• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim için fikir istiyorum siz olsanız ne düşünürdünüz

Anne dediğin biraz ağır oturaklı olur. Evlenincede herşeylerine karışır.
Bu kız okumuyor mu?
Kardeşin ne iş yapıyor?
Nasıl geçineck bunlar herşey hazırmı da bu kadar acele ediyolar?

Işte bizde bunu anlamadik bu ne acele ? Madem çok istiyorsunuznen azından bir süre görüşün. Annesinin acele etmesini anlamıyoruz çünkü daha 1 hafta oldu duyalı. Hiç bişey de hazır değil ama durumumuz müsait belki de ona mi güvendiler bilemiyorum Acele edip yanlış yapmalarindan korkuyruz bizdr

Vallahi ne sebeple bu acele bilmem ancak dediğim gibi her şey çok acele gelmiş. Biz seneleri araya koyup cesaret edemiyoruz evliliğe biri 19 biri 25 yaşında insan resmen bıraksanız yarın evlenecekler ben ailenin bu aceleci tavrını hiç sevmedim.
Kardeşinizinki de iyi niyeti geçmiş afedersiniz ama salaklığa dayanmış.Acele edip, eve görüşmeye gelmiyorlarsa bitsin diyen anneye: ''peki,nasıl isterseniz'' denir. Kardeş akıl edemiyor siz edin,manavdan elma mı alınıyor bu nedir??

:KK45:
Kardeşinizi tanımama lüzum yok sonuçta erkek değil mi cinsiyeti?6 yaşla 5 yaş arasında gerçekten çok fark var evet.Sen burada güleceğine kardeşinle aranı düzelt.
Allahım sen affet şu sert tavrınıza bayıldım keşke ben de de olsa ben de oturup gülmeye başladım son cümleye

Kardeşim istemediğimizi düşünüyor demişsiniz de alenen istemiyorsunuz zaten ki kızı daha görmeden ailesini daha tanımadan ne bu önyargı?Evet siz abartmışsınız bayağı kardeşiniz çocuk değil kazık kadar adam ne doğru ne yanlış bilir herhalde.Kızın da yaşı küçük de bir senede sözlenip evlenecek halleri yok herhalde.Söz nişan düğün iki sene içinde olsa kız 21 olur daha makul bir yaş olmazsa da anlaşamazlarsa nişanı atar olur biter.Ne bu abartı?
Neyin abartisi hanımefendi ? Ülke de neler oluyor insanları bilemiyoruz herşey bu kadar kolay mı sanki çok kolay olursa olur olmazsa ayrılırlar Şaşırıyorum insanlara gerçekten. Bizde işte yanlış bi adım atmasınlar daha çok erken diye tereddüt ediyoruz. Neyi abartmışız anlamadim daha erken dememiz mi abartı ? Birbirinizi seviyorsanız madem biraz daha tanıyın dememiz mi ?

Neyin abartisi hanımefendi ? Ülke de neler oluyor insanları bilemiyoruz herşey bu kadar kolay mı sanki çok kolay olursa olur olmazsa ayrılırlar Şaşırıyorum insanlara gerçekten. Bizde işte yanlış bi adım atmasınlar daha çok erken diye tereddüt ediyoruz. Neyi abartmışız anlamadim daha erken dememiz mi abartı ? Birbirinizi seviyorsanız madem biraz daha tanıyın dememiz mi ?
SİZ BU ÇOCUĞU AYIRIN AÇIK VE NET OTURUN BENİM KONULARIMI OKUTUN BEN 18 yaşındayım ben evlendim pişmanım PİŞMAN gezip tozacağım yaşta toz alıyorum yapmasın etmesin kız da pişman olacak

Birbirinizi seviyorsanız tanıyın diye bir yazı görmedim ben.Yazı o kadar uzun ki orayı kaçırmışım.Kaldı ki ben de bir haftada evlensinler diyin demedim iki sene sürer dedim nişan söz vesaire.Hayır yani Koç ailesine falan mı mensupsunuz da kız sizi kafalamaya çalışıyor ilahi ya

Erken evlenenlerin çoğu bu konuya karşı çıkar siz bakmayın :) Bence çirkin bir tabir olacak ama yamamaya çalışmış gibiler. Geçen gün bir anne başlık açmıştı kız da oğlan da 21 yaşında henüz diye, ona benzettim. Karşı durmak itmek olur sanki, inat yapar daha çok bağlanır. Annesiyle de kızla da tanışın, büyüyünce okulunu bitirince sözünü nişanını düğününü yaparız deyin. Bunu da bence mümkünse annesinin önünde yapın. En kötü ihtimalle annesi kavga çıkarır belki vazgeçer :KK70:

Ben kamu spotuyum diye televizyon kanallarında yayın yapacağım Allah kahretsin bakın 2 ay sonra 19 olacağım kızla aynı yaştayım evlendim o imzayı attığım gün elim kırılsa da evlenmeseydim!

