Kardeşim yüzünden en sonunda eşim beni boşayacak!!!

Bir musibet bin nasihattan iyidir demişler.

Bence böyle olması iyi olmuş. Yoksa siz bu iyi niyetle ilerde çok daha büyük borçları ödemek zorunda kalırdınız. O kadar şımarık büyütülmüş ki sorumluluk da verilmemiş zorlanmamış da para kazanmanın ne demek olduğunu bilmesi için. Harçlık verilmesin, sigarası alınmasın bakalım ne yapacak.

Eşiniz evet sabırlı ama ilerde bunları başınıza kakmayacağının da garantisi yok. Söylense de haklı gerçi. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil. Eşiniz de kolay kazanmıyordur parayı.

Bu boşanmış yada anne-babasından biri vefat etmiş çocukların bazıları maalesef ki çok şımarık ve bencil yetiştirilebiliyor. Böyle bir tanıdığımız vardı akrabalarda. Küçük yaşta babası vefat etmiş. Annesi ve diğer akrabaları tarafından o kadar şımarık büyütüldü ki çocuk o kadar rahatlığın içinde ne okudu ne bir baltaya sap oldu. Habire iş kurdu batırdı. Habire ailesine borç ödetti. Konuyu okuyunca o geldi aklıma.

Kardeşiniz sonuçta silip atamayabilirsiniz bunu anlarım. Ancak eşinizi ve kendinizi maddi olarak kardeşinizden uzak tutun. Denk geldikçe hal hatır sorun yeterli. Evinize alıp çocuğunuz gibi beslemeyin. Normal bir kardeş olsa elinizden geleni yapın ancak kardeşiniz bencilin teki. Sizi eşinize karşı da mahcup etmiş. O sizi düşünmüyorsa siz de onu düşünmeyin.

ben burdan bakınca iki tane kurban görüyorum sadece, yaşlarınız birbirine yakın biriniz aşırı sorumsuz diğeriniz de haddinden fazla sorumluluk almış, fedakarlık yapmış. "kardeşler aynı evde büyümezler" diye bi laf vardı.. sizin o evi algılayısınızla onunki aynı değil yani sizin sorunlar karsısındaki durusunuz farklı onunki farklı neticede ikiniz de durumu yönetemiyorsunuz, o sürekli alacaklı, siz de sürekli borçlu durumundasınız. birinizden biri düzelecek, bu kisinin siz olma ihtimali daha gerçekçi. borçlu olmayın artık, çekin elinizi eteğinizi. vermezseniz "verdim de kıymet bilmedi, basıma çoraplar ördü " demek zorunda kalmazsınız. umarım o da bu resti yedikten sonra kendindeki sıkıntının farkına varıp yetişkin hayatı yasamaya baslar.

Eşiniz kardeşiniz yüzünden sizi boşamaz merak etmeyin. Zaten kendisi de görüyor mevzuyu.
Hem hamilesiniz hemde artık o kardeşle görüşmenize gerek yok. Olgunlaşması lazım. Daha karakteri oturmadı çünkü. O zamana kadar konuşmasanız, yeterli. Çünki et tırnaktan ayrılmaz. Düzelip gelirse özür dilerse, hiç düşünmeden kabul edersiniz. Bunu sezdim...

Hatti kapattirin ,iletifimi bsbaniz ve kardedinizle kesin,ikiside dorumduz ve bencil,siz karninizdaki bebegin annesi olun sadece , farkli rollere burunmeyin

kardesinizi atin demiyorum ama bi sure gorusmeyi kesin yuz bulamazsa afedersiniz esek gibi calisacak telefon hattinida alin elinden ne hali varsa gorsun burnu surtulsun biraz

Siz haklısınız ,kardesiniz sınırlarınızi çok zorlamis.Once şunu anlayın ,kardesinizin yaşanacak günü var ,o günleri yaşamadan adam olmaz.Siz kendi hayatınıza dahil etmeyin, para isterse vermeyin ,20 li yaşların başında daha ergenlikten çıkamıyor insanlar ,bir de tam 15 yaşında annenizin babamızı aldatması eminim en çok kardesinizi etkilemiştir yaş itibariyle.Siz yaninda olun gene ama çocuk gibi değil yetişkin gibi davranin,para vermeyin ,akıl vermeyin. Kendi yasasin zorlukları,hayatı biraz öğrensin.

