Popüler Konu Karbonhidrat Diyeti Deneyimlerimiz

Hosgeldiniz
Bı bardak sütun kn ünite degeri 5 istedgnz gibi kullanabilirsiniz. Ben Esra Akın'ın blogundaki listeyi ünite degerlerini baz alıyorum. Yiyeceklerin üstündekini değil bunu baz alırsanız zayıflarsınız
Ben de bayılırım câya kahveye :)

Günaydın
Yanıtınıza teşekkür ederim, içime su serpildi. Ama googede Esra Akın olarak aradım sözünü ettiniz listeye ve isime face hariç) rastlamadım. Nasıl blabilirim bu blogu yardım edersenz sevinirim.

Çorbalar Karbonhidrat değeri Sebzeler Karbonhidrat değeri
Tavuk suyu 0 Patlıcan (1 adet) 4
Et suyu sade 0 Kabak (1 adet) 4
İşkembe 10 Dolmalık biber (1 adet) 4
Paça 12 Kuşkonmaz 5
Sebze 12 Enginar (1 adet) 6
Mantar 15 Karnabahar 6
Domates 16 Kereviz 6
Kuşkonmaz 16 Kıymalı ıspanak 6
Şehriye 17 Etli lahana dolması 8
Tarhana 17 Püre ıspanak 8
Mercimek 18 Pırasa 8
Bezelye 20 Havuç 9
Bamya 10
Zeytinyağlı lahana dolması 18
Mısır (1 adet) 18
Pirinçli ıspanak 20
Taze bezelye 20
Çiğ Sebzeler Karbonhidrat değeri Bakliyat Karbonhidrat değeri
Taze soğan (1 adet) 1 Mercimek (100gr.) 48
Maydanoz (10 gr.) 2 Bezelye (100gr.) 45
Kımızı turp (4 adet) 2 Bakla (100gr.) 47
Yeşil biber (1 adet) 3 Nohut (100gr.) 50
Salatalık (1 adet orta boy) 4 Fasulye (100gr.) 52
Havuç (1 adet orta boy) 4 Pirinç (100gr.)
Domates (1 adet orta boy) 6
Çiğ lahana (1 porsiyon) 7
Marul (1 adet orta boy) 8
Et Karbonhidrat değeri Tavuk Karbonhidrat değeri
Şiş ızgara 0 Tavuk çevirme 0
Biftek ızgara 0 Tavuk haşlama 0
Bonfile ızgara 0 Tavuk döner 0
Pirzola ızgara 0 Tavuk tava 8
Köfte ızgara 1
Kuş başı sebzeli 6
Köfte tava 8
Döner 0
Pide döner 25
İskender 28
*Et porsiyonları 200 gramdır. *Tavuk porsiyonları 400 gramdır

Ben bu listeyi kullanıyorum. Burada bulamadığım şeyler için internete bakıyorum. Daha önce kilo verdiğimde de bunu kullanmıştım.

