• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim için yardıma ihtiyacım var

Malum üvey baba anneden genç. Yanlış okumadıysam. Annen bu konuya çok dikkat etmesi lazım. Yoksa kredi şu beya bu önemli değil.

Bı kadar endişelenme herşey olacağına varır. Kardeşin erkek mi kız mı yazmamışsın. Ama annene çok düşkünse annenin mutlu olmasını isteyecektir ve annen evliliğinde mutlu olursa anlayışla karşılayacaktır. Önemli olan annenizin evlendiği kişinin nasıl biri olduğu ve sizinle ve annenizle olan ilişkisi. Kardeşini koruma içgüdüsü ile endişeleniyorsun ama akışına bırak ve kardeşinle kenetlenerek birbirinize olan sevginizle aşın bu durumu

Erkek kardeş demiş ama :/
Evet kardeşi erkekmiş. Olsun,Allah herkesin evladını bütün sapkınlardan korusun. Üvey babayı kastetmiyorum o ayrı. Genel olarak kütü kim varsa şerrinden korusun. İnşallah üvey baba,baba gibi baba olur kardeşine. Kol kanat gerer. Sende tıbbı bitirip doktor olursun inşallah

Neden dort bes sene daha hayatini ertelesin ki anneniz? Deseniz ki adam supheli, guvenemedim, annemi kandiriyor mu, uzuyor mu, uzer mi emin degilim, hak veririm suphelerinize. Ama kardesiniz annenizin evladi oncelikle, eminim ki onun icin iyi olani dusunmustur. Kolay bir surec degil tabi ki ama yasanmasi gerekiyorsa yasanacak. Kardesinizle gorusme konusunda neden dusuncelisiniz? Orasi hala sizin eviniz olacak, istediginizde gidip goreceksiniz tabi ki ailenizi.

Benim dayim ikinci evliligini yaparken bunu oglundan sakladi. Bir taraftan utaniyordu (utanacak ne varsa bunda artik) ve öteki taraftan oglunun ona yüz cevireceginden korkuyordu. Evlendi ve ogöu haliyle ögrendi sonra. Su an babasinin yaninda yasiyor cünkü annesi ilgilenmiyor. Oglu (o zamanlar 12/13 yaslarinda)bana dedi ki "babamin evlenmesi zoruma gitmedi de. Karsida cikmazdim,ama benim en son duyan olmam cok zoruma gitti. Bana neden güvenmiyor?". Yeni esede bu yüzden biraz tepkili halbuki cok iyi bir bayan. Bence zamaninda söylenmeli. Anneniz "mecbur kabul edecek" gibi düsünüyor ama tepkiler agir olabilir

Benim dayim ikinci evliligini yaparken bunu oglundan sakladi. Bir taraftan utaniyordu (utanacak ne varsa bunda artik) ve öteki taraftan oglunun ona yüz cevireceginden korkuyordu. Evlendi ve ogöu haliyle ögrendi sonra. Su an babasinin yaninda yasiyor cünkü annesi ilgilenmiyor. Oglu (o zamanlar 12/13 yaslarinda)bana dedi ki "babamin evlenmesi zoruma gitmedi de. Karsida cikmazdim,ama benim en son duyan olmam cok zoruma gitti. Bana neden güvenmiyor?". Yeni esede bu yüzden biraz tepkili halbuki cok iyi bir bayan. Bence zamaninda söylenmeli. Anneniz "mecbur kabul edecek" gibi düsünüyor ama tepkiler agir olabilir

