Kardeşim için yardıma ihtiyacım var

Nonsteroid

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2018
16
0
28
merhaba arkadaşlar. Ben 21 yaşında bir kızım. Annem ve babam 7 sene önce boşandı. Babam 2 ay önce yeniden evlendi ve başka bir şehire taşındı. Annem ve kardeşim birlikte yaşıyorlar. Ben üniversite için onlardan ayrıyım. Bundan yaklaşık 2 Yıl önce annem yanıma geldi. Bir adamla beni tanıştırmaya getirmiş. Ama kendisi hiç söylemedi söylese gelme diyeceğimi biliyor çünkü. Zorla beni dışarı çıkarmaya çalıştı ben hazırlanırken meğer adam aşağıda bekliyormuş. Kardeşime de otobüsle geldiğini falan söylemiş. Bu adamla ilişkisi hep devam etti. Bundan bir ay önce tatilde eve geldiğimde çorap ararken evde çekmecede bir ev tapusu buldum annemin üzerine. Yanında annemin adına çekilmiş toplam 230 bin tl kredi borcu. Ve annem emekli bunun yanında da o adamın fırınında çalışıyor. Buldum baya tartıştık nasıl ödeyeceksin falan dedim o da ortak ödüyoruz falan dedi evlenecekler yani. Benden hep sakladı gizledi kardeşimden de aynı şekilde. Kardeşim anneme çok düşkün.bu sene sınava girecek seneye liseye başlayacak. Benim daha iki sene okulum var tıp okuyorum. Kardeşimin sınavından sonra da annem o adamla evlenecek. Kardeşim ne yapacak çok üzülecek. Benim tek düşündüğüm o onun üzülmesini hiç istemiyorum nasıl başka biriyle yaşayacak bilmiyorum. Annem ısrarla o Yaşar bizimle kabul eder diyor ama bilmiyorum çok korkuyorum. Daha önce buna benzer bi şey yaşayan varsa lütfen bana yardımcı olsun sürekli düşünmekten kafayı yiyeceğim. Ben geldiğimde nerde kalıcam kardeşimle nasıl görüşeceğim ? Lütfen yardım edin bana

Annenizin neden o adamla evlenmesini istemiyorsunuz? Babanızda evlenmiş hayat kurmuş.
Anneniz de kursu, ömür boyu yanlız mı yaşayacak?
Neden annenizde kalmıyorsunuz geldiğinizde, adamla bir sorununuz mu var ?
Kardeşiniz neden tramva yaşasın ? Liseye geçiyormuş. Annenizin tekrar evlenme isteğini bence anlar. Eğer siz ona güzelce anlatırsanız.

Annenizin evine gideceksiniz yine. Anneniz evli bir kadın olacak sadece. Kardeşinizlede görüşürsünüz ne varki bunda. Benim babam vefat etti, çok istedim sonrasında annem evlensin, mutlu olsun, hayatına devam etsin. O tercih etmedi. Anneniz olması onun tek hayatı, tek sıfatı değil. Üstüne gitmeyin kadının. İleride siz kendi yolunuza bakıp, kendi hayatınız kurduğunda yalnız kalmaz, bir yoldaşı olur işte ne güzel.

Annemin evlenip mutlu olmasını ben de istiyorum ama benden bu kadar şey sakladıktan sonra adama karşı benim de antipatim oluştu. Ayrıca sorunum kardeşimin yaşayacakları annemin evlenmesi değil