Sakatat Karbonhidrat değeri Yumurta Karbonhidrat değeri
Beyin salatası (1 porsiyon) 8 Haşlanmış (1 adet) 0
Beyin haşlama (100gr.) 1 Sahanda (1 adet) 0
Beyin tava (100 gr.) 10 Omlet sade (2 adet) 1
Yürek ızgara (200gr.) 1 Omlet sebzeli (2 adet) 1
Böbrek sote (200gr.) 1 Omlet patatesli (2 adet) 22
Böbrek ızgara (200gr.) 1 Sucuklu sahanda (2 adet) 1
Ciğer ızgara (200gr.) 3 Pastırmalı sahanda (2 adet) 1
Ciğer tava (200gr.) 6 Menemen (2 adet) 11
Dil haşlama (250gr.) 0
Dil tava (250gr.) 12
Süt mamülleri Karbonhidrat değeri İçkiler Karbonhidrat değeri
İnek sütü (1 su bardağı) 6 Kırmızı şarap (1/4 litre) 2
Ayran (1 Su Bardağı) 5 Rakı (1/6 litre) 0
Keçi sütü (1 su bardağı) 13 Viski (1/6 litre) 0
Kaymak (1 yemek kaşığı) 1 Votka (1/6 litre) 0
Krem şanti (1 yemek kaşığı) 1 Cin (1/6 litre) 0
Yoğurt (250gr.) 12
Beyaz peynir (100gr.) 1
Kaşar (100gr.) 1
Dil peyniri (100gr.) 1
Mezeler Karbonhidrat değeri Kuruyemişler Karbonhidrat değeri
Çiroz (100gr.) 1 Leblebi (50gr.) 16
Ançuez (100gr.) 1 Fındık (50gr.) 13
Lakerda (100gr.) 1 Fıstık (50gr.) 12
Ciğer ezmesi (100gr.) 3 Badem (50gr.) 12
Rus salatası (100gr.) 8 Ceviz (50gr.) 10
Turşu (100gr.) 6 Patlamış mısır (50gr.) 10
Fava (100gr.) 47 Kuru üzüm (50gr.) 38
Sardalya (3 adet) 0 Kestane (50gr.) 35
Hardal (1 tatlı kaşığı) 2 Kuru incir (1 adet) 6
Mayonez (1 yemek kaşığı) 1 Cips (100gr.) 10
Ketçap (1 yemek kaşığı) 4
Sirke (1 yemek kaşığı) 1
Limon (1 adet) 6
Hamur işi ve tatlılar Karbonhidrat değeri Balıklar Karbonhidrat değeri
1 dilim francala (20gr.) 11 Trança ızgara 0
1 dilim ekmek (20gr.) 12 Kılıç ızgara 0
Tost (20gr.) 8 Kefal ızgara 0
Sandviç (50gr.) 25 Levrek ızgara 0
Makarna (50gr.) 18 Barbunya ızgara 0
Börek (50gr.) 33 Barbunya tava 12
Pilav (50gr.) 10 Çupra ızgara 0
Simit (1 adet) 25 Kalkan tava 12
Bisküvi (1 adet) 4 Kefal tava 12
Kesme şeker (1 adet) 12 Hamsi tava 15
Baklava (1 porsiyon) 105 İstavrit tava 12
Muhallebi (1 porsiyon) 30 İstavrit ızgara 0
Çikolatalı pasta (1 porsiyon) 65 Lüfer tava 12
Kremalı pasta (1 porsiyon) 62 Lüfer ızgara 12
Meyvalı pasta (1 porsiyon) 50 İstakoz haşlanmış (1 pors) 0
Kek (1 porsiyon) 30 İstakoz kokteyl (1 pors) 1
Dondurma (1 porsiyon) 20 Karides kokteyl (1 pors) 1
Karamela (100gr.) 68 Karides tava (6 adet) 8
Bonbon (100gr.) 72 Karides haşlanmış (6 adet) 0
Bitter çikolata (100gr.) 24 Midye tava (8 adet) 10
Bitter çikolata (100gr.) 55 Midye dolma (1 adet) 2
Reçel (1 tatlı kaşığı) 14 Midye haşlanmış (8 adet) 1
Bal (1 tatlı kaşığı) 16 Kalamar tava (1 porsiyon) 10
Meyveler Karbonhidrat değeri Doğal meyve suları Karbonhidrat değeri
Erik Tatlı (1 adet) 4 Greyfurt 24
İncir (1 adet) 4 Portakal 28
Kayısı (1 adet) 5 Mandalina 24
Şeftali (1 adet) 12 Domates 10
Elma Ortaboy (1 adet) 16 Elma 32
Armut Ortaboy (1 adet) 18 Armut 36
Mandalina (1 adet) 9 Üzüm 42
Portakal (1 adet) 17 Şeftali 30
Greyfurt (1 adet) 16 Vişne 34
Muz (1 adet) 22 Kayısı 34
Üzüm (100 gr) 9 Çilek 24
Karpuz (100 gr) 4 Kola 23
Kavun (100 gr) 4 Gazoz 21
Yeşil Erik (100 gr) 6 Çay 0
Çilek (100 gr) 8 Çay (tek şekerli) 12
Kiraz (100 gr) 8 Soda 0

:5:Kizlar Telden yazıyorum alıntı yapamıyorum

Sabah bı domates az salatalık
Kasar ve inek peyniri
Salam
Omlet
3yesil zeytin
Az ekmek.
20 puan

Öğlen
2 ymk kasığı kapamak 1 tatlı kas yoğurt
Yarım tava balık
Çeyrek şeftali

B. 15 puan

Aksam
İnce sucuk kesip tavada az pisiricem
1 yumurtayı çırpım üstüne dokucem
Pislerine yakın yarısına kasar rendeleyip yarım ay seklinde kapatıp kadarlarında erimesini beklicem ohh mis

Bu da 5 puan olsa oldu bitti

Afiyet olsun canım. Akşam yemeğini ne güzel anletmışsın öyle :1:

Arkadaslar yaa..konunun basını okudum ssadece fazla da takip edemedim, konuyu ciddi takip eden arkadaslar varsa bana uygulayan arkadasların basarılı olup olmadıklarını söyleyebilirmi.... Bende baslamak istiyorum da...

