Kardes ayrimi

Dilaraunl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2015
315
61
30
Merhaba hanimlar size danismak istedigim bi konu var bunu sadece cevremde su an yasayan insanlar oldugu icin merak ediyorum benim acimdan bi dert degil yani okumak isteyenler okuyabilir bastan soyliyim ben dedim:) hani her ailede daha caliskan bi kardes olur ya guzel bolumler kazanir iyi isler yapar iste konum tamda bu ornek veriyorum simdi bunu duydugum bi yakinim var ailenin en buyuk oglu cok caliskan iyi isler yapiyo ve aile tarafindan her dedigi yapiliyo bu konunun patlak verdigi yerde caliskan olan abi araba istiyo ve sorgusuz sualsiz gidip ona istedigi araba aliniyo sonra ondan bi yas kucuk olan kardesi yani bu konuyu bana anlatan oda babasina araba istedigini soyluyo bu sefer babasi durumum yok kusura bakma alamam diyo uzerinden baya zaman gecmis abisinin arabasini yenilemisler kiz hala bana ayni seyler soyleniyo diyo ne zaman bi konu acilsq sen bilmezsin git abine sor deniyo ve surekli eziliyorum diyo pskolojisi baya bozulmus artik o evde yasamak istemiyorum gibi laflar sarfediyo simdi size sorum bi baba tabiki cocuklarina belli biyere kadar biseyler yapar ornergin araba almak zorunda degil ama ayrim yapip boyle davranmak sizcede cok yanlis degilmi ya neden hep caliskan evlatlar el ustunde tutulur da digeri dislanir anne babalar bu ayrimi yapip nasil bi evlatlarini boyle uzebiliyolar gercekten anlamiyorum aranizda cocuklari o yaslarda olan anneler vardir belki sizde yorum yaparsaniz sevinirim dusuncelerinizi merak ediyorum gercekten bu arada bahsettigim cocuklar daha 23-22 yaslarinda

Yanlis degil
Biri basarili oteki degil
Hayatta her sey karsilikli. Ben de caliskan olan cocugum icin daha fazlasini yapmaya calisirim elbette. Mesela daha guzel bir okula gondermeye calisirim, daha fazla harclik veririm, daha farkli kurslara yollarim, begendigi bir seyi alirim. Bunlari diger cocuguma daha az yaparim cunku hak etmemistir. Minimumda kalir bu nedenle.
Cocugum calismistir kazanmistir,birikimiyle ev almistir ben de ona araba alirim. Ama ortalikta issiz gucsuz mal mal gezen cocuga kilimi bile kipirdatamam kusura bakmasin. Benim bir seyler yapmam icin karsidan maddi manevi caba gormem lazim

Diğer taraftaki kardeş ne işle meşgul yani araba isteği onun için ne kadar gerekli ? Yoksa dadece abime alındı bana da alınsın mantığında mı ?

Yanlis degil
Biri basarili oteki degil
Hayatta her sey karsilikli. Ben de caliskan olan cocugum icin daha fazlasini yapmaya calisirim elbette. Mesela daha guzel bir okula gondermeye calisirim, daha fazla harclik veririm, daha farkli kurslara yollarim, begendigi bir seyi alirim. Bunlari diger cocuguma daha az yaparim cunku hak etmemistir. Minimumda kalir bu nedenle.
Cocugum calismistir kazanmistir,birikimiyle ev almistir ben de ona araba alirim. Ama ortalikta issiz gucsuz mal mal gezen cocuga kilimi bile kipirdatamam kusura bakmasin. Benim bir seyler yapmam icin karsidan maddi manevi caba gormem lazim
Hayir aslinda oyle mal mal gezmekten bahsetmedim ben zeki olan ve olmayandan bahsettim calissada yapamayanlar vardir ya oyle bi durum kendiside okuyo zaten sadece digerinin bolumu daha iyi yapamiyo diye dislamak ezmek onu dahada sogutmazmi sizce

olay bu acidan degerlendirilmemeli. calisan kendine belki de ailesine yatirim yapan biridir. ailesi de karsilik birsey yapmis olabilir. kucuk kardes de biraz kendisi icin birseyler yapsin. armut pis agzima düş durumunu ailesi kiza yasatmayarak iyi bile yapiyor.