merhaba arkadaşlar. Ben 21 yaşında bir kızım. Annem ve babam 7 sene önce boşandı. Babam 2 ay önce yeniden evlendi ve başka bir şehire taşındı. Annem ve kardeşim birlikte yaşıyorlar. Ben üniversite için onlardan ayrıyım. Bundan yaklaşık 2 Yıl önce annem yanıma geldi. Bir adamla beni tanıştırmaya getirmiş. Ama kendisi hiç söylemedi söylese gelme diyeceğimi biliyor çünkü. Zorla beni dışarı çıkarmaya çalıştı ben hazırlanırken meğer adam aşağıda bekliyormuş. Kardeşime de otobüsle geldiğini falan söylemiş. Bu adamla ilişkisi hep devam etti. Bundan bir ay önce tatilde eve geldiğimde çorap ararken evde çekmecede bir ev tapusu buldum annemin üzerine. Yanında annemin adına çekilmiş toplam 230 bin tl kredi borcu. Ve annem emekli bunun yanında da o adamın fırınında çalışıyor. Buldum baya tartıştık nasıl ödeyeceksin falan dedim o da ortak ödüyoruz falan dedi evlenecekler yani. Benden hep sakladı gizledi kardeşimden de aynı şekilde. Kardeşim anneme çok düşkün.bu sene sınava girecek seneye liseye başlayacak. Benim daha iki sene okulum var tıp okuyorum. Kardeşimin sınavından sonra da annem o adamla evlenecek. Kardeşim ne yapacak çok üzülecek. Benim tek düşündüğüm o onun üzülmesini hiç istemiyorum nasıl başka biriyle yaşayacak bilmiyorum. Annem ısrarla o Yaşar bizimle kabul eder diyor ama bilmiyorum çok korkuyorum. Daha önce buna benzer bi şey yaşayan varsa lütfen bana yardımcı olsun sürekli düşünmekten kafayı yiyeceğim. Ben geldiğimde nerde kalıcam kardeşimle nasıl görüşeceğim ? Lütfen yardım edin bana
keşke keşke keşke annem evlenseydi
keşke keşke keşke başını dayayacağı bir omuz olsaydı
keşke keşke keşke onlar çift ben tekim diye arkadaşlarıyla geçirmediği yılbaşı geceleri, seyahatler olmasaydı
keşke keşke keşke elini tutacak, gece koltukta uyuyakaldığında hadi yatağa diyecek biri olsaydı

kardeşin evlenecek, sen evleneceksin, o kadın yalnız ne yapsın???
olaya bir de annenin açısından bak
belki bu kadar üzülüp, korkmazsın

keşke keşke keşke annem evlenseydi
keşke keşke keşke başını dayayacağı bir omuz olsaydı
keşke keşke keşke onlar çift ben tekim diye arkadaşlarıyla geçirmediği yılbaşı geceleri, seyahatler olmasaydı
keşke keşkekeşke keşke elini tutacak, gece koltukta uyuyakaldığında hadi yatağa diyecek biri olsaydı

kardeşin evlenecek, sen evleneceksin, o kadın yalnız ne yapsın???
olaya bir de annenin açısından bak
belki bu kadar üzülüp, korkmazsın

Peki neden 4 yıl sonra kardeşim üniversiteye gittiğinde yapmıyor bunu ben evlenmesini istemiyorum demedim ki kardeşimin üvey baba yanında yaşamasını istemiyorum sadece

Annemin evlenip mutlu olmasını ben de istiyorum ama benden bu kadar şey sakladıktan sonra adama karşı benim de antipatim oluştu. Ayrıca sorunum kardeşimin yaşayacakları annemin evlenmesi değil

sorununuz annenizin evlenmesi dolayısı ile kardeşinizin yaşayacakları
ayrı şeyler değil yani

Şu kredi çekme işi biraz can sıkıcı aslında.
Belli ki anneniz genç biri. Neden yalnız yaşlansın ki? Eğer güvenilir biriyse gözünüz arkada da kalmamış olur. Kardeşiniz eğer sizde destek olursanız gayet güzel karşılar merak etmeyin.

Kardeşin ne yaşayacak ki. Annen evleniyor ne var bunda. Siz durumu normalleştirin önce. Gerekirse bir uzmana gider destek alır. Dünyanın sonu değil. İnsanlar neleri aşıp yoluna devam ediyor. Sınavı bekliyorlarmış hem onada kötü etkisi olmaz.

Travma yaşayan daha çok sizsiniz sanki, kardeşiniz sizin kadar problem yaşamayabilir belki de. Zamana bırakın henüz vakit de varmış, bu süreçte annenizi kendinizden uzaklaştırmayın ki olanı biteni size anlatsın. Gizli saklı iş çevirip hataya düşmesin yalnız kalmasın. Sarılacağı tek dal o adam olursa işler daha çok sarpa sarabilir. Belki kardeşiniz sandığınızın aksine mutlu olacaktır?

kardeşim çok üzülecek, travma yaşayacak...
nasıl ve neden bu kadar eminsiniz?

Birde baba gayet güzel evlenmiş barklanmış kimse travma geçirmiyor ama anne evlenince... Yazık değil mi bu kadınlara ya. Böyle tepki vereceğinizi bildiği için saklamış olabilir mi sizden uzun süre? Travmayı siz geçiriyorsunuz bence.

Sanırım konu sahibi kızımız üvey baba kardeşime yan gözle bakarmısın korkusu olabilir,eğer öyle ise haklısın bu korkularında

X