Kardeşim yüzünden en sonunda eşim beni boşayacak!!!

Ben bu kadar olumsuz düşünmüyorum. Bu çocuk tam ergenlik döneminde aile dağılmış. Onun iç dünyasını bilemeyiz. 20 yaş öyle koca adam diyeceğimiz bir yaş değil ki. Çocukluk döneminden yeni çıkmış ama belliki ergenlikten çıkamamış. inşallah o da düzelecektir. Manevi açıdan elinizi çekmeyin ama maddi anlamda aynı şeyi söyleyemiycem. Kendi yağında kavrulması öğrenmesi lazım.

Sadece anneniz değil hepimiz şımartmışsanız kardeşinizi. Çalışan adama harçlık vermek arkasını toplamak nedir ya. Bide tanımıyor gibi evinize almışsınız hattı da kendi üzerinize almışsınız. O hat üzerinden neler yapabilir bi düşünün.

Anne ile babanin ayriligini bahane edip cosmus da cosmus. Krizi firsata cevirmis resmen. Hayatin sillesini bir guzel yer de zamani gelince uzulen yine siz olursunuz ne diyim.

Senelerce sizden geçinen birinden sorumluluk bekleyemezsiniz. Çünkü ona sorumluluk yüklememisiniz. Bu saatten sonra beklemeyin. Yani ya böyle kabul edeceksiniz mal bu. Yada seni mi çekicem ne halin varsa gör diyeceksiniz.

Kıyamam hamilesin bir de. Bence taahhütün bitmesini beklemeden iptal edin o hattı. Komple kapattırın kendi adına hat alsın. Bir an önce yapın ki hattın üzerine telefon, tablet vs alıp sizi daha zor duruma düşürmesin. Eşinizde gerçekten çok beyefendi, çok anlayışlı bir insanmış. Benim kardeşim olsa çoktan kapının önüne koymuştum. Sizde iyi dayanmışsınız. Ancak bundan sonrası size ve sizin asıl ailenize yani eşinize ve bebeğinize zarar verir. O yüzden bence dialoğunuzu kesin. Sizler arkasını topladığınız dürece düzelmeyecektir. Bir tabir var y burnunun sürtmesi lazım. Adam olacaksa anca öyle olur. Arkasında kimse durmamalı.

Insan 7 sinde ne ise 70inde de odur. Duzelmez. Elinizi eteginizi cekmelisiniz. Hatta babanizda cekmeli. Simdiye kadsr nasilsa arkami toplayan niri var diye hicbir seyi umursanamis. Burnunun bir surtmesi lazim. Hayati ogrenmesi lazim. Surekli onun arkasini toplayamazsiniz. Telefonu da halledecegini sanmiyorum. Taahhut suresi bitene kadar o borc sizin uzerinizde kalir. Herkes elini etegini cekerse once biraz dagilir ama sonra kendi ayaklarinin uzerindr durmasi gerektigini anlar. Cocuk degil artik. Buyudugunun farkina varmali. Sorumluluk almayi ogrenmeli.

Bu kadar hataya sabır taşı olsa çatlar. Bunca zaman iyi tolere etmişsiniz.

Kardeşini tanıdığın halde evine çağırıyorsun şu oldu bu oldu diyorsun ne bekliyordun ki
Evine alma görüşmede babana da söyle atsın evden ne hali varsa görsün burnu sürtsün bakalım o güvendiği arkadaşları kaç gün tutacak evde pof poflayacağınıza haddini bildirin
Yetişkin insanların sorumsuz vurdumduymaz ve düşüncesizliklerine tahammülüm m yok

Evet tam ergenlik vakti annesi babası ayrılmış kötü bir şey tamam. Fakat bunun çözümü her yaptığı halti toplamak sigarasına kadar alıp böyle şımartmak mi? Çalışmıyorsa sigara da içmesin cebinde parayla da gezmesin bir zahmet otursun oturduğu yerde. Bu kadar müsamahalı davranılırsa her şeyine neden kendini değiştirme ihtiyaçı hissetsin ki? Nasılsa arkasını toplayan birileri var. Siz onun ablasısınız annesi değil. Bence her şeyine koşmaktan cebindeki parasını düşünmekten vazgeçin. Babanız babaanneniz de dahil olmak üzere kimse 5 kuruş para vermesin. Ne yaptığına karışmasın. Her şey kendine bakınca bakın nasıl da adam oluyor.