Tapu işi beni de huylandırdı.Annem de babamdan boşandı.Babam 3kez daha evlendi.Annem evlenmek isteyince karşı çıktım.İyi ki öyle yspmışım.Birde elin adamıyla uğraşacaktım.Araya el girince eski samimiyet kalmaz.Bu yaştan sonra ne mutluğu allasen.Bu kovada ölse yalnız kalmak için sürekli evlilik mi yapacak.Bu benim düşüncrm.Annenize söyleyin evlenmeden ne ortak borca girmesi.Aklını başına alsın.Annenin arkadaşı evlendi kızı tıpta oğlu eğitim fak.okuyordu.çocuklar üzüntüden sınıfta kaldı.kadına kendini zengin gösterdi adam sürekli kredi çektirmiş.çocukların babalarının çocuklara verdiği kredi kartından bile nakit çekmiş annenize söylemeyin diye tehdit etmiş.kadının kafa Dank ettiğinde borç batağındayfı.adamı boşadı şimdi emekli haliyle yeniden iş buldu çalışıyor. AAşk meşk boş iş devir kötü

Tapu işi beni de huylandırdı.Annem de babamdan boşandı.Babam 3kez daha evlendi.Annem evlenmek isteyince karşı çıktım.İyi ki öyle yspmışım.Birde elin adamıyla uğraşacaktım.Araya el girince eski samimiyet kalmaz.Bu yaştan sonra ne mutluğu allasen.Bu kovada ölse yalnız kalmak için sürekli evlilik mi yapacak.Bu benim düşüncrm.Annenize söyleyin evlenmeden ne ortak borca girmesi.Aklını başına alsın.Annenin arkadaşı evlendi kızı tıpta oğlu eğitim fak.okuyordu.çocuklar üzüntüden sınıfta kaldı.kadına kendini zengin gösterdi adam sürekli kredi çektirmiş.çocukların babalarının çocuklara verdiği kredi kartından bile nakit çekmiş annenize söylemeyin diye tehdit etmiş.kadının kafa Dank ettiğinde borç batağındayfı.adamı boşadı şimdi emekli haliyle yeniden iş buldu çalışıyor. AAşk meşk boş iş devir kötü

Beni en iyi anlayan siz oldunuz ben de bu yüzden tepkiliyim ve verilecek ağır tepkilerden korkuyorum

Annenizle sakin bir sekilde tekrar konusmaya deneyin. Kardesiniz onlarla birlikte yasayacaksa muhakkak evlilik olmadan söylenmeli. Aksi takdirde annesine olan güveni zedelenir. Sonuc olarak yeni esi ile de catisma haline girebilir ve bu hicbirisi icin iyi olmaz. Hakkinizda hayirli olsun. Nasil söylerim diye bir fikri yoksa profesyonel birisine de danisabilir

Beni önemsedi de benim notların düştü.6.sınıftaydım.hep zayıf aldım. Öğretmenim uyardı annemi.33yaşındayım hala kaübuslarımda annem evlenmek istiyor ağlayarak utanıyorum.gidip o günlerde yaşattıklarını anneme hatırlatıp kızıyorum.2yıl bari bekledim siz mezun olun kardeşinizi yanınıza alın.Anneyi tehditte edebilirsiniz babama gideriz seni arayıp sormayız gibi. Benim baba ilgisizdi.öyle diyemedim.Anne gazetelerde oluyoruz ya üvey baba bana tecavüz ederse naparsın deyip korkuttum.Talip olan adamların 2-3çocuğu vardı ama ben tek çocuğum onlar istemedi annemi çocuklu.Gerekirse kıyameti koparan evde ağlayın sinir krizi geçirin.Ergen mi bu anne.Koca kaçmiyor önce evlatlarını düşünecek.Nokta!

Ne yalan söyleyeyim bende istemem üvey baba,ana,kardeş.hayatda en çok korktuğum şeylerden biri bu durumu yaşamak.gizli saklı iş yapıp travma yaşamasından korkmak ne kadar mantıklı?en başından konuşmaları çocuklara alışmaları için süre vermeleri lazım atlı koşturuyor sanki daha evlenmeden ortak ev kredisi ödüyorlar.bende olsam huylanırım.konu sahibi sen farkında değilsin sanırım ama kardeşinden önce sen kabullenememişsin bu durumu zaten.bunu kardeşine belli etmemeye çalış durumu öğrediğinde belki kendisi daha kolay kabullenir.babanız da tuhaf yani evlenmeyi bekleyememiş mi?

Back