Ablacım,
Valla çayı içtim ama nasıl açık. Bir de soğuttum biraz öyle içebildim anca:))) Bende
alışmayı çok istiyorum inan.
Akşam için de şinitzel yemedim. Onun yerine dondurma yedim (kızmaaa ödülüm
olsun bu sefer) Gittiğim cafede inan ızgara tarzı bişey yok. Hep ekmekli yiyecekler.
Bende onun için oraya gittiğimde şinitzel tercih ediyorum. Diğer yiyeceklere oranla
daha masum gibi. Yoksa biliyosun evde olduğumda dikkat ediyorum.:))))[/QUOTE]
Bir öğünde sadece dondurma yemiş olmak bir öğünün üzerine dondurma yemiş olmaktan çok daha iyi bir kaçamak hayatım. Kaçamaklarda, özellikle şekerli kaçamaklarda şuna dikkat edersek bizi çok fazla etkilemez. Tabi kaçamak yapmamak en güzeli ama dayanmak ne mümkün :) Ben de yapıyorum ama kaçamaklarımı tek olarak yiyorum, ana öğünlerle arasında epey zaman bırakıyorum ve kaçamaklarımın şekerli olmamasına büyük özen gösteriyorum. Örneğin akşam yemeğini yedin, mesela tavuk ızgara ve yanında salata yemiş ol. Ardından canın tatlı çekti diyelim. Bir parça çikolata yemek istiyorsun, bu bir parça çikolatayı yemekten ne kadar sonra yersen senin için o kadar iyi anlayacağın. Doğrusu hiç yememek ama çok zor. Çünkü küçük bir parça çikolata ya da beyaz undan yapılmış bir ısırık puaça, ya da yediğimiz iki kaşık pilav aslında bize kb değeri olarak çok fazla zarar vermiyor. Bizi acıktırıyor, bu tür şeyler yediğimizde tatlı isteği daha çok oluşuyor. Bunları hiç almadığımızda ise hem acıkmıyoruz hem de tatlı ihtiyacımızı hissetmiyoruz. Özeti bu hayatım.