Selin ; sendemi korboksipunktura gidiyordun canım .ilk defa okudum sanki ..
bizim 80-90 topiğinde bir arkadaşta gidiyordu .beslenme şekilleri montiyle birebir örtüşüyor .demekki doğru yoladayız . :lepi:
Yok hayatım, karboksipunktur çok ayrı bir yöntem, ben karboksiterapiye gidiyorum. Daha doğrusu bir gidiyorum üç gitmiyorum, misafirler beni çökertti o konuda, döndükten sonra tam başlayacağım inşallah. Karboksipunktur kulak memesi ile alakalı bir yöntem, benimki ise vücutta yağ olan yerlere, çatlak olan yerlere ve sarkan yerlere uygulanıyor. Kilo verdirmekten ziyade sıkılaşıyorsun çünkü deriyi toparlıyor. Ben seans olarak az gittim ona rağmen sıkılaştım. Göbeğim sarkmıştı spor yapmamıştım kilo verirken çünkü. Şimdi içe doğru toparlanma var gözle görülür bir şekilde. Bizde beslenme şekli yok, doktor en kötüsünden de olsa bir diyet yap demişti, ben aylardır diyetteyim zaten dedim.:))
Karboksipunktur daha pahalı ve bugün hatta okudum yaptıran kızları aynı bizim topikteki kızlar kadar kilo veriyorlar, zaten o diyeti yaptığında o kiloyu verirsin, para tuzağı gibime geldi benim. Diyet yaptırmadan kilo verdiren biri gelsin bana abi. :)))
Adam benim şu halimden 20 kilo daha fazlasını vermiş vavvv maşallahh kafamçokkarıştı
ben 90 kiloyken cok harikaydim simdi cogunuz inanmayabilirsiniz ama bende iy duruyodu cünki ben hafta 5gün 3saat sporsalonundaydim acaipp kondisyonum vardi terledikce cosuyodum kendimden geciyodum spor yaparken vucudum cok toplanmisti kesinlikle 90 göstermiyodum sanki birde uzamis gibiydim :) gören sok oluyodu noldu sonra??? birden sporu biraktim !
ben bi kere daha kilo verdimdi 107den 89 a düstüm sonra spora basladim baslamaz olaydim spora baslamadan evvel ben 90kilomu 2 yil korudum spordan sonra böyle oldum :)
Cidden Suzancım, 10 kilo bile acayip değiştiriyor insanı. Sen 90 kilo iken iyi duruyorsan bu demektir ki vücudun çok şekilli ve güzel. 89'a düştüğün günü göreceğiz inşallah, daha altlarını da.
Bahsettiğim kitapta sporun kilo vermede çok etken olmadığı yazıyor, hatta eşime de söyledim okurken şok olduk, yeme sistemini değiştirmeden yalnızca spor yaparak 1 kg yağı nasıl eritebileceğimizi yazmış adam. Hemen yazayım, normal yürüyüşle bir bayan 242 saatte bir kilo yağını kaybediyor, yeme sistemini değiştirmeden. Tempolu yürüyüşte 96 saatte, yüzerek 21 saatte, tenis oynayarak 16 saatte bir kilo gidiyor. Ama yeme sistemini değiştirip artı spor yaparak dememiş. Muhakkak diyetle birlikte günde en az 40 dakika sporu önermiş, aralık vermeden ama. Bu geçen okuduğum Tülin Şahin'in spor yapanlar kilo almaz teziyle tamamen ters. İki seçenek düşünmüştüm, birincisi buydu, ikincisi de kadının kendini buna inandırdığı. Demek ki ikinci seçenek doğru, o halde beyinlerimizi eğitiyoruz arkadaşlar. merhaba arkadaslar benide aranıza alın lütfen ilk sayfaları okudum pekde bişi anlamadım kafam dağınık accık hastaneden yeni geldim ailevi problemler vardı birisi kısaca anlatabilirmi 20 gün içerisinde ellileri görürmüyüm acaba bu diyetle 3 kilo versemde yeter valla 3 gün önce 60larıda görmüştüm ama ondan sora hastahanede geçirdim diyet felan yapamadım kaçım şuan tam olarak bilmiorum yardım edin banada lütfen:sinifsinif:mafoldumben
Canım, senin için daha önceden kopyaladığım bir metin var onu yapıştırıyorum :)) Tüm yaptıklarımızın özeti burda, başka sorun olursa çekinme lütfen. Öncelikle suyunu ihmal etmeyeceksin, günde 2,5-3 litre muhakkak su içeceksin, en önemli ayrıntımız bu.