Kızlar merhaba
Ben bir müddettir ( haziran başından beri) kk da montignac diyetindeyim. Ama malesef 3 kilodan fazla veremedim bu süre zarfında ve internette karbonhidrat diyeti araştırıken öce ebru akın ın bloğunu sonra da zaten üyesi oldugum kk ve bu topiği buldum. Baştan 50 syfa kadar okudum. Sonlara göz atınca da konunun devam ettğini görüp aranıza katılmak ve şansımı bir de bu diyetle denemek istedim. Yardım ve destekleriizi bekliyorum. Bu arada geriye dönüp deneyimlerinizi de okumaya devam edecegim. Yarın sabah kısmet olursa başlıyorum. Elinizde karbonhidrat listesinin son durumu varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Bende birkaç liste var internetten buldugum ama farklılıklar var emin olamadım dogru liste hakkında. Bu arada biraz kendimden bahsedeyim 50 yaşında, yaşını göstermeyen 73 kg.1.70 boyundayım. Özel bir Canada firmasından emekliyim. Bipolar hastası oldugum için ilaç kullanıyorum ve bu ilaçlar bana 15 kg. aldırmış durumda 1,5 yıldır. Ayıca bu ilaçlardan dolayı da metobolizmam da yavaşlamış durumda. Umarım bu kez başarırım. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin...Sevgiyle kalın

Hoşgeldiniz. Beraberce kurtuluruz umarım bu kilolardan. En ufak şeyleri bile sorun lütfen, elimizden geldiğince yardım ederiz. Yukarıda size benim kullandığım listeyi verdim. Belki yardımcı olur. Temel şeyler var. Bu üniteler ile paket üzerinde yazanlar, besin değerleri ile ilgili sitelerde verilen bilgiler değişebiliyor. Ben çok kafamı karıştırmamak için bu listeyi kullanıyorum. Hazır bir şey alacaksam farklı ürünlerin paket içeriklerine bakıp karbonhidrat değeri en düşük görüneni seçiyorum. Listede olmayan şeyler için besinler.com gibi sitelere de bakıyorum ama genel fikir alıyorum, hani bu yüksek karbonhidratlı, bu değil gibi. Genel kural şu zaten, et, balık, tavuk, hindi, yumurta, peynir rahatlıkla tüketebileceklerimiz, yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, salata yeşillikleri gibi), su içeriği fazla sebzeler (kabak, salatalık, karnıbahar, biber gibi) yine gün içerisinde alabileceğimiz ve faydalı olanlar, domates, soğan fazla olmamak kaydıyla yiyebildiklerimiz. Unlu herşey, şeker, pirinç, makarna, baklagiller uzak durmamız gerekenler. Süt ürünleri (peynir hariç) dikkatli tüketilecekler ve light ürün tercih etmiyoruz çünkü yağı azaltılan süt ürünlerinin genelde karbonhidrat değeri daha yüksek oluyor. Mısır, patates yüksek krblı ama diğer öğünleri ayarlarsam ben bazen yiyorum. Gerçi şu var diğer iki öğünü protein ağarlıklı geçirirsem 40-50 birimi aşmamak kaydıyla yasaklı görünen şeylerden yediğim oluyor. Önemli olan dengeyi bulmak. Ben artık değerleri hesaplamıyorum bile. Zeytinyağını ve tereyağını 0 olmalarına rağmen abartmadan kullanıyorum. Bu sefer yeterince kilo vermemiş olma nedenim 1 aylık bir tatil kaçamağı. Yani sıfırdan başlıyor gibiyim ama daha önce bu şekilde 12 kiloyu çok rahat vermiş ve korumayı bıraktıktan sonra bile 2 yıl gram almamıştım. Bu sefer hedef 20 kilo :46:

Arkadaslar yaa..konunun basını okudum ssadece fazla da takip edemedim, konuyu ciddi takip eden arkadaslar varsa bana uygulayan arkadasların basarılı olup olmadıklarını söyleyebilirmi.... Bende baslamak istiyorum da...

kacamak yapmadigin sürece cok rahat yapilabilinen ve güzel kilo verdiren bir diet ben yaptigim kacamaklar yüzünden ve araya giren tatiller yüzünden dietim bu kadar uzadi yoksa simdiye kadar cok rahat ideal kiloma inmistim:61:

Evet uygulayıp başarılı olan arkadaşlarımız var :34: Sizi de armıza bekleriz :3:

Hoşgeldiniz. Beraberce kurtuluruz umarım bu kilolardan. En ufak şeyleri bile sorun lütfen, elimizden geldiğince yardım ederiz. Yukarıda size benim kullandığım listeyi verdim. Belki yardımcı olur. Temel şeyler var. Bu üniteler ile paket üzerinde yazanlar, besin değerleri ile ilgili sitelerde verilen bilgiler değişebiliyor. Ben çok kafamı karıştırmamak için bu listeyi kullanıyorum. Hazır bir şey alacaksam farklı ürünlerin paket içeriklerine bakıp karbonhidrat değeri en düşük görüneni seçiyorum. Listede olmayan şeyler için besinler.com gibi sitelere de bakıyorum ama genel fikir alıyorum, hani bu yüksek karbonhidratlı, bu değil gibi. Genel kural şu zaten, et, balık, tavuk, hindi, yumurta, peynir rahatlıkla tüketebileceklerimiz, yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, salata yeşillikleri gibi), su içeriği fazla sebzeler (kabak, salatalık, karnıbahar, biber gibi) yine gün içerisinde alabileceğimiz ve faydalı olanlar, domates, soğan fazla olmamak kaydıyla yiyebildiklerimiz. Unlu herşey, şeker, pirinç, makarna, baklagiller uzak durmamız gerekenler. Süt ürünleri (peynir hariç) dikkatli tüketilecekler ve light ürün tercih etmiyoruz çünkü yağı azaltılan süt ürünlerinin genelde karbonhidrat değeri daha yüksek oluyor. Mısır, patates yüksek krblı ama diğer öğünleri ayarlarsam ben bazen yiyorum. Gerçi şu var diğer iki öğünü protein ağarlıklı geçirirsem 40-50 birimi aşmamak kaydıyla yasaklı görünen şeylerden yediğim oluyor. Önemli olan dengeyi bulmak. Ben artık değerleri hesaplamıyorum bile. Zeytinyağını ve tereyağını 0 olmalarına rağmen abartmadan kullanıyorum. Bu sefer yeterince kilo vermemiş olma nedenim 1 aylık bir tatil kaçamağı. Yani sıfırdan başlıyor gibiyim ama daha önce bu şekilde 12 kiloyu çok rahat vermiş ve korumayı bıraktıktan sonra bile 2 yıl gram almamıştım. Bu sefer hedef 20 kilo :46:

Çok çok teşekkür ederim bu bilgiler için, hemen inceleyecgim. Sabahtan beri kafam allak bullak oldu değişik liste araştırmaktan ve bu saate kadar yarım fincan süt katılmış nescaf ve bir kupa çaydan başa bişi yemedim emin olmak için. Bir konuda daha fikre ihtiyacım var yrdım ederseniz sevinirm. Ben gündüz gayet aç durabilien, amaaaa akşam 20 den sonra tv başında birşey atıştırmadan duramayan biriyim. Mesela kenimi oyalamak için kabak, ay çekirdeği veya leblebi ne kadar tüketebirim pro agırlıklı beslensem gün içinde bir fikir verebilirmisiniz en azından bugün için..Dedim ya kafamin içi çıfıt çarşısı giibi oldu:)) Akşamdan beri sizlerin açtıgı topiği okuyorum fikir sahibi olmak için.Ama dukan diyetine gidenlerde kafamı kaştırdı. Söylemiştim bende buraya montignac tan geldim 4 aydan sonra. ve topik topik gezmek istemiyorum. Şu an b topikte 1504 sayfadayım. Sevgiler..

montigcim dukan dietinin atak evresini uygulamis biri olarak sana sunu söyleyebilirim bizim diete göre cok kati kurallari var onda sebze bile kisitli sirf protein agirlikli besleniyorsun tamam bizdede protein agirlikli ama gün icinde puanini ayarlayip meyvede yiyebilirsin ben bazen mesela canim tatli istediginde günlük 10 ünite hakkimi cikolataya ayirabiliyorum yada meyveye en güzelide ne biliyormusun salatamda rahat zeytinyagi kullanabiliyorum yagsiz salata düsünemiyorum:37:

Çok çok teşekkür ederim bu bilgiler için, hemen inceleyecgim. Sabahtan beri kafam allak bullak oldu değişik liste araştırmaktan ve bu saate kadar yarım fincan süt katılmış nescaf ve bir kupa çaydan başa bişi yemedim emin olmak için. Bir konuda daha fikre ihtiyacım var yrdım ederseniz sevinirm. Ben gündüz gayet aç durabilien, amaaaa akşam 20 den sonra tv başında birşey atıştırmadan duramayan biriyim. Mesela kenimi oyalamak için kabak, ay çekirdeği veya leblebi ne kadar tüketebirim pro agırlıklı beslensem gün içinde bir fikir verebilirmisiniz en azından bugün için..Dedim ya kafamin içi çıfıt çarşısı giibi oldu:)) Akşamdan beri sizlerin açtıgı topiği okuyorum fikir sahibi olmak için.Ama dukan diyetine gidenlerde kafamı kaştırdı. Söylemiştim bende buraya montignac tan geldim 4 aydan sonra. ve topik topik gezmek istemiyorum. Şu an b topikte 1504 sayfadayım. Sevgiler..