Bu süreçte kararlı olmanız şart. En ufak yumuşama her şeyi başa döndürür. Babanız da kusura bakmayın ne yaparsa kendine yapmış. Boşuna böyle sorumsuz olmamış bu çocuk. Zor eminim ama artık kendi hallerine bırakın. Baba oğul nasıl istiyorlarsa öyle devam etsinler.

Bizim de babamız yok, kardeşlerimize evliler olarak biz destek oluyoruz okuyorlar. Aklıma yazın bana gelen 19 yaşında kardeşimin abla masraf etme ben buradayken 1 alıyorsan yarım al dediği geldi. Para verdim giderken gözleri dolmuştu. Allah kardeşinize akıl fikir versin size de sabır. Herkes uğraşınca şımarık olmuş belli.

Maddi olarak destekleyip şımarttıkça tepenize çıkıyor, yapmayın. Ustelik hamilesiniz kendinizi yipratiyorsunuz. Yapabiliyorsaniz psikolojik destek alın.

Ne diyeyim, bu şımarıklıkları yapması için bütün olanakları sunmuşsunuz kardeşinize ailecek. Aslında iyilik değil kötülük yapıyorsunuz ama farkında değilsiniz.

Ya genellemelerin hepsi yanlıştır diyecekler olacaktır haklılar. Ama şöyle bir bakıyorum da böyle abla-erkek kardeş ilişkilerinde genelde abla erkek kardeşi maddi manevi çok şımartıyor, kardeş de yüz buldukça astarını istiyor. "Ablanne" ye dönmekten mi kaynaklı acaba, dikkatimi çekti.

Konuya ekstra bir yorumum yok, benim söyleyeceklerimden fazlasını üyeler ilk sayfadan itibaren söylemiş zaten.

Surekli arkasini toplayarak bir insani adam edemezsiniz o ayni davranislarina devam etmis vermeyin bir kurus oara bi dayak yesin borc taktigi adamlardan bak nasil adam oluyor. Bu bir ornekti. Malesef bizim toplumda erkek cocuk ne yaparsa ustu ortuluyor boyle bu cocuk duzelmez sizde bile bile nasil evinize aldiniz hayret dogrusu bir daha arayip sormayin son telefon borcunu kapatin kendi hayatiniza bakin yardim edecek gucunuz varsa babaniza yardim edin

Boyle esi kaybetmemek icin canla basla calis derim masallah adama ya kardesinle araya mesafe koymazsan maalesef esinle koyman gerekebilir kardesini sert bir tavirla uyar ve yardimi kes anliyorum zor durumda kaliyor ailen ama boyle giderse esin bile patlayabilir

Ben tek suçlu sizi buldum kusura bakmayın. Yorumları okumadım ama herşey apaçık ortadayken siz hala kendinizi kandırmışsınız. Kardeşinin yerinde ben olsam bende bu şekil hayatıma devam ederdim nede olsa arkamı toplayan var. Ailece bir tavır konmalı artık bu kazık kadar adama kimse tek kuruş vermesin kapıyı açmayın konuşmayın yanliz kalıp bi kendine gelsin, gelsin de görsün dünyanın kaç bucak olduğunu. Tel ödeyin bide üstünüze mi yaptınız tey Allah’ım ya! Neyse onu öndeyip kapattırin ve birdahada dardayım koşun desede gitmeyin şımarmış başka hiç bir b...u yok afedersin psikolojik olarak... Ben sadece size ve babanıza acıdım.... Herşey iyi olur inşallah Allah onu ıslah etsin ve hidayet versin

Sağlam bir dayak istiyor. Hatti kaybettim deyip yenisini cikarttirin. Ya da tamamen iptal ettirin . Sonra da babaniza söyleyin tüm esyalarini toplasinlar. Bodrum gibi bir yer varsa bir cek yat atip esyalarini oraya koysunlar. Yemek falan da yok vermeyin. Ne yerse yesin zibidi. Girsin çalışsın karnini doyursun . Ister adam olur ister olmaz. Olmaya niyeti yoksa gitsin. Yabancı ülkelerde aile cocugunun yuzune bakmiyor boyle sorumsuzsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…