Hayatım, bir gün bile iyi dayanmışsın. Senin de kilon bu tarz diyetler için çok az gibi geldi bana. Kiloları boylarının altında olan tüm kızlarımız için birşeyler yazmak istiyorum.
Sadece protein içeren diyetler çok hızlı kilo verdirir. Bu tarz diyetlerde karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için vücutta birikmiş yağlar eritilerek günlük karbonhidrat ihtiyacı karşılanır. Bu da vermen gereken kilo ne kadar azsa seni o denli çok etkiler, bünyeni sarsar anlamına geliyor. Bence bu tarz diyetleri, vermesi gereken kilosu çok olanlar daha fazla tercih etmeli. Çünkü toplum ve aile baskısı, kendini beğenmeme ve güvensizlik, giyecek kıyafet bulamama gibi sorunlar, vermesi gereken 2-3 kilo olan bir bayanın sorunlarından çok daha büyük ve önemlidir. Bu yüzden çok kilolu insanların zamanı yoktur, hızlı vermeleri gerekir ve bunun için risk alırlar.
Ben 100'lü rakamlarda başladım ve risk aldım. Şu an 70 kiloyum ve halimden çok şükür çok memnunum. Aldığım riske değdi anlayacağın. Boy oranını hesaba katmayacağım, boyun 1.60 bile olsa nasıl göründüğün konusunda az çok bir fikrim var çünkü. Ben 70 kilolu şu halimle bu diyette tam gün protein yeme riskini göze alamıyorum, neden diye sorarsan, sonrası beni ürkütüyor. Ben aylardır protein içerikli beslendiğim halde sonrası beni ürkütüyorsa, bence sen hiç bu işlere girme derim.
Sen beyaz ekmeği keserek, pirinç, yağ, şekeri azaltarak, sebze, meyve, süt ürünleri ve az miktarda et yiyerek çok daha yavaş ama çok daha risksiz bir şekilde kilo verebilirsin. Ama böyle yaparsan ilerde kilo alma ihtimalinin artacağına inanıyorum. Her diyette vücudunun dengesi bozulur ve sonrasında devam etmediğin sürece kilo alma riskiyle karşılaşırsın. Ben devam ettiğim için ve bundan sonrasında bu şekilde besleneceğim yönünde kendime inandığım için kilo alacağımı düşünmüyorum. Sadece protein yemiyorum, yanında salata, yoğurt ve yararlı bir çok gıda da alıyorum. Ama sen çok dikkatli olmalısın, çünkü kilon az olduğu için uzun süreli diyet yapamayacaksın ve vücudunun sistemini altüst edeceksin. Bu uzun süreli bir diyet, oysa sen sadece yediklerine dikkat ederek çok daha risksiz bu işi başarabilirsin hayatım.
Günaydın kızlar,
bende bugün bu diyete başladım benide aranıza alın :Saruboceq:
günaydın herkese sabah tartıldım bir hafta sonunda 1500 verdim az mı acaba ilk iki gün 50 puan diğer günler 40 30 20 arasıydı
selin sana tekrar teşekkür. vermek istediğim daha 23 kilo var ilk etapta.başta gözüm korkuyordu .seni ve birkaç arkadaşı görünce 39 kilo veren zara78 di sanırım yapabileceğimi anladım onlar sabretti ben de sabredecem dedim kendime sabretmezsem hep böyle kalmak var diğer türlü azda olsa vermek var. paylaşmak ne güzel kendini anlayan insanlarla çok fazla katılmasamda devamlı okumaya çalışıyorum tatil dönüşü daha çok katılımda bulunacam
Canım evet bu benim için de geçerli değilmi, aslında çok haklısın ben şimdiye kadar hiç diyet yapmadım bi öğün fazla kaçırmışsam diğer öğünde bunu dengeledim hiç kilo sorunum olmadı ama iki kilo fazlam oluştu son zamanlarda deneyeyim dedim ilk defa ve öyle hoşuma gittiki o yüzden devam ediyorum, fakat dediğin gibi nasıl beslenicemi öğrendim burada, herşeyden önce seni çok sevdim yazılarını okumak çok hoşuma gitti burdaki arkadaşlık çok iyi vs...
neyse kovsanda gitmemm artık burdan sizin gibi katı yapmıycam ama dikkatte edicem.
günaydınnnnnnnn..
