Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

selam kızlar bugün misafirim olduğu için siteye daha yeni giriş yapabildim...

bugün yediklerimi yazayım öncelikle

sabah
1 dilim kızarmış çavdar ekmeği : 8
2 küçük dilim peynir : 1
2 bardak şekersiz çay
1 haşlanmış yumurta

ara
az şekerli türk kahvesi

öğlen
2 küçük dilim kızarmış çavdar ekmeği arasına 1 dilim kaşar : 10 olsun (ekmek dilimleri çok küçüktü ikisini toplasan 1 dilim bile etmez hani)

ara
5 tane fındık ve sade soda

akşam yemeği
tavuk suyu çorba (içine limon sıktım) 1 olsun hadi
soğanlı et kavurması içinde çok az krema da vardı hadi 5 olsun

kendimi tuttum ve misafirlere hazırladığım kıymalı böreğin sadece içinden 1 çay tabağı kadar yedim
tatlı yemedim ama sarma vardı 2-3 tane dayanamadım yedim...(ama çok güzel di ne yapayım:59:)

fındıkın değerini bilemiyorum birde yanlışım varsa ünite değeri olarak düzeltirseniz sevinirim...
acaba sarma da ne kadar kh vardır

misafir olunca düzen şaşıyo dimi.arada kaçamaklar olabliyo.ama menün güzel.olabildiğinceaz olmuş kaçamakların

canım kilo verme konusunda acele ediyosun sanırım.karbon değerini ne kadar düşük tutarsan okadar hızlı kilo verirsin.örneğin dukan diyetinin atak döneminde karbon değerini sıfır tutp sadece protein tüketiliyo.hızlı birkilo verimioluyo.yani vücuttaki su atılıyo.ama bu su oluyo yağ değil.
kilolar ne kadar hızlı verilirse geri dönme olasılığı okadar yüksek olur.yavaş ve sağlam gitmek gerek bence.ayrıca başka bir diyetten yeni çıktığını söylemiştin sanırım.metobolizmanıçok yorma bence.acizane fikrim sadece...))

Şekerm yanıtına sagol:)
Anlatmak istediğim 4 ay monti yapıp 1 gün ara verdim (1 kg aldım, oturmamış kilo yani) ve hmen kb ye başladım. O oturmamış kilo gider diye düşünmüştüm:(( Aylardır diyetteyim artık biiraz fark görek istiyrum. Motivasyonum sıfır durumda....kb de 40 üniye çıkmıyorum bile...
Bu arada siyah zeytinin kb si yazmyo. Yeşil zetinle aynı mı?

Son düzenleme:
Şekerm yanıtına sagol:)
Anlatmak istediğim 4 ay monti yapıp 1 gün ara verdim (1 kg aldım, oturmamış kilo yani) ve hmen kb ye başladım. O oturmamış kilo gider diye düşünmüştüm:(( Aylardır diyetteyim artık biiraz fark görek istiyrum. Motivasyonum sıfır durumda....kb de 40 üniye çıkmıyorum bile...
Bu arada siyah zeytinin kb si yazmyo. Yeşil zetinle aynı mı?

diet esnasinda yapilan büyük kacamaklar sonucunda alinan kilolar hemen gittigi gibi bazende kalici olabiliyor su anda kb dietinde kb miktarini biraz daha düsürüp proteine agirlik verirsen tokluk sürenin uzadigi gibi basküldeki rakamlardada düsmeler hizlanicaktir ama moralini bozma sakin yoksa diette devamlilik acisindan hic iyi degil(bunu diete ilk basladigim zamanlar yasamistim o moral bozuklugu ile dietten tamamen koptum ve verdigim kilolar fazlasiyla geri gelmisti ayrica sonra diete geri adapte olmak dahada zorlasiyor) sabir lütfen

siyah zeytinin kb´si yesil zeytine göre biraz daha düsük yani cok az fark var aralarinda

ppericim selam canım sana birşey sormak istiyorum

marul salatasında kaç kh vardır

marul yeşillik ve kurusoğandan oluşan nasıl hesaplarız bunu

mesela orta boy marul 8 kh ama ben salata yaparken 2-3 yaprak kullanıyorum
soğan 10 kh diye okumuştum yanlışmı doğrumu bilemiyorum ama sonuçta 1 soğan doğruyorum ve tüm aile o salatadan yiyor
yeşillikte öyle limon da 6 kh yazıyor ama baktığımızda salataya yarım limon sıkıyoruz en fazla ya benim kafam karışıyor nasıl hesaplayacağım diye...

diet esnasinda yapilan büyük kacamaklar sonucunda alinan kilolar hemen gittigi gibi bazende kalici olabiliyor su anda kb dietinde kb miktarini biraz daha düsürüp proteine agirlik verirsen tokluk sürenin uzadigi gibi basküldeki rakamlardada düsmeler hizlanicaktir ama moralini bozma sakin yoksa diette devamlilik acisindan hic iyi degil(bunu diete ilk basladigim zamanlar yasamistim o moral bozuklugu ile dietten tamamen koptum ve verdigim kilolar fazlasiyla geri gelmisti ayrica sonra diete geri adapte olmak dahada zorlasiyor) sabir lütfen

siyah zeytinin kb´si yesil zeytine göre biraz daha düsük yani cok az fark var aralarinda

Önerini dikkate alacagım canım, sagolasın. Zaten karbonu 1,5 kahve fincanı süt 5.1 ünite - yarım simit 12. ünite ve 100 gr. kabak çekirdeği 18 ünite ile dolduruyordum zaten.Ama öyle özlemişim ki 4 aydır bunları. Neyse. Sütü tamamen kaldırıp, kabak.ç 50 gr.a indiriyorum. simiti de 1/4 yapıyorum hemen. Bu da 20.35 ünite demektir. Bunun dışındakile de 10 falan olur sanırım yeteli olur sanırım...