Sabahları mümkünse erken kalkıp sıkı bir kahvaltı yapacaksın. Kahvaltında ekmek yiyeceksen eğer yediğin ekmek kesinlikle tam buğday ekmeğ, tam çavdar ekmeği ya da çok tahıllı ekmeklerden ya da denge lightlardan olacak. Vermek istediğin kiloya göre ekmeği ne kadar yiyeceğine sen karar vereceksin, sabah eğer çok erken kalkarsan yediğin bu tarzda ekmeğin çok fazla bir zararı olmuyor sana. Simiti de tercih edebilirsin ama mayasız olacak. Sabahları ekmeğin yanında yumurta, salam, sosis, sucuk tarzından protein gurubunu mecbur kalmadıkça yemeyeceksin. Yağsız lor peyniri, az yağlı teneke peyniri ilk tercihlerimiz sabahları. Ekmek aldığın için mümkün olduğu kadar yağsız yiyeceksin peynir türlerini. Peynirin yanında 4-5 zeytin, yeşillik, domates, salatalık yiyebilirsin. Bütün bu kahvaltı seçeneklerinde ne kadar yemen gerektiğini kendin belirleyeceksin, ben hızlı kilo vereceğim zamanım kısıtlı diyorsan 1 dilim ekmek ve bol yağsız peynir, bir iki zeytin, yeşillik yiyeceksin. Yok ben yavaş yavaş vereceğim zamanım var diyosan domates, salatalığı ekleyeceksin menüne ve ekmeğini de doyana kadar yiyeceksin. Küçük bir ayrıntı sabah çok erken yersen ekmeği iki-üç dilim yiyebilirsin, yok ben yatarım öğleye kadar diyosan bu konuda daha dikkatli davranmak zorundasın. Kahvaltını ekmek tercihli yaptığında öğlen ve akşam öğünlerinde ve aralarda kesinlikle başka ekmek yemeyeceksin ve diğer karbonhidratı bol gıdalardan almayacaksın. Başka kahvaltı seçeneklerimiz de var, eğer hiç ekmek yemeyeceksen kahvaltıda istediğin kadar yumurta, sucuk, sosis, salam, peynir yiyebilirsin. Bu tarz yapacaksan kahvaltını öğlen ve akşam da ekmek ve diğer karbonhidratı yüksek gıdalardan almayacaksın. (Hızlandırılmış sistem) Kahvaltı olayında başlarda doymama hissi yaşayabilirsin ama aldırma bana sorarsan doyana kadar kahvaltını yap, en doğrusu bu. Zaten bir müddet sonra kahvaltılarda hemen doymaya başlayacaksın. Kahvaltılarda ve günün kalan tüm zamanlarında kesinlikle şeker yok, bu da önemli bir ayrıntı. Bal yok, reçel yok, pekmez yok. Çaylar veya kahveler şekersiz, yok ben şekersiz içemem diyorsan tatlandırıcılı, tavsiye etmiyorum en son çare olmalı, en güzeli şekersize alışmak.
Kahvaltımızı yaptık ve doyduk, eğer beyaz unlu veya şekerli birşey yemediysen kahvaltıdan sonra acıkmayacaksın uzun bir süre.Oldu ki acıktın diyelim, sabahla öğle arası ve öğle ile akşam arası tüm ara öğünlerinde öncelikle 0 puanlılardan, daha sonra puanlamaya göre 1'den başlayarak yukarıya doğru olan besinleri tercih edeceksin. Yani öncelikle yumurta, et ve ürünleri, daha sonra peynir, süt, yoğurt gurubu ve sebzeler, sonra da meyveler. İnternetten tarattığında listeler bulacaksın karbonhidrat puanlamalarını gösteren o listeler bu konuda sana yardımcı olacaktır. "Ebru Akın Karbonhidrat Listesi" diye taratırsan bizim en çok baktığımız ve güvendiğimiz listeye ulaşabilirsin.Önemli bir ayrıntı daha, kahvaltıda ekmekli menüyü tercih edeceksen öğleye kadarki ara öğününde yumuta ve et ürünlerini yeme, peynir, yoğurt, sebze, yeşillik ve salatalık domates gurubunu ye. Ya da yumurta ve et ürünü yiyeceksen kahvaltıdan muhakkak 3 saat sonra ye. Özetle kahvaltıdan 3 saat sonra et ve ürünlerini akşama kadar istediğin kadar yiyebilirsin ancak yanında ne kadar az karbonhidrat alırsan o kadar çok kilo verirsin.
Ara öğünleri de yazdık, öğle ve akşam menülerinde ise yine ilk öncelikli gurup 0 puanlılar, sonra sırasıyla süt ve ürünleri, salata ve sebzeler ve meyve. Bunlardan ne kadar yiyeceğine kendin karar vereceksin puanlama yaparak. Günlük tüm karbonhidrat tüketimin 70 puanı aşmayacak. Bu puanı ne kadar aza indirgersen o kadar çok kilo verirsin.
Meyvelerden karpuz, kavun ve muz yememeye gayret gösteriyoruz, hatta hiç yemiyoruz. Günün herhangi bir saatinde ve hatta gece açlık hissetmememiz gerekiyor, acıkacak gibi olursak hemen birşeyler yiyoruz, tercihlerimiz yine en düşüklerden yükseklere doğru. Açlık hissedersek boşuna diyet yapmış oluyoruz çünkü vücudumuz bir sonraki öğünde ne yersek yiyelim yağa çevririp depoluyor ilerde yine aç kaldığında kullanmak için, bu vücudumuzun savunması ve biz bu savunmaya ihtiyaç duyurmayacağız açlık hissederek.
Canımız tatlı çektiğinde yarım bardak süte bir kaşık ( ya da tatlı kaşığı da olabilir, bilenler düzeltsin lütfen) tarçın atıyoruz ve içiyoruz. Yarım saat bekliyoruz, tatlı ihtiyacımız kayboluyor. (Ben denemedim ama kızlar öyle diyo)
Adet dönemlerinde vücudumuz 0,5 ila 2 kg. a kadar su topluyor o yüzden o dönemlerden bir hafta öncesi ve bittikten birkaç gün sonrasına kadar tartılmamaya gayret ediyoruz, tartılsak da çıkan sonuca itibar etmiyoruz :))
Ve olmazsa olmaz, bana göre en önemli ayrıntı, zırt pırt tartılmıyoruz, haftada bir gün tartılıyoruz sadece. Kötümser ve karamsar olmuyoruz, verecek kilomuz kaç olursa olsun hepsini vereceğimize inanıyoruz, aralarda kaçamak yapsak da utanmıyoruz, sıkılmıyoruz, hepimiz insanız diyoruz ve pişman olduğumuz an geri dönüyor ve aynı şekilde devam ediyoruz.