06.07.2010 menüm
sabah peynir çay 1 puan
öğln 3 haşlanmış yumurta 0 puan
akşam haşlama tavuk az yağda sotelenmiş 8 puan 3 çatal yoğurt 3 puan: 11 puan
TOPLAM: 12 puan
hala tartılmadım.. ama arada bir özüm tartıyaklava: takılıyo :)))
Gözün takılmasın hiç rubiş :)))) İnsanın başına herşey meraktan gelirmiş, waw spor da yapmışız. :sm_cool: sempatiksalakcinni
1 saat yürüyüş 10 dk aletlere çalışma 15 dk voleybol sonuç süper terleme :))
3lt su
moral durumu: düzgün :))
selincim benim kızımda boğa burcu ama çok inatçı dediğim dedik. 5 yaşında beni çok zorluyor.. valla 5 yaşına zor getrdim bundan sonrası gün geçtikçe daha da zorluyor inan..
bende kova burcuyum bu arada
birde şunu sorayım ben çok çay içerim ama canderel le içiyorum sakıncası olurmu??
Tamam canım, sen de katıl aramıza hoşgeldin.
Canım hem yeni başlamış olarak hem de kilona göre verdiğin kilo çok iyi bence. Yazdıklarımı dikkate alıp uygularsan hiç acıkmadan rahat bir şekilde vereceğine eminim tüm fazlalıklarını. Takıldığın yerde yanındayız, herşeyi sorabilirsin.
Evet canım, senin için de geçerli. Lütfen çok dikkatli olun, hepinizin bu halinizle çok güzel olduğunuza adım gibi eminim. Bir iki kilo fazlalıklarınızı lütfen kafanıza takmayın, benim asıl anlatmaya çalıştığım bu.
Burda tabi ki kalacaksın, her zaman başımızın üstünde yerin var ama ben yazdıklarımı kilosu çok olanlar için yazıyorum genelde, şimdi baktım biraz geçmiş yazdıklarıma da öğlen ve akşamları sadece et yiyin hızlı kilo vermek için demişim bazı yerlerde, aman ha bunları sakın senin kilolarındakiler yapmasın. Çünkü iki günde verdin kilonu diyelim, sonrasında ne yapacaksın? Bu sisteme devam edersen vücudunda enerjiye çevrilecek yağ kalmayacak ve bu kez ciddi hastalıklara kadar gidebilir bu iş. Yazdıklarımız bir yerde muhakkak işine yarar, oku beyninde kalsın, bu konuda bilgisiz olanlara söylersin, veya ilerde çoluk çocuk sahibi olduğunda kilo alabilirsin önemli ayrıntıları ezberle kilo konusunda. Ben de seni çok sevdim canım benim, aman kendine dikkat et.
Canım Boğa burcu olarak birinci özelliğimiz sabır, ikincisi inat malesef. İnadını yenmek istiyorsan kesinlikle iyilikle halledeceksin. Bir şeyde inat ettiğinde eğer karşı çıkıp da onunla savaşa girersen kaybeden sen olursun. Ama iyilikle, yüreklendirerek, benim kızım iyi, aman benim kızım akıllı türünden yalakalıklarla herşeyi yaptırabilirsin. Şunu sakın aklından çıkarma her zaman destek ister, onaylanmak ister, ilerde büyüyecek elbet, yanlış birşey yaptığı zaman bile iyi konuşarak, hep onun yanında olduğunu hissettirerek ve ona güvenerek bütün sorunları en kısa zamanda çözersin. Ama sevildiğini hep hissettir, bu konuda çok açgözlüyüz valla :)
Benim de oğlum kova :)) Anaaaym kova burcu daha zor, bitirdi beni.
Tatlandırıcı sanırım canderel, hiç kullanmadığım için bilmiyorum ama bunu ben tanıdık bir doktor var çok güvendiğim ona sorun sana döncem hayatım :)
aynen dediğin gibi kızım inan .açıklamasını yapmadan hiç bir şeyi kabul ettiremiyorum.. hele hele kızarak asla .hep sevgiyle yumuşak davranmak gerekiyor .birde üstüne 2.çocuk şımarıklığı var illalah ettiriyor inan. ama bir okadarda becerikli sanatçı ruhu çok yüksek bir çocuk maşallah. benim oğlan yay burcu ve tam bir yay burcu sakin dingin. onu büyütürken hiç zorluk çekmedim ama kız varya kız çok fena ben ona savaşçı kızım benim diyorum.. birşeyi kafaya taktımı yapmadan asla pes etmez biliyormusun bu huyuda çok hoşuma gidiyor..
kova burcu oğlum var diyorsun.benim eşimde kova burcu. anne babaya nasıl olur bilemem ama kova burcu erkekleri gerçekten iyi ,saygılı ve en önemlisi de (eşi için şans ) bağlılık zduygusu çok yüksek insanlar olurlarmış diye okumuştm bir kitpta
selinim ben galiba kilo verdim gibime geliyo sabahki pantolonum kendiliginde birden kapandi icime cook cekmedim koca karnimi aaaziicickkkkk cektim :) ay valla kafayi yicem mutluluktan yeminle. arkadasim geldi kahvaltiya shok oldu nolmussun sen ne kadar cok vermissindedi
bayildi banaa bayildii onada anlattim :) oda senin gibi ekmekci ekmeksiz yapamio bakalim belki oda baslicak
slmkızlar nasılsınız.ben tartıldım bugün.gerçi 2 günde bir tartılıyorum ama:)75.2 75.3 1 haftadır böleyim değişmedi ama saldım bugünlerde biraz.ama bazı nedenlerim var yoksa salmazdım bu kadar.ama iyiyim şimdi
ögrencilik yillarinda boga burcu arkadaslardan hatirliyorum yemek yemek onlar icin sanatti...mmm mmm diye yerlerdi..
