bebekte down sendrom riski çıktı. İlk çocuğu tüp bebekti bu istemediği halde normal yollarla oldu ilk çocukta bile aşırı zorlanıyordu şimdi nasıl bakacak nasıl olacak sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Kardeşim normalde de güçlü biri değil, nasıl kaldıracak bunu hiç bilmiyorum o çocuğun bakımını nasıl üstelenecek, çocuğa bakarken içten içe isyan eder mi biz nasıl ona destek olacağız?
Down sendromun kesin olup olmadığını çğrenmek için sıvı alınıyormuş bu sıvı da bebek sağlıklıysa bebeğe zarar verebilirmiş ne yapmalıyız? Neye göre buna karar vereceğiz biz şimdi? Eşi inançlı biri o da bir can öyleyse de canına kıyamam demiş ama bana göre kardeşim bu sorumluluğu alabilecek kadar güçlü biri değil. Nolur bir akıl verin ne yapmalıyız sneye göre karar vericez biz ?
Elbette yok, sonradan herşey olabilir.Kendimi biliyorum dünyaya getirmezdim demişsiniz , büyük konuşuyorsunuz ayrıca sağlıklı dünyaya getirdiginiz çocuğun sonradan engelli olmayacaginin garantisi var mı ,
Benimde görme engelli kızım var özel eğitimde o kadar çok duydumki sonradan kaza sonucu yada hastalık geçirmesi sonucu engelli olan eğitime gelen çocukları hicbirseyin garantisi yok
İlla ki gebeliği sonlandırma kararı varsa yapılması gerekmiyor. Olasılık durumu kesinleşecegi için, aile hem psikolojik olarak hem de dikkat edecekleri durumlar için hazırlık yapmış olur.Eğer gebeliğe son verilmeyecekse plesantadan su almanın hiçbir mantığı yok
Down sendromu testleri ne olursa olsun gebwliğin devamını düşünen biri için son derece mantıksız
Bakamayacağını düşünüyorsa gebeliğe son verilir
Budur başka alternatifi yok
Ki bakamaz dediğiniz çocuk kardeşinizin hayattaki en büyük amacıda olabilir
Merhabalar, bugün aldığım haberle şoka uğradım, şu an hiçbir şey yapamıyorum. Kardeşim 5 aylık hamile ve bebekte down sendrom riski çıktı. İlk çocuğu tüp bebekti bu istemediği halde normal yollarla oldu ilk çocukta bile aşırı zorlanıyordu şimdi nasıl bakacak nasıl olacak sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. Kardeşim normalde de güçlü biri değil, nasıl kaldıracak bunu hiç bilmiyorum o çocuğun bakımını nasıl üstelenecek, çocuğa bakarken içten içe isyan eder mi biz nasıl ona destek olacağız?
Her zorlukta bı kolaylık vardır herkesin kendi tercihi yanlız ha doğmamış 5aylik bebeği öldürmüssunuz ha doğmuş ne farkeder Allah a sığınin belki sağlıklı doğacak çok yanlışlık yapiyo doktorlar bu konuda