Hayir aslinda oyle mal mal gezmekten bahsetmedim ben zeki olan ve olmayandan bahsettim calissada yapamayanlar vardir ya oyle bi durum kendiside okuyo zaten sadece digerinin bolumu daha iyi yapamiyo diye dislamak ezmek onu dahada sogutmazmi sizce
Yoo neden sogutsun? Tam tersine tesvik etmeli. Piyano calmaya merakli olan bir cocuga gidip bisiklet almak mantiksiz degil mi sizce de? Bu da bunun gibi bir sey. Piyano sevene piyanoyu aldik diye diger piyano sevmeyene neden piyano alayim sirf istiyor diye mi?Hak etmek ve ilgi alani onemli bir cocuga bir sey alinirken. Ilgi alanidir yapilir veya hak etmistir yapilir. Her kardes ayni seyle ilgilenmeyebilir. Birine alinan bir seyin aynisi digerine de sirf esitlik icin alinmak zorunda degil. Bir kardes cok zekiymis ona araba alinmis. Digerine de ileride baska bir sey yapar belki ailesi.

olay bu acidan degerlendirilmemeli. calisan kendine belki de ailesine yatirim yapan biridir. ailesi de karsilik birsey yapmis olabilir. kucuk kardes de biraz kendisi icin birseyler yapsin. armut pis agzima düş durumunu ailesi kiza yasatmayarak iyi bile yapiyor.
Evet bu mantikla dusununce dogru ama yinede benim icim rahat etmezdi heralde evet cocuk daha iyi bi bolum kazanmis yarismalara katiliyo birincilikler aliyo ama kizda calismis didinmis istedigi gibi olmamis heralde diyorum cocugumu uzmezdim nebiliyim

Yoo neden sogutsun? Tam tersine tesvik etmeli. Piyano calmaya merakli olan bir cocuga gidip bisiklet almak mantiksiz degil mi sizce de? Bunda bunun gibi bir sey. Piyano sevene piyanoyu aldik diye diger piyano sevmeyene neden piyano alayim sirf istiyor diye mi?Hak etmek ve ilgi alani onemli bir cocuga bir sey alinirken. Ilgi alanidir yapilir veya hak etmistir yapilir. Her kardes ayni seyle ilgilenmeyebilir. Birine alinan bir seyin aynisi digerine de sirf esitlik icin alinmak zorunda degil. Bir kardes cok zekiymis ona araba alinmis. Digerine de ileride baska bir sey yapar belki ailesi.
Evet bu konuda haklisiniz ben arabadan cok zaten sen bilmezsin diye ezilme durumuna sasirmistim

Evet bu mantikla dusununce dogru ama yinede benim icim rahat etmezdi heralde evet cocuk daha iyi bi bolum kazanmis yarismalara katiliyo birincilikler aliyo ama kizda calismis didinmis istedigi gibi olmamis heralde diyorum cocugumu uzmezdim nebiliyim
ailesi motive ediyo tesviktir bu. kucuk kizda bi kivilcim gorseler ona da yapmaya baslarlar bisiler. kiz bence silkelenip hayatina dair guzel adinlar atsin. eger sartlari ayni oldugunda kardeslere farkli yaklasm olsaydi ayirim o zaman olurdu.

Evet bu konuda haklisiniz ben arabadan cok zaten sen bilmezsin diye ezilme durumuna sasirmistim
Biliyor musunuz,ebeveynler evlatlarini cok iyi taniyorlar. Ben de cocugumu tanirim,neyi yapip neyi yapamayacagini bilirim. Onlar da ayni sekilde dusunuyor olabilirler

Çok şasrdm ya insanlar haketmekten bahsetmiş ikisi de öğrenci olan çocuklar haketmek ya da etmemek icin ne yapmiş olabilir adalet denen birşey var.Birisi daha yuksek bir bolum kazanmiş olabilir mesela ki o da kime göre neye göre belki de çok yüksek görülen o alana ilgisi yok. Ya da tembellik de etmiş olabilir bu yine de ona araba aliyoruz ama sana almiyoruzun bahanesi olabilir mi? Böyle anne babalar kardeşleri birbirine düşman eder.İkisi de senin evladn adil davranmak zorundasn.Herkes tek tip olmak zorunda değil askeri nizamda mi yaşamak zorundalar?