Hemen de kızı günah keçisi yaptınız yahu ayrıca herkes sizin eşiniz değil içini bilemezsiniz.Eğer ikisi arasında bir ilişki yaşandıysa tek sorumlusu kız olamaz emin olun.

Yasanmadigindan eminiz. Hem yaşansa annesi belki erkek kardesimi tehdit ederek konuşabilirdi. Bu konuda çok ciddi bi şekilde konuştuk tabi ki öyle bişey yaptım diye de demez yapan bi insan ama biz kendi adımıza emin olabilcek bi şekilde konuştuk ondan sonra emin olduk konuşmalardan.

Erken evlenenlerin çoğu bu konuya karşı çıkar siz bakmayın :) Bence çirkin bir tabir olacak ama yamamaya çalışmış gibiler. Geçen gün bir anne başlık açmıştı kız da oğlan da 21 yaşında henüz diye, ona benzettim. Karşı durmak itmek olur sanki, inat yapar daha çok bağlanır. Annesiyle de kızla da tanışın, büyüyünce okulunu bitirince sözünü nişanını düğününü yaparız deyin. Bunu da bence mümkünse annesinin önünde yapın. En kötü ihtimalle annesi kavga çıkarır belki vazgeçer :KK70:
Erken evlilik kadar rezil leş kepaze bişey yok zaten gerçekten kendim yaptım durumun içindeyim 1 aylık evliyim saçlarımda beyazlar çıktı yemin ederim

Yasanmadigindan eminiz. Hem yaşansa annesi belki erkek kardesimi tehdit ederek konuşabilirdi. Bu konuda çok ciddi bi şekilde konuştuk tabi ki öyle bişey yaptım diye de demez yapan bi insan ama biz kendi adımıza emin olabilcek bi şekilde konuştuk ondan sonra emin olduk konuşmalardan.
Abla anne niye tehdit etsin tabi suyuna gidecek Türkiye’de yaşıyoruz kız bakire değil damgası yiyecek gözünü seveyim mantıklı düşün ya

Normal şartlarda hiçbir anne kızının önüne 19 yaşında altın tepside evlilik sunmamalı ben erken evlendim itler köpekler kadar pişmanım
9

Kız okumuyor zaten bir mesleği var fitness eğitmeni kendisi

9

Vallahi billahi insanlık namına kız ile konuşma şansım olsa ben konuşurdum belki birine yardımcı olurum da iyilik ederim de Allah başımdan bu evlilik belasını def eder diye

Erken evlilik kadar rezil leş kepaze bişey yok zaten gerçekten kendim yaptım durumun içindeyim 1 aylık evliyim saçlarımda beyazlar çıktı yemin ederim
Yukarıda başka bir yorum vardı da ona demiştim o ilk lafı esasen. Sana gereken öneride bulundum zaten, senin için de geç değil bence.

9

Yani bilemedim okumuyor olsa bile, şu ergenlik dönemini atlat düşüncelerin otursun diye açıkça konuşabilirsiniz. Ama bu durumda evlilik fikrine gelin adayına değil de zamana karşı çıktığınızı belirtin ki ters etki yaratmasın. Zaten ilişkinin başlama süresi de çok sıkıntılıymış.

Anlaşılan siz çok mutsuzsunuz 1 ay da pişman olabilcek kadar ne yaşadınız bilmiyorum ama Allah yardımcınız olsun o halde. Ben de eşimle erken tanıştım evlendiğimde 21 yaşındaydım şu an bi kızım var çok mutluyuz. Bence o insanın karakteriyle kişiliğiyle alakalı. Sizin eşiniz kötüdür diğerininki iyidir genel olarak bir yorum yapamayız. Sizin erken yaşta eğlenmenizi tasvip etmiyorum ama emin olun ayni kisiyle 25-26 yasinda da evlenseydiniz esiniz kotuyse kotudur yani bunun yasla bi alakasi yok. Önemli olan erkeğin yaşının çok küçük olmaması malum karakterleri geç oturuyor

BU YAZIM UZUN OLACAK KONU SAHİBESİ LÜTFEN OKUYUN.