Kızlarrrr

2 gündür su tüketimim acaip artmış durumda. Wc den çıkamaz oldum:) Sizde de böyle mi?

İşine yarayabilir diye yazayım istedim..
Marul 4 Yaprak 2 ünite
Taze Soğan 1 Adet 1 Ünite
Kuru Soğan 1 Adet 10 ünite
Tam bilg istiyorsan Ebru Akın ın blogundaki değerlere bak canım Ayrıca güzelbir blok ve örnek menülerde var işine yarayabilir

Son düzenleme:

selam canim salata un seker gibi zararli kb degil. salata en masum kb oldugu icin bu kadar ayrintili hesaplamana gerek yok sana sadece tavsiyem su olabilir taze soganda daha az kb oldugu icin sirf taze soganli yada yarim kuru sogan dograyip iki sogani karistirip yapabilirsin gerci bir sogani dogradiginda sadece sen yemiyormussun onun icin salatayi gönül rahatligi ile ye

Önerini dikkate alacagım canım, sagolasın. Zaten karbonu 1,5 kahve fincanı süt 5.1 ünite - yarım simit 12. ünite ve 100 gr. kabak çekirdeği 18 ünite ile dolduruyordum zaten.Ama öyle özlemişim ki 4 aydır bunları. Neyse. Sütü tamamen kaldırıp, kabak.ç 50 gr.a indiriyorum. simiti de 1/4 yapıyorum hemen. Bu da 20.35 ünite demektir. Bunun dışındakile de 10 falan olur sanırım yeteli olur sanırım...

bu ilk hafta senin diete alisma evren olsun en azindan özledigin yicekleri kb sinirlarini gecmeden tabi ye ki nefsin körlensin ondan sonraki haftalarda yavas yavas kb´yi azaltip proteine agirlik verirsin böylelikle kilo vedikce moralin yerine gelir daha rahat devam edersin

Günaydınnnnnn:71:
Bu sabah tartıldım aldıgım 1 kiloyu vermişim, ölçülerimde de eksilme var.:66::62: Ölçü olarak kullandıgım ve giremediğim kotuma çok kolay olmamakla birlikte girdim:nazar::nazar:
( yagdan mı gitti, su mu kaybettm emin olayım diye 3 ayrı ölçü kullandım):16: Çok şükür..Bu gün 32 ünityi geçeyecegim. İnşallah böyle devam eder....

Günaydınnnnnn:71:
Bu sabah tartıldım aldıgım 1 kiloyu vermişim, ölçülerimde de eksilme var.:66::62: Ölçü olarak kullandıgım ve giremediğim kotuma çok kolay olmamakla birlikte girdim:nazar::nazar:
( yagdan mı gitti, su mu kaybettm emin olayım diye 3 ayrı ölçü kullandım):16: Çok şükür..Bu gün 32 ünityi geçeyecegim. İnşallah böyle devam eder....

iste bu süper senin adina cok sevindim 1 kiloyu vermen kadar moralinin yerine gelmesine daha cok sevindim tebrikler:nazar:

iste bu süper senin adina cok sevindim 1 kiloyu vermen kadar moralinin yerine gelmesine daha cok sevindim tebrikler:nazar:

Teşekkür ederim:) Hakikatn moral oldu. İnan bu gün açlık krizi bile yaşamadım şu ana kadar...Sadece dün midem kötü durumdaydı, ilaç almak zorunda kaldım. İnşallah bu gün rahat geçer...

Teşekkür ederim:) Hakikatn moral oldu. İnan bu gün açlık krizi bile yaşamadım şu ana kadar...Sadece dün midem kötü durumdaydı, ilaç almak zorunda kaldım. İnşallah bu gün rahat geçer...

aslinda hicbir zaman aclik krizine girmene gerek yok bu dietin en güzel yani bu aslinda ac kalmiyorsun aclik hissettiginde degeri düsük bir sürü secenek var hemen ondan atistirip mideni kandir

merhaba bayanlar cuma günü 62 ydim hiç kilo veremedim diiye yazmadım zaten küçük kaçamaklarımda olmuştu ve sadece 1 gün spora gidebildim. neyse bugün tekrar tartıldım ve 61 geldim o kadar gaza geldimki bugün akşama kadar hiç birşey yemedim(tabiiki iyi bir örnek değil )neyse akşamda haşlanmış hindi ve televizyon karşısında 1 avuç çam fıstığı yedim.neyse çok mutluyum bu hafta hiç kaçamak yapmayacağım.darısı sizin başınıza:54:

aslinda hicbir zaman aclik krizine girmene gerek yok bu dietin en güzel yani bu aslinda ac kalmiyorsun aclik hissettiginde degeri düsük bir sürü secenek var hemen ondan atistirip mideni kandir

Haklsın da şu ara simit ve çekirdek takıntım oldugu için yumurta ve etten başka fazla seçenegim olmuyorki. Eh yaş faktörüde var kollestol korkusundan tavuk dışında azla bir seçenek kalmıyor:)

Haklsın da şu ara simit ve çekirdek takıntım oldugu için yumurta ve etten başka fazla seçenegim olmuyorki. Eh yaş faktörüde var kollestol korkusundan tavuk dışında azla bir seçenek kalmıyor:)

ben kurtarici olarak hemen peynir yiyorum bazen kasarin icine hemen bir sosis sarip yiyorum yada ince bir dilim salatalik yaninda yine beyaz peynir yiyorum mide kandirmada birebir

Back