Merhaba hanimlar size danismak istedigim bi konu var bunu sadece cevremde su an yasayan insanlar oldugu icin merak ediyorum benim acimdan bi dert degil yani okumak isteyenler okuyabilir bastan soyliyim ben dedim:) hani her ailede daha caliskan bi kardes olur ya guzel bolumler kazanir iyi isler yapar iste konum tamda bu ornek veriyorum simdi bunu duydugum bi yakinim var ailenin en buyuk oglu cok caliskan iyi isler yapiyo ve aile tarafindan her dedigi yapiliyo bu konunun patlak verdigi yerde caliskan olan abi araba istiyo ve sorgusuz sualsiz gidip ona istedigi araba aliniyo sonra ondan bi yas kucuk olan kardesi yani bu konuyu bana anlatan oda babasina araba istedigini soyluyo bu sefer babasi durumum yok kusura bakma alamam diyo uzerinden baya zaman gecmis abisinin arabasini yenilemisler kiz hala bana ayni seyler soyleniyo diyo ne zaman bi konu acilsq sen bilmezsin git abine sor deniyo ve surekli eziliyorum diyo pskolojisi baya bozulmus artik o evde yasamak istemiyorum gibi laflar sarfediyo simdi size sorum bi baba tabiki cocuklarina belli biyere kadar biseyler yapar ornergin araba almak zorunda degil ama ayrim yapip boyle davranmak sizcede cok yanlis degilmi ya neden hep caliskan evlatlar el ustunde tutulur da digeri dislanir anne babalar bu ayrimi yapip nasil bi evlatlarini boyle uzebiliyolar gercekten anlamiyorum aranizda cocuklari o yaslarda olan anneler vardir belki sizde yorum yaparsaniz sevinirim dusuncelerinizi merak ediyorum gercekten bu arada bahsettigim cocuklar daha 23-22 yaslarinda
Bence o is zekaya bakmıyor. Pipisi olan daha kıymetli. :KK48: Zekayla olsa en çok beni severdi ailem. Yani ailem herşeyde bana danışır çok bildiğim için. Ama diğerlerini daha cok severler. Ben de hep ayrım yapıyorsunuz diye çıngar çıkarırım evde. Bir gün yine annemle kavga ediyorduk, kız kardeşim haksız da olsa bana kızıyorsun. Onun suçunu niye bana yüklüyorsun, git ona kız demistim. Babam da bir örnek vermişti. Babam genelde hikayelerle falan örnek verir yani bana köpek demek istemedi onu öncelikle belirteyim. Hikaye şu: Bak kızım, yoldan geçiyorsun değil mi? Bir köpek var, sessiz sakin, ayağına dolanıyor, şirinlik yapıyor. Ayy ne tatlı köpek der, başını okşarsın. Bir de başka yoldan geçiyorsun. Köpek sana durduk yere havlıyor. Üstüne atlıyor. O köpeğe de host dersin degil mi dedi. Soyleyecegin seyi insanlara düzgünce gibi söylesen, belki sana daha iyi davranirlar demisti. Yine kayinvalidemin arkadaşı da annemden sikayet ettigimde. Evlat ayırmam ama bana düşene ben de düşerim demisti. Uc cocugum var. Ikisi bana bağırıp çağırıyor, kötü davranıyor. Biri de canım annem, güzel annem diye gelip öpüyor, seviyor. Ben buna nasıl daha fazla düşmeyim demişti. Anladım ki burada hata benim üslubumda. Demek ki annemi incitiyorum. O da beni incitiyor. Mal ve para konusuna gelince. Nedense bizim Anadolulular erkeğe daha çok yapıyor maalesef. Kiza birse oğlana iki. Ne sanıyorlar onu ben de bilemiyorum.:KK49:

hangi bölümü okuyo kardeşler
bi de galiba çalışkan olan erkek
burada hem çalışkan hem de erkek olduğu için ona araba alınmış bence
cinsiyet ayrımcılığı daha çok göze batıyor
belki arkadaşınız erkek olsaydı başarısız olmasına rağmen ona da araba alınabilirdi
basarılı olan erkek çocuk aile şöyle düşünmüştür ilerde bize bakıcak olan erkek olur yatırım amaçlı biraz da
ayrım olmalı mı evet olmalı bence
adaletten bahsediyosak bu kadar bilgiyle ailenin adaletli olanı yaptığını düşünüyorum
ha bana kalsa o yaşta çocuklarıma arabayı ben almam bi zahmet çalışssınlar kendileri alsın
ben kendim ailemden de isteyemem böyle bişey zaten
bana ters