Ben 18 yaşında evlendim ve çok pişmanım üstüne üstlük kaçarak evlilik yaptım erkek kardeşinizi bir kenara koyuyorum kız bu evlilik için çok erken yaşta ilk başta sanacaklar birlikte uyucaz uyanıcaz aynı evin içinde istediğimiz saatte girip çıkıcaz! BEN DE ÖYLE SANMIŞTIM! Mutlu muyum ? HAYIR! Ben kaçarak evlendim sizin için en çok korktuğum şey kaçarak evlenmeleri üsterlerseniz bir anlık deli cesareti nikah kıymak 5 dakika sonrası ?? Erkek kardeşinizle oturup konuşun aranızı düzeltin kız hazır değil diyin. Benim konularımı bile okuyabilirsiniz ya hangi ruh hastası 19 yaşında kaynana kayınpeder ile uğraşmak ister bu kız da hiç akıl yokmuş. Aynı ben. Evlenmeden önce herşey güzel nasıl olsa davulun sesi uzaktan hoş gelir ..

Vallahi billahi insanlık namına kız ile konuşma şansım olsa ben konuşurdum belki birine yardımcı olurum da iyilik ederim de Allah başımdan bu evlilik belasını def eder diye
Sizin eşiniz sorunlu bir insan bu belli ve kaçarak evlenmişsiniz.Aynı konumda değilsiniz yani erken evlenen herkesin evliliği sorunlu olacak diye birşey yok.

Abla anne niye tehdit etsin tabi suyuna gidecek Türkiye’de yaşıyoruz kız bakire değil damgası yiyecek gözünü seveyim mantıklı düşün ya

Canım Benim ben her türlü olasılığı düşünüyorum sen merak etme biseyi düşünürken iki şekilde düşünüyorum. Insanları tanımıyoruz ailesi babası bile biliyorsa bakire dam
Kızlar kendilerinden büyük erkeklere ilgi duyarlar zaten kendilerinden büyük erkeklerde onu kullanırlar
Evet ama bu hep böyle olcak diye bişey mi var ? Aralarında uçurum bi yaş olsa bunlar ne sacmaliyor derdim direk. Ama 5 yaş yaaa Allah rızası için yorum yaparken biraz mantıklı yapın duyanda aralarında 10-15 bi yaş farkı var zannedecek

Merhabalar öncelikle ben kardeşim hakkında fikirlerinizi istiyorum yorumlarını bekliyorum lütfen kafamız çok karıştı. Biraz uzun olabilir yazım sabırla okursanız sevinirim. Erkek kardeşim 25 yaşına girmek üzere konuştuğu kiz 19 yasinda. Erkek kardeşim bi gün geldi bize haftaya ailesiyle tanismaya gidelim dedi karşı tarafa da söz vermiş bize söylemeden. Tabi söyleyince birden bire annem ve babam dalga geçtiğini zannetmisler ve tamam demişler çünkü şimdiye kadar hiç kimseyle olumlu düşünmedi. Bu kızın ismini ise biz duyalı sadece 1 hafta oldu. Bizde dedik ki dışarıda bi k zla tanışalım yemek yiyelim ben yani (gorumce) annem kardeşim ve görüştüğü kız buluşup yemek yeme kararı aldık. Ben 30 km mesafeden geldim annemgile 1 gün önceden heyecanlı heyecanlı. Sonra kardeşim telefon açtı abla bu görüşme iptal oldu kızın annesi tamam demişti ama babasına anlatmislar babası da tanışacaklarsa eve gelsinler demiş. Bizde bi tuhaf olduk. Ertesi gün oldu buluşma yok tabi ve kardeşimle kız kahvaltıya gitmişler (babasının haberi var) anlamadığım babasi kardesimle bulusmasina bisey demeyip annem ve benle bulusmasina niye izin vermedi. Yine de kötü düşünmek istemedik tabi ki. Neyse kardeşimle buluştuğunda bi aile dostları komsulari kızı aramış napiyorsunuz diye o da iyiyiz oturuyoruz demis. Al gel erkek arkadasini buraya getir demis o bayan. Kiz da kardesime sormus kardesimde yok demis. Bizde neden p bizle tanismadi da kendisi kendinden biri icin tanistirmaya goturecekti kardesimi diye dusunduk ama yine de on yargili davranmakni istemedik. Bu kez kizin annesi kardesimle konuşmuş (ayrıca kızın ismini biz 1 hafta oldu duyalı ama bunlar 3 sene önce 4-5 ay konuşmuşlar sonra ayrilmislar şimdi de yeniden 2 haftadır konuşmaya baslamislar) Kizin annesi de demiş ki ver bi konuşayım demiş kardeşimle konuşmuş. Haftaya tanismaya bekliyoruz sizi büyüklere de haber ettik ... vs (kardeşimin aklına aklınca yer yapiyor) her neyse... Benim kardeşimde tamam demiş. Kardeşim çok iyi çok temiz kimse hakkında kötü düşünemeyecek kadar iyi birisi. Hiç bir şekilde uyanıklığı yoktur. Bu arada annem Kuran Kursuna gidiyor ve çok samimi bir arkadaşı ile konuşurken işte kız nereli annesinin adı babasının adı derken bu kız o kadının akrabası çıkıyor. Ve kadın annesi hakkında çok uyanık o sizi mahveder baş edemezsiniz hatta kendimde duydum bayağı uzun bi konuştular kız ve babası iyi ama o anne oldukça mahvolursunuz iyi düşünün demiş. Bizimde kafamız karıştı. Kadın sürekli neden kardeşimi arıyor niye bu kadar acele ediyor kız da 19 yaşında zaten. Sonra akşam oldu babam dedi ki oralı olan bi tanıdığım var arayın bi sorayim dedi babam aradı o tanıdığını o da kizin annesinin dayısı cıktı. Tabi ki dayısı yiğeni için bişey diyecek değil ama bizim kafamız iyice karıştı. (Kizin annesi bu süreçte annemi aramış annem ben ne konuşcam filan dedi kadın konuşmuş konuşmuş annem dinlemiş işte bunların yuvasını ikimiz yapıcaz gibisinden gelin bi tanışalım beyler tanışsın vs. zaten kadın annemi hic konusturmamis) Bu 1 haftalık sure zarfinda biz hic kadini bilmeyiz kizi bilmeyiz kızın annesi kardeşimi çoktan face den filan da eklemiş. Annemin arkadaşının akrabası çıktılar dediğim kadında sakin evine gidip bişey yiyip içmesin onlar değişik işlerle de uğraşır biz iyice tırstık tabiri caizse. Sorum şu kaç gündür uyuyamıyoruz bile annemgil çok erken oğlum biraz konusun sonra tanismaya gidelim dediği halde kardeşim bizden uzaklaşıyor bizi yanlış anlıyor istemediğimizi düşünüyor ne yapacağımızı şaşırdık. Kardeşimi bir insanın kandırması da çok kolay olduğu için korktuk ta açıkçası. Kardeşim ailem böyle diyor diyince kızın anneside demiş ki madem tanışmaya gelmiyor o zaman gorusmeyin bitsin bu iş demiş. Kardeşimde bize küstü ne yapacağımızı şaşırdım sizden yorum ve öneri bekliyoruz. Bir kız annesinin bunları yapması normal mi ? Benim annemde bir kız annesiydi ama hiç bir zaman benim kayinvalidemi arayıpta tanismaya gelin şöyle böyle demedi face en eklemedi hiç bir zaman hep onlardan bekledi. Biz de bu neyin acelesi diyoruz ? Onlarda da normalmiş sanırım. Ne olur uykusuz geçiyor 3 gündür günlerimiz annemle kafayı yiycez elinizi vicdanınıza koyup bi yorum yapiverin. Biz mi abartıyoruz bilmiyorum o yüzden sizlerden yorum bekliyorum. (Ana eğer tanismaya gidersek bu seferde kızın annesi bize veya Kardeşim e yine baskı yapcak istemeye gelin laf soz oluyor vs diye malum arası pek uzatilmaz) ondan korkuyoruz. Lütfen yorum ve fikir verin
Kardesinizin akli fikri yok gibi ne kadar gommussunuz. Saftir kolay kanar uyanik degil. E valla boyle erkekle cok fazla tercih edilmez benim dusuncem tabi.
Haklarinda hayirlisi.

Back