bu saate kadar sirf nescafe ilemi duruyorsun bizim dietin en güzel yani ac kalmamak sifir degerinde kahvalti icin o kadar cok secenegimiz varki gönül rahatligi ile yiyebilirsin aksamlari daha cok acikiyorsan aksam yemeklerinde mutlaka protein agirlikli beslenmelisin yaninda zeytinyagli güzel bir salata ile cünkü insani daha uzun süre tok tutuyor sende aksamlari daha rahat gecirmis olursun aksam protein yirsen öglen yemegindede mutlaka zeytinyagli, etli yada kiymali sebze yemegi mutlaka yemelisin bagirsaklarin icin .

sanada günaydin canim 1.5 aydir her seyi yemis biri olarak:78: cok rahat devam ediyorum sen nasilsin
iyicanımtşk ederim.topik kalabalıklaştıkça seviniyorum.ne kadar kalabalıkolursak motivasyon okadaryüksekoluyo.karnımacıkmaya başladı .ne ysesem düşünüyorum.kızlar sizne yemeyidüşünüyosunuz öğlene.hadi fikiralışverişinde bulunalım

bu saaate kadaraçkalmanız çok yanlış.vücudunuzkıtlık sinyali verir.ve sonrasında önünüze ne gelirseyersiniz.sabah kahvaltıda yumurta yemeniziöneririm.değerisıfır.hemdetoktutar.

iyicanımtşk ederim.topik kalabalıklaştıkça seviniyorum.ne kadar kalabalıkolursak motivasyon okadaryüksekoluyo.karnımacıkmaya başladı .ne ysesem düşünüyorum.kızlar sizne yemeyidüşünüyosunuz öğlene.hadi fikiralışverişinde bulunalım

benim canim kiymali yumurta istedi onu yicem aksamada dünden kalan hindi etim var onu kücük parcalara ayirip közlenmis patlicanla karistirip yogurtluycam üzerinede teryaginda kirmizi biberi biraz kizdirip üzerine dökücem:56:

bu saate kadar sirf nescafe ilemi duruyorsun bizim dietin en güzel yani ac kalmamak sifir degerinde kahvalti icin o kadar cok secenegimiz varki gönül rahatligi ile yiyebilirsin aksamlari daha cok acikiyorsan aksam yemeklerinde mutlaka protein agirlikli beslenmelisin yaninda zeytinyagli güzel bir salata ile cünkü insani daha uzun süre tok tutuyor sende aksamlari daha rahat gecirmis olursun aksam protein yirsen öglen yemegindede mutlaka zeytinyagli, etli yada kiymali sebze yemegi mutlaka yemelisin bagirsaklarin icin .

Yanıtın için sagol canım..Zaten akşamları açlıktan değil pisbogazlıkan kaynaklanıyo benimkisi:) Agzım meşgul olmadan oturamıyorum, tek derdim de bu zaten. Montideyken salatalık yemekten bööö gelmişti. Keçiboynuzu yiyim dedim 3 tanesi derhal kilo aldırdı; ki montide de fazla yemiyordum zaten...

bu saaate kadaraçkalmanız çok yanlış.vücudunuzkıtlık sinyali verir.ve sonrasında önünüze ne gelirseyersiniz.sabah kahvaltıda yumurta yemeniziöneririm.değerisıfır.hemdetoktutar.

Yoo ilaç aldıgım için zaten aç kalamam. Ama dün diyet değiştireceim diye elime ne geçerse yedim. tatlı, tuzlu yasaklı heşeyi yani. Bu yüzden sabah yememem de biraz bundan kaynaklandı. Yumurta peynir vs yiyeceimi biliyordum ama beklemek istedim. Biraz evvel beyaz peynir atıştırdım :)

Kızlar elimde tadımın 82e(gr) ay çekirdegi poşsetind 100 gr kb degeri 5,44 olarak verilmiş bu eni sevindirmişti. Ama besinler com da 100 gr.18,8 gözüküyor. Kafamı karıştıranlar arasnda bu da var. Leblebi mesela, o da çok farklı çıkıyo..

Back