Dayım aynı böyle. 12 13 yaşında başlamış. Hatta rahmetli dedem ben ölürsem bilin sebebim odur dermiş hep. Ve zaten kalp krizi ardından geçirdiği beyin kanaması yüzünden vefat etmişti aniden. Ve dayım bugün 40 45 civarında hala aynı. Ne çalışıyor ne düzgün hayati var. 3 sene önce ananemin maaşı üstüne kredi çekti kadın 3 senedir onu ödedi. Hacca gidecekti bütün parayı ona verdi. 1 yıldır yabancı uyruklu bir kadınla birlikte yaşıyor, geçen kasım ayında bize getirdi kaldılar falan. Giderken anneme bizim kullandığımız eşyaları çöpe at demiş. Kadın aids'liymis. Annem duyunca tansiyonu yükseldi 1 hafta acilden çıkamadı tansiyonu 19dan aşağı inmedi ya çocuklara bulaştıysa diye(kadın duş almış, vücut temizliği yapmış jilet kullanmış ve sanirim kesik olmuş o yüzden onlarda söylemiş)

Ondan beri annem sildi dayimi, babam zaten annem fenalasinca arayıp dayıma ağzına gelen her lafı her küfrü söylemiş. Ve daha rahat şuan. En azından geldi gitti aman napti derdi yok. Düzelmiyor böyle insanlar. Sizde bırakın kendi haline. Batacaksa kendi batsın kurtulacaksa kendi kurtulsun

giresunlu musunuz

Merhaba bisey soracağım küçükken evden kaçmasi varmıydı

şimdi terbiyemi bozmak istiyorum çünkü bu kadar verici olmanız da normal değil. Eşiniz boşasa yeri. Bu olay tam şuna dönmüş. Kardeşiniz s.çtıkça siz sıvamışsınız

bence bütün bağlarınızı koparın yoksa daha cok çekeceğiniz var Allah yardımcınız olsun. Her şeyin hayırlısını versin Allah kardeşin. Bile

Annesi varken sen niye onun sorumluluğunu üstüne alıyorsun anlamadım, doğaran ömür boyu onun zahmetini, fedakarlığını üstlensin sen onun kardeşisin artık onunla baban yada annen ilgilensin, soyunuz da psikolojik hastalık varsa gereği yapılacak bunu takibinide anne yapar, sen artık bu konuda sorumluluk alma, annende ne rahat ve erkek delisi insanmış hiç erkek kardeşinle ilgilenmemiş bunun bedelini annenin ödemesi gerekiyor senin değil, bu erkek çocuklarından dolayı o kadar çok mağdur insan var ki, şaşırıyorum, şükür ediyorum iyiki oğlum yok çoğu aileyi yada yakınını sömürüyor, çalışmaya gayretleri yok, çok yazık bunları yaşayan masum olan aile üyeleri

Eşinizin kıymetini bilin demeye geldim. Aynısını eşimin kardeşi yapsa çıldırırdım.
Kardeşinizden uzak durabildiğiniz kadar durun, başınıza daha büyük belalar açmasın.

Kardes degil ömür törpüsü resmen.
Ama sizde hata
Koskca adamın bütün sorumlulugunu niye alıyorsunuz?
Kalsın 3-5 gün parasız.
Yola zaten gelirdi.
Arkasını toplayan birileri varken niye düzelsin?

Benim bi tane teyzem var. Annemler 4 kardeş. Bu teyzem de en küçük. Hastaydı şuydu buydu şımartılmış biraz. Şimdi de kardeşleri tarafından da şımartılmaya devam ediyor. Dedemin maaşı var Allahtan. Maddi yükümlülüğü dedemin maaşından karşılanıyor. Ama işte sen kardeşi olana ne kadar anlatsan da boş. Kardeşim diyor ben tek çocuğum pek anlayamıyorum açıkçası. Ama kızsalar da bağırsalar da aradan biraz zaman geçince yelkenler suya iniyor. Kardeşim de kardeşim denmeye başlıyor.
Ha sizin yaptığınız bana göre gereksiz fedakarlık. Siz babanıza bakmakla yükümlüsünüz. Sonuçta üzerinizde emeği var. Kardeşinizle de bundan sonra görüşmeyin derim normalde. Cidden ben eşiniz olsaydım sabredemez, kavga çıkartırdım. Yarın öbür gün kardeşiniz yüzünden boşansanız kardeşinizin umurunda bile olmaz. Gider bi işe girer biraz da para kazanır kayda değer. Bir anda babanızın babanne dedenizin gözünde kıymetli oluverir. Size yaptıklarını da unutuverirler. Bu hayat böyle. Ama işte insan kardeş mardeş deyince vicdan yapıyor herhalde.

Allah yardımcınız olsun başkamdiyecek birşey bulamadım.

Ya gerçekten çok tuhafsiniz. Ne demeye kardeşinizi kendi evinize çağırıyorsunuz? Calismaya niyeti olmayan birakin calismasin Parasız kalırsa parasını çok harcamamayı öğrenir. Ben üni öğrencisiyken 3 kuruş parayla bir ay gecinirdim.
Kaç yaşında insan başkasının evinde kalıyor siz yokken evi dağıtıyor arkadaş çağırıyor tam bir sorumsuz.
Eşinizin yerinde ben olsaydim bu kadar sabırlı olmazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…