heheeh tamam kız, yarışalım hedefim ilk 65 sonrasında 60 boyum 1.67 yaşım 27 yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerim :jeyyar: :jeyyar: :jeyyar: kaydirigubbakcemile3
iyi geceler canım boshayallersmile
doğru söylüyorsun selintepe
ben 32 yaşındayım 1 çocuk annesiyim. hayatımda ilk kez diyet yapmaya kalktım.oda şu yüzden yaklaşık 1 yıldır işimiz dolayısı ile izmir istanbul arası mekik dokuyoruz. ve istanbulda otellerde kaldığımız için biraz abarttım ve hertürlü şeyi yedim.ve hiç tartılmadım. normalde 53-54 gibi tam 36 bedene giriyorum.e tabi yaz gelince insan başlıyor neremde ne var diye.belim kalınlaşmış midem fırlamış falan. ben ince kemikliyim. bende 57-59 gibi kilolar mide ve bel yapıyor . bende bundan nefret ediyorum.çocukkende öyleydim.zayıf ama mide önden giderdi. zaten ben bu diyet tarzıyla beslenirim genelde.ama şimdi yediklerimi yazarak kontrol etmeyi öğreniyorum.fazla yiyen biri değilim. ama inanın 2 günlük bu dikkat etmekle, 2 aydır takıldığım 57 den aşağıya düşmek beni acayip sevindirdi.
e bende listemi vereyim demi okadar hesaplamışız.muhasebe yapmışık...:dance:
sabah 1/4 kepekli sandwiç ekmeği sade 7 puan
peynir 1
haşlanmış yumurta 0
çay 0
toplam 8 puankaydirigubbakcemile2
öğlen patlıcan salatası 6
yoğurt 2 kaşık 3
toplam 9 puan
e akşama ziyafet var demekki kaydirigubbakcemile3 şimdiye kadar 17 yapmış
33 puan kalmış. bakalım neler yiyebilirim.
benim boyum 172 ay yokkk yarismaci olarak beni secme :)))) geberiyom zaten zayiflamaktan..herkes kiziyo...afffff
Ayy kızlar çok sinirim bozuk yaa
demin eşimle pazara gittik o arabada beklio beni ..bende başladım bikaç parça bişey aldım sıra kayısıya geldi .. Adam kafasına göre çürük çarık dolduruo bende birden istemsiz ben sertlerinden alıcaktım dedim.
adam pis pis sırıttı sertte var abla onuda veririrz demezmi aldığım kayısıları fırlattım suratına doğru ağzıma ne geldi saydım.Sinirden elim ayağım boşandı alıcaklarımıda almadan çıktım pazardan Eşim anladı sordu ama ben sıcaktan falan dedim geçiştirdim .yoksa allah korusun sağı solu belli olmaz ..
hala çok siirliyim yaa tehgahını yerle bir etseydim keşke belki sinirim geçerdi mafoldumben
bişey söylicem..
yan büromda bir bayan var emekliliği gelmiş de geçmiş. bir zafıf inanamazsınız.. varya bütün gün götürüyor..abartmıyorum her sabah 1 ekmeğe yakın tost yiyor.. öğlen görmüyorum akşam üstü yine kantinden doldurup getiriyor.. bir keresinde bir geziye gitmiştik kadın saat başı acıktım deyip yarım ekmek arası döner yiyrdu.. dövecen bölelerini :))
Selincim eminim bu soruda sana defalarca soruldu ama ara ögün yapiyormuydun,ne yiyordun aralarda???
Ayy kızlar çok sinirim bozuk yaa
demin eşimle pazara gittik o arabada beklio beni ..bende başladım bikaç parça bişey aldım sıra kayısıya geldi .. Adam kafasına göre çürük çarık dolduruo bende birden istemsiz ben sertlerinden alıcaktım dedim.
adam pis pis sırıttı sertte var abla onuda veririrz demezmi aldığım kayısıları fırlattım suratına doğru ağzıma ne geldi saydım.Sinirden elim ayağım boşandı alıcaklarımıda almadan çıktım pazardan Eşim anladı sordu ama ben sıcaktan falan dedim geçiştirdim .yoksa allah korusun sağı solu belli olmaz ..
hala çok siirliyim yaa tehgahını yerle bir etseydim keşke belki sinirim geçerdi mafoldumben