çocuk aile şöyle düşünmüştür ilerde bize bakıcak olan erkek olur yatırım amaçlı biraz da
Evet olmalı!çocuklari zaten sigorta diye doğuruyoruz hey Allah'im ya kadinlarn kendine yaptğini bu toplumda kimse yapmamştir zaten.Evladin kizi erkeği olmaz hayirlisi hayirsizi olur.N e malum bakacaği oyle bi el kizi denk gelir ki yaptklari adaletsižliğe karşilik istemiyorum anani babani der. O zaman ararlar kizlarini, boyle bi suru örnek gördüm.5 kizdan sonra oglu olan ve ondan illalah eden tanidiğim var tabi o beş kiz da erkek olmasi ümidiyle dogurulmuş.Ana babasina bakmak icin evlenmekten bile vazgecmiş kiz gördüm ama erkek görmedim.

Evet olmalı!çocuklari zaten sigorta diye doğuruyoruz hey Allah'im ya kadinlarn kendine yaptğini bu toplumda kimse yapmamştir zaten.Evladin kizi erkeği olmaz hayirlisi hayirsizi olur.N e malum bakacaği oyle bi el kizi denk gelir ki yaptklari adaletsižliğe karşilik istemiyorum anani babani der. O zaman ararlar kizlarini, boyle bi suru örnek gördüm.5 kizdan sonra oglu olan ve ondan illalah eden tanidiğim var tabi o beş kiz da erkek olmasi ümidiyle dogurulmuş.Ana babasina bakmak icin evlenmekten bile vazgecmiş kiz gördüm ama erkek görmedim.

ailenin düşüncesi doğru demiyorum ben ama bu şekilde düşünmüşler belli
ben kendi düşüncemi yansıtmadım ailenin ne düşündüğünü söyledim acı ama gerçek
para onların parası istediğine harcarlar
bazı aile daha başarılı olanı ayırır
bazısı erkek olanı ayırır
bazısı da en küçüğü ayırır en büyüğe hep sorumluluk yükler
ilerde de ektiklerini biçerler
ne kadar evladın kızı erkeği olmaz desek de hala erkek evlat kız evlattan daha kıymetli toplumumuzda... yaşlanınca anlar aile asıl önemli olanın cinsiyet olmadığını

hangi bölümü okuyo kardeşler
bi de galiba çalışkan olan erkek
burada hem çalışkan hem de erkek olduğu için ona araba alınmış bence
cinsiyet ayrımcılığı daha çok göze batıyor
belki arkadaşınız erkek olsaydı başarısız olmasına rağmen ona da araba alınabilirdi
basarılı olan erkek çocuk aile şöyle düşünmüştür ilerde bize bakıcak olan erkek olur yatırım amaçlı biraz da
adaletten bahsediyosak bu kadar bilgiyle ailenin adaletli olanı yaptığını düşünüyorum
ha bana kalsa o yaşta çocuklarıma arabayı ben almam bi zahmet çalışssınlar kendileri alsın
ben kendim ailemden de isteyemem böyle bişey zaten
bana ters

mesajımdan alıntı yapıcaksanız hepsini alıntılayın lütfen içinden cımbızla çekmeyin

"Olmali bence" diye yazinca kendi düşünceniz olduğunu düşünerek tabiri caizse kan beynime sıçradı bir kadin bunu nasil söyler diye.@evira

"Olmali bence" diye yazinca kendi düşünceniz olduğunu düşünerek tabiri caizse kan beynime sıçradı bir kadin bunu nasil söyler diye.@evira

konunun bütününe bakarak ayrım olmalı bence dedim aslında ama tekrar okuyunca yanlış anlaşılabileceğini farkettim
başarılı cocuk başarısız cocuk arasında ayrım olmalı tabiki küçükten baslıyo bu
karnen de notların iyi olursa sana sunu alıcaz deniliyo notu iyi olamayana bişi alınmıyo
bir nevi